Nyamko Sabuni

Saturday, 20 July, 12:28

Nyheter om Nyamko Sabuni

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 28 jun 19 kl. 19:43

”Ska bygga ett lag” – L-ledaren möblerar om i toppen

Nyamko Sabuni möblerar om i partitoppen och lyfter in Johan Pehrson som ny gruppledare i riksdagen medan Juno Blom tar över som ny partisekreterare. Samtidigt uppmanar hon nu partiet att sluta upp bakom henne..

UNT - 28 jun 19 kl. 16:45

Ny ledning, nytt kapitel

Salen på Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm var fylld till bristningsgränsen när Nyamko Sabuni valdes till ny partiledare för Liberalerna..

DI - 28 jun 19 kl. 15:59

Ett hopp till en sargad borgerlighet

LEDARE. På Liberalernas landsmöte talade Nyamko Sabuni på fredagen för första gången till sitt parti och allmänheten i egenskap av nyvald partiledare..

Expressen - 28 jun 19 kl. 15:01

Uppgifter: Christer Hallerby från Skåne ny stabschef i Liberalerna

Nyamko Sabuni har valts till ny partiledare för Liberalerna.Christer Hallerby, 67, från Simrishamn får en nyckelroll som stabschef och partisekreterare i Liberalernas nya partiledning, enligt uppgifter till Kvällsposten..

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 14:39

heidi avellan

Sabunier står mot ullenhagare. Nyamko Sabuni måste nu vara tydlig med vad hon vill och få partiet att växa. Framgång föder enighet..

Dagen - 28 jun 19 kl. 14:43

Nyamko Sabuni vald till ledare för Liberalerna

Delade meningar bland kristna om den nya partiledaren..

Dagen - 28 jun 19 kl. 14:43

Nyamko Sabuni vald till ledare för Liberalerna

Delade meningar bland kristna om den nya partiledaren..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 19 kl. 14:39

heidi avellan

Sabunier står mot ullenhagare. Nyamko Sabuni måste nu vara tydlig med vad hon vill och få partiet att växa. Framgång föder enighet..

SmålandsPosten - 28 jun 19 kl. 14:51

Gunnar Nordmark: Vi har inte råd att vara ett splittrat parti

L i Kronoberg ville se Nyamko Sabuni som nu partiledare. Så blev det också efter att motkandidaterna droppat av. – Jag tror det kommer bli jättebra, säger Gunnar Nordmark..

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 13:43

Nyamko Sabuni vald till ny ordförande för Liberalerna

Partiombuden hoppas på ett tydligt ledarskap och ett fortsatt politiskt mod..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 19 kl. 13:43

Nyamko Sabuni vald till ny ordförande för Liberalerna

Partiombuden hoppas på ett tydligt ledarskap och ett fortsatt politiskt mod..

GöteborgsPosten - 28 jun 19 kl. 13:44

Flyktingen som blev partiledare för Liberalerna

Nyamko Sabuni har valts till ny partiledare för Liberalerna. Här är hennes resa till toppen..

SR - 28 jun 19 kl. 12:56

L väljer ny partiledare

I dag väntas Nyamko Sabuni väljas till Liberalernas partiledare på partiets extrainsatta landsmöte i Stockholm. Ekot sänder direkt.

SR - 28 jun 19 kl. 08:46

Furtenbach: Missnöjda socialliberaler får bita hop

I dag väljs Nyamko Sabuni med största sannolikhet till ny partiledare för Liberalerna. Hör Ekots Fredrik Furtenbach om hennes största utmaningar att ena partiet och få med sig de som hade hoppats på Erik Ullenhag..

Expressen - 28 jun 19 kl. 08:47

Gahrton totalsågar blivande L-ledaren

Vid Liberalernas landsmöte i dag kommer Nyamko Sabuni att väljas till ny partiledare.Nu får hon kritik av den tidigare riksdagsledamoten, Per Gahrton (MP).”Med henne i ledningen blir Liberalerna ointressanta för alla utom de egna politrukerna”, skriver han i Sydsvenskan.

DN - 28 jun 19 kl. 05:30

Så kan Nyamko Sabuni rädda Liberalerna

DN 28/6 2019. L befinner sig i kris. Sabunis bästa chans att lösa den är att stå fast vid vad hon lovade som kandidat till ledarposten..

Cornucopia - 25 jun 19 kl. 14:02

"Liberalerna" kanske klarar sig kvar i riksdagen - Ullenhag hoppar av kandidaturen till partiledare

Partiet som kallar sig "Liberalerna" kanske lyckas överleva ett riksdagsval till efter att Erik Ullenhag hoppat av sin kandidatur till partiledare. Därmed bör saken vara klar att tidigare integrations, jämställdshets- och bidrädande utbildningsminister Nyamko Sabuni blir partiets nästa partiledare. Hon anses vara mer höger än Ullenhag och den så kallade JÖK:en, där Liberalerna agerar dörrmatta åt regeringen Löfven, kan därmed riskera att falla.

Expressen - 27 jun 19 kl. 20:57

Uppgifter: Johan Pehrson gruppledare för Liberalerna

Under fredagen väljs Nyamko Sabuni till partiledare för Liberalerna efter Jan Björklund.Enligt uppgifter till SVT verkar partiets nästa gruppledare bli Johan Pehrson – som också siktade på att ta över partiet..

SVT - 27 jun 19 kl. 16:07

Uppgifter: Johan Pehrson blir gruppledare i Liberalerna

I morgon väljs Nyamko Sabuni till partiledare för Liberalerna efter att hennes största konkurrent Erik Ullenhag dragit in sin kandidatur. Enligt uppgifter till SVT ser partiets nästa gruppledare nu ut att bli Johan Pehrson, samtidigt som den politiska nykomlingen Juno Blom blir ny partisekreterare..

DN - 27 jun 19 kl. 13:38

Storstädning väntar i L-toppen

Inte bara Jan Björklund lämnar partitoppen när Liberalerna väljer ny partiledare på fredagen. Direkt efter partiledarvalet börjar Nyamko Sabuni forma sitt nya lag. Nuvarande gruppledaren Christer Nylander och partisekreterare Maria Arnholm kan räkna med att bli utbytta..

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 19 kl. 08:47

Sabuni inleder med högt förtroende

Nya L-ledaren Nyamko Sabuni börjar på en hög nivå i en ny förtroendemätning, rapporterar Expressen. I Expressen/Demoskops förtroendemätning för juli hamnar Sabuni på 30 procent, vilket är en betydligt högre siffra än vad både KD:s Ebba Busch Thor och Ce.

UNT - 08 jul 19 kl. 08:47

Sabuni inleder med högt förtroende

Nya L-ledaren Nyamko Sabuni börjar på en hög nivå i en ny förtroendemätning, rapporterar Expressen..

GöteborgsPosten - 08 jul 19 kl. 08:48

Sabuni inleder med högt förtroende

Nya L-ledaren Nyamko Sabuni börjar på en hög nivå i en ny förtroendemätning, rapporterar Expressen..

Expressen - 08 jul 19 kl. 07:01

Högt förtroende för Sabuni – Busch Thor backar igen

Nyamko Sabuni (L) startar på en hög nivå i Expressen/Demoskops förtroendemätning – skyhögt över vad Annie Lööf och Ebba Busch Thor fick som nyvalda partiledare.– Ser man till förtroendesiffrorna så har hon klart större möjligheter att lyfta stödet för Liberalerna än Björklund hade, säger Peter Santesson, opinionschef på Demoskop.Samtidigt fortsätter nedgången för KD-ledaren Ebba Busch Thor – som nu tappar tätpositionen till statsminister Stefan Löfven (S).

SmålandsPosten - 26 jun 19 kl. 15:20

När fel låt vinner

Fel låt vann, brukar det heta efter Melodifestivalen. De som röstade röstade fel, helt enkelt. Demokratin gjorde bort sig.

BT - 25 jun 19 kl. 15:40

”Ser fram emot att få utveckla Liberalerna tillsammans”

Av tre kandidater återstår en. När Liberalerna väljer ny partiledare på fredag väntas Nyamko Sabuni bli Jan Björklunds efterträdare. – Jag ser fram emot att få utveckla Liberalerna tillsammans med Nyamko, säger Anna Svalander (L), kommunalråd..

Skånskan - 25 jun 19 kl. 13:10

Erik Ullenhag hoppar av partiledarstriden

inrikes Erik Ullenhag meddelar i en debattartikel på Atonbladet att han hoppar av striden om partiledarposten för Liberalerna.Orsaken till beslutet är flera, men främst att han inte anser sig ha tillräckligt stöd i partiet. Ullenhag skriver också att han är rädd att hans fortsatta kandidatur skulle bidra till att splittra Liberalerna.

Expressen - 25 jun 19 kl. 20:52

Liberala profiler lämnar partiet efter Erik Ullenhags avhopp

Liberalernas jakt på en ny partiledare har fått konflikten i partiet att eskalera.I dag meddelade Erik Ullenhag att han hoppar av kampanjen, efter att valberedningen nominerat Nyamko Sabuni.Tre högt uppsatta Liberala politiker hoppar nu av efter Ullenhags besked, något som Aftonbladet var först att rapportera om.

SmålandsPosten - 25 jun 19 kl. 16:05

Vasastadens nederlag

Det var allt en överraskning. Liberalernas medlemsuppror – för det är någonstans det som vi har sett – var så omfattande att partiets toppskikt var tvunget att vika sig och acceptera Nyamko Sabuni som partiledare. Med tanke på att det rör sig om en elit så sammansvetsad att den liknats vid ett antal middagssällskap i Vasastaden i Stockholm är det uppseendeväckande..

Expressen - 25 jun 19 kl. 14:52

Jenny Madestam: Dubbla känslor för Moderaterna

Att Nyamko Sabuni väljs till partiledare i Liberalerna kan leda till dubbla känslor hos Moderaterna:Lättnad – men också oro.Det menar Expressens statsvetare Jenny Madestam.– Liberalerna kan bli en konkurrent till Moderaterna, säger hon..

DN - 25 jun 19 kl. 13:02

Erik Ullenhag hoppar av

Erik Ullenhag ger upp kampen om partiledarposten i Liberalerna. Därmed är bara Nyamko Sabuni kvar som kandidat inför den avgörande omröstningen på fredag..

SVT - 25 jun 19 kl. 13:00

Erik Ullenhag kastar in handduken

Erik Ullenhag ger upp kampen om partiledarposten för Liberalerna, skriver han i en debattartikel i Aftonbladet. Därmed lämnar han fältet fritt för Nyamko Sabuni att bli Jan Björklunds efterträdare. SVT Nyheter sänder direkt 13.

GöteborgsPosten - 25 jun 19 kl. 13:02

Ullenhag hoppar av striden om L

Endast Nyamko Sabuni återstår nu som kandidat att leda Liberalerna..

SVT Debatt - 25 jun 19 kl. 10:43

Ledamot: Därför reserverade jag mig mot nomineringen

”Jag har stor respekt för att vi tycker olika i partiet och för att vi i valberedningen har gjort olika bedömningar. En majoritet har beslutat att föreslå Nyamko Sabuni, men jag har reserverat mig till förmån för Ullenhag”, skriver debattören..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.