Norrlands

Thursday, 27 June, 02:51

Nyheter om Norrlands

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 04 jun 19 kl. 15:31

Bilkedja går in som racingpartner i Skellefteå

SEAT och Norrlands bil går in som partner till Drivecenter Arena i Fällfors, Skellefteå..

NSD - 01 jun 19 kl. 10:53

De jobbar för att få ny helikopterbas

Sjöfartsverket vill se en helikopterbas i Norrlands inland..

Västerbottens Folkblad - 15 maj 19 kl. 17:18

Automatlarm på NUS

Ett automatiskt brandlarm har gått i gång på Norrlands universitetssjukhus. Det är fortfarande oklart om larmet är skarpt. Platsmarkören för larmet, som kom 17.

Vagabond - 15 maj 19 kl. 13:31

Ny satsning på tågluff i Norrland

En ny satsning av Norrtåg ska locka svenskar att turista hållbart inom landet. För under tusenlappen får man tillgång till Norrlands vackra vidder via rälsen..

Vagabond - 15 maj 19 kl. 13:31

Nu kan du tågluffa i Norrland i sommar

En ny satsning av Norrtåg ska locka svenskar att turista hållbart inom landet. För under tusenlappen får man tillgång till Norrlands vackra vidder via rälsen..

Västerbottens Folkblad - 14 maj 19 kl. 22:00

Sökte vårdhjälp – stoppades av polis

Kvinnan mådde psykiskt dåligt och hade mitt i natten bestämt sig för att söka hjälp vid Norrlands universitetssjukhus. Men på vägen dit stoppades hon av polis – och åtalas nu vid Umeå tingsrätt. Det var i slutet av april i år som en polispatrull i Umeå mötte en personbil som de såg köra i en bussfil.

NSD - 14 maj 19 kl. 08:17

Förslag: Norrlands dragonregemente tillbaka

Försvarsberedningen överlämnar sin rapport till försvarsminister Peter Hultqvist i dag..

Västerbottens Folkblad - 14 maj 19 kl. 07:06

Rökutveckling på Nus

Räddningstjänsten fick rycka ut till Norrlands universitetssjukhus i Umeå under natten mot tisdagen. Detta efter rökutveckling. Det var vid 00:24 som larmet kom in till SOS.

Sydsvenskan - 13 maj 19 kl. 10:16

Han får norrländskt kulturstipendium

Konsthantverkaren Emil Österholm är 2019 års mottagare av Sparbanksstiftelsen Norrlands konstnärsstipendium på 100 000 kronor, enligt ett pressmeddelande. "Emil Österholm är en återvändare som skapar ett konstnärligt livsprojekt. En klassisk keramiker s.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 19 kl. 10:16

Han får norrländskt kulturstipendium

Konsthantverkaren Emil Österholm är 2019 års mottagare av Sparbanksstiftelsen Norrlands konstnärsstipendium på 100 000 kronor, enligt ett pressmeddelande. "Emil Österholm är en återvändare som skapar ett konstnärligt livsprojekt. En klassisk keramiker s.

GöteborgsPosten - 13 maj 19 kl. 10:16

Han får norrländskt kulturstipendium

Konsthantverkaren Emil Österholm är 2019 års mottagare av Sparbanksstiftelsen Norrlands konstnärsstipendium på 100 000 kronor, enligt ett pressmeddelande..

Västerbottens Folkblad - 11 maj 19 kl. 10:00

Damen med en spektakulär historia

I Skellefteå finns en Plymouth -49 som har mycket att berätta om allt som utspelat sig innanför sedanens fyra dörrar.   I dagarna två arrangerar Norrlands Motorhistoriker Skellefteåsektionen denna helg sin stora fordonsutställning i Skellefteå Kraft Arena.  Veteranbilar, customs, racebilar, sportbilar, motorcyklar, choppers, mopeder och en massa andra fordon finns uppställda för beskådan – för […].

UNT - 10 maj 19 kl. 19:46

300 pålar av stål ska rädda nationen

För att rädda Norrlands nation från att glida ner i Fyrisån pålas hela grunden om..

UNT - 10 maj 19 kl. 19:46

Miljoninsamling ska rädda nationen

För att rädda Norrlands nation från att glida ner i Fyrisån pålas hela grunden om..

Västerbottens Folkblad - 06 maj 19 kl. 15:09

Michelinkrogen Fäviken slår igen

Norrlands enda Michelinkrog stänger för gott. Bland annat Aftonbladet skriver att kocken Magnus Nilsson, som står bakom Fäviken Magasinet lämnar den välkända restaurangen i Järpen, Åre. Restaurangen har öppet fram till den 14 december i år, och stänger sedan för gott.

Västerbottens Folkblad - 06 maj 19 kl. 12:12

Stal kvällstidningar på NUS

Polisen kallades på måndagsmorgonen till Norrlands universitetssjukhus där en äldre man misstänks ha stulit tidningar. Polisen beordrades till sjukhuset vid klockan 10.13 på måndagen.

Västerbottens Folkblad - 02 maj 19 kl. 10:23

Går samman för att bli starkare

För att stärka bordtennisen i Norrland har de norrländska distrikten beslutat sig för att gå samman. Tillsammans bildar de nuvarande distrikten Hälsingland, Medelpad, Jämtland/Härjedalen, Västerbotten och Norrbotten tillsammans Norrlands Bordtennisförbund. – Verksamheten i Norrland har gått bakåt de senaste åren och den här sammanslagningen av distrikt kommer att göra Norrlandspingisen starkare, säger den nyvalde ordföranden Thomas Hägg […].

Västerbottens Folkblad - 02 maj 19 kl. 07:00

Vi ska inte acceptera giriga banker

Onsdagen den 24 april skrev riksdagsman Edward Riedl (M) och pekade på flera saker som den rödgröna regeringen gör dåligt mot Norrlands inland. Bland annat pekade Riedl på den helt vansinniga bensinskattepolitiken – där Miljöpartiet är allra värst. Överhuvudtaget är Riedl på många sätt en rekorderlig riksdagsman med många förtjänster.

Länstidningen i Jämtland - 01 maj 19 kl. 11:17

Klartecken för nytt bordtennisförbund – Thomas Hägg blir ordförande: "Kommer att göra oss starkare"

Nu är det klart. Fem distrikt slår ihop sina påsar och bildar Norrlands Bordtennisförbund. – Det....

Västerbottens Folkblad - 26 apr 19 kl. 16:16

Trädgårdsmässan lockar storpublik

Med ett 70-tal utställare, flera av dem med för första gången, samt ämnen som brexit, bokashi och gravplanteringar öppnar årets Nolia Trädgård för åttonde gången. – Vi har ett fantastiskt utbud av utställare och föreläsare som stärker Nolia Trädgård som Norrlands egna och viktigaste trädgårdsmässa, säger Kristin Olsson som är mässans projektledare. Nu öppnar årets […].

Västerbottens Folkblad - 23 apr 19 kl. 12:59

Mångmiljonorder till Umeåkontor – största uppdraget någonsin

Ett Umeåkontor har nu tagit hem det största uppdraget någonsin under sin drygt 40 år långa historia. Norrlands Hall & Kapell har i samarbete med den finska påbyggaren Tyllis fått det stora uppdraget av Sandahlsbolagen. Det handlar om sextio stålcontainrar som NHK ska bygga lättviktsdörrar till.

SVT - 22 apr 19 kl. 14:07

Sol, moln och nederbörd – så blir Norrlands-vädret i veckan

Den som gillar sol och värme kan troligtvis skriva under på att påsken bjudit på bra väder. Men nu dalar temperaturerna något. – Det är fortfarande ovanligt varmt sett till årstiden, förklarar Åsa Rasmussen, SVT:s meteorolog..

Västerbottens Folkblad - 06 apr 19 kl. 15:37

UIK kopplar grepp om kvalplats

Bowlingens Nordallsvenska börjar dra ihop sig och Umeå IK verkar inte tappa greppet om den viktiga tredje platsen. Nordallsvenskan med lag från Norrlands alla håll och kanter smyger sig in i de avslutande omgångarna. I den näst sista omgången spelade Umeå IK mot Lyckselelaget Jonsta BK.

Västerbottens Folkblad - 28 mar 19 kl. 08:28

Årlig volleybollfest i Vännäs

Under helgen avgjordes klassiska Gamen Games i Vännäs för 27:e året i rad. Turneringen är Norrlands största ungdomsvolleybollturnering. I år så var 36 lag anmälda med spelare i åldrarna 12 till 15 år.

Västerbottens Folkblad - 24 mar 19 kl. 11:40

Inbrott hos domstol i Umeå

Polisen har larmats efter att någon eller några har tagit sig in i en domstolslokal i centrala Umeå. En ordningsvakt slog larm på söndagsmorgonen och polis beordrades till Hovrätten för Övre Norrlands lokaler på Bankgatan i Umeå. – Det finns i nuläget inga uppgifter om något har stulits.

Västerbottens Folkblad - 19 mar 19 kl. 14:30

[PLUS] Cup där poäng inte är viktigast

I helgen spelades Stöckecupen, Norrlands största barn- och ungdomscup i volleyboll – där alla får....

Västerbottens Folkblad - 18 mar 19 kl. 13:05

Klartecken för patienter från Vasa

Nu börjar de första strokepatienterna köras med ambulansflygplan över Kvarken. Region Västerbotten har slutit ett avtal mellan Vasa centralsjukhus och Norrlands universitetssjukhus. Ett avtal som ger en avgörande tidsvinst för patienterna.

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 17:34

FLASH/BREAKING/HARMAGEDDON: Facebook har tekniska problem

Facebook har drabbats av stora tekniska problem. Det går inte att posta meddelanden, kommentera eller gilla saker. Däremot verkar meddelandetjänsten Messenger fortsatt fungera, även om man inte kan skicka bilder.

Västerbottens Folkblad - 01 mar 19 kl. 08:04

Berusad man hittades i busskur

En berusad man omhändertogs natten mot fredag efter att ha hittats i en busskur vid Norrlands universitetssjukhus. Klockan var strax före 01.00 då polisen hittade mannen, som är i 50-årsåldern, i en busskur och omhändertog honom enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Västerbottens Folkblad - 27 feb 19 kl. 14:00

Laddstolpar för elbilar vid länets sjukhus

Nu ska laddstolpar för elbilar sättas upp och testas vid länets sjukhus. Under 2019 installeras 17 laddstolpar för elbilar vid sjukhusen i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Dessutom ska en snabbladdare sättas upp för eltaxibilar vid Norrlands universitetssjukhus, bland de snabbaste i Sverige.

Cornucopia - 25 feb 19 kl. 09:08

Elbrist i Stockholm från 2021 - stoppar bostadsbyggandet

Den eftersatta och ignorerade svenska infrastrukturen kommer nu ikapp det expanderande Stockholm. 2021 väntas det vara elbrist i Stockholm, och kapaciteten blir tidigast utbyggd till år 2027. Däremellan riskerar all elberoende nyetablering, inklusive arbetsplatser, kontor, affärer, kollektivtrafik och förstås bostadsbyggande stoppas, då det inte finns elnätkapacitet för fler kunder.

SVT - 22 feb 19 kl. 04:38

SMHI varnar för blixthalka och hårda vindar i norr

SMHI går ut och varnar för plötslig blixthalka i stora delar av landet och mycket hård vind och nederbörd i Norrlands län och norra Lapplandsfjällen. – Det blir besvärligt i stora delar av Norrland i morgon från lunch och framåt, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..

Barometern - 19 feb 19 kl. 00:35

Myten om baggböleriet

Berättelsen om hur bolagsjättar via ohederliga metoder köpte upp Norrlands skogar har mer med klasskampsideal att göra än med historiska fakta..

Västerbottens Folkblad - 18 feb 19 kl. 08:01

Sjukhuspersonal blir sjuk av nya lokalerna

Nu kommer ett nytt larm från sjukhuspersonal om ohälsa i nya lokaler på Norrlands universitetssjukhus, det skriver P4 Västerbotten. Näsblod, klåda, eksem och andningsbesvär är exempel på besvär som börjat drabba personalen på öron-, näsa-, halsavdelningen efter att de flyttat till de nyrenoverade lokalerna i september 2018. Enligt Ellen Christensen som är fackligt skyddsombud på […].

Expressen - 16 feb 19 kl. 06:21

Snöstorm på ingång – SMHI orkanvarnar

Det blir riktigt hårt väder i den nordligaste delen av landet, med orkanvindar i fjällen och stora mängder snö.SMHI har klass 2-varningar utfärdade för norra Norrlands fjälltrakter och inland.– Det kan vara direkt livsfarligt att vara i fjällen, säger meteorologen Nils Holmqvist till SVT..

NSD - 12 feb 19 kl. 06:00

Han kan få litteraturpris

Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr har nominerat följande till Norrlands litteraturpris 2019, för bästa bok utkommen under 2018:I kategorin barn- & ungdomslitteratur: Närmare kommer vi inte, Anneli Furmark, Wibom Books, Jag heter Beata, Katarina Kieri, Lilla Piratförlaget, Vilma och skolan/Vilma ja koulu, Lina Stoltz, Barents Publisher, Vi skulle segla runt jorden, Anna Sundström Lindmark, Natur & Kultur, Ättlingarna..

Västerbottens Folkblad - 11 feb 19 kl. 12:55

Låste in sig på toa och startade brand

En väktare upptäckte hur en man låste in på en toalett på Norrlands universitetssjukhus. Inne på toaletten anlade mannen en brand och polisen larmades till sjukhuset i Umeå. – Det lät som att någon började slå och banka från toaletten, berättade väktaren senare i polisförhör.

Västerbottens Folkblad - 09 feb 19 kl. 15:56

Inte bara bullar när bagarna samlas

Var tredje år sedan 1992 har Norrlands bagerimässa återkommit till Umeå. Här möts bagare, konditorer och leverantörer från Kiruna till Gävle för att utbyta erfarenheter, inspiration – och smaka på varandras hantverk. På utställningsborden inne på Nolia samsas köks- och bakmaskinerna om utrymmet med allt ifrån bullar till öl.

Västerbottens Folkblad - 08 feb 19 kl. 14:27

Till sjukhus efter arbetsplatsolycka i Umeå

En man fick under fredagen föras med ambulans till sjukhus efter en arbetsplatsolycka i Umeå. Det var vid 12:44 som polisen larmades till en arbetsplats på Mariehem i Umeå. Enligt polisen var det en man i 20-årsåldern som skurit sig i armen och fick föras med ambulans till Norrlands universitetssjukhus.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.