Nordnets

Monday, 26 October, 02:06

Nyheter om Nordnets

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 10:00

Norska daytraders favorit är svensk

Scandic Hotels Group var i augusti den mest handlade aktien på Nordnet med en omsättning på 669 miljoner norska kronor, men även Nel och Oddy Molly gick starkt med en handel på över 451 respektive 346 miljoner norska kronor.   Odd Molly har under den senaste månaden upplevt en enorm kurstillväxt och både omsättning och handel har dragit iväg, konstaterar nätmäklaren. ”Det är en typisk small cap-aktie som professionella traders slänger sig över när momentum är starkt.

Realtid - 08 sep 20 kl. 06:22

Regleringar – det enda hotet

Det är frossa i techaktierna, men jag tror inte att frossan är början på ett nytt stort ras. Det skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt..

PrivataAffärer - 31 aug 20 kl. 09:06

Här är spararnas favoritaktier i augusti

Krisande Norwegian, vars aktiekurs fallit 97 procent sedan årsskiftet, ligger högt upp på Nordnets köplista. –  Under sommaren fortsatte aktiekursen att pressas än mer som en följd av att bolaget i flera omgångar konverterat skulder till aktier. Mönstret känns igen – när en aktie pressas hårt lockar det inte sällan bottenfiskare.

Realtid - 01 sep 20 kl. 16:35

Aktörerna som ska ta Nordnet tillbaka till börsen

Totalt sju olika aktörer är involverade som rådgivare i Nordnets noteringsprocess..

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 08:32

Nordnet sonderar inför börs-comeback

”Inget beslut har tagits och marknaden kommer att informeras om och när sådant beslut tas”, står det i ett pressmeddelande. Nordnet var noterat på Stockholmsbörsen 1999 – 2016. Den 24 juli 2020 offentliggjorde Nordnet resultatet för första halvåret 2020 och redovisade en årlig tillväxt av kunder och sparkapital på 25 respektive 20 procent.

Realtid - 01 sep 20 kl. 08:07

Nordnet genomför strategisk översyn – siktar på börsen

Nordnets ägare, Öhmangruppen och Nordic Capital, har beslutat genomföra en strategisk översyn, inklusive utvärdering av förutsättningarna för en möjlig börsnotering..

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 08:42

Rusning till Sverigefonder

– För första gången på fem månader tar sig Sverigefonder förbi teknikfonder och blir månadens klart mest köpta fonder. Primärt köper spararna indexfonder samt Sverigefonder som investerar i små- och medelstora bolag. De mindre bolagen tog överlag mest stryk under börsoron, men det är också där återhämtningen varit som snabbast.

DI - 28 aug 20 kl. 13:01

Fondspararna jagar coronavinnare – fortsätter rata fastigheter

Teknikfonder lockade Nordnets och Avanzas fondsparare under augusti. Det är gamingbolagen och andra ”hemmasittaraktiers” förtjänst, enligt….

Realtid - 28 aug 20 kl. 07:55

Sverigefonder ökar i popularitet

Antalet sparare som äger aktiefonder på Nordnets plattform ökade under augusti, vilket skvallrar om en fortsatt positiv syn på börsen..

Realtid - 28 aug 20 kl. 07:40

"Flyttavgifter låser in sparare"

Nordnets Fria Bratt kräver avgiftstak och tidsgräns för fondförsäkringsflytt..

PrivataAffärer - 20 aug 20 kl. 12:30

Storbank har sommarens högsta snittränta

Nordeas snittränta landade på 1,80 procent i juli vilket är hela 0,10 procentenheter högre än Länsförsäkringar som ligger näst längst ned på listan med 1,70 procent. Men relativt dyrt är det även hos andra storbanker. Danske hade 1,69 procents snittränta medan Handelsbanken och Swedbank båda hade 1,63 procent.

PrivataAffärer - 17 aug 20 kl. 07:16

DI: Nordnet på väg tillbaka till börsen

”En notering i det fjärde kvartalet är trolig” säger en icke namngiven uppgiftslämnare till tidningen. Nordnet, som konkurrerar med bland annat Avanza, köptes ut från börsen 2017 av Nordic Capital och familjen Dinkelspiel. Nordnets ordförande Tom Dinkelspiel sade tidigare i somras till just Dagens Industri att frågan om börsen skulle diskuteras efter semestrarna.

PrivataAffärer - 13 aug 20 kl. 04:00

Bratt: Trendskifte för banker i spararnas portföljer

Frida Bratt konstaterar dock också att just Swedbank gått starkt med en uppgång på 40 procent på bara tre månader. – Det är inga enorma förändringar, men likväl ett tydligt trendskifte eftersom bankerna varit så populära köp under så lång tid. Många passar på att sälja av just nu, säger hon.

PrivataAffärer - 05 aug 20 kl. 12:08

Norska småspararfavoriten har rasat

Nels aktie har haft en fantastisk utveckling under 2020 med en uppgång på hela 170 procent från årsskiftet fram till toppen i mitten av juli. Den allmänna hajpen kring vätgassektorn har fått småspararna att rusa till Nel och aktien har varit mycket handlad. Under juli var Nel den mest omsatta aktien bland Nordnets norska småsparare men också bland norska daytraders.

PrivataAffärer - 31 jul 20 kl. 08:41

Spararnas favoritaktier i sommar

Trots farhågor om en ohållbar börsuppgång samt ökade spänningar mellan Kina och USA tryckte många sparare på köpknappen under juli. – Det är en påminnelse om att faktorer som börsen bortsett ifrån under pandemin – börsen fokuserar helst på en sak i taget – knappast har löst sig som genom ett trollslag, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt. Både Nordnet och Avanzas köplistor toppas av livekasinoutvecklaren Evolution Gaming.

PrivataAffärer - 30 jul 20 kl. 09:07

Här är månadens populäraste fonder

Spararna fortsatte att köpa aktiefonder under juli månad. Teknik- och Sverigefonder ligger högt upp på köplistorna medan spararna tappat intresse för fastighetsfonder. – Överraskande starka rapporter där vinstutfallet på många håll inte blev lika illa som befarat, har lett till en mycket stark julibörs.

Realtid - 30 jul 20 kl. 07:39

Nordnet: Gamingbolag stekheta i juli

Nordnets fondsparare fortsatte att satsa på aktierelaterade fonder i juli..

PrivataAffärer - 09 sep 20 kl. 17:13

Även Nordnets kunder får teckna Readly med ISK

Läs också: Hernhag: Teckna heta Readly Enligt DI har Avanza löst problemet genom att skapa ett mellanled där mäklarhusen köper in aktierna i eget namn. Sedan säljs dessa vidare till kunderna som då kan lägga in aktierna på investeringssparkontot. Nordnet har dock inte erbjudit denna möjlighet.

Realtid - 16 jul 20 kl. 08:09

Rekordhög återbäring i Nordnets aktielåneprogram

Nordnet betalar ut drygt 12,6 miljoner kronor inom ramen för bolagets aktielåneprogram. Utbetalningen avser andra kvartalet 2020, och har ökat med 22 procent jämfört med utbetalningen föregående kvartal..

DI - 01 sep 20 kl. 18:06

Nordnets kunder handlade mer i augusti än i juli

Nätmäkaren Nordnets kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland gjorde under augusti totalt 4.217.369 avslut i aktier, warranter och….

Realtid - 01 jul 20 kl. 10:19

”Privatspararna blir förlorarna på kortare öppettid för börsen”

Gå inte på storbankernas tal om att ökad jämställdhet är motivet bakom önskan om förkortade öppettider på börsen. Det är betydligt mer lukrativa skäl som ligger bakom, skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt i en debattartikelpå Realtid..

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 07:58

Privatspararna nettoköpte aktier för fjärde månaden i rad

”En andra virusvåg, som skulle kunna sätta stopp för återöppnandet av ekonomier, är inte vad marknaden räknat med. Spararna har reagerat på osäkerheten med att sälja av en del cykliskt som gått urstarkt i rekylen, men också med att fortsätta bottenfisket” säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Hos Avanza var Evolution Gaming den mest köpta aktien under månaden, medan Net Ent avyttrades i störst utsträckning.

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 04:00

Nu är techfonderna i topp igen

Nästan varannan fondkrona gick under månaden till teknikfonder, konstaterar Johanna Kull, sparekonom på Avanza. – Fonderna tillhör årets riktiga vinnarfonder och fem av de tio fonder som genererat högst avkastning i år, är just teknikfonder. Teknikbolagen hade redan en stark underliggande tillväxt och har nu fått ytterligare vind i ryggen av den accelerering i digitalisering som pandemin och ”stanna hemma”-trenden fört med sig”, säger Johanna Kull.

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:10

Aktierna som spararna fyndköpte under pandemin

Den mest nettoköpta aktien på börsen har sedan den 1 januari har varit Investor, trots att kursrörelsen varit svag, 1 procent ned. När Alexander Gustafsson undersökte vilka aktier privatspararna fyndköpt hittills i år hade Investor tappat endast 1 procent jämfört med börsårets första dag. Privatspararna har inte legat på latsidan på börsen under det första halvåret.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 10:50

Teknikfonder – småspararnas melodi i juni

Småspararna räds inte ett bakslag på börsen. Teknikfonder var i fokus under juni medan defensiva placeringar som guldfonder har sålts. Avanzas och Nordnets statistik för juni månad visar på fortsatt optimism bland spararna.

Expressen Dina Pengar - 26 jun 20 kl. 08:18

H&M gör förlust på nära 6,2 miljarder

Coronakrisen har slagit hårt mot företagen.Hennes och Mauritz gör sitt sämsta kvartal någonsin med en förlust på nära 6,2 miljarder, men får ändå beröm från experterna för hur de klarat coronakrisen.– Spararna tror på H&M.

DI - 23 jun 20 kl. 07:09

Här shoppar småspararna i pandemin: ”Bottenfiskaren har blommat upp”

Nordnets kunder har varit rejält i köparstagen under coronakrisen och plattformen har haft rekord i antal affärer, både under raset i mars….

PrivataAffärer - 22 jun 20 kl. 13:04

Nordnetkunder satsar på börsnedgång

ETP:er, eller Exchange Traded Products, är till exempel ETF:er och certifikat kopplade till en viss underliggande tillgång. Beroende på typ kan dessa ge avkastning både i upp- och nedgångar. – Hela 70 procent av de Nordnetkunder som placerar i ETP:er med OMXS30 som underliggande tillgång tror på ytterligare nedgång.

Realtid - 17 jun 20 kl. 10:17

Nu måste politikerna ta ansvar för ISK

Det senaste året har ISK-spararna utestängts från 20 procent av alla IPO:s på grund av ett dåligt utformat regelverk. Det skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt, som ser en enkel lösning – bara politikerna vill..

PrivataAffärer - 03 jun 20 kl. 07:59

Här är norrmännens favoritaktier just nu

Maj blev en ordentligt stark börsmånad även i Oslo i takt med att världen så smått öppnar och stimulanspaketen haglar. – Jag är nog inte den enda som är förbluffad över de starka marknaderna vi sett den senaste månaden. Sedan botten i slutet av mars har S&P 500, Nasdaq och Oslobörsen stigit mellan 20 och 35 procent.

PrivataAffärer - 02 jun 20 kl. 04:00

Bioteknik och Programvaror vinnare på pandemin

På bara några få månader har det ekonomiska läget i Sverige och världen drastiskt förändrat. I en blogg analyserar Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson börsens sektorer mitt uppe i den rotation som pågår i takt med coronapandemin. Post corona är det Bioteknik- och Programvarusektorerna som tagit ledningen på börsen, konstaterar han i en genomgång av börssektorerna.

Realtid - 01 jun 20 kl. 13:49

"En spirande optimism i marknaden"

Under maj gjorde Nordnets kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland totalt 4 547 342 avslut i aktier, warranter och optioner, vilket motsvarar 245 802 avslut i snitt per börsdag..

DI - 30 maj 20 kl. 07:57

”Bottenfiske” – nätmäklare ser rusning till utbombade aktier

Nätmäklarna Avanza och Nordnets kunder fortsatte att tanka aktier i maj. Aptiten var stor på bolag som fått ordentligt kursstryk..

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 09:52

Spararna fiskade i kurskollapser i maj

Börsen har rusat sedan den senast bottnade den 23 mars. Men den reala samhällsekonomin har gått åt diametralt motsatt håll. Det har lett till ett inte helt tippat beteende bland spararna.

Realtid - 03 aug 20 kl. 15:25

Nordnets kunder gör 190 921 avslut i snitt per börsdag

Under juli gjorde Nordnets kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland totalt 4 391 190 avslut i aktier, warranter och optioner, vilket motsvarar 190 921 avslut i snitt per börsdag..

Realtid - 06 maj 20 kl. 08:27

Nordnet ingår samarbete med Lyxor gällande månadssparande i ETF:er

Nordnet och Lyxor har kommit överens om ett samarbete vilket innebär att tolv stycken av Lyxors ETF:er nu inkluderas i Nordnets tjänst för courtagefritt månadssparande..

Realtid - 04 maj 20 kl. 12:46

Över fem miljoner avslut hos Nordnet

Under april gjorde Nordnets kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland totalt 5 054 240 avslut i aktier, warranter och optioner, vilket motsvarar 266 013 avslut i snitt per börsdag..

PrivataAffärer - 30 apr 20 kl. 11:07

Banker privatspararnas favoriter i aprilrekylen

I coronaturbulensens inledning sålde många av privatspararna sina innehav i främst storbankerna, men nu går riktningen åt andra hållet. – Bottenfisket i bankerna var tydligt i april, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Swedbank var den mest nettoköpta aktien under 2019, och fick då ”stryka på foten” när investerarna fick kalla fötter.

PrivataAffärer - 28 apr 20 kl. 06:45

Bratt: Spararna rusar till techjättarna

– Spararna har rusat till de amerikanska techjättarna under det oroliga första kvartalet. Förhoppningen är att bolag som surfar på megatrender ska parera krisen, samtidigt som vissa av jättarna ju rentav ”tjänar” på hemmasittandet, säger Frida Bratt. Till exempel har har antalet Nordnetkunder som äger Microsoftaktier ökat med 39 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 23 apr 20 kl. 09:50

Nordnet slopar krav på sparkapital för bolåntagare

Det är genom ett samarbete med bolåneinstitutet Stabelo som Nordnet nu erbjuder bolån utan krav på engagemang hos Nordnet. Stabelo har sedan tidigare ett samarbete med Nordnets konkurrent Avanza som fortsätter som vanligt. Det nya samarbetet gör att Nordnets kunder kan få låna upp till 60 procent av bostadens marknadsvärde.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.