Nordnet

Sunday, 17 November, 00:34

Nyheter om Nordnet

Sortering: Relevans | Senaste
Realtid - 05 nov 19 kl. 11:19

Nordnet kräver inte kompensation från Nasdaq

Nätmäklaren Nordnet kommer inte att begära ekonomisk kompensation för de dubbla handelsstoppen på Nasdaq i fredags..

PrivataAffärer - 22 okt 19 kl. 04:00

Sparekonomen: Välj smart när du sparar i indexfonder

Under senaste året har den sämsta indexfonden stigit med 11 procent medan den bästa presterat 16 procent. Men på fem år är skillnaderna stora, då den bästa avkastat 78 procent mot 50 procent för den sämsta. Att utvecklingen inte är ensidig beror främst på att fonderna följer olika index, och en del på att förvaltarna dessutom är olika skickliga på att exakt följa sitt jämförelseindex, menar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

PrivataAffärer - 15 okt 19 kl. 13:00

Sparekonomen varnar för bottenfiske i Turkietfonder

– Börsen i Istanbul har störtdykt efter förra veckans invasion i nordöstra Syrien, samtidigt som tonläget från EU och USA höjts. Bara i går föll Borsa Istanbul 5 procent. Alla sektorer drabbades, men framför allt bank- och telekomsektorn, konstaterar Frida Bratt.

Expressen - 17 okt 19 kl. 09:19

Telias rapport: Inte ett ord om affären med Bonnier

Telia redovisar ett justerat ebitda-resultat på 8 268 miljoner kronor tredje kvartalet – strax över prognos.– En helt okej rapport från Telia, sammanfattar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.En eventuell stor Bonnier-affär nämns dock inte i rapporten..

Realtid - 12 okt 19 kl. 07:11

Storbankens nya bank på pallplats

SEB som skapat en ny bank på mindre än ett år, förre Nordnet-vd:n som blir fondmarknadsförare och Magdalena Andersson som vill trycka till Stureplanskonsulterna. Här får du koll på veckans tio mest lästa artiklar..

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 13:59

Regeringens förslag om flytträtt raserat

Under en längre tid har en debatt pågått kring sparares rätt att flytta en pensionsförsäkring från ett pensionsbolag till ett annat utan att straffas av höga avgifter. ”En seger för alla sparare! Ett oerhört glädjande besked, som nu kan hoppas på betydligt mer spararvänliga åtgärder för en flytträtt som blir effektiv på riktigt”, kommenterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i ett mail till Fonder Direkt om regeringens förslag tidigare i år.

DI - 11 okt 19 kl. 16:03

Dags för priskrig bland småspararnas ”vänner”

Nätmäklarna Avanza och Nordnet framställer sig som förkämpar för småsparare..

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 11:05

Hernhag: Tio trygga utdelningsaktier

Senare i höst är det premiär för analysbrevet "Hernhags utdelare" där Marcus kommer att leta reda på och analysera de bästa utdelningsaktierna i Norden och Nordamerika.  Läs mer och teckna din prenumeration här. Adam: Hej Marcus!

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 04:00

Här är småspararnas gamingfavoriter

Gaming- och spelindustrin genererade förra året intäkter på 135 miljarder dollar, varav mobilspel står för hälften av intäkterna medan konsolspel och PC delar på resten. – Jag tror knappast att den här trenden bromsar in. Snarare kommer den bara att öka och öka, och spararna är med på tåget, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

DI - 08 okt 19 kl. 13:43

Nordnet: Billing bör ta av sig skygglapparna

Alectas vd Magnus Billings debattartikel (Di 8/10) är tyvärr full av direkta felaktigheter, men däremot kliniskt fri….

Affärsvärlden - 07 okt 19 kl. 13:33

Sparekonomen: Räkna med fler uppköp

I morse framgick att Mellby Gårds bud på Kappahl nu formellt sett är i hamn. Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, menar att vi kommer få se fler utköp av den här typen framöver..

PrivataAffärer - 03 okt 19 kl. 13:00

Solfeber på Oslobörsen

Det råder solfeber bland Nordnets norska kunder, enligt nätmäklarens norska investeringsekonom Mads Johannesen. Scatec Solar var nämligen månadens mest nettoköpta aktie. – Scatec Solar har varit ett äventyr att äga i år med en stigning på över 60 procent.

PrivataAffärer - 02 okt 19 kl. 12:39

Sparekonomen: Många sparare tvivlar på H&M

Läs också: Analytiker: Marginalåterhämtning i fokus inför H&M:s rapport – Sedan april 2018 har antalet H&M-ägare hos Nordnet fallit med hela 16 procent. Vi kan alltså inte se att småspararna har vågat hoppa på resan uppåt vi har sett i år, utan nedgången i antalet H&M-ägare har varit konstant, månad för månad, säger Frida Bratt. Och det är framförallt manliga sparare som dumpar aktien.

PrivataAffärer - 30 sep 19 kl. 09:24

Här är spararnas favoritaktier i september

– Frågetecknen kring världskonjunkturen och huruvida centralbankernas stimulanser kommer vara tillräckliga för att lyfta ekonomin består. Aktiespararna väljer att dra ned på risken och de nettosäljer aktier för första gången på över ett år, säger Johanna Kull, sparekonom Avanza. Månadens säljlista hos Avanza domineras av banker.

Expressen - 02 okt 19 kl. 17:52

Sparekonomens kritik mot Svanenfonderna

Svanen ställer höga krav på Svanenmärkta fonders hållbarhetsarbete, men inte på hur de förvaltas. - Jag är tveksam till om Svanenfonderna är lösningen för hållbara investeringar eller om de riskerar att bli ett försäljningsargument för fondbolag som säljer mediokra fonder, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet i programmet Di tv Hållbart Näringsliv..

Realtid - 02 okt 19 kl. 14:54

Avanzas vd inte orolig för fallande courtagepriser

Sverige har låga priser för näthandel och Avanzas vd Rikard Josefson är trygg med kunderbjudandet, säger han efter att den amerikanska nätmäklaren Charles Schwab slopar courtaget. Även Nordnet ger ett liknande besked. .

DI - 30 sep 19 kl. 09:28

Nätbanken sänker bolåneräntan och höjer belåningsgraden

Nätbanken Nordnet sänker nu listräntan på bolån med 0,1-0,15 procentenheter för kunder med ett sparande på minst 1….

Dagens PS - 30 sep 19 kl. 08:20

Planerar du en utlandsresa i höst?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”För den som är prismedveten är det helt klart bäst att semestra hemma.

SVT - 29 sep 19 kl. 20:34

Höstlovsresan kan bli rekorddyr för svenskar

För den som planerar en utlandsresa under höstlovet finns det inte många länder att välja på där den svenska kronan har stått sig stark. Både dollarn och euron ligger på rekordhöga nivåer. – För den som är prismedveten är det helt klart bäst att semestra hemma.

Realtid - 29 sep 19 kl. 08:00

“Efter 18 år med telekom var det dags att göra något annat”

Ett mångårigt aktieintresse och en gammal bekantskap gjorde det möjligt för Lars-Åke Norling att byta telekom mot finansbranschen och högsta posten på Nordnet. .

Expressen - 27 sep 19 kl. 07:04

Så slukar jättarna svenska spararnas pensionspengar

Svenska folket betalar sammanlagt 2,6 miljarder i pensionsavgifter för tjänstepensionssparande utanför kollektivavtalen.Det visar uträkningar från Nordnet.– Med en fungerande flytträtt hade hundratals miljoner kunnat gå till svenskarnas pensioner i stället för ner i pensionsbolagens fickor, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet..

PrivataAffärer - 27 sep 19 kl. 10:58

Globalfonder månadens vinnare

Globalfonder blev fondvinnaren hos Avanza under september. Enligt Johanna Kull, sparekonom på Avanza, gick en av tre fondkronor undermånaden till just globalfonder, som hon anser vara en bra bas för sparandet. – Inte bara för att de ger exponering mot alla världens marknader, utan också för att en globalfond ger en bättre mix av branscher än vad en traditionell Sverigefond gör.

Dagens PS - 27 sep 19 kl. 08:25

Känner du till alla pensionsavgifter?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Dina Pengar i Expressen berättar med hänvisning till Nordnet att svenskarna sammanlagt betalar 2,6 miljarder kronor i pensionsavgifter till sparande i tjänstepensioner utanför kollektivavtalen.

Dagens PS - 27 sep 19 kl. 07:47

Så förlorar svenskarna hundratals miljoner

Pengarna går till onödigt höga avgifter i stället för svenska folket, konstaterar sparekonom. Dina Pengar i Expressen berättar med hänvisning till Nordnet att svenskarna sammanlagt betalar 2,6 miljarder kronor i pensionsavgifter till sparande i tjänstepensioner utanför kollektivavtalen. Nordnets sparekonom Frida Bratt säger till tidningen att det rör sig om ”hundratals miljoner” som i stället för att komma svenskarna till del går rakt ner i fickorna på pensionsbolagen.

SR - 24 sep 19 kl. 11:09

Riskkapitalbolaget EQT rusar på börsen

Riskkapitalbolaget EQT steg kraftigt efter börsintroduktionen i morse. Hälften av bolagets kapital kommer från pensionsfonder, däribland svenska AP-fonderna. Bolaget värderas nu till ungefär 80 miljarder och handlas nu för runt 84 kronor per aktie.

DI - 23 sep 19 kl. 12:02

Sparexperten: Så ska du göra efter bankrallyt

Krisen i Swedbank har gjort att aktien toppar listan över den mest köpta i år, visar siffror från Nordnet..

PrivataAffärer - 20 sep 19 kl. 04:00

Disney vinnare i ”streaming-kriget”

Disney är vinnaren i och med att antalet aktieägare hos Nordnet ökat med 34 procent i år, medan både Netflix och Apple nettotappat aktieägare hos nätmäklarens privatsparare. Det är Frida Bratt, Nordnets privatekonom, som gjort sammanställningen över nätmäklarens kunders innehav av streaming-aktier. På andra och tredje plats kommer AT&T, 11 procent fler ägare, samt Amazon, 1 procent fler ägare.

PrivataAffärer - 16 sep 19 kl. 13:00

Här är aktierna som ger utdelning i höst

Det är Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson som i ett inlägg på Nordnets sajt listar de bolag som delar ut under hösten. ”Det har varit ett ökat intresse från många av våra stora utdelningsbolag att dela upp sin utdelning över året. Mer specifikt är det halvårsvis utdelning som vunnit mark senaste åren bara.

Realtid - 17 okt 19 kl. 13:30

Nordnet ökar utbetalningarna till deltagarna i aktielåneprogram

I dag meddelar Nordnet att drygt 7,2 miljoner kronor betalas ut inom ramen för aktielåneprogrammet, vilket är 10 procent högre än föregående period..

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 10:15

Fler än hälften saknar pensionssparande

Allt lägre andel av vår totala pension kommer i framtiden från den vanliga inkomstpensionen. När tjänstepensionerna blir allt viktigare för våra pensioner växer även nödvändigheten av något slags privat pensionssparande, om inte levnadsstandarden ska drastiskt försämras den dagen arbetslivet upphör. – Trots att vi haft diskussionen om allt lägre pensioner under flera år nu är det fortfarande många som inte alls sparar privat till sin pension.

Expressen - 10 sep 19 kl. 11:11

Ingves dubbla käftsmäll – så påverkas dina bolån

Vikande inflationsförväntningar i kombination med ett lågt inflationsutfall i augusti innebär ”en dubbel käftsmäll” för Riksbanken på tisdagen.Det kommer också att påverka räntebanan, menar bedömare.– Därför tycker jag man som bolånetagare ska hålla räntan rörlig, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet..

Expressen - 03 sep 19 kl. 19:10

Så mycket tjänar du på att välja låga pensionsavgifter

Du kan spara tusenlappar på att flytta ditt sparande till pensionsbolag med låga avgifter.Över tid kan det röra sig om åtskilliga tusenlappar i mer pensionsinkomst varje månad.– Höga avgifter slukar upp tusenlappar, kanske utan att du märker det, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, som i kväll är gäst i Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar..

DI - 03 sep 19 kl. 08:41

Nätbankens aktielåneprogram utökas

Internetbanken Nordnet breddar sitt aktielåneprogram till fler försäkringsprodukter och aktiemarknader..

PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 09:48

Vinsthemtagning i Rysslandsfonder

Globalfonder, företagsobligationsfonder och fastighetsfonder har dominerat köplistan i augusti hos nätmäklaren Avanza. Konkurrenten Nordnets mest köpta fonder är Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Länsförsäkringar Global Index och Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Index. – Smala fonder får stryka på foten för bredare och mindre riskfyllda globalfonder, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet i en kommentar till fondutfallet för augusti hos Nordnet.

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 08:31

Här är augustis populäraste aktier

– Efter en förhållandevis lugn start på börssommaren blåste det upp igen i början av augusti, då oroande räntesignaler och upptrappningen av handelskriget fick världens börser på fall. Privatspararna visar dock fortsatt god tillförsikt till börsen och har nu nettoköpt aktier tolv månader i rad, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. På köplistorna finns flera av månadens kursförlorare, bland annat spelbolaget Kindred.

Expressen - 31 aug 19 kl. 17:07

NYHETSDAGEN: Experten: Kunder får betala bankskatten • Kritik mot M för kampanj nära mordplats • Ännu en häktad för mordet på Lena

Regeringen inför en bankskatt för att delfinansiera miljardsatsningen på försvaret.– Det är förmodligen kunderna som kommer få betala för det här, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.*Moderaterna kritik av vittnen till mordet på den 31-åriga småbarnsmamman i Malmö, sedan partiet delat ut S-kritiska flygblad nära mordplatsen.

SVT - 31 aug 19 kl. 15:08

Sparekonomerna: Bankskatt kommer slå mot kunderna

En ny bankskatt ska finansiera delar av den försvarssatsning som regeringen tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna enats om. Exakt hur skatten kommer att vara utformad står ännu inte helt klart – men flera sparekonomer har redan flaggat för att den kan slå mot privatpersoner. – Jag befarar att det är vanliga bankkunder som får bekosta det här, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet..

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 11:06

Hernhag: Sju intressanta värdeaktier med hög direktavkastning

Anders: Hej Marcus. Har du några förslag på värdeaktier med god direktavkastning utan att nämna några investmentbolag?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 13:00

Tre sparekonomer om ”säkra hamnar”

Fly inte marknaden, utan fortsätt månadsspara som vanligt. Det rådet ger de båda sparekonomerna Frida Bratt, Nordnet och Johanna Kull, Avanza, om börsläget i det eskalerande handelskriget. Båda är också överens om att det inte finns några ”säkra hamnar”, men skog och fastigheter är sektorer som vanligen går relativt bättre än index vid stark oro på börsen.

PrivataAffärer - 27 aug 19 kl. 06:35

Sverigefonderna som klarat börsturbulensen bäst

Eskalerande handelskrig, brexit och oro kring Iran är några av anledningarna till att världens börser fallit tungt den senaste månaden. Stockholm är inget undantag men ser man på Sverigefonder varierar det stort. Det finns dessutom de fonder som faktiskt gett positiv avkastning den senaste månaden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.