Norden

Sunday, 19 May, 11:04

Nyheter om Norden

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 27 apr 19 kl. 12:59

Barbershopsångare från hela Norden tar ton i Helsingborg

Nordiska mästerskapen i barbershop avgörs på Stadsteatern.

YLE - 07 maj 19 kl. 13:16

Finländska uppstartsföretagare jobbar 42 timmar i veckan och det är minst i Norden - men de tjänar också minst

Finländska uppstartsföretagare tjänar i medeltal 3 538 euro i månaden, visar en färsk enkät. Det här är lite mer än medeltalet för heltidsarbetare överlag i Finland, men mindre än vad uppstartsföretagare i det övriga Norden tjänar. Uppstartsföretagare jobbar ändå inte för lönen, utan för att skapa något eget och nytt, säger studeranden Rickard Zilliacus som har grundat två uppstartsföretag på ett och ett halvt år..

Expressen - 26 apr 19 kl. 15:31

Oro på flygplatsen efter SAS-piloternas strejk

SAS-piloternas strejk drabbar tiotusentals resenärer i hela Norden under helgen.På Kastrup rådde en närmast kaotisk situation när hundratals människor fick sina resplaner grusade.– Det har varit väldigt frustrerande, säger Therese Johansson, som var på väg till New York..

VA - 26 apr 19 kl. 13:15

Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av sex svenska, en norsk, en dansk och två finska aktier..

Computer Sweden - 26 apr 19 kl. 06:01

Norden slagfält för operatörerna – hård kamp mellan Telia och Telenor


Efter Telenors finska fyndförvärv trappas nu kriget om den nordiska operatörstronen upp..

GöteborgsPosten - 07 maj 19 kl. 05:00

Svenskar mest otrygga i Norden

Sverige är det land i Norden där störst andel av befolkningen upplever otrygghet i sitt bostadsområde..

PrivataAffärer - 23 apr 19 kl. 09:19

Vill du investera smartare? Äg hela världen!

Ladda ner aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

NT - 24 apr 19 kl. 20:00

Kamaras besvikelse på "Peking"

Alhaji Kamara, 25, är tillbaka i Norden – och har inte glömt det svårsmälta avskedet till IFK Norrköping..

DI - 24 apr 19 kl. 17:23

SBB förvärvar fastighetsportfölj i Finland för 1,5 miljarder

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, förvärvar en portfölj med 48 fastigheter i Finland för 142 miljoner euro eller 1,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Dagensanalys.se - 24 apr 19 kl. 11:29

Imorgon koras vinnarna i SEMrush Nordic Search Awards

Äntligen kommer SEMrush Search Awards till Sverige, och eventet går av stapeln imorgon i Stadshuset under pompa och ståt. Dagens Analys kommer givetvis vara på plats för att direkt kunna rapportera vilka som blir årets vinnare! Äntligen kommer detta fantastiska branschevent till Sverige och Norden efter att ha vunnit marknadens respekt på andra håll i världen.

Nyan - 24 apr 19 kl. 08:00

Ösamarbete går i graven

Åland lämnar nu det så kallade B7-samarbetet mellan öar i Östersjön. Det fattade landskapsregeringen beslut om på torsdagen. För några år sedan beslutade svenska Öland och danska Bornholm att lämna samarbetet.

Dagens PS - 23 apr 19 kl. 14:56

Premiär: Nu kan svenskar boka MINI:s första elbil

2017 visade MINI upp den helelektriska designstudien av ”MINI Electric Concept” på Frankfurt Motor Show (IAA) 2017. En modell som börjar produceras senare i år och som kommer att visas upp som produktionsklar på årets IAA. Som ett av de första länderna i världen, kan svenskarna nu förhandsboka den allra första helt elektriska MINI-modellen.

Realtid - 23 apr 19 kl. 12:36

Nordiska M&A-transaktioner nära toppnivåer

Nordea räknar med en fortsatt god M&A-marknad i Norden i år drivet av mycket pengar hos riskkapitalbolagen samt kapitalstarka och lönsamma bolag. Det säger Johan Trocmé, chef för tematisk analys på Nordea Markets till Realtid..

Nyteknik - 23 apr 19 kl. 07:12

Ledande global expert satsar på sina anställda

Med sina 6 900 anställda i 35 länder är franskägda Mersen en ledande global expert inom elkraft och avancerade material. I Sverige finns 15 anställda, och inför sin expansion söker Mersen nu en teknisk säljare som kommer få möjlighet att utvecklas inom avancerad försäljning i Norden..

Barometern - 21 apr 19 kl. 06:00

Så blir Kalmarföretagets nya jättefabrik i Snurrom

Bygglovsansökan är inlämnad. Nu står det klart hur Norden Machinerys nya jättelokal i Snurrom kommer att se ut..

Dagensanalys.se - 03 maj 19 kl. 16:35

E-handeln i Norden växer så det knakar

Salesforce senaste e-handelsrapport visar att e-handeln i Norden växte med hela 25 procent under första kvartalet jämfört med föregående år. Det är den högsta tillväxten som uppmätts jämfört med alla andra regioner i rapporten och kan jämföras med tillväxten i Tyskland och Frankrike som både låg på 12 procent. Den positiva tillväxten i Norden beror på en rad olika faktorer, men det råder inget tvivel om att transformativa teknologier likt artificiell intelligens är en bidragande faktor.

YA - 20 apr 19 kl. 00:01

Carina gillar att leda – och nu hjälper hon andra företagare

Som 19-åring guidade Carina Jönsson bussturer på Bornholm. När hon närmade sig 50 ledde hon medarbetare i hela Norden som organiserade företagsresor. Nu satsar Carina Jönsson på andra företagare – på sin hemmaplan..

DI - 18 apr 19 kl. 18:57

Resejätten storsatsar på ”hållbar semester” – klimatkompenserar mer

Den ökade klimatmedvetenheten får Tui att investera mer i hållbar semester.  ”Det har blivit en större diskussion om det är okej eller inte att resa”, säger Alexander Huber, vd på Tui i Norden..

Expressen - 03 maj 19 kl. 12:11

Näthandeln i Norden växer snabbast i världen

E-handeln i Norden växer snabbast i världen.Det framgår av en rapport sammanställd av företaget Salesforce, där 500 miljoner kunder världen över fått sina shoppingvanor analyserade..

DI - 03 maj 19 kl. 12:11

Rapport: E-handeln i Norden växer snabbast i världen

E-handeln i Norden växer snabbast i världen. Det framgår av en rapport sammanställd av företaget Salesforce, där 500 miljoner kunder världen över fått sina shoppingvanor analyserade..

Realtid - 18 apr 19 kl. 06:15

"Stort intresse för hållbara investeringar i Norden"

Den amerikanska investmentbanken BNY Mellon Investment Management arbetar på att stärka den nordiska närvaron. Nu vill man sprida sina lösningar inom bland annat hållbara investeringar, berättar chefen för Stockholmskontoret..

Affärsvärlden - 17 apr 19 kl. 18:00

Hunger efter private equity

Aktiva buyout-fonder i Norden har i dag mer kapital än någonsin tidigare, runt 35 miljarder euro. Och institutionerna står i kö för att få investera i fonderna.Den nordiska riskkapitalsektorn ligger i slutfasen av ett generationsskifte, då grundarna kliver tillbaka en efter en..

Västerbottens Folkblad - 17 apr 19 kl. 10:00

”En skam för ett rikt land som Sverige”

I välfärdslandet Sverige produceras nya fattigpensionärer varje år. Sverige har de sämsta pensionerna i Norden. Främst drabbar detta kvinnor som efter ett långt arbetsliv hamnar i fattigdom.

Realtid - 17 apr 19 kl. 08:44

Allianz öppnar i Stockholm

Tyska fastighetsbolaget Allianz öppnar  Norden-kontor i Stockholm.  Transaktionschefen på Nyfosa blir chef..

DI - 17 apr 19 kl. 05:00

Detta händer onsdagen den 17 april

STOCKHOLMSBÖRSEN Billerud Korsnäs (kl 7.00), SHB (kl 7.00), Ericsson (kl 7.

DI - 02 maj 19 kl. 14:12

Zalando slopar gratis frakt i Norden för att öka lönsamheten

Efter att tidigare ha slopat fri frakt på små order i Italien, Spanien, Storbritannien och Irland är turen nu kommen till Norden. Från och med slutet på maj slopar Zalando fri frakt i Sverige, Norge, Finland och Danmark..

DI - 16 apr 19 kl. 09:54

SBB säljer DNB:s huvudkontor i Oslo för 4,7 miljarder

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, har ingått avtal om försäljning av DNB Banks huvudkontor i Oslo till DNB Liv för om 4.897 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 07:36

Di: Courtagekrig trappas upp

Storbank gör som nischbanker och erbjuder gratis handel med aktier. Det är Swedbank som enligt Dagens Industri erbjuder kunder som har mindre än 100.000 kronor i sparande att handla med aktier utan att betala en krona i avgift.

Skånskan - 15 apr 19 kl. 20:30

Hon samlar sig inför nästa steg

Personligt Annika Jönsson har tagit det lugnt hemma på gården i några månader, för att tänka över vad det är hon vill göra. Nu siktar hon på att utveckla sitt fagottspel på en högskola i Tyskland.Namn: Annika Jönsson
Ålder: 25 år
Yrke: Musiker, musikstuderande
Bor: Gård utanför Lövestad
Intressen: Musik, att måla, yoga– Det är mina söknoter, förklarar Annika Jönsson när jag kastar ett öga på notstället, som står uppställt så att övaren i ögonvrån ska ha en fin utsikt över fält och ännu inte lövade skogar.

Realtid - 15 apr 19 kl. 15:05

Revisionsbyråerna växer snabbt inom juridik

Den juridiska marknaden är under stor förändring och efterfrågan på alternativa juridiska rådgivare ökar snabbt. En tydlig trend är att revisionsbyråerna ökar. EY har exempelvis 100 affärsjurister i Norden..

Realtid - 15 apr 19 kl. 13:43

DNB utökar bilfinansiering till Finland

DNB, som är en av de större aktörerna i Norge och Sverige på finansierng av bilar, vill växa i hela Norden och ska gå in i Finland genom samarbete med finska bilimportören Bassadone Automotive Nordic (BAN)..

Expressen - 15 apr 19 kl. 11:02

Ny jätte tar upp kampen i tuffa elektronikbranschen

Konkurrens på den redan tuffa marknaden för hemelektronik och vitvaror blir nu ännu hårdare.Elon och Electra Gruppen inleder ett samarbete och får tillsammans ett nätverk på över 500 butiker i Norden, rapporterar Market.se.

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 08:05

Starka försäljningssiffror för Clas Ohlson

Under mars påverkade kalendereffekten positivt om cirka 2 procentenheter med anledning av fler handelsdagar jämfört med motsvarande period föregående år. Clas Ohlsons onlineförsäljning ökade med 28 procent under månaden. Jämfört med samma månad föregående år har 10 butiker tillkommit och det totala antalet butiker uppgick per den sista mars till 237 stycken.

Cornucopia - 14 apr 19 kl. 14:33

SPOILERS: Mina killgissningar för sista säsongen Game of Thrones

Eftersom bloggens läsare levererat vilka de tror dör respektive överlever sista säsongen av Game of Thrones, så får jag väl sticka ut hakan och killgissa lite själv nedan, vilket innehåller SPOILERS för tidigare säsonger.

I grund och botten tror jag på lyckligt slut, även om priset kommer bli skyhögt.
Vad gäller huvudpersonerna så kommer Aegon Targaryen/Jon Snow och Danaerys Targaryen i egenskap av syskon, brorson och faster (samt även kusiner?

Hela Gotland - 14 apr 19 kl. 11:00

Moqi regisserar pjäser över hela Norden

I tidig maj har The Rocky Horror Show premiär på Aarhus teater i Danmark..

Dagens PS - 12 apr 19 kl. 09:30

Fortsatt hårt tryck efter weekendresor

Spana även in listan över populäraste resmålen bland svenskar. Travellink har släppts sin årliga rapport över resetrender i Europa och den visar att ruschen efter weekendresor håller i sig. ”Vi ser hur den här trenden växer sig ännu starkare under 2019.

Nyan - 11 apr 19 kl. 18:00

Nordman igen till Kumlinge

25-års jubilerande Nordman är årets huvudakt på Visor så in i Norden den 5-7 juli på Kumlinge. Gruppen uppträdde på festivalen 2014. och har själva velat komma tillbaka, berättar Ronnie Svenblad, som sköter bokningarna.

Dagens PS - 11 apr 19 kl. 12:14

Svenskarnas drömjobb – en riktig outsider

Företaget överraskande etta på svenskarna 10-i-topp-önskelista, visar ny undersökning. Bemanningsföretaget Randstad har presenterat sin årliga rapport över vilka privata arbetsgivare som svenskarna helst vill jobba för. Undersökningen bygger på drygt 6.

Dagensanalys.se - 10 apr 19 kl. 16:04

Gameloft väljer PubMatic för att öka programmatisk reklam i appar

Ad tech-bolaget PubMatic inleder ett samarbete med spelutvecklaren Gameloft. Samarbetet innebär att annonsörer, via PubMatic, nu får tillgång Gamelofts engagerade premium-målgrupper. Dagens konsumenter föredrar att nå information, kontakta varandra och genomföra transaktioner via appar.

Barometern - 10 apr 19 kl. 10:22

Ny busslinje från Kalmar till Köpenhamn: ”Finns intresse”

Bussbolaget Flixbus dubblar antalet avgångar och förbindelser från Kalmar. Framöver blir det direktresor till bland annat Köpenhamn, Växjö och Jönköping. – Vi ser att det finns intresse för Kalmar, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig på Flixbus Norden..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.