Nordeas

Sunday, 17 February, 13:24

Nyheter om Nordeas

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 22 jan 19 kl. 21:21

Nordeatoppen hyllar Gardell – ”vän av kortsiktighet”

När Christer Gardell och Cevian går in i bolag ökar trycket och därmed ofta takten i förbättringsarbetet.  Det säger Nordeas vice ordförande Lars G Nordström som uppskattar den nya ägaren i banken. .

DI - 24 jan 19 kl. 15:22

Problem med Nordeas betalkort

Nordeakunder har just nu problem med korttransaktioner. Det är oklart hur många kunder som drabbas..

GöteborgsPosten - 24 jan 19 kl. 15:18

Problem med Nordeas kortbetalningar

Lite pengar på kortet? Det kan vara en annan anledning till att kortköpet nekas. Nordea har just nu vissa tekniska problem med korttransaktioner.

DI - 22 jan 19 kl. 13:38

Finska FI ska granska Nordeas inblandning i Danske-härvan

Finlands Finansinspektion har inlett en undersökning av dokument som lämnats in av finansmannen Bill Browder gällande anklagelser mot Nordea för inblandning i penningtvättshärvan kring Danske Banks estländska filial, skriver Bloomberg News..

DN - 31 jan 19 kl. 22:05

Nordeas chefsekonom avråder från bostadsköp

I Nordeas senaste prognos spår banken att bostadspriserna kommer att hålla sig stabila under året. Trots det råder Nordeas chefsekonom Annika Winsth bostadsspekulanterna att avvakta med köp, speciellt unga personer och förstagångsköpare skriver Svenska Dagbladet..

DI - 19 jan 19 kl. 08:03

Di:s guide: Veckans hetaste händelser

Rapportmiss från Netflix och en skarp börsvarning från Nordeas ordförande Björn "Nalle" Wahlroos. Di:s experter guidar dig genom börsveckan som gick..

DI - 18 jan 19 kl. 11:34

Carnegie ser fortsatta utmaningar på intäktssidan för Nordea

Det kan komma att dröja fram till det andra halvåret 2019 innan det syns tydliga tecken på att den nordiska storbanken Nordeas intäkter börjat vända uppåt från botten..

Affärsvärlden - 18 jan 19 kl. 11:59

Carnegie: Storbanken måste få bukt med intäkterna

Det kan komma att dröja fram till det andra halvåret 2019 innan det syns tydliga tecken på att den nordiska storbanken Nordeas intäkter börjat vända uppåt från botten..

PrivataAffärer - 18 jan 19 kl. 09:58

Swedish Match in i Nordeas modellportfölj

Samtidigt stryks Storebrand ur den nordiska portföljen och i den svenska lämnar Attendo.  .

Sydsvenskan - 31 jan 19 kl. 20:54

Nordeas chefsekonom avråder från bostadsköp

I Nordeas senaste prognos spår banken att bostadspriserna kommer att hålla sig stabila under året. Trots det råder Nordeas chefsekonom Annika Winsth bostadsspekulanterna att avvakta med köp, speciellt unga personer och förstagångsköpare skriver Svenska.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 19 kl. 20:54

Nordeas chefsekonom avråder från bostadsköp

I Nordeas senaste prognos spår banken att bostadspriserna kommer att hålla sig stabila under året. Trots det råder Nordeas chefsekonom Annika Winsth bostadsspekulanterna att avvakta med köp, speciellt unga personer och förstagångsköpare skriver Svenska.

YLE - 01 feb 19 kl. 08:31

Störningar i Nordeas nät- och mobilbank

Nordeas nätbank och mobilbank fungerar just nu inte som de ska, uppger bankkoncernen..

YLE - 01 feb 19 kl. 08:31

Fortsatta störningar i Nordeas nät- och mobilbank

Nordeas nätbank och mobilbank fungerar fortfarande inte som de ska, uppger bankkoncernen..

DI - 15 jan 19 kl. 10:57

Wahlroos: ”Skulle undvika att öka börsinnehavet just nu”

Uppgången på börserna just nu är en ”dead cat bounce” – en tillfällig rekyl i en nedåtgående trend. Det säger Nordeas och Sampos ordförande Björn Wahlroos i en intervju på finländska Mandatum Lifes hemsida. Han varnar för att öka innehavet på börsen i rådande klimat..

DI - 30 dec 18 kl. 16:37

Chefsekonomen: Så blir din boränta 2019

Boräntorna är på väg upp i spåren av Riksbankens senaste räntebesked. Men hur snabbt det går avgörs av såväl konjunkturen som konkurrensen mellan bankerna, skriver Nordeas chefsekonom Annika Winsth i en färsk boränteprognos..

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 17:22

Gardell tar plats i Nordeas valberedning

Christer Gardell ingår nu i Nordea Banks valberedning inför årsstämman 2019. Cevian Capital visade den 21 december 2018 upp ett innehav på cirka 2,3 procent av aktierna i Nordea Bank och meddelade då en förväntan om att ingå i valberedningen. Som en följd av detta har valberedningen i dag godkänt Cevian Capitals begäran om en plats i valberedningen och utsett Christer Gardell som ytterligare ledamot i valberedningen.

DI - 10 jan 19 kl. 09:45

Tekniska problem med inloggning på Nordeas internetbank

Nordea har för närvarande tekniska problem som påverkar kunders möjlighet att logga in på internetbanken..

YLE - 24 jan 19 kl. 17:49

Räntorna höjs i december, tippar Nordeas von Gerich, Aktias Schauman ser politiska orosmoln i ekonomin

Man borde alltid konkurrensutsätta sina lån med jämna mellanrum, säger Nordeas chefsanalytiker Jan von Gerich. Han får frågan med anledning av ECB:s räntebesked i dag. Aktias chefsekonom Heidi Schauman ser ingen orsak till konkurrensutsättning av lån just nu men man bör se över sina lånevillkor med jämna mellanrum..

PrivataAffärer - 07 jan 19 kl. 13:00

Chefsstrategen: Dragkamp om 2019

Marknadsläget var mycket positivt vid ingången till 2018, med stora uppgångar för globala aktier. I oktober kom dock korrektionen som drevs av en tilltagande oro över tillväxten, konstaterar Nordeas chefsstrateg Michael Livijn i en uppdatering av bankens Global Asset Allocation Strategy för januari. Det finns visserligen fortfarande möjligheter att aktier ”kan leverera hyggligt” under året, men osäkerheten är stor vilket gör att banken väljer att vikta ned.

PrivataAffärer - 07 jan 19 kl. 11:31

Jefferies: Swedbank gynnas mest av räntehöjningen

Investmentbanken bedömer att Swedbank är den svenska bank som kommer att gynnas mest av Riksbankens räntehöjning till följd av bankens intäktsmix med relativt sett låg exponering mot provisions- och trading-intäkter. För SHB upprepas behåll med uppjusterad riktkurs om 1 krona till 109 kronor. Även för SEB upprepas behåll med ny riktkurs om 98 kronor (91).

Dagens PS - 24 jan 19 kl. 08:26

Nordeas vd varnar: ”Mycket farligt”

Enligt banktoppen är det förenat med stora risker att ventilera just den här saken.  Casper von Koskull intervjuas i Dagens Industri och pratar där om hur han ser på att finansmannen Christer Gardells aktivistfond Cevian seglat upp som storägare i banken. Koskull förklarar att det inte är något konstigt att ägare kräver förändring, som Cevian gör, bolaget vill se resultat, men menar också att det mesta som sägs från Cevian överensstämmer med Nordeas planer.

VA - 03 jan 19 kl. 11:36

Chefsanalytiker: Svenskarna vana vid ständigt stigande bopriser och börser - nu har det vänt

Den svaga nybilsregistreringen under december är inte bara en effekt av bonus malus utan också ett uttryck för tveksamhet hos hushållen, enligt Nordeas chefsanalytiker..

DI - 23 jan 19 kl. 17:37

Nordeas vd: ”Mycket farligt att tala om recession”

Nordeas vd Casper von Koskull är inte orolig för att ha fått aktivistfonden Cevian som ägare. ”Vi har talats vid i tio månader och det är inget drama”, säger han..

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 08:07

Christer Gardell har klivit in i Nordea

Cevian Capital bekräftar att bolaget har en ägarandel på 2,3 procent av aktierna i Nordea. Det framgår av ett pressmeddelande. Cevital Capital Partners och Cevian Capital II Co-Investment Fund äger tillsammans 2,3 procent av aktierna i Nordea.

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 08:31

Cevian ökar i Nordea

”Cevian ser väsentlig värdepotential i Nordea. Vi kommer att jobba med Nordeas ägare, styrelse och ledning för att realisera denna värdepotential utan onödig tidsförskjutning. Vi ser framför allt fram emot att arbeta med Nordeas storägare Sampo”, kommenterar Christer Gardell.

DI - 21 dec 18 kl. 08:50

Startskottet för giganternas kamp i Nordea

Cevians investering i Nordea är startskottet för giganternas kamp mellan två av den nordiska finansindustrins allra främsta profiler -  Nordeas ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos och Cevians grundare Christer Gardell..

VA - 21 dec 18 kl. 08:43

Gardells Cevian har miljardköpt i Nordea

Aktivistfonden Cevian meddelar att dess sammantagna innehav i Nordea uppgår till cirka 2,3 procent av kapital och röster i banken. Cevian förväntar sig plats i Nordeas valberedning..

DI - 21 dec 18 kl. 08:50

Nordeas valberedning välkomnar Cevian

På fredagen stod det klart att aktivistfonden Cevian Capital med Christer Gardell i spetsen äger omkring 2,3 procent av aktierna i Nordea. Storbankens valberedning välkomnar i ett separat pressmeddelande Cevian att ta plats i valberedningen. .

DI - 21 dec 18 kl. 08:03

Di:s uppgifter bekräftade: Gardell går in i Nordea

Cevian Capital med grundaren Christer Gardell bekräftar nu att aktivistfonden har köpt aktier i Nordens största bank, Nordea. Di kunde redan den 12 november avslöja att Cevian Capital djupanalyserade Nordea och byggde position i Nordeas ägarlista..

GöteborgsPosten - 20 dec 18 kl. 16:09

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef Bankerna brukar få skäll för att de är snabba att hänga med uppåt vid räntehöjningar, men desto.

Sydsvenskan - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef Bankerna brukar få skäll för att de är snabba att hänga med uppåt vid räntehöjningar, men desto.

Blekinge Läns tidning - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef(TT).

BT - 20 dec 18 kl. 14:52

Efter riksbankens besked – bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef..

BT - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef(TT).

Kristianstadsbladet - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef(TT).

GöteborgsPosten - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef.

SmålandsPosten - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef(TT).

Sydöstran - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef(TT).

YA - 20 dec 18 kl. 14:46

Bankerna avvaktar med räntehöjningar

Bankerna väntar - det är inte aktuellt att höja boräntorna just nu. Men visst kan Riksbankens höjda reporänta påverka så småningom, enligt Nordeas bolånechef(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.