Nordax

Wednesday, 23 January, 07:13

Nyheter om Nordax

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 12:33

Trading Direkt: Året som gått och utsikter för 2019

Tobbe Rosén gjorde årets sista tekniska analys på bland annat H&M och Fingerprint. Dessutom gästades vi av makrochefen Mikael Sandbladh och vår chefredaktör Lars Östlund. De gav sin summering av 2018, där bland annat handelskriget mellan USA och Kina tog en stor plats.

DI - 20 dec 18 kl. 08:00

Nordax vinner Privata Affärers pris Årets Sparränta

Privata Affärer tilldelar idag Nordax priset för Årets Sparränta i Sverige för kontot Sparkonto Xtra. Vid sitt beslut har juryn lagt särskild vikt vid den attraktiva räntan och att det inte finns någon inlåsning i form av löptid eller antal uttag..

Dagens PS - 16 nov 18 kl. 10:43

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

DI - 13 dec 18 kl. 08:45

Patrick MacArthur utsedd till CFO på Nordax

Patrick MacArthur har utsetts till ny CFO för Nordax Bank. Patrick har varit anställd på Nordax sedan oktober 2017 och ingår sedan tidigare i koncernledningen i sin roll som Head of Business Development and Strategy. Patrick tillträder sin nya tjänst omgående..

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 11:58

Trendbrott: Nu stiger sparräntorna

Enligt statistik från Compricer som Privata Affärer tagit del av har till exempel Aros Kapital höjt den rörliga sparräntan. Höjningen skedde så sent som i går och var från 0,70 till 0,80 procent. Men Aros är bara en i raden av aktörer som nyligen höjt obundna sparräntor.

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 13:12

Intrum kan bli het i höst

Intrum har verkligen varit en märklig börshistoria under de senaste åren. Från att ha varit en stor börsfavorit hos investerarna tog bolaget till storsläggan och köpte konkurrenten Lindorff – och så började problemen hopa sig. Affären blev långt dyrare än väntat, EU tillät inte ett totalt samgående utan Intrum var tvungen att sälja av vissa tillgångar för att få igenom fusionen – och samtidigt har blankningspositionerna ökat kraftigt så att Intrum nu är ett av de mest blankade bolagen på Stockholmsbörsen.

PrivataAffärer - 14 sep 18 kl. 11:11

Hernhag: Två intressanta högutdelare

Köp Marcus böcker här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

PrivataAffärer - 14 sep 18 kl. 10:31

Sampo ny storägare i Intrum

Sampo har inte haft något publikt ägande sedan tidigare, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Största ägare i Intrum är Nordic Capital efter att Lindorff slogs samman med Intrum Justitia. Sampo och Nordic Capital har tillsammans köpt ut Nordax från börsen.

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 07:23

Här får du högst sparränta just nu

Om du har 100 000 kr att sätta in på ett vanligt sparkonto utan bindningstid får du just nu högst ränta hos Nordax (0,85 procent). Värt att notera är dock att Nordax kräver minst 100 000 kr på kontot för att ge denna ränta. Hos GCC Capital får du 0,75 procent utan kapitalkrav och bindningstid.

Expressen - 21 aug 18 kl. 14:37

Ilskan mot Resurs Banks metoder: ”Vilseledande”

Utskick som ser ut som ett lånelöfte, oönskad reklam och avtal som anses oskäliga.Låneaktörernas marknadsföring får konsumenter att rasa.Anmälningarna strömmar in mot Resurs Bank och Nordax, visar en genomgång Expressen gjort..

DI - 30 jun 18 kl. 14:59

Egenföretagare känner sig portade från bomarknaden

Drygt en av fem egenföretagare upplever att de inte kan få tillgång till bolån på grund av sin anställningsform, visar en undersökning av United Minds och Nordax Bank. "Gå till botten med frågan innan du ger upp!", säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea..

PrivataAffärer - 27 jun 18 kl. 10:00

Spararna rusar till bankkonton

Enligt färsk statistik från SCB satte svenskarna in hela 25 miljarder kr netto på vanliga bankkonton under det första kvartalet i år. Det är den högsta noteringen för ett första kvartal sedan 2007 då förmögenhetsskatten avskaffades. De samlade sparandet på vanligt bankkonto var under det första kvartalet astronomiska 1 760 miljarder kr.

DI - 21 jun 18 kl. 12:36

Två av fem egenföretagare avstår från semester

Midsommar är ofta startskottet för semestern och många gör sig redo genom att bocka av de sista mötena, skicka de avslutande mailen och lägga in autosvar på jobbdatorn. Men för många egenföretagare är det besvärligt att ta semester. För två av fem egenföretagare har semestern varit något som de tvingats välja bort, visar en undersökning från Nordax Bank..

Realtid - 26 sep 18 kl. 11:03

Nordax plockar från Lindorff

Nordax anställer Patrick MacArthur, från Lindorff, som bolagets nya Head of Business Development and Strategy..

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:33

Fond-vd om blankarkupp: ”Vi vet att de har fel”

Nordic Capital har fyra börsfloppar och ett ”blankardrama” i bagaget när man nu tar in rekordmånga miljarder i bolagets nionde fond. Det råder goda tider i svensk riskkapitalsektor och det märks inte minst på bolaget Nordic Capital. Den senaste fonden, och nionde i ordningen, har nu stängts på motsvarande 44 miljarder kronor vilket är betydligt mer än de 3,5 miljarder euro man hade hoppats på, rapporterar Dagens Industri.

PrivataAffärer - 13 apr 18 kl. 06:30

Så gör du med börsens uppköpskandidater

Årets uppköpsbud på Nordax, Comhem, Wilson Therapeutics och Victoria Park ökar intresset för att leta uppköpskandidater. Kortsiktigt är uppköpsbud med stor premie något trevligt då det lyfter aktiekursen. Långsiktigt är det inte alltid bästa....

DI - 15 mar 18 kl. 21:37

Grönt ljus för Nordic Capital och Sampo att köpa nischbanken

NDX Intressenter har erhållit samtliga nödvändiga myndighetstillstånd och det enda villkoret för budet på Nordax är därmed uppfyllt. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 28 feb 18 kl. 08:33

Här ”bottenfiskade” Avanzas kunder

Nätmäklaren Avanza Banks kunder gjorde i snitt 174.000 affärer per dag under februari. Det är en ökning med 11 procent mot föregående år.

Realtid - 10 aug 18 kl. 06:43

Rekordstora fintech-investeringar – Izettle och Nordax i topp

Under första halvan av 2018 investerades det hisnande 58 miljarder dollar i fintech. Paypals köp av Izettle och Sampos och Nordic Capitals gemensamma förvärv av nischbanken Nordax återfinns på topp 10-listan över årets hittills största affärer..

Affärsvärlden - 21 feb 18 kl. 18:00

Skrattar hela ­vägen till banken

Marknaden för blancolån fick en nytändning i mitten av 2016. Det vet Nordic Capital och Sampo, som lagt bud på nischbanken Nordax..

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 07:18

”Nalle” lägger storbud – värderas till 6,7 Mdr

Budet värderar banken till 6,7 miljarder kronor. Premien är 15,4 procent jämfört med gårdagens stängningskurs. Nordic Capital Fond VIII och Sampo har lagt ett bud värt 60 kronor per aktie kontant på nischbanken Nordax.

DI - 08 feb 18 kl. 13:42

Stockholmsbörsen: Sjunker tillbaka efter uppåtrekyl

Stockholmsbörsen sjönk på torsdagen efter onsdagens uppåtgående rekyl. Rapporterande ABB tyngde medan Nordax lyfte efter bud från storägare. Danska TDC var i hetluften.

DI - 08 feb 18 kl. 10:00

Stockholmsbörsen: ABB och verkstadsjättar tynger

Stockholmsbörsen har inlett torsdagen med viss indexnedgång medan rapporter har fortsatt att strömma in på morgonen. I rapportflödet noterades ABB lägre medan Vitrolife föll. Nordax lyfte efter ett bud från storägare..

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 08:25

Svenskar fimpar folkaktier – rusar till cannabisbolag

Investmentbolag var likt de senaste månaderna favoriter hos Nordnets privatsparare i januari. Spararna har samtidigt upptäckt nordamerikanska cannabisaktier som haft en mycket stark utveckling på grund av diskussioner kring legalisering. Ericsson har länge varit en köpfavorit men var i januari i stället med på säljlistan.

Affärsvärlden - 08 jan 18 kl. 15:11

Nordea plockar in Hoist i svensk modellportfölj

Nordea har adderat Hoist Finance till sin svenska modellportfölj samtidigt som nischbanken Nordax får lämna densamma..

DI - 08 jan 18 kl. 14:40

Storbank stoppar kreditbolag i portföljen

Nordea har adderat Hoist Finance till sin svenska modellportfölj samtidigt som nischbanken Nordax får lämna densamma. Det framgår av ett marknadsbrev..

DI - 29 jun 18 kl. 12:01

HiQ inleder samarbete med Nordax

IT-konsulten HiQ inleder ett strategiskt samarbete med Nordax för att stödja banken i utvecklingen av moderna banktjänster. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 29 nov 17 kl. 06:02

Nordic Capitals vd: Här är branschen vi undviker helt

Efter en serie börsintroduktioner, jätteaffären med Intrum samt utköpet av Nordnet förstärktes bilden av Nordic Capital som börsfantom när man skakade liv i Nordax, genom att gå in som största ägare. Riskkapitalbolagets vd Kristoffer Melinder berättar om planerna för nischbanken och om branschen han inte tar i med tång..

Dagens PS - 24 nov 17 kl. 09:23

JUST NU: Folkaktien faller 3,6 procent

I går tokrusade pappret på Stockholmsbörsen. Ett kinesiskt bolags budplaner lyfte Fingerprint Cards-aktien till skyarna i går, som DagensPS kunde berätta. Efter kursrallyt backar i dag Fingerprint Cards.

PrivataAffärer - 23 nov 17 kl. 09:45

SEB ser köpläge i nischbankerna

SEB Equities höjde på torsdagen rekommendationerna för nischbankerna Nordax och Resurs till köp från tidigare behåll med riktkurserna 52 respektive 63 kronor. Det framgår av ett morgonbrev....

Affärsvärlden - 23 nov 17 kl. 07:16

SEB: Köp dessa nischbanker

SEB Equities höjde på torsdagen rekommendationerna för nischbankerna Nordax och Resurs till köp från tidigare behåll med riktkurserna 52 respektive 63 kronor..

DI - 07 jun 18 kl. 15:00

Nordax Bank förvärvar Svensk Hypotekspension AB

Nordax Bank AB har tecknat avtal om att förvärva Svensk Hypotekspension AB (SHP), som är specialister på kapitalfrigöringskrediter. Genom förvärvet av SHP stärker Nordax sin position som en ledande specialistbank för privatpersoner i Nordeuropa och som utmanare på bolånemarknaden. .

PrivataAffärer - 25 okt 17 kl. 13:00

Kommentar: Extrautdelning kan vänta i uppköpskandidaten

Delårsrapporten från Nordax blev ungefär som väntat med en avtagande vinsttillväxt - och börsen sänker aktien. Men extrautdelning kan vänta i vår och dessutom finns en trigger i Nordic Capitals stora inhopp i bolaget....

DI - 25 okt 17 kl. 22:31

Nischbankens nya satsning: ratade bolånesökare

Nischbanken Nordax ska ge sig in på bolånemarknaden, då man anser att storbankernas standardiserade processer felaktigt gallrar bort för många kunder. ”Vi vill ha kunderna som inte får lån av fel anledning”, säger den nya vd:n Jacob Lundblad till Di..

Realtid - 07 jun 18 kl. 15:14

Nordax köper Svensk Hypotekspension

Nordax Bank köper Svensk Hypotekspension. Genom köpet stärker Nordax sin position som ledande specialistbank för privatpersoner i Nordeuropa och som utmanare på bolånemarknaden.  .

DI - 07 jun 18 kl. 15:16

Nordax förvärvar Svensk Hypotekspension

Nischbanken Nordax förvärvar Svensk Hypotekspension, SHP, som beskrivs som specialister på kapitalfrigöringskrediter..

DI - 13 okt 17 kl. 10:35

Stockholmsbörsen: Nischbankerna upp medan jättarna faller

Nischbanken Nordax lyckas dra med sig flera sektorskollegor i ruset på fredagen. Samtidigt sjunker storbankerna till botten av storbolagslistan..

DI - 13 okt 17 kl. 08:46

Richard Bråse: En tvärvändning för nischbankerna

Räkna med att sentimentet kring nischbankerna är på väg att tvärvända. I torsdags köpte Nordeas huvudägare Sampo nästan 8 procent i Nordax. Nu står det klart att riskkapitalbolaget Nordic Capital kliver in som ny huvudägare i banken..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.