Nokia

Friday, 18 January, 03:05

Nyheter om Nokia

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 27 dec 18 kl. 08:51

Ericsson-rivalen vinner alltmer mark

Kinesiska telekomjätten Huawei, som är en rival till Ericsson och Nokia, förväntar sig att intäkterna under 2018 blir 108,5 miljarder dollar. Det är en ökning med 21 procent jämfört med året innan. Enligt företagets roterande styrelseordförande har Huawei säkrat 26 stycken 5G-kontrakt, skriver Reuters.

Dagens PS - 27 dec 18 kl. 08:51

Ericsson-rivalen vinner alltmer mark

Kinesiska telekomjätten Huawei, som är en rival till Ericsson och Nokia, förväntar sig att intäkterna under 2018 blir 108,5 miljarder dollar. Det är en ökning med 21 procent jämfört med året innan. Enligt företagets roterande styrelseordförande har Huawei säkrat 26 stycken 5G-kontrakt, skriver Reuters.

DI - 03 jan 19 kl. 16:17

Goldman Sachs jämför Apple med Nokia – justerar ned förväntningarna

Goldman Sachs spår ett tufft 2019 för teknikjätten Apple efter bolagets vinstvarning  på onsdagen. Bankens analytiker menar att teknikjätten nu står inför samma utmaningar som finska Nokia gjorde under förra decenniet..

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 08:57

Här är onsdagens färska analyser

Credit Suisse höjer riktkursen för Nokia till 6,25 euro från 5,65 euro. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en analys.

DI - 19 dec 18 kl. 07:46

Huawei får grönt ljus för 5G-tester i Indien

Kinesiska telekomjätten Huawei, som är en rival till Ericsson och Nokia, har fått grönt ljus att genomföra tester på 5G i Indien. .

Mobil - 28 dec 18 kl. 10:28

Nokia 9 Pureview kan presenteras i slutet av januari

Få telefoner har väl varit så efterlängtade som den nu näst intill mytomspunna Nokia 9 från HMD Global. Och nu kommer uppgifter om att enheten ska presenteras så snart som i slutet av januari..

DI - 12 dec 18 kl. 18:15

Nordenbörser: Ny kursslakt på Pandora i Köpenhamn

De nordiska börserna steg på onsdagen då framförallt Helsingfors gick starkt med Stora Enso, Mestä Board och Nokia bland vinnarna. Desto sämre gick det för Pandora som rasade i Köpenhamn. .

Affärsvärlden - 12 dec 18 kl. 12:14

Franska mobiloperatören föredrar Ericssons 5G

Mobiloperatören Orange avser inte att använda Huawei för 5G i Frankrike och skulle föredra Nokia och Ericsson..

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 10:15

Här är Keplers aktiefavoriter inför 2019

Det kommande året förefaller bli svårnavigerat för investerare, med en vikande global konjunktur i kombination med trots allt förmodligen försiktigt optimistiska vinstprognoser. Avtagande riskvilja, försiktiga strategier och allmän nervositet väntas prägla börsklimatet. Även i svåra marknader går det dock inte att undvika aktier helt, även om ”maximal likviditet” rekommenderas för årets inledning.

SR - 29 nov 18 kl. 19:37

Telekomföretagen gynnas när Huawei stängs ute

Kinesiska telekomföretaget Huawei har stängts ute från flera marknader, bland annat USA med hänvisning till nationell säkerhet. Nu verkar flera stora länder överväga att göra samma sak. Och när kinesiska företag stängs ute så kan det gynna nordiska företag som Ericsson och Nokia..

Mobil - 20 dec 18 kl. 06:37

HMD Global tycks förbereda lansering av en ny Nokia-telefon

Nu har det gått ett tag sedan Nokia lanserade ett nytt flaggskepp. Men möjligen är man på gång inom en ganska snar framtid. En ny enhet har nämligen precis fått sin bluetooth-certifiering..

Mobil - 22 nov 18 kl. 13:46

Nokia True Wireless Earbuds testade

De Nokiamärkta sladdfria hörlurarna är inte dåliga, men sticker inte heller ut från mängden..

IDG - 22 nov 18 kl. 15:06

Nokia möblerar om i toppen


Chefen över Nokias verksamhet för mobilnät Marc Rouanne lämnar företaget – och ersätts av Tommi Uitto..

Computer Sweden - 22 nov 18 kl. 15:06

Nokia möblerar om i toppen


Chefen över Nokias verksamhet för mobilnät Marc Rouanne lämnar företaget – och ersätts av Tommi Uitto..

Dagensanalys.se - 21 nov 18 kl. 14:59

Nutanix anställer Helena Lundberg som country manager för Sverige

Nutanix anställer Helena Lundberg till Country Manager för Sverige. Hon tillträder sin post från och med idag. – Det känns helt fantastiskt, säger Helena.

DI - 19 dec 18 kl. 10:33

Analys: Ericsson och Nokia gynnas av ökade telekominvesteringar

Ericsson och Nokia väntas gynnas av bättre trender i teleoperatörernas investeringsplaner i kombination med operatörskundernas tilltagande oro för säkerheten i nätutrustning från de konkurrerande kinesiska leverantörerna, skriver Credit Suisse i en färsk analys.

Mobil - 16 nov 18 kl. 14:37

HMD Global bjuder Nokia-fans på resa till produktlansering i Dubai

HMD Global har inte avslöjat vad det är för produkt (eller produkter) man tänkt offentliggöra vid sitt event i Dubai den 5 december. Men man vill hur som helst att fansen finns med när tillkännagivandet kommer, och bjuder nu ett fåtal av dem på en resa till lanseringen..

PrivataAffärer - 09 nov 18 kl. 11:26

Hernhag: Ett investmentbolag värt att behålla

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Investgubben: Jag har följt dina råd med investmentbolagen Bure, Investor och Latour. Utvecklingen har varit långt över förväntan. Bure har varit bäst.

DI - 13 dec 18 kl. 08:05

Softbank väljer bort Huawei – köper från Ericsson och Nokia istället

Den japanska telekomoperatören Softbank har beslutat att ersätta utrustning från Huawei med ny från Ericsson och Nokia. Anledningen ska vara säkerhetsskäl, uppger tidningen Nikkei, utan att uppge källa..

Dagensanalys.se - 06 nov 18 kl. 12:31

Jag vägrar låta mig hunsas av storföretaget Apple

Om du har en gammal mobil som tillverkats av Apple ska du minsann få lida, tycker Tim Cook. För bara några dagar sedan gick Apple ut med information om att de bland annat kommer sluta ge support till användare av iPhone 5. Om du nu läser mellan raderna betyder det – att du måste nu köpa en ny mobil.

Computer Sweden - 07 nov 18 kl. 14:57

Nu tar 5g-utbyggnaden rejäl fart – så mycket ökar investeringarna


Goda nyheter för nätleverantörer som Ericsson, Nokia och Huawei. Investeringarna i nätverksinfrastruktur för 5g kommer att öka med 118 procent – varje år – den kommande femårsperioden, enligt en ny rapport..

IDG - 07 nov 18 kl. 14:57

Nu tar 5g-utbyggnaden rejäl fart – så mycket ökar investeringarna


Goda nyheter för nätleverantörer som Ericsson, Nokia och Huawei. Investeringarna i nätverksinfrastruktur för 5g kommer att öka med 118 procent – varje år – den kommande femårsperioden, enligt en ny rapport..

DI - 12 dec 18 kl. 17:58

Nokia vinnare i Helsingfors – Pandora rasade i Köpenhamn

De nordiska börserna steg på onsdagen då framför allt Helsingfors gick starkt med Stora Enso, Mestä Board och Nokia bland vinnarna. Desto sämre gick det för Pandora som rasade i Köpenhamn. .

DI - 12 dec 18 kl. 12:22

Franska mobiloperatören Orange föredrar Ericsson eller Nokia framför Huawei

Mobiloperatören Orange avser inte att använda Huawei för 5G i Frankrike och skulle föredra Nokia och Ericsson..

DI - 12 dec 18 kl. 15:23

Analyshus: Nokia en attraktiv återhämtningsstory med betydande uppsida

Kepler Cheuvreux ser telekombolaget Nokia som en "attraktiv återhämtningsstory" med en betydande uppsida och begränsad nedsida i aktien..

YLE - 05 nov 18 kl. 10:30

Här är de som tävlar om Fack-Finlandiapriset

De sex kandidaterna för Fack-Finlandiapriset är här. Bland annat Risto Siilasmaas bok om Nokia finns bland kandidaterna..

Nyteknik - 06 dec 18 kl. 16:20

AI-teknik ska lyfta Finlands stolthet Nokia

Den nya mellanklassmobilen Nokia 8.1, lanserad av HMD Global, erbjuder mycket telefon för en relativt liten peng..

PrivataAffärer - 01 nov 18 kl. 07:17

Aktierna som pallade trycket i oktoberraset

Med oktobers sista börsdag avklarad kan vi konstatera att Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index fallit 7,3 procent under den dystra börsmånaden. Men ett tag såg det faktiskt ännu värre ut och index har återhämtat sig hela 4 procent sedan botten förra fredagen. Men som vanligt finns det aktier som gått betydligt bättre än index.

IDG - 07 dec 18 kl. 14:43

Här är nya Nokia 8.1 och 5.1 Plus


HMD Global har lanserat två nya Nokia-modeller: Nokia 8.1 med hdr-skärm och Zeiss-optik i kameran, och Nokia 5.1 Plus som ska ge mycket prestanda för pengarna..

Realtid - 29 okt 18 kl. 08:28

EQT bjuder 6 miljarder för Karo Pharma

EQT lägger bud på Karo Pharma, Nordnet tvingas till sparpaket på 120 miljoner kornor och Nokia pekas ut i penningtvätthärva. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet måndagen den 29 oktober. .

Mobil - 05 dec 18 kl. 17:22

Nokia 8 lanserad – Android One och kamera med motivigenkänning

Först en halvtimme senare än utannonserat kom Nokia-lanseringen från Dubai igång..

PrivataAffärer - 26 okt 18 kl. 09:46

Här är fredagens färska analyser

Pareto Securities sänker riktkursen för Veoneer till 430 kr från 550 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

YLE - 25 okt 18 kl. 07:30

Nokias resultat störtdök under de senaste månaderna - bolaget inleder sparprogram

Nätverksbolaget Nokia uppvisar skrala ekonomiska siffror för årets tredje kvartal. Vinsten är 27 procent mindre än i fjol..

DI - 25 okt 18 kl. 06:55

Följ torsdagens rapportflod

Di TV sänder en intensiv rapportmorgon med det senaste nytt från bland annat SEB, Nokia, Ica och NCC. Hör Knut Rost, Vd Diös och Therese Hillman, vd Netent kommentera siffrorna..

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 15:35

Dags för rapportperiodens supertorsdag

Klockan 0700: Sista storbanken som rapporterar SEB är sist ut av de svenska storbankerna att rapportera. Klockan 0700 väntas SEB presentera ett rörelseresultat på 5.374 miljoner kronor för årets tredje kvartal enligt en sammanställning av 16 analytikers prognoser som Infront Data gjort.

DI - 05 dec 18 kl. 14:22

Nokia tecknar avtal med teleoperatören Oi

Nokia och teleoperatören Oi har tecknat ett långsiktigt teknologipartnerskap som syftar till att öka hastigheten och kapaciteten i näten i Brasilien. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Mobil - 22 okt 18 kl. 11:12

Nokia X7 blir Nokia 8.1 internationellt

För den som hoppas på en Nokiamärkt toppmodell i höst ser det allt mörkare ut..

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 12:29

Samsung och NEC tar upp kampen mot Ericsson på 5G

Konkurrensen mot Ericsson och Nokia kan vässas på 5G-sidan..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.