Nils

Thursday, 13 December, 12:12

Nyheter om Nils

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 21 nov 18 kl. 17:34

Väljer att inte anmäla nazihälsning

Skurup Politikern Lena Axelsson (S) har bestämt sig för att inte polisanmäla nazihälsningen vid Nils Holgersson gymnasiet.
– Jag hoppas att eleven träder fram och tar en diskussion, säger hon.I tisdags träffades politikern Lena Axelsson (S) och rektor Eva Le Grande på Nils Holgerssongymnasiet, för att prata om den nazihälsning som mötte politikern vid senaste fullmäktigemötet.

Expressen - 14 nov 18 kl. 12:22

Storsponsorn kan bryta med Blåvitt

GÖTEBORG. IFK Göteborgs storsponsor Nils Wiberg är kritisk till hur IFK Göteborg sköts.Nu kan hans företag Prioritet Finans bryta med klubben, uppger Fotbollskanalen.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 12:10

Tomt i Höör såld till nya ägare

Höör Försäljningen av tomten på Ernst Nils Väg 2 i Höör är nu klar. Nya ägare blir Susanne Larsson och Walter Ronner, båda 64 år, från Trelleborg, som köpte fastigheten av Erik Malmgrens dödsbo. Ägarbytet gjordes i oktober 2018 och priset blev 550 000 kronor.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 15:00

Fler alternativa straff

Trots 1100 nya häktes- och fängelseplatser kommer det inte att räcka. Svenska fängelser är på väg att bli överfulla. Och värre kommer det att bli, på grund av de senaste årens straffskärpningar.

SmålandsPosten - 22 nov 18 kl. 13:17

Ishockey: Forward lämnar Växjö Lakers

Nils Carnbäck bryter sitt kontrakt med Växjö Lakers. Forwarden blir dock kvar i SHL. Ny klubbadress är Mora IK..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 09:00

101 kvadratmeter stort hus i Löberöd sålt till ny ägare

Löberöd Tobias David Persson, 26 år, är ny ägare till huset på Högseröd 416 i Löberöd. Husets byggår är 1935 och det har en boyta på 101 kvadratmeter samt en tomt som är två hektar stor. Säljare är Nils Owe Rolandh Jönsson och Frida Ulrica Jönsson.

YA - 21 nov 18 kl. 20:00

Efter nazisthälsningen: nu tar skola och politiker gemensamma krafttag

Efter att politikern Lena Axelsson i förra veckan möttes av nazistiska hälsningar från elever på Nils Holgerssongymnasiet tas nu gemensamma krafttag. – Det här är verkligen inget som vi accepterar, vi agerar tydligt, säger rektor Eva Le Grand..

Jönköpingsnytt - 21 nov 18 kl. 12:27

Jönköping Energi placerar sig högt

Jönköping Energi ligger på åttonde plats bland Sveriges elnätsbolag när det gäller lägst avgift för elnätet i Sverige. Elnätsavgifterna varierar kraftigt bland elnätsbolag i Sverige enligt Nils Holgersson-rapporten för 2018.
.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:26

HK Malmö jagar tredje raka i ligan

HANDBOLL HK Malmö jagar sin tredje raka seger i Handbollsligan då IF Guif gästar Baltiska hallen på tisdagskvällen.– Ingen lätt uppgift. Guif är formstarkt, kommer med två raka segrar och kanske skulle haft några till, konstaterar tränare Stian Tönnesen efter måndagens träningspass.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:00

Rektor: ”Fullständigt fruktansvärt”

Skurup Rektor Eva Le Grande fördömer nazihälsningen vid Nils Holgerssongymnasiet vid torsdagens fullmäktigemöte.
– Fruktansvärt, fullständigt fruktansvärt, säger hon.I samband med kommunens extrainsatta fullmäktigemöte i torsdags observerade politikern Lena Axelsson (S) vid huvudentrén till skolan, att en grupp människor i arbetskläder med reflexer pratade högljutt.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 12:45

58-åring ny ägare till fastigheten på Brösarpsvägen 1 i Lövestad

Lövestad Nils Tommy Peter Nilsson, 58, är ny ägare till huset på Brösarpsvägen 1 i Lövestad. Huset har en boyta på 80 kvadratmeter. Säljare är Gun Andersson.

SR - 20 nov 18 kl. 07:46

Kriminalvården: Behövs alternativa straff

Det behövs fler alternativ till fängelsestraff, eftersom fängelseplatserna inte räcker till. Det skriver Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg på DN Debatt..

BT - 20 nov 18 kl. 07:45

JUST NU: Kriminalvården satsar i Borås

I går meddelade Kriminalvården att man bygger ut fängelser och häkten på 13 orter i landet. I dag meddelar generaldirektör Nils Öberg att Borås blir en av dessa orter. – Vi väljer att bygga nytt för att öka antalet platser i anstalter och häkten, säger han i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen..

Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 21:32

Kriminalvården bygger ut landets fängelser

Kriminalvården bygger ut fängelser och häkten på 13 orter i landet med 1 100 nya platser – men det räcker inte. För att minska trycket på anstalterna vill myndighetens generaldirektör införa fler alternativ till fängelsestraff. Generaldirektören Nils Öb.

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 18 kl. 21:32

Kriminalvården bygger ut landets fängelser

Kriminalvården bygger ut fängelser och häkten på 13 orter i landet med 1 100 nya platser – men det räcker inte. För att minska trycket på anstalterna vill myndighetens generaldirektör införa fler alternativ till fängelsestraff. Generaldirektören Nils Öb.

NT - 14 nov 18 kl. 20:00

Galna jobbet: Han har kartlagt 4 173 stenar

Nils-Göran Olsson har ritat orienteringskartor på heltid sedan 1982..

Hela Gotland - 08 nov 18 kl. 20:00

Efter 84 år fick Nils-Torsten återse sin skatt

Nils-Torsten Falk var bara två år när han grävde upp den stora Kännungsskatten i Hellvi..

Kristianstadsbladet - 19 nov 18 kl. 00:01

Vad har hänt med oss skåningar på senare tid?

Nils Holgersson, Edvard Persson och Kalle på Spången skåningar med redighet, gemyt och gästfrihet. Välkända för alla i hela Sverige. Vad har hänt med oss i Skåne på senare tid?

Barometern - 01 nov 18 kl. 14:46

"Nisse” tillbaka på Guldfågeln Arena – som 100-åring

Han var och tittade på Kalmar FF som 99-åring. Nu kan Nils Nilsson fira tresiffrigt på Guldfågeln Arena..

Skånskan - 12 nov 18 kl. 21:26

IFK Malmö bäst i Malmöderbyt

FOTBOLL Division 2-klubben IFK Malmö drog det längsta strået i måndagens träningsmatchderby mot Malmö FF:s U21.
”Di gule” vann med 4-2 (1-1).– En bra match.

DN - 14 nov 18 kl. 14:54

”Ebba Busch Thor måste ta avstånd från Bert Karlsson”

KD-ledaren Ebba Busch Thor måste ta avstånd från det skandallösa uttalande som Bert Karlsson gjorde när han jämförde behandlingen av Sverigedemokraterna med judarna i Tyskland på 30-talet, skriver läsaren Nils-Åke Sandström..

Nyheter 24 - 09 nov 18 kl. 09:21

AIK är svenska mästare i fotboll 2018

Under söndagen stod det klart att Lennart Johanssons-pokal ännu en gång återvänder till Solna och AIK. I den sista omgången av Allsvenskan så var det Kalmar FF som stod för motståndet och efter att ha besegrat KFF med 1-0 så slog AIK-fansens drömmar av guld in. AIK är svenska mästare i fotboll 2018.

PrivataAffärer - 16 nov 18 kl. 11:20

Hernhag: Fonden jag kastat ut ur min portfölj

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

Sydsvenskan - 16 nov 18 kl. 11:14

Andersson slog Kalla i premiären

Charlotte Kalla fick se sig besegrad i den svenska tävlingspremiären i Bruksvallarna. Ebba Andersson är i ledning när en stor del av de bästa åkarna gått i mål i fristilsloppet över fem kilometer. Andersson gick i mål 2,6 sekunder före Kalla.

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 18 kl. 11:14

Andersson slog Kalla i premiären

Charlotte Kalla fick se sig besegrad i den svenska tävlingspremiären i Bruksvallarna. Ebba Andersson är i ledning när en stor del av de bästa åkarna gått i mål i fristilsloppet över fem kilometer. Andersson gick i mål 2,6 sekunder före Kalla.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 10:07

160 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt

Sjöbo Försäljningen av huset på Muraregränd 4 i Sjöbo är nu klar. Ny ägare blir Andreas Heyl, 56 år, som köper fastigheten av Nils Evert Hanström och Asta Irene Gunborg Hanström. Huset är 160 kvadratmeter stort och byggdes 1973.

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 18 kl. 00:33

Nils Höglander nära bli hjälte: "Äntligen kom målet"

Rögletalangens första SHL-mål räckte inte till tre poäng.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 18:30

”Avskedandet beror på en felrekrytering”

SKANÖR-FALSTERBO Nu svarar kyrkorådets ordförande Lars Lindmark på kritiken mot församlingen och pekar på att orsaken till avskedandet av kyrkoherden är en felrekrytering.– Vår grundinställning är att det har gjorts en felrekrytering och att vi har grund för beslutet om avskedande. För övrigt kan jag inte kommentera de pågående förhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationen och akademikerförbundet av samma grund som för kyrkoherden och hans ombud, skriver kyrkorådets ordförande Lars Lindmark i Vår kyrka i ett mejl till Skånskan.

SVT - 03 nov 18 kl. 15:40

SVT:s meteorolog: Mer enahanda väder väntas med klimatförändringarna

Det långvariga regnet i Italien har redan skapat en enorm förödelse, och ovädret väntas fortsätta de närmste dagarna. Denna typ av blockering, där exempelvis ett oväder envist håller i sig, är en förväntad effekt av klimatförändringarna, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist..

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 14:13

Skolan har öppnat ett minnesrum

Flickan som mördades gick på Nils Ericsonsgymnasiet. Under dagen har ett minnesrum öppnats och elever och personal får hjälp i sorgen..

Skånskan - 15 nov 18 kl. 17:12

Bergmans kostymer med kvinnor i fokus

Malmö Ing­mar Bergman är känd för sina kvin­no­skild­ringar, nå­got han gär­na för­stärkte ge­nom klä­derna de bar i filmerna.
I mor­gon öppnar ut­ställ­ningen ”Bergman på modet – kvin­no­roller och ko­stymer” på Malmö Mu­se­er där ”Bergmankvinnan” pre­sen­teras ge­nom kläd­koder och färg­val.Det är en stor ut­ställ­ning som löper ge­nom mu­se­ets andra våning och in i slottet.

DN - 25 okt 18 kl. 18:21

Expert om farkosten: ”Sannolikt var det en ubåt”

Observationen på Lidingö bedöms som mycket tydlig av civila och militära experter, som tagit del av DN:s material. – De bästa bilderna jag någonsin sett, säger den marine experten Ola Oskarsson. – Sannolikt var det en ubåt, säger kommendör Nils-Ove Jansson..

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:43

Klart vilka som får stipendier

Kävlinge Politikerna i bildningsnämnden har beslutat vem som ska få årets stipendier ur stiftelsen Nils Andréassons minnesfond.Totalt får 20 studenter dela på 591 500 kronor ur fonden, ur vilken studenter med rötter i främst Furulund och Stävie kan söka.
Den högsta stipendiesumman, 91 000 kronor, får Maxine Persson som studerar till civilingenjör med inriktning på väg och vatten.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:18

Tomt i Sjöbo såld till nya ägare

Sjöbo Försäljningen av fastigheten på Fasanstigen 3 i Sjöbo är nu klar. Nya ägare är Matthias och Angelica Henningsson, 47 och 46 år, och säljare är Inga Maj-Britt Johansson, Nils Thorsten Nilsson och Ulla Barbro Jeppsson. Ägarskiftet blev klart i oktober 2018 och priset blev 232 000 kronor.

Barometern - 15 nov 18 kl. 10:32

Populär sångare återvänder till Mönsterås

Nils Börge Gårdh har en lång karriär som artist bakom sig. Nu återkommer han till Mönsterås..

Skånskan - 09 nov 18 kl. 21:42

MFF:s U21 möter IFK Malmö

FOTBOLL Dagen efter den allsvenska avslutningen spelar Malmö FF:s U21 en träningsmatch mot hårdsatsande division 2-klubben IFK Malmö.En drabbning där Guillermo ”Gische” Molins väntas göra sitt första MFF-framträdande sedan återkomsten från proffslivet.
30-åringen har gjort stora framsteg de senaste veckorna och ska nu vara redo för comeback.

YA - 15 nov 18 kl. 00:00

Till minne: Olof Jakobsson

Tullförvaltare Olof Jakobsson, Ystad, har avlidit i en ålder av 89 år. Närmast anhöriga är sönerna Leif och Rolf samt brodern Nils..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 18:00

PotatoPotato håller teaterlusten levande

En treårsplan för ett teaterhus som inte blev deras – det var starten för Malmöbaserade scenkonstkollektivet PotatoPotato som nu firar tio år.
– Hårt arbete och höga krav på varandra och oss själva, det tror jag är det som gjort att det har gått så bra för oss, säger Linda Forsell, en av de fem kvinnorna i PotatoPotatos konstnärliga ledningsgrupp.PotatoPotato:
Experimentellt och avantgardistiskt scenkonstkollektiv med bas på Rolfsgatan i Sofielund i Malmö.

Trelleborgs Allehanda - 28 nov 18 kl. 11:50

Nils nya roll: Träl i Melodifestivalen

29-årige Nils Magnell från Stora Isie ska vara med i Melodifestivalen i vår – som träl, i det fantasyinspirerade bandet Pagan Fury..

YA - 14 nov 18 kl. 10:28

Begravning: Nils Lundström


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.