News55

Sunday, 29 March, 08:25

Nyheter om News55

Sortering: Relevans | Senaste
News55 - 17 mar 20 kl. 13:48

John Mellkvist: Så kan ålderism motverkas på jobbet

Ålderism är de attityder och åldersfördomar som banar väg för åldersdiskriminering och begreppet har under senare uppmärksammats allt mer på arbetsmarknaden. Nästan var femte svensk har märkt att någon betett sig illa mot en person på grund av personens höga ålder, det visar en färsk undersökning som Blocket Jobb låtit Kantar Sifo göra. Vanligast är det bland personer mellan 50 och 64 år.

News55 - 17 mar 20 kl. 09:43

Känd entreprenör erbjuder 5000 sängplatser till sjukvården

Spanien är hårt drabbat av coronaepidemin och många semestrande svenskar får inte lämna sina rum. En av dem är Bert Karlsson som har en lägenhet på Teneriffa. Han ska få flyga hem under tisdagen.

News55 - 16 mar 20 kl. 14:03

Här är Ikeas coronainsats för vården

Sahlgrenska universitetssjukhuset har fått runt 50 000 ansiktsmasker av Ikea i Kållered. De köptes in till utbrottet av fågelinfluensa och föll sedan i glömska tills de nyligen hittades igen. – I fredags läste jag att det var brist på munskydd på våra sjukhus och då ringde jag Sahlgrenska och frågade om de var intresserade, berättar Johan Andersson, logistikchef, för Expressen.

News55 - 16 mar 20 kl. 14:03

Så flyr tennislegenden undan corona

Coronaviruset sprider sig i samhället och många gör sitt yttersta för att undvika smittan. Tennisikonen Björn Borg har rest till Kap Verde med sin fru Patricia för att komma undan coronaviruset. -Det är bättre att vara på en ö, skriver han på Instagram rapporterar Expressen.

News55 - 15 mar 20 kl. 11:22

Så skyddas de äldre från corona

I inlägget, som återges i Expressen, beskriver experten och tidigare statsepedemiologen Annika Linde att det är en annan tid nu. Förr ansåg man att influensa var en sorts välsignelse för äldre. Som ett sätt att dö efter ett långt liv.

News55 - 14 mar 20 kl. 11:20

Här portas papporna från ultraljudet

Det är Sahlgrenska sjukhuset som skärper rutinerna på flera avdelningar på sjukhuset och då bland annat på förlossningen. Det betyder att den andra parten i ett förhållande inte längre är välkommen in på ultraljudsundersökningar av gravida mammor, skriver Expressen. Inlägget Här portas papporna från ultraljudet dök först upp på News55..

News55 - 14 mar 20 kl. 10:37

Då börjar coronavaccin testas

Längst fram är enligt tidningen amerikanska Moderna, som delägs av Astrazeneca, vilka kommer att starta en studie i april. Bakgrunden är att bolaget sedan tidigare har ett samarbetsavtal med CEPI, the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, uppger Jonas Vikman på Läkemedelsindustriföreningen, LIF, i en kommentar till tidningen. Inlägget Då börjar coronavaccin testas dök först upp på News55..

News55 - 13 mar 20 kl. 16:19

Här är svenska vodkan som kan bli handsprit

Det är The Absolut Company som meddelar att man kan leverera sprit, huvudingrediensen i handsprit till myndigheter som behöver.
Kommunikationschefen på The Absolut Company, Paula Eriksson, säger till nyhetsbyrån Finwire, att bolaget redan tillverkat handsprit för eget bruk, på samma sätt som man gjorde under svininfluensan.
Bolaget har redan tagit kontakt med myndigheter, men mer än så vill inte Eriksson inte säga till nyhetsbyrån.

News55 - 13 mar 20 kl. 15:11

Rekord: Så snabbt blev 103-åring frisk från corona

103-åriga Zhang Guangfen från Wuhan var en av alla dem som smittades av coronaviruset i Kina. För många äldre skulle det betyda en dödsdom mer eller mindre. Men inte för den här 103-åringen.

News55 - 13 mar 20 kl. 13:58

Professorns råd till äldre: Så skyddar du dig mot corona

Det är Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, som ger sina bästa tips på hur du som äldre ska skydda dig bäst mot coronasmitta. Ett av tipsen är att vara misstänksam mot alla som är yngre än 60 år. -Unga får ofta en väldigt lindrig sjukdom.

News55 - 12 mar 20 kl. 15:59

Expressen: Därför är USA dåligt rustat för corona

Mats Larsson  har tittat på uttalanden från Amerikanska experter och varningar från Washingtons guvernör Jan Inslee. Enligt Mats Larsson är det skrämmande siffror som guvernören varnar för. Han tror att hans delstat kan ha uppemot 64 000 cornonasmittade i maj.

News55 - 12 mar 20 kl. 10:47

Här är vanliga läkemedel som coronaspridningen kan ge brist på

Det kan bli brist på värktabletter och vanliga mediciner på grund av spridningen av coronaviruset. Flera av substanserna i läkemedlen tillverkas i Kina, visar en rapport från Läkemedelsverket som återges i Expressen. -Sannolikheten är hög att vi kommer att påverkas på något sätt, säger Johan Andersson, enhetschef på Läkemedelsverket till tidningen.

News55 - 12 mar 20 kl. 10:13

Så blev prins lurad av fejkad Greta

Prins Harry har blivit ordentligt lurad, det skriver Expressen idag. Det handlar om ett telefonsamtal som prinsen ska ha fått från någon som utgav sig för att vara den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Prins Harry ska, enligt Daily Mail pratat öppenhjärtligt med “Greta”.

News55 - 11 mar 20 kl. 10:36

Löfven: Därför måste vi jobba längre

— Det här är en förändring som vi ser redan nu jämfört med för 20-30 år sedan. Nu är det mer av att byta jobb. Det är därför som vi behöver komma igång med det som vi kallar det livslånga lärandet, säger Stefan Löfven till News55.

News55 - 11 mar 20 kl. 16:39

Första dödsfallet i coronaviruset i Sverige

Personen har vårdats på en intensivvårdsavdelning vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Patienten var äldre och hade en underliggande sjukdom. – Vi känner med de närstående.

News55 - 11 mar 20 kl. 13:31

Här är Agneta Sjödins nya kärlek

Programledaren Agneta Sjödin har hittat kärleken igen. Vid nyöppningen av Östermalmshallen i Stockholm förra veckan kom hon tillsammans med finansmannen Claes Bahri. -Jag kan bekräfta, men har inget att säga utöver det, har hon skickat i ett sms till Expressen.

News55 - 11 mar 20 kl. 13:27

Seniora hälsogurun: Så skyddar du dig mot corona

Hälsodoktorn och programledaren Michael Mosley, 62, menar att äldre personer drabbas hårdare av coronaviruset. Det skriver han i en artikel i brittiska tidningen Daily Mail som Expressen tagit del av. Av den framgår det att Michael Mosley själv är rädd för att bli smittad.

News55 - 11 mar 20 kl. 09:54

Låg pension väntar många kvinnor

Det är en stor grupp som har det ekonomiskt väldigt tufft resten av sitt liv sedan de gått i pension, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Pension är ett av fokusområdena i LO:s årliga jämställdhetsbarometer där olikheter mellan kvinnor och män i arbetar- respektive tjänstemannayrken jämförs. Män från arbetaryrken får i snitt 4 000 kronor mer än kvinnorna att leva på per månad som pensionärer, det vill säga 20 100 kronor.

News55 - 16 mar 20 kl. 11:52

News55 skickar dagligt informationsbrev om pandemin till Sveriges seniorer

En stor del av News55:s läsare är i riskgruppen i samband med det stora utbrottet av coronaviruset i Sverige och övriga världen. Många lever därför just nu under stor press och med anledning av detta ställer News55 om stora delar av sitt redaktionella arbete med syfte att sprida uppdaterad och vederhäftig information till de grupper i samhället som har störst behov av detta. – När hela världen står inför denna otroligt svåra situationen är behovet av saklig och korrekt information större än någon gång under mina snart 25 år som journalist.

News55 - 10 mar 20 kl. 12:53

Vi var med på Äldreriksdagen

Inlägget Vi var med på Äldreriksdagen dök först upp på News55..

News55 - 10 mar 20 kl. 12:29

Därför tillhör Sverige världstoppen när det gäller ålderism

John Mellkvist är PR-konsult, framtidsspanare och sitter med i regeringens delegation för senior arbetskraft. Han talade om ålderism på den svenska arbetsmarknaden på Sveriges Äldreriksdag.
– Det är viktigt att skilja på ålderism och åldersdiskriminering.

News55 - 09 mar 20 kl. 20:19

Så ska partierna få in fler äldre i Riksdagen

Alla politiska partier i Sveriges riksdag var inbjudna till måndagens Äldreriksdag i Folksamhuset i Stockholm. Fem av dem kom: Centern, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet. Artur Ringart från News55 var moderator under paneldiskussionen och en fråga som kom upp var vad partierna konkret tänker göra för att få in fler över 65 i riksdagen.

News55 - 09 mar 20 kl. 19:11

Löfvens coronabesked: Utesluter inte en nedstängning om det krävs

  Underrepresentationen av äldre i Riksdagen blev en tydlig inledning på Äldreriksdagen. Endast 6 av 349 personer är över 65 år. Tre partier, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har till exempel ingen över 65 år i Riksdagen.

News55 - 07 mar 20 kl. 16:31

Så här ska regeringen stoppa stöldligorna

Regeringen vill stoppa ligorna med hjälp av modern övervakningsteknik. Man vill använda tekniken för att registrera bilar som kör in i landet.
Regeringen vill också att fler utländska medborgare som begår brott i Sverige ska avtjäna sitt straff i sina hemländer.

News55 - 07 mar 20 kl. 11:22

Här är svenska sektledaren som dog utblottad

Smisksektledaren Hans Scheike dog i november förra året. Han blev 95 år gammal. Begravningen hölls i hemlighet, uppger Brita Sylvan, 76, som levde med Scheike i fyra decennier, för Expressen.

News55 - 06 mar 20 kl. 09:14

Artur Ringart: “Det finns tunga skäl att lyssna på de äldre!”

Den 9 mars är det Äldreriksdag i Folksamhuset i Stockholm. Medverkar gör representanter för PRO, SPF och SKPF som tillsammans har ungefär 800 000 medlemmar. Samtliga riksdagspartier är inbjudna.

News55 - 06 mar 20 kl. 14:44

Här är köpjätten som förbjuder munskydd

På Gekås i Ullared vill flera ur personalen använda munskydd för att skydda sig mot coronavirus, men det stoppas av ledningen.
-Vi tror att det skulle skapa ännu mer osäkerhet, säger vd Boris Lennerhov till Market.
Expressen skriver att munskydd inte skyddar den som är frisk från att smittas av corona, men att en sjuk person som bär munskydd kan skydda omgivningen till viss del.

News55 - 06 mar 20 kl. 14:18

Här kraschade förare rakt in i ikoniskt världsarv

En bil har mejat ner ett av de många historiska stenansiktena på Påskön som finns på Unescos världsarvslista. SVT rapporterar att föraren sagt att fordonets bromsar gått sönder. Enligt Camilo Rapu, som är talesperson för befolkningen på ön, har rättsliga åtgärder vidtagits mot föraren.

News55 - 05 mar 20 kl. 16:04

Då kommer nya pensionstillägget

Under torsdagen kom Pensionsgruppen, enligt ett pressmeddelande,  överens om att höja pensionerna för cirka 1,5 miljon pensionärer i Sverige under 2021.  Det är ett pensionstillägg på uppemot 600 kronor i månaden för de pensionärer som idag har en pension på mellan 9 000 och 17 000 i månaden. Bakgrunden till beslutet är att det så kallade respektavståndet behöver öka, enligt Pensionsgruppen.

News55 - 05 mar 20 kl. 15:06

Därför försenas utlovad pensionshöjning

Den utlovade höjningen av pensionen som regeringen, Liberalerna och Centerpartiet kommit överens om att höja pensionen med för vissa grupper pensionärer riskerar att bli kraftigt försenad. Enligt dagens Expressen slår Pensionsmyndigheten larm om att pengarna inte kan betalas ut förrän tidigast 2022 – ett år senare än utlovat -Det är ganska omfattande arbetsuppgifter och vi behöver hyfsat med tid att få detta på plats, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten, till Expressen och fortsätter. -Det är viktigt att det blir rätt när vi börjar betala ut pengar.

News55 - 05 mar 20 kl. 14:23

Då slår vårvärmen till

Det danska väderinstitutet DMI har släppt sin långtidsprognos. Den visar att vårvärmen verkar närma sig. Nästa vecka kommer det vara fortsatt grått och blåsigt, men under vecka tolv kan det vända.

News55 - 04 mar 20 kl. 13:44

Här är dyra drömmen för Anders Lundin

Musiken har alltid varit en stor del av programledaren Anders Lundins liv och nu släpper han en påkostad och utökad version av visskivan “Här är jag nu” som gavs ut i höstas. -Jag har försökt att göra något speciellt. En blädderbok med bilder och små kärnfulla dekokter av vad låtarna handlar om, säger han till Expressen.

News55 - 04 mar 20 kl. 11:04

Här är Lisebergs satsning för att få bort köerna

När Liseberg öppnar i april är det premiär för en ny åkattraktion. Den heter Underlandet och tar besökarna med på en åktur i Lisebergskaninernas värld under jord. Det är den största och dyraste åkattraktionen i Lisebergs historia för barnfamiljer.

News55 - 03 mar 20 kl. 11:42

Dags för Sveriges första riktiga Äldreriksdag

Sveriges första riktiga Äldreriksdag är ett initiativ av de tre pensionärsorganisationerna, PRO, SPF-Seniorerna och SKPF-Pensionärerna samt News55. Idag råder det en demokratiska obalans i Sveriges riksdag. Efter det senaste valet var bara sex av riksdagens 349 ledamöter 65 år eller äldre, lyfter Artur Ringart fram, grundare av News55 och initiativtagare till Äldreriksdag.

News55 - 03 mar 20 kl. 13:33

Så drabbas kungahuset av corona

En representationsmiddag med 150 gäster på kungliga slottet i Stockholm har fått ställas in med kort varsel med anledning av coronaviruset. – En representationsmiddag är väldigt många olika nationaliteter inbjudna, och det är av respekt för inbjudna gäster, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet till Expressen. Middagen skulle ägt rum under onsdagen den här veckan och enligt Margareta Thorgren kommer den att genomföras vid ett senare tillfälle.

News55 - 03 mar 20 kl. 13:19

Här är schlagerikonens kamp efter mystisk sjukdom

68-årige Roger Pontare vaknade med kraftig svullnad kring ögonen för fyra år sedan. Läkare försökte behandla honom, men utan resultat. Trots att det inte fanns någon diagnos togs beslutet att operera ,operationen gick bra och Pontare är på bättringsvägen sedan dess.

News55 - 02 mar 20 kl. 14:23

Därför ligger SVT i konflikt med “Så ska det låta”-profilerna

SVT:s långkörare och tittarsuccé “Så ska det låta” har lagts på is på obestämd framtid. Snart ska Robert Wells, Anders Berglund och Peter Harryson ge sig ut på “Originalet på turné”. Nu rapporterar Expressen att SVT har en juridisk tvist med profilerna.

News55 - 02 mar 20 kl. 14:22

Så ingrep tre kvinnor vid ett rån

En matbutik i Västerås larmade polis om ett rån på söndagseftermiddagen. Enligt polisens hemsida ska mannen ha kommit in i butiken och plockat på sig varor. När personal försökte ta tillbaka varorna satte han sig till motvärn och knuffade personalen.

News55 - 01 mar 20 kl. 08:49

Så många svenskar uppger att de påverkats av Greta

Greta Thunberg har verkligen varit i ropet det senaste året och bland annat blivit utsedd till “Person of the year” av Time Magazine. Sifo och Expressen har gjort en attitydundersökning bland svenskarna kring hur hon har påverkat människors syn på klimatet. Undersökningen visar att mer än var fjärde person har påverkats av henne.

News55 - 01 mar 20 kl. 08:24

Så utnyttjas svensk djurpark i internetbedrägeri

Borås djurpark varnar nu för att bedragare använder parkens namn i en tävling via internet. “Det kan handla om att konsumenter sett en tävling i sociala medier att de kan vinna presentkort eller dylikt hos Borås Djurpark om de klickar sig vidare. Just nu cirkulerar det en FALSK Facebooktävling där man utger sig för att vara Borås Djurpark som lottar ut en helg i Borås mot att man svarar på några frågor.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.