Nedskärningar att vänta

Friday, 22 February, 09:53

Nyheter om Nedskärningar att vänta

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 24 jan 19 kl. 15:00

Ett taktiskt misstag

Sveriges nya miljöpartistiska kulturminister Amanda Lind har fått rimlig och orimlig kritik sedan utnämningen. Hon har ännu inte börjat, så man bör vänta med (saklig) kritik tills arbetet kan utvärderas. Vilken frisyr hon har ska vi inte lägga oss i.

Barometern - 31 aug 18 kl. 06:10

SD:s landsbygdspolitik - en katastrof för Kalmar län

Landsbygdspolitik ”Stora nedskärningar i kommunerna är att vänta om SD:s förslag går igenom. SD:s högerpolitik är farlig för Sveriges landsbygd. Den ökar klyftorna mellan stad och land.

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 13:30

”Vad som än krävs” – sex år senare

Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Supermiljöbloggen - 18 feb 18 kl. 16:34

Klimatet största förloraren i Trumps budget

Donald Trump annonserade för en vecka sedan sitt nya budgetförslag för 2019. Budgeten innehåller många grova nedskärningar på klimatforskning. I början av förra veckan lade Donald Trump fram USA:s budget för 2019.

YLE - 31 aug 17 kl. 16:23

Oppositionen om budgetförslaget: Bra, men inte tillräckligt

Kommentarerna från den politiska oppositionen till regeringens budgetförslag lät inte vänta på sig. Många bra satsningar, men inte tillräckligt, är den allmänna melodin. De grönas partiordförande Touko Aalto tackar regeringen för att den gör en del satsningar på utbildningen och att den startar en reform av familjeledigheterna.

YLE - 10 jun 17 kl. 19:45

Forskare: Med en islamofob som ordförande kan det nog bli radikalare tag

Det handlar om en stor förändring då Sannfinländarna byter ledare efter 20 år. Timo Soini har varit en betydelsefull person för partiet och väljarna. - Nu kan det bli aktuellt med en radikalisering inom partiet, säger Ann-Cathrine Jungar, docent och lektor i statsvetenskap vid Södertörns högskola i Stockholm.

YLE - 13 jun 17 kl. 08:21

Anna-Maja Henriksson om regeringsmedverkan: Vi behöver en bättre vårdreform

SFP har en vilja att diskutera regeringsmedverkan, men inte till vilket pris som helst. Ordförande Anna-Maja Henriksson har vissa krav som måste uppfyllas. Det har spekulerats vilt kring vilka partier som ska sitta i regeringen de närmaste åren efter att samarbetet mellan de nuvarande regeringspartierna blev omöjligt.

Sydsvenskan - 10 jun 17 kl. 07:31

Nedskärningar att vänta – oavsett vems budget som vinner

Nästa vecka klubbas Lunds budget, men de stora budgetförslagen i grunden är ganska lika..

YLE - 22 apr 17 kl. 04:13

Otaliga krav inför regeringens halvtidsgranskning

Regeringen samlas på måndag för sin så kallade halvtidsgranskning. Diskussionerna handlar om hur väl regeringsprogrammet hittills förverkligats och vilka förändringar som behövs. Fokus ligger på sysselsättande åtgärder, men det blir inte lätt att komma på nya metoder som skapar arbete.

YLE - 26 mar 17 kl. 13:32

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen?

Asylsökande cyklade över gränsen, vad hände sen? 7 000 asylsökande kom till Norge och Finland via Ryssland för drygt ett år sedan. Många av de här människorna smugglades in av kriminella ligor.

YLE - 11 mar 17 kl. 14:52

Soini: Vi måste stoppa det rödgröna hotet

Då nyheten om europarlamentariker Jussi Halla-ahos eventuella kandidatur låter vänta på sig är det främst partiordförande Timo Soini som står för underhållningen. Det här är Soinis sista möte som ordförande för Sannfinländarnas partifullmäktige och visst bjöds det på några "soinismer" åt det jublande partifolket. Soini betonar kraftigt att sannfinländarna bör sitta i regeringen valperioden till slut.

YLE - 15 feb 17 kl. 05:08

Arbetet för förbindelsebåtarna fortsätter: "Vi kan inte ligga på sofflocket"

Åboländska politiker är nöjda över Kommunikationsministeriets beslut att slopa planerna på att införa förbindelsebåtsavgifter. Kommunikationsminister Anne Berner meddelade i måndags att de planerade avgifterna inte blir av i det här skedet. - Det var ett positivt beslut.

Skånskan - 01 feb 17 kl. 18:21

Stor vinst för Malmö i bokslutet för 2016

ERWP.fif(1)MALMÖ
Kommunen gjorde en hyfsad vinst förra året – plus 962 miljoner, hela 720 miljoner bättre än vad man budgeterat.
Orsakerna till plustecknet är bland annat markförsäljningar, färre flyktingar och asylsökande, god konjunktur – och en grön vinter.

YLE - 10 nov 16 kl. 23:06

EU-miljoner hjälper de sparkade från universiteten

Finland inväntar miljonstöd från EU för att dämpa uppsägningarna vid universiteten. Arbetskraftsmyndigheten i Nyland jobbar redan för fullt för att hjälpa dem som blivit uppsagda. Men starten har varit trög.

YLE - 08 nov 16 kl. 12:47

Sysselsättning och skattepolitik i fokus i SDP:s skuggbudget

I sin skuggbudget för 2017 presenterar SDP en lång lista med åtgärder för att förbättra sysselsättningen. Enligt partiets uträkningar skulle de dynamiska effekterna av budgeten bidra till att skapa 38 000 nya arbetsplatser. Via satsningar på byggande, renoveringar och infrastruktur räknar SDP med att skapa 13 000 nya arbetsplatser.

YLE - 25 aug 16 kl. 05:02

Yrkesutbildningen och teatern tvingas banta i Österbotten

171 studieplatser kan försvinna på Yrkesakademin i Österbotten. Alternativet är att göra undervisningen billigare. Det är orimligt att sparandet bara fortsätter, säger Söfuk:s direktör Ulrica Karp.

Skånskan - 02 aug 16 kl. 13:20

”Engagemang bättre än fördömande”

Kan man doktorera på datorspel? Klart man kan. Steve Dahlskog har just lagt fram sin avhandling om tekniska lösningar som låter spelens banor skapa sig själva, i takt med spelarens framsteg.

YLE - 03 aug 16 kl. 18:30

Analytiker: Svårt år för Nokia

Teknologijätten Nokia publicerar sitt resultat för årets andra kvartal torsdagmorgon. Analytikerna är samstämmiga: det är inget strålande resultat man väntar sig. Marknaden för trådlösa nätverk står nästan stilla och fusionen med Alcatel-Lucent kostar fortfarande.

YLE - 16 okt 17 kl. 20:52

Bildningsnämnden i Malax kämpar för att minska budgetöverskridningarna – många nedskärningar att vänta

Bildningsnämnden i Malax jobbar hårt för att möta styrelsens krav att minska budgetöverskridningarna med hälften. I framtiden blir det mindre pengar bland annat för materialanskaffning och skolskjutsar..

PrivataAffärer - 14 jun 16 kl. 07:56

Ericsson ska varsla tusentals anställda

Ericsson väntas under sommaren lägga ett varsel på 3.000-4.000 anställda och ytterligare nedskärningar är att vänta.

YLE - 09 maj 16 kl. 17:56

Stubb inför Greklandsmöte: Oenigheten är stor inom eurogruppen

De grekiska inbesparingarna är på agendan i dag när euroländernas finansministrar samlas till ett extrainkallat möte i Bryssel. Inga stora beslut väntas i dag. - Några stora beslut är inte att vänta i dag.

LV - 22 sep 17 kl. 14:00

Stora besparingar att vänta – kyrkan är borta 2030 om inget görs

Stora besparingar är att vänta inom Aspelands pastorat. Om inget drastiskt görs är kyrkan utplånad 2030. – Vi har tappat en fjärdedel av medlemmarna, vilket betyder åtta miljoner kronor i minskade intäkter varje år, säger kyrkoherde Marita Rosén.

Politologerna - 14 apr 16 kl. 07:30

Politik utan mandat

Man brukar säga att det finns två statsvetenskapliga modeller för röstande i val. Sanktionsmodellen bygger på att väljarna utvärderar den politik regeringen fört under mandatperioden. I mandatmodellen bedömer istället väljarna partiernas program för framtiden.

YLE - 05 apr 16 kl. 05:24

Regeringen täpper budgethål i dag

Klockan halv nio samlas regeringen för att spika ramarna för den offentliga ekonomin för åren 2017–2020. På eftermiddagen presenteras slutresultatet som kan förväntas medföra skattehöjningar som känns i plånboken. Några stora överraskningar ska inte vänta – men fortfarande finns stora behov av nedskärningar för att lappa de sparåtgärder regeringen inte lyckats driva igenom.

YLE - 30 mar 16 kl. 04:05

Basinkomsten tar ett steg framåt i dag

Statsminister Juha Sipiläs (C) regering har som ett av sina mål att genomföra ett försök med basinkomst och processen tar i dag ett steg framåt när en forskargrupp som utrett frågan presenterar en mellanrapport med olika tänkbara modeller för hur man kunde bygga upp ett system kring det här. Basinkomst, vad är det för något? Gratis pengar till alla medborgare utan några krav på motprestationer?

YLE - 11 mar 16 kl. 04:23

Mjölkbonde: "Omänsklig stödbyråkrati"

Tusentals bönder väntas demonstrera i Helsingfors idag. Sjunkande världsmarknadspriser och nedskärningar i jordbruksstöden har lett till ekonomiska problem på många gårdar. En av dem som demonstrerar är Jesse Mårtenson som tillsammans med sina föräldrar driver en stor mjölkgård i Mörskom i Östra Nyland.

YLE - 30 mar 16 kl. 04:05

Basinkomsten tar steg framåt i dag

Statsminister Juha Sipiläs (C) regering har som ett av sina mål att införa en basinkomst och processen tar i dag ett steg framåt när en forskargrupp som utrett frågan presenterar en mellanrapport med olika tänkbara modeller för hur man kunde bygga upp ett system kring det här. Basinkomst, vad är det för något? Gratis pengar till alla medborgare utan några krav på motprestationer?

Sydsvenskan - 28 mar 16 kl. 06:21

Lång väntetid för pass

Skåningar som ska ut och resa och saknar pass behöver vara ute i mycket god tid. Skånes passkontor är nämligen överbelastade. Som bäst är väntetiden två veckor — men på vissa håll kan man tvingas vänta upp till två månader, rapporterar Sydsvenskan.

YLE - 09 dec 15 kl. 03:47

Världsfred och flyktingpolitik tema i Helsingfors

FN är en mycket viktig organisation, den bästa när det gäller fred i världen, och generalsekreterare Ban Ki-moons besök i Finland är av stor betydelse. Det anser FN-förbundets nyvalda ordförande Katri Kulmuni inför FN-chefens besök i Helsingfors idag. Hon hoppas på en signal för fortsatt aktiv finländsk FN-politik.

YLE - 17 nov 15 kl. 04:30

Vanvård och psykisk misshandel på Kårkulla i Pargas

Personer med funktionsnedsättningar utsätts för psykiskt våld och vanvård vid Kårkulla i Pargas. Det vittnar vårdare som Yle har talat med. De två personer som Yle har talat med jobbar inom vården på Kårkulla och känner att de har fått nog men att ledningen inte tar problemen på allvar.

Skånskan - 19 nov 15 kl. 12:17

Vikarie lurade till sig 850 000

Lund Den 32-åriga kvinnan blev tillfrågad av en väninna om att hoppa in som ekonomiansvarig på företaget där hon tidigare varit konsult. Redan första dagen började hon manipulera fakturor och kom på det sättet över uppemot 850 000 kronor under en månad.Det grova bedrägeriet upptäcktes när väninnan kom tillbaka från semestern och det ledde fram till åtal.

YLE - 05 nov 15 kl. 20:13

Sipilä: Det ska bli ett beslut ännu i natt

Statsminister Juha Sipilä (C) har hållit en presskonferens om förslaget till vårdreform som regeringen behandlat i dag. Tvisten om de självstyrande vårdområdenas antal har godtagits av Centern och Sannfinländarna, men Samlingspartiet har bett om tilläggstid. - Vi klarade inte av deadlinen, och jag måste som statsminister förstås vara orolig över om denna regering klarar av att bestämma om alla nedskärningar inom utsatt tidtabell.

Sydsvenskan - 04 nov 15 kl. 18:23

Utgiftstaket behöver inte ses som heligt.

Ska saneringen av de offentliga finanserna på 1990-talet sammanfattas i en enda fras, så blir det Göran Perssons:"Den som är satt i skuld är icke fri."Någon tillfällighet var det knappast att den tidigare S-ledaren och statsministern valde att formulera sig med biblisk klang. Det var nödvändigt att få folk att tro – på vikten av offentliga nedskärningar och amorteringar på statsskulden.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 15 kl. 18:23

Utgiftstaket behöver inte ses som heligt.

Ska saneringen av de offentliga finanserna på 1990-talet sammanfattas i en enda fras, så blir det Göran Perssons:"Den som är satt i skuld är icke fri."Någon tillfällighet var det knappast att den tidigare S-ledaren och statsministern valde att formulera sig med biblisk klang. Det var nödvändigt att få folk att tro – på vikten av offentliga nedskärningar och amorteringar på statsskulden.

YLE - 23 okt 15 kl. 19:28

Inför Jakobstad: FSD får ordförande med utmaningar

Finlands svenska socialdemokrater samlas på veckoslutet för kongress i Jakobstad. Utmaningen för den som väljs till ny ordförande är att få synlighet på riksnivå, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson i en analys inför mötet. Då Finlands svenska socialdemokrater på veckoslutet samlas för kongress i Jakobstad sker det i en situation där moderpartiet ökat sitt stöd rejält i de senaste partimätningarna.

YLE - 08 okt 15 kl. 13:29

Sannfinländarna är i chock

Sannfinländarna är ett parti i chock i dag. Djupdykningen i den senaste opinionsmätningen förklaras av flyktingkrisen och de nedskärningar som har riktats mot svaga grupper, tror de sannfinländska riksdagsmän som Yle har talat med. Sannfinländarna backar med dryga fyra procentenheter och det är ett sensationellt ras i understöd från en månad till en annan.

YLE - 03 okt 15 kl. 16:21

KWH chef oroad över arbetslöshet

2008 stack KWH-koncernens ledare Peter Höglund ut hakan och sade att lågkonjunkturen blir väldigt lång. Då fick han en hel del mothugg, men spådomen visade sig stämma. Nu sticker han ut hakan igen och säger att först runt 2020 är nästa högkonjunktur att vänta.

YLE - 17 sep 15 kl. 13:46

De demonstrerar för arbetarnas skull

Tiotusentals personer väntas demonstrera mot regerings sparförslag i Helsingfors på fredag. Två av dem är Nils-Johan Englund och Jacob Storbjörk i Vasa. Klockan fyra på morgonnatten sätter Storbjörk och Englund sig på bussen i Vasa som ska ta dem till Helsingfors.

YLE - 18 sep 15 kl. 13:27

Demonstranter trotsade regnet i Åbo

Kring hundra personer samlades på fredagen på gågatan i Åbo centrum där en demonstration mot regeringens sparförslag gick av stapeln. Arrangörerna ville visa sitt stöd för demonstranterna i Helsingfors. Många som tagit sig till platsen ville vara med och protestera mot nedskärningar även om de inte hade möjlighet att ta sig till huvudstaden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.