N��ringsliv

Tuesday, 16 October, 13:49

Nyheter om N��ringsliv

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 15:50

Toppchefer på Danske bjuds in till utfrågning

Medan Danmarks näringsminister kritiserar landets finansinspektion bjuder utskottet för näringsliv, tillväxt och export in Danske Banks ledning till en öppen utfrågning i Folketinget..

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 15:50

Toppchefer på Danske bjuds in till utfrågning

Medan Danmarks näringsminister kritiserar landets finansinspektion bjuder utskottet för näringsliv, tillväxt och export in Danske Banks ledning till en öppen utfrågning i Folketinget..

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 15:45

Uppsagt avtal stökar till lönerörelse

Det har uppstått en fnurra på tråden mellan LO och Svenskt Näringsliv. Facket säger upp förhandlingsavtalet som reglerar försäkringsfrågor, exempelvis extra föräldrapenning – något som arbetsgivarna befarar kommer att försvåra kommande lönerörelse..

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 14:50

Uppsagt avtal stökar till lönerörelse

Det har uppstått en fnurra på tråden mellan LO och Svenskt Näringsliv. Facket säger upp förhandlingsavtalet som reglerar försäkringsfrågor, exempelvis extra föräldrapenning – något som arbetsgivarna befarar kommer att försvåra kommande lönerörelse..

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 18 kl. 13:51

Uppsagt avtal stökar till lönerörelse

Det har uppstått en fnurra på tråden mellan LO och Svenskt Näringsliv. Facket säger upp förhandlingsavtalet som reglerar försäkringsfrågor, exempelvis extra föräldrapenning – något som arbetsgivarna befarar kommer att försvåra kommande lönerörelse. LO h.

Blekinge Läns tidning - 18 sep 18 kl. 17:03

Vill bygga broar

– Ta nu chansen och kom och ställ sina frågor, uppmanar Paulina Bengtsson, projektledare hos AKTA på Olofströms Näringsliv. I nästa vecka är hon med och arrangerar en integrationskväll på Folkets hus. Det blir första gången..

DI - 24 sep 18 kl. 15:14

Professorn lyfter fram tekniken som gör lärandet smartare

Edtech är en växande miljardindustri som har väckt intresse hos både näringsliv och offentlig sektor. Och utvecklingen har bara börjat. Uno Fors, professor i it och lärande på Stockholms universitet, listar nästa generations tekniker inom utbildningssektorn..

DI - 23 sep 18 kl. 13:37

Snabbrekrytering lockar utländsk kompetens till Småland

Kompetensbristen är akut. I Gnosjöregionen tacklar näringsliv och kommuner problemet gemensamt via initiativet "Emigration Express". Ett projekt som också kan ses som ett skolexempel på en framgångsrik integrationsinsats.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 12:46

Nordea-bossen dras in i penningtvättshärvan

Björn ”Nalle” Wahlroos vill inte kommentera uppgifterna. Däremot säger Sampos investorrelations- och kommunikationsspecialist Mirko Hurmerinta så här, enligt SvD Näringsliv: ”Under den tid vi ägde banken märkte vi inte några kriminella aktiviteter och vi har inte varit del av någon undersökning, så vitt vi vet”. Björn Wahlroos är ordförande för och stor ägare i Sampo, som i sin tur är Nordeas huvudägare.

Alingsås tidning - 21 sep 18 kl. 16:23

Serneke Årets grundare

Alingsåssonen Ola Serneke har tilldelats utmärkelsen Årets Grundare Sverige 2018. Han tog emot den i går, torsdag, på Entreprenörsgalan i Stockholm. Ola Serneke, VD och grundare av Serneke-koncernen, var en av tre nominerade till priset som delas ut entreprenörsnätverket Founders Alliance och deras 600 medlemmar.

PrivataAffärer - 20 sep 18 kl. 07:24

Storägare ser dubblingspotential för SAS

”De flyger 30 miljoner passagerare per år och det borde vara möjligt att tjäna en hundralapp per passagerare i genomsnitt. Då har man 3 miljarder kronor”, säger Gerald Engström till tidningen. Han menar vidare att det finns stora dolda värden i SAS och pratar här om lojalitetsprogrammet Eurobonus, varumärket och landningsrättigheterna på Heathrow.

Dagens Media - 20 sep 18 kl. 00:01

Så går näringslivstitlarna

ORVESTO NÄRINGSLIV. Här är titlarna som ökar och tappar mest i Orvesto Näringsliv..

DI - 17 sep 18 kl. 13:32

Tesla skrotar gratis laddning

Elbilstillverkaren Tesla tar bort erbjudandet om gratis snabbladdning för nya köpare. Det rapporterar Dagens Næringsliv..

UT - 20 sep 18 kl. 21:35

Näringsliv: Ny butiksöppning i Gällstad

Boråsbutiken Bettys Inredning öppnar från och med nästa fredag en ny butik i Fabrikenhuset i Gällstad. Det var Borås DLY först att skriva om..

Realtid - 20 sep 18 kl. 17:04

Den jättelika estniska elefanten i rummet

Penningtvättshärvan i Danske Bank måste ses som en av de största skandalerna i nordiskt näringsliv på mycket länge. Det är uppenbart att ansvaret faller tungt på bankens ledning, från styrelse och nedåt, men man måste också fråga sig vad revisorerna har gjort. De senare har i uppgift både i sitt myndighetsuppdrag och i sin förvaltningsrevision att fånga upp risker och varna för lagöverträdelser för vilka banken och dess ledning kan hållas ansvarig, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..

Affärsvärlden - 20 sep 18 kl. 07:19

Storägare ser fördubblingspotential i SAS

Gerald Engström, grundare av och storägare i Systemair, har i det tysta seglat upp som flygbolaget SAS fjärde största ägare. För Svd Näringsliv motiverar han investeringen..

DI - 20 sep 18 kl. 07:13

Storägare i SAS ser dubblingspotential

Gerald Engström, grundare av och storägare i Systemair, har i det tysta seglat upp som flygbolaget SAS fjärde största ägare. För Svd Näringsliv motiverar han investeringen..

GöteborgsPosten - 13 sep 18 kl. 14:02

120 000 nya jobb i Göteborgsregionen kräver samarbete

Svenskt Näringsliv slår an en konstruktiv ton när de i ett debattinlägg kommenterar valresultatet i Göteborg. Denna pragmatism är högst välkommen, skriver Ann-Sofie Hermansson (S)..

DI - 19 sep 18 kl. 14:48

Svensktopparna som fått miljoner av Danske Bank

Två svenskar har dragit in miljonbelopp på styrelsearbete i Danske Bank. Mest har den tidigare riksbankschefen och vd:n för Svenskt Näringsliv Urban Bäckström fått: nästan 5,5 miljoner kronor..

Dagens PS - 18 sep 18 kl. 08:31

Ps-podden: En kompromisslös visionär

Johan Stael von Holstein är en sann överlevare, en lysande stjärna i svenskt näringsliv under de glittrande it-åren men som gick ned för räkning och kom igen – i dag aktuell med blockchain-bolaget Icoin. Svensk offentlighet är en rätt slätstruken arena. Den som vågar sig ta ton i en annan tonart än den förödande jämntjocka gnäll-sång som alla hummar med i, gör rätt i att bepansra sig.

DI - 04 sep 18 kl. 19:32

Debatt: Näringslivet borde omfamna extraveckan

DEBATT. Svenskt Näringsliv har kritiserat S vallöfte om fem extra föräldradagar per år. Problemet är att Svenskt Näringsliv inte vill acceptera hur den svenska välfärdsmodellen fungerar, skriver LO:s Karl-Petter Thorwaldsson, Marika Lindgren Åsbrink och Ola Pettersson..

GöteborgsPosten - 10 sep 18 kl. 16:12

Vi har inte råd med käbbel

Valresultatet blev tydligt. Göteborgarna har röstat för en politisk förändring – som också innebär osäkerhet kring hur staden ska styras. Näringslivet har dock inte råd med politiskt käbbel.

BT - 18 sep 18 kl. 05:00

Rekordintresse för näringslivsdag: ”Har ett himla bra startfält”

Fjärde oktober ställer sig några av Sveriges mest eftertraktade talare på scenen framför gäster från Borås näringsliv. ”Vi ser tydligt att intresset växer för varje år”, säger projektledare Mia Claesson..

Expressen - 14 sep 18 kl. 22:17

Så mycket betalar kanalerna för succéprogrammet ”Skavlan”

140 miljoner norska kronor för 50 avsnitt. Så mycket betalar norska TV2 och SVT för att sända ”Skavlan” i två år. Det skriver norska Dagens Næringsliv.

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 16:10

Arbetsgivare sågar S-förslag

Att införa en extra föräldraledighetsvecka när svenska företag skriker på arbetskraft är ett extremt illa igenomtänkt förslag, anser Svenskt Näringsliv..

Dagens PS - 14 sep 18 kl. 11:00

Miljardär skapar kaos på elbörsen

Det är en av Norges rikaste personer som ställt till det. SvD Näringsliv uppger att Einar Aas, som uppges vara en av Norges rikaste personer, förlorat över 1 miljard kronor på marknaden för el-derivat. Det här har orsakat turbulens på elbörsen och den norske miljardären är nu förbjuden av Nasdaq att fortsätta sin spekulativa handel, framgår det.

Världen Idag - 04 sep 18 kl. 16:57

S familjevecka skulle kosta 50 miljarder kronor

Att införa en extra föräldraledighetsvecka när svenska företag skriker efter arbetskraft är ett extremt illa igenomtänkt förslag, anser Svenskt Näringsliv och Företagarna. Reformen kostar 5,4 miljarder kronor. Men för svensk ekonomi som helhet skulle kostnaden kunna bli 50 miljarder kronor..

Barometern - 16 sep 18 kl. 06:00

Förslaget i Kalmar: Luckra upp strandskyddet

Får kommunen mer att säga till om i fråga om strandskydd kan det bidra till ett blomstrande näringsliv. Det menar stadsarkitekten och förvaltningschefen på samhällsbyggnadskontoret..

Nya Wermlands Tidningen - 12 sep 18 kl. 06:00

Både utmaningar och möjligheter

Hösten är här mina vänner.Och även om jag iskallt räknar med några fler grillkvällar innan utrustningen hamnar på vinterförvar så sitter vi här med höstens första nummer av Näringsliv i handen och behöver vi inte tveka på att vi är ”igång” igen..

DI - 28 sep 18 kl. 13:21

Svenskt Näringsliv-toppen: ”Önskvärt med regering som kan få igenom sin budget”

Svenskt Näringsliv har hållit sig utanför den laddade konflikten om en regering bör luta sig på SD. Men nu kliver chefsekonom Bettina Kashefi fram och ger sin syn på frågan..

Affärsvärlden - 13 sep 18 kl. 15:20

Leif Östling lämnar EQT:s styrelse

Leif Östling, förre ordföranden för Svenskt Näringsliv, har lämnat riskkapitalbolaget EQT:s styrelse..

DI - 13 sep 18 kl. 15:02

Leif Östling lämnar EQT

Leif Östling, förre ordföranden för Svenskt Näringsliv, har lämnat riskkapitalbolaget EQT:s styrelse. Det framgår av handlingar som inkommit till Bolagsverket, vilket Realtid.se uppmärksammat..

Corren - 13 sep 18 kl. 14:00

Vadstenakonst inspirerar på nätet

Lokala konstnärer ges möjlighet att inspirera via Vadstena Turism och Näringsliv AB:s Instagramkonto..

DI - 13 sep 18 kl. 12:41

ABB inleder samarbete med Nobel Media

ABB är det senaste svenska storbolaget att inleda samarbete med Nobel Media. Ambitionen är att stärka banden mellan näringsliv, politik och akademiker världen över. .

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 11:40

Ps-podden: En rebell i näringslivet

Det är inte ofta man får träffa en människa som varit mäklare under 1980-talet, som sålde företag till Nordea på 1990-talet, gick in i väggen 2000, blev ordförande i en av Sveriges största föreningar efter det, och som sedan bland annat startade en kamp-sportsklubb för nyanlända. Tommy Jacobson är inte som vem som helst. Han har alltid varit något av en rebell i svenskt näringsliv och alltid gått sina egna vägar.

Expressen - 21 aug 18 kl. 13:36

Tidigare talmannen: Spelar ingen roll om SD blir störst

Den förre M-talmannen Per Westerberg säger i en intervju med Svenskt näringsliv att riksdagspartiernas ovilja att ta aktivt stöd av SD "är en imagefråga". Och egentligen spelar det inte någon roll ens om SD blir största parti efter valet, menar han. Åtminstone inte när det gäller regeringsbildningen.

Kristianstadsbladet - 12 sep 18 kl. 11:39

Näringsliv: Han är ny vd för Bong

Från och med onsdag heter Bongs vd Kai Steigleder..

Dagens PS - 11 sep 18 kl. 07:50

S ger inte upp kravet på ett vinsttak

Socialdemokraterna kommer inte släppa krav på vinstbegränsningar i välfärden. Det rapporterar SvD Näringsliv med hänvisning till källor. "Vi har inte släppt frågan.

DI - 10 sep 18 kl. 17:20

Gardell om H&M: För riskfyllt

I en intervju med SvD Näringsliv säger finansmannen Christer Gardell att det nästan hade varit tjänstefel att inte titta på modejätten H&M, men att det är för riskfyllt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.