Museet

Saturday, 25 January, 04:41

Nyheter om Museet

Sortering: Relevans | Senaste
Länstidningen i Södertälje - 04 jan 20 kl. 10:01

Biologiska museets guide: ”Påminner oss om ögonblick vi själva upplevt”

I en jugendbyggnad från början av 1900-talet huserar Biologiska Museet. Här finns cirka 300 unika....

GöteborgsPosten - 03 jan 20 kl. 19:31

Louvren lyckades – lockade färre besökare

I fjol gick det anrika konstMuseet Louvren i Paris ut med att man försökte sänka antalet besökare genom att införa ett bokningssystem. Men Louvrens chef Jean-Luc Martinez berättar nu för AFP att minskningen av antalet besökare från 10,2 miljoner 2018 till 9,6 miljoner 2019 främst beror på att Museet har hållit stängt ett flertal dagar under sommarens värmebölja då man vanligtvis skulle ha haft öppet..

Skånskan - 03 jan 20 kl. 05:00

Universitetsbiblioteket Sveriges vackraste byggnad

LUND Lunds Universitetsbibliotek har utsetts till Sveriges vackraste byggnad via en unik omröstning på Facebook i gruppen Arkitektupproret.Bakom utmärkelsen står folkrörelsen och föreningen Arkitektupproret som har mottot: Låt oss bygga vackert igen och har medlemmar över hela landet.
– Självklart går skönhet att mäta.

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 20 kl. 16:19

Hon ger Edvard Munch en mamma på 15 ton

När det påkostade MunchMuseet öppnar i Oslo i vår får Edvard Munch äntligen en modersfigur – och det med besked. Utanför Museet, på en utstickare i Oslofjorden, ska konstverket "The mother" placeras – en nio meter hög och femton ton tung bronsskulptur f.

Skånskan - 28 dec 19 kl. 15:30

Flygentusiaster vill fortsätta att vara ideella

ESLÖV Entusiasterna i Eslövs flyg- och hemvärnsmuseum har inget emot att Eslövs flygfält utvecklas.
– Jag förutsätter att det inte byggs bostäder på flygfältet. Men det skulle vara roligt och ett lyft både för flygfältet och Eslövs kommun om Blackwing kunde etablera sig här, säger sekreteraren Kenneth Malmström.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 05:00

Beviljas bygglov för renovering av slottet

Skurup Andelsföreningen har beviljats bygglov och snart ska renoveringen påbörjas för öppna upp mellan olika delar av Svanholms slott.
Dessutom kommer slottet att öppna för allmänheten igen nästa år.Andelsföreningen har beviljats 55 000 kronor av Skurups sparbank till renoveringen.

Skånskan - 28 dec 19 kl. 15:30

Andra världskriget var guldåldern för Esövs flygfält

ESLÖV Under och något år efter andra världskriget utbildades 430 piloter på Eslövs flygfält som då upplevde sina guldår som Flygreservskola.
Flera av piloterna gick vidare till kvalificerade jobb inom det svenska civilflyget, bland annat Erik Bratt som konstruerade Draken.Eslövs flygfält började byggas 1934 som ett nödhjälpsarbete.

Skånskan - 28 dec 19 kl. 16:50

Åtta timmars lanande lockade unga

MALMÖ Intresset för att lana är stort bland Lunds unga. Det är ett sätt att umgås på.
På lördagen bjöd Mötesplats Klostergården in sina ungdomar till Fäladsgården för att spela dataspel i åtta timmar.

Aftonbladet - 10 jan 20 kl. 11:39

Rekordmånga besökte Moderna museet

▸ Fler än dubbet så många besökte Moderna Museet i Malmö förra året, jämfört med tidigare..

Vestmanlands Läns Tidning - 22 dec 19 kl. 18:00

Ann-Christine Kihl: ”Mitt köpstopp kom av sig veckan före jul – sprang gatlopp som alla andra”

Anmäl text- och faktafelJag letar mig ut ur Louisiana-Museet. Svettas i gyttret av gångar och....

Hela Gotland - 06 jan 20 kl. 16:45

Miljonsatsning på gång när museet ska förnya

Närmare 200 personer kom till trettondagsfirandet på Gotlands Museum, där museichefen nyårstalade bland annat om att Museet behöver uppdatera sin största utställning under 2020..

Skånskan - 17 dec 19 kl. 05:00

Museer vill bevara Sjöbos krukmakeri

SJÖBO Diskussionerna om Elfstrands krukmakeri får både Arbetslivsmuseernas samarbetsråd och Arbetets museum att rycka ut till dess försvar.
”Arbetslivsmuseerna är viktiga ur ett besöksnäringsperspektiv”, påpekar företrädare för det senare.I april skickade Kristdemokraterna in en motion med förslaget att kommunen borde sälja Elfstrands krukmakeri.

SVT - 19 dec 19 kl. 06:00

Konstutställningen i Södertälje konsthall – knyter an till protesterna i Chile

Utställningen tar avstamp i Internationella motståndsMuseet 1978 i Södertälje – en turnerande konstutställning producerad av Moderna Museet. Svenska konstnärer skänkte verk i solidaritet med Chile, och som en reaktion på diktatorn Augusto Pinochets våldsamma statskupp 1973. Nu finns konsten återskapad i Södertälje konsthall med verk från samtida konstnärer..

DN - 18 dec 19 kl. 15:00

Fler får mer i Moderna museets samlingspresentation

Moderna Museet i Stockholm har hängt om sin fasta samling i 19 salar. Mångfalden har blivit större i detta genomtänkta….

Skånskan - 17 dec 19 kl. 15:45

Julspåret är en resa genom gångna sekel

lund Hur man firade jul i Sverige från 1700-talet till 1930-talet visas just nu på Kulturen. Fram till mitten av januari är det tidstypiskt julpyntat i Museets stugor och hus.
För den som vill se och lära är det bara att följa julspåret, eller delta i en av de guidade visningarna.

Skånskan - 17 dec 19 kl. 13:56

Kan bli blåsta på Bingolottos uppesittarkväll

Nöje Bingolottos uppesittarkväll är i fara för Com Hems kunder på grund av det pågående tv-bråket.– Det vore fruktansvärt om sådana här intressen skulle förstöra för så många, säger Rickard Olsson, programledare för Bingolotto, till Expressen. Flera miljoner tv-tittare kan bli blåsta på uppesittarkvällen eftersom Telia och TV4 ännu inte kommit överens med Com Hem.

Kristianstadsbladet - 05 jan 20 kl. 05:00

Föreningen: Museet kan ha låtit en unik kanon rosta sönder

Meningarna går isär om huruvida fyndet som gjordes vid Åhuskusten för två somrar sedan är en kanon eller inte. RegionMuseet tror att det bara var ett rör. Föreningen Åhus Maritima Sällskap tror i sin tur att Museet kan ha låtit ett unikt kanonfynd rosta sönder..

Corren - 16 dec 19 kl. 22:00

Så ska de jobba för att rädda klostermuseet

I samband med att riksdagsledamoten John Weinerhall (M) besökte Sancta Birgitta klostermuseum diskuterades strategier för hur man ska kunna jobba vidare med att hitta en statlig eller regional huvudman för Museet..

Sydsvenskan - 15 dec 19 kl. 06:00

Hjulkalendern del 15: ”Hej, museet stänger nu, säger en vänlig tjej”

I Sydsvenskans hjulkalender tar sig författaren Anna Axfors runt i Skåne på elsparkcykel..

Skånskan - 15 dec 19 kl. 04:30

Juliga glaskulor är en tradition som har historiska anor

Bostad En vackert smyckad gran sätter julstämningen direkt. Författaren och historikern Katarina Harrison Lindbergh hör till de mer hängivna julgransentusiasterna.–  Vi har tre stycken hemma och ställer till med fest när det är dags att klä dem.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 19:20

Leksaksmuseet vill växa

ESLÖV Platsen räcker inte till för det populära leksaksMuseet i Eslöv. Nu ansöker man om att få bygga till för att kunna visa ännu fler föremål.Tusentals föremål finns redan att se på Eslövs leksaksmuseum, som ligger på Kvarngatan.

GöteborgsPosten - 03 jan 20 kl. 09:44

Rekordmånga besökte Tekniska museet

Tekniska Museet i Stockholm hade fler besökare under 2019 än något tidigare år, skriver Museet i ett pressmeddelande..

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 20 kl. 09:41

Rekordmånga besökte Tekniska museet

Tekniska Museet i Stockholm hade fler besökare under 2019 än något tidigare år, skriver Museet i ett pressmeddelande. Bakom succén ligger bland annat den nya spelvåningen "Play beyond play" och utställningen "Robots". "Det är viktigare nu än någonsin at.

Sydöstran - 14 dec 19 kl. 06:00

Bister besked för museet

I slutet av förra året stod glädjen högt i taket på Karlshamns museum. Då höjdes årsanslaget till den tidigare nivån. Kommunens tuffa ekonomi gör nu att bidraget åter sänks, något som väcker oro för Museets framtid..

SR - 13 dec 19 kl. 08:45

Svenska Unescorådets Mats Djurberg slutar efter nio år

Mats Djurberg slutar efter nio år som generalsekreterare på Svenska Unescorådet. I mars nästa år blir hans istället ny chef på Sjöhistoriska Museet..

Blekinge Läns tidning - 12 dec 19 kl. 03:30

Rivning av bostäder kritiseras av Blekinge museum

Ronnebyhus vill riva två lägenhetshus precis intill Brunnsvallen och bygga nya hus på platsen. Några som motsätter sig detta är Blekinge museum. ”Byggnaderna och områdets kvalitéer bör i stället tas tillvara för att fortsättningsvis bevaras och utvecklas”, skriver Museet i ett yttrande..

BT - 12 dec 19 kl. 00:00

Roligt och finurligt när museet dyker ner i arkiven

Från politiska landskap hos Martin Bornholm och Ragnar Schmid, till drömlandskap hos surrealisterna i Halmstadsgruppen och Meta Isæus-Berlin, till naturlandskap i Helene Billgrens abstraktion, eller Alexander Talléns ödesmättade skulptur. Ordet landskaps alla essenser utforskas nu på Borås Konstmuseum i ett finurligt manér att visa upp såväl gamla som helt nyförvärvade godbitar ur samlingen..

Sydsvenskan - 11 dec 19 kl. 16:48

Stulet konstverk kan ha hittats i lönnfack

En målning av konstnären Gustav Klimt som stals för 22 år sedan tros ha återfunnits – gömd inuti en vägg vid det italienska Museet där den stals, enligt lokala myndigheter. Det var när en trädgårdsmästare skulle avlägsna murgröna från en av konstMuseet.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 19 kl. 16:48

Stulet konstverk kan ha hittats i lönnfack

En målning av konstnären Gustav Klimt som stals för 22 år sedan tros ha återfunnits – gömd inuti en vägg vid det italienska Museet där den stals, enligt lokala myndigheter. Det var när en trädgårdsmästare skulle avlägsna murgröna från en av konstMuseet.

GöteborgsPosten - 11 dec 19 kl. 16:49

Stulet konstverk kan ha hittats i lönnfack

En målning av konstnären Gustav Klimt som stals för 22 år sedan tros ha återfunnits – gömd inuti en vägg vid det italienska Museet där den stals, enligt lokala myndigheter..

Skånskan - 11 dec 19 kl. 15:57

Äventyrare får kulturpriset

ÖNNEKÖP Hörby kommuns kulturstipendium 2019 går till Arnold Wernersson i Önneköp. ”En ivrig äventyrare och varm underhållare ut i fingerspetsarna”, lyder motiveringen.
– Jätteroligt!

YLE - 11 dec 19 kl. 04:49

Hyran för Leirasfastigheten i Ekenäs nästan fördubblas - museet betalar 70 000 euro mer per år

Västra Nylands museum betalar börjar betala betydligt högre hyra än tidigare för Leirasfastigheten i Ekenäs. Hyran stiger med kring 70 000 euro per år och kommer att vara nästan 164 000 euro per år..

Skånskan - 06 dec 19 kl. 05:00

Rekordstor julbasar på tomtemuseet

Sjöbo På söndag är det dags för den traditionella julbasaren på Sjöbo tomtemuseum.
– Vi har aldrig haft så många försäljare och utställare som vi har i år, säger Bertil Persson.
Lucia gästar och tomten delar ut godis till alla barn.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.