Motsätter

Wednesday, 24 October, 00:54

Nyheter om Motsätter

Sortering: Relevans | Senaste
Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

Expressen - 29 aug 18 kl. 09:58

Profilen rasar – efter sonens dödsolycka

Svenske MMA-fightern Marcus Kowal har hamnat i konflikt med lobbyorganisationen ABI efter ettårige sonen Liams död.ABI Motsätter sig Kowals krav på att ändra alkohollagarna..

Expressen - 23 sep 18 kl. 22:53

L: "Gymnasielagen skulle aldrig ha antagits"

Migrationsöverdomstolen fattar beslut om den så kallade gymnasielagen på fredag nästa vecka. Framtiden för omkring 9 000 ensamkommande unga ensamkommande avgörs då. Miljöpartiet vill fortsätta hjälpa ensamkommande som drabbas om gymnasielagen underkänns.

Skånskan - 27 sep 18 kl. 15:00

Hög mobilmast får okej trots stor oro

KUNGSHULT Trots oro och invändningar från grannar har miljö- och samhällsbyggnadsnämnden gett grönt ljus för bygget av en 60 meter hög mobilmast i närheten av Kungshult.Det stora teleoperatörsföretaget Hi3g Acces har sökt bygglov hos kommunen för en mobiltelestation med ett 60 meter högt torn med mast.
Företaget planerar att bygget med masten ska placeras runt 70 meter bort från väg 17, en bit utanför Kungshult.

Nyan - 27 sep 18 kl. 06:00

Stan går fastighetsägarna till mötes

I gårdagens Nyan gav affärskonsulten Peter Tanzer, som tidigare gjort utredningar åt fastighetsägare i staden, sin syn på hur Mariehamns stad kan utvecklas. Enligt honom har en stor utvecklingvilja från fastighetsägare bromsats av tjänstemännen i Mariehamn. En springande punkt är att få bygga nytt som passar de krav som detaljhandeln ställer och dessutom kunna bygga bort bakgårdar och parkeringar, helst under jord.

SR - 26 sep 18 kl. 07:09

Det italienska public service-företaget Rai kan få en kontroversiell chef

Det italienska public service-företaget Rai ser ut att få en ny kontroversiell chef och både facket och den politiska oppositionen Motsätter sig utnämningen..

Supermiljöbloggen - 27 aug 18 kl. 09:16

Partigranskningen – vad vill SD göra för miljön?

Sverigedemokraternas miljöpolitik utmärker sig, men inte positivt. Det är bland annat det enda av riksdagspartierna som inte ställt sig bakom Parisavtalet, Sveriges nya klimatlag eller klimatmålet för nationella utsläpp. De vill också minska miljöbudgeten med miljardbelopp.

YLE - 08 sep 18 kl. 08:19

Fansen vill ha Räikkönen kvar hos Ferrari – tusentals underskrifter på namninsamling

Kimi Räikkönens framtid har varit en het potatis i formel 1-kretsarna under den senaste tiden. Enligt de senaste ryktena skulle han ersättas av Charles Leclerc, men det är många fans som Motsätter sig den här förändringen..

YLE - 18 sep 18 kl. 04:45

Inte säkert om man får riva Sunnanbergs skolas äldre byggnad – rektor: En otroligt stor besvikelse för alla barn och vuxna om det inte beviljas

NTM-centalen Motsätter sig en rivning och Egentliga Finlands landskapsmuseum har tidigare också motsatt sig en rivning. Ifall rivningslov inte ges måste planeringen börja om helt från början..

Barometern - 04 sep 18 kl. 16:50

Alfsson (SD): ”Vi vill behålla Fredriksskans som det är”

Fredriksskans ska bebyggas med start hösten 2019. Men Sverigedemokraterna Motsätter sig byggnationen och vill riva upp markreservationerna vid årsskiftet..

YLE - 17 sep 18 kl. 05:57

Morgonkollen: Riksdagen motsätter sig könskvoter, panik i Salisbury, katastrofala översvämningar i USA

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

Ekonomistas - 06 sep 18 kl. 08:39

Gästinlägg: Låt inte det bästa bli klimatets fiende

Klimatfrågan är central för vår framtid men svår att hantera då den är genuint global till sin natur. I vår serie kring en effektiv nationell och internationell klimatpolitik diskuterar professor Thomas Sterner vid Göteborgs universitet faran i att låta förhoppningar en optimal klimatpolitik stå i vägen för en möjlig klimatpolitik. Diskutera gärna inlägget i kommentarstråden och forskare som vill bidra med egna inlägg är välkomna att kontakta oss.

Kristianstadsbladet - 03 okt 18 kl. 00:01

Motsätter sig nya bostadsrätter i Knislinge

Boende på Forsvägen i Knislinge Motsätter sig bygglov för de tre husen med totalt 18 bostadsrätter som planeras på grönområdet mittemot gamla Handelsbanken vid Brogatan..

YLE - 30 aug 18 kl. 05:03

Unik finländsk undersökning: 60 procent av männen är positivt inställda till sexköp – att män skulle behöva mer sex än kvinnor är ändå en myt, säger expert

Över sextio procent av männen godkänner sexköp, medan ungefär motsvarande del av kvinnorna Motsätter sig det. Männens och kvinnornas åsikter är alltså varandras spegelbilder. Det framkommer i en unik finländsk undersökning av Väestöliitto som blev klar tidigare i år..

Nyan - 06 sep 18 kl. 13:25

Kulturbyrån motsätter sig rivning av hus

En fastighetsägare har gjort en rivningsanmälan på ett över tvåhundra år gammalt hus i Hammarland. Kulturbyrån förordar dock att byggnaden bevaras och restaureras på plats eller i värsta fall flyttas istället för att rivas.
Bostadshuset är uppfört under sent 1700-tal eller tidigt 1800-tal och är senare tillbyggt.

Alingsås tidning - 06 sep 18 kl. 07:30

Rekordprotest mot bilväg

Den planerade bilvägen genom Kesberget har upprört Vårgårdaborna. På onsdagen överlämnades protestlistor med 1 700 namn till kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson (C).
Kommunens framtida bostadsområde Fagrabo, som möjliggör upp till 1 150 bostäder, vållar debatt när det gäller vägfrågan.

Supermiljöbloggen - 29 jul 18 kl. 19:58

SD-riksdagskandidat: torkan är bevis för att ”klimatalarmister” har fel

I förra veckan lyfte Thoralf Alfsson, Sverigedemokratisk f.d. riksdagsledamot, den nuvarande värmeböljan.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 14:00

Kolonister vill ha längre avtalstid

lund Arrendeavtalen för Lunds cirka 1 025 kolonister går ut i slutet av nästa år.
De nuvarande avtalen löper på tio år. Det är för kort tid, menar Lunds kolonisters centralförening, LKC, som vill se 25-åriga avtal som var brukligt tidigare.

Dagens PS - 20 aug 18 kl. 08:37

Ekonomiprofessorn får inte kalkylen att gå ihop

”Jag har svårt att se hur det hela ska gå ihop”, säger Lars Calmfors till TT. Kalkylen svajar, enligt Calmfors, när regeringen budgeterar för ökade statsbidragen på 20 miljarder kronor till kommunerna – utan att höja skatterna; plus ytterligare så kallade riktade bidrag till vad som beskrivs som ”specifika ändamål”. Pengarna behövs bland annat till hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler; dessutom måste kommunerna anställa runt 215.

Nya Wermlands Tidningen - 29 aug 18 kl. 06:00

Språklig censur gynnar ingen

Jag förstår att du reagerar över en snedvridenhet i den språkliga censuren. Själv Motsätter jag mig själva censurerandet av ord över huvud taget..

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöpolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

DN - 25 aug 18 kl. 19:21

USA kritiserar europeiskt stödpaket till Iran

EU:s planerade stödpaket på drygt 20 miljoner dollar för ekonomisk och social utveckling i Iran får hård kritik från Washington. Kritiken kommer kort efter att USA har återinfört sanktioner mot Iran – samtidigt som EU Motsätter sig dessa. .

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 07:20

Partigranskningen: Vad vill KD göra för miljön?

Kristdemokraterna har inte profilerat sig inom miljöfrågan, vilket syns tydligt i deras budget och valmanifest. Vad skulle en kristdemokratisk miljöpolitik innebära för Sverige? Partiets politik Kristdemokraterna har inte profilerat sig i miljöfrågan.

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 08:30

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategi

Det finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken.

DI - 21 aug 18 kl. 22:35

Oklart om cricketstjärnan kan rädda kärnvapenlandet

HONGKONG Pakistans nya premiärminister, den förre cricketstjärnan Imran Khan, står inför en massiv utmaning för att rädda landets sargade ekonomi. Landet kan nu tvingas till nödlån av IMF, vilket USA Motsätter sig..

Barometern - 21 aug 18 kl. 09:53

Mörbyånga motsätter sig beslut om vatten

Under vattenkrisen 2016 byggde Mörbylånga kommun fördämningar i närheten av Tvetatäkten. Det var rätt gjort, menar kommunen..

YLE - 20 aug 18 kl. 05:59

Finansministeriet och finansbranschen på kollisionskurs då ministeriet föreslår dyra reservdatasystem: "Det handlar om nationell säkerhet"

En arbetsgrupp på Finansministeriet är orolig för finansbranschens förmåga att klara av störningar. Därför föreslår arbetsgruppen nu att centrala företag i branschen ska skapa reservdatasystem. Finansbranschen själv Motsätter sig förslaget..

Dagens PS - 15 aug 18 kl. 07:29

Löfven i stordebatten: ”Sista ordet inte sagt”

Statsminister Stefan Löfven gav ett kort svar om Telias köp av Bonnier Broadcasting, där TV4 ingår, under stora partiledardebatten på tisdagen. ”Sista ordet är inte sagt än”, sade han under debatten, och klargjorde därmed ännu en gång att regeringen är emot affären. Kring ägarfrågan sade han att staten visst kan äga Telia men att hans regering Motsätter sig TV4-köpet.

Skånskan - 15 aug 18 kl. 15:58

Förnyalund vill att järnvägsspåren grävs ner

lund Gräv ner de nya järnvägsspåren genom stadskärnan, förstärk förskolan kraftigt, minska byggtakten och ta tillvara på den goda jorden samt låt Lundaeleverna få företräde till stadens gymnasieskolor.
Det är uppstickarpartiet Förnyalunds viktigaste valfrågor.– Vi är det enda parti som Motsätter oss att de två nya spåren byggs i markplan.

Dagens PS - 15 aug 18 kl. 07:29

Löfven i stordebatten: ”Sista ordet inte sagt”

Statsminister Stefan Löfven gav ett kort svar om Telias köp av Bonnier Broadcasting, där TV4 ingår, under stora partiledardebatten på tisdagen. ”Sista ordet är inte sagt än”, sade han under debatten, och klargjorde därmed ännu en gång att regeringen är emot affären. Kring ägarfrågan sade han att staten visst kan äga Telia men att hans regering Motsätter sig TV4-köpet.

GöteborgsPosten - 18 sep 18 kl. 20:05

Skolpolitikerna motsätter sig besparingar

Skolpolitikerna står på sig och fortsätter att begära mer pengar till verksamheterna.
– Samtliga partier sa inför valet att de vill prioritera skolan. Jag hoppas att det kommer att synas i verkligheten, säger ordförande Mats Andersson (C)..

SmålandsPosten - 13 aug 18 kl. 06:31

Tiggeriförbud en skiljelinje i valet

Ett nationellt tiggeriförbud eller inte, det är en fråga där de politiska partierna tvingats positionera sig. M har nyligen slutit upp vid SD:s sida i frågan. Övriga riksdagspartier Motsätter sig förbudslösningen, utom då KD som tycker att frågan ska hanteras kommunalt..

Skånskan - 28 jul 18 kl. 14:00

Är det fult med kvinnliga välfärdsföretagare?

I en debattartikel (23/7 SkD) skriver ett antal socialdemokrater att de vill förbjuda välfärdsföretag som går med vinst. Man undrar om personerna träffat någon av oss som exempelvis driver friskolor. I deras artikel framställs vi närmast som girigbukar, vars enda mål är att skrapa fram så mycket pengar som möjligt åt oss själva.

Världen Idag - 12 jul 18 kl. 11:37

Irland vill stoppa handel med israeliska varor

Det irländska parlamentets överhus röstade på onsdagen för att förbjuda import av varor från de områden som Israel lagt under sig vid sexdagarskriget 1967, och som av stora delar världen ses som ockuperade. Den irländska regeringen Motsätter sig lagförslaget, som lades på is för ett halvår sedan och är den första i sitt slag i EU..

DI - 03 aug 18 kl. 05:04

Zimbabwe: Oppositionen ska överklaga valresultatet

Sittande presidenten Emmerson Mnangagwa från partiet Zanu-PF har vunnit presidentvalet i Zimbabwe, meddelar landets valkommission. Den zimbabwiska oppositionen Motsätter sig vad de kallar "falska" valresultat..

GöteborgsPosten - 03 aug 18 kl. 01:50

Zimbabwe: Oppositionen ska överklaga resultat

Sittande presidenten Emmerson Mnangagwa från partiet Zanu-PF har vunnit presidentvalet i Zimbabwe, meddelar landets valkommission. Den zimbabwiska oppositionen Motsätter sig vad de kallar "falska" valresultat..

GöteborgsPosten - 03 aug 18 kl. 01:50

Zimbabwe: Oppositionen ska överklaga resultat

Sittande presidenten Emmerson Mnangagwa från partiet Zanu-PF har vunnit presidentvalet i Zimbabwe, meddelar landets valkommission. Den zimbabwiska oppositionen Motsätter sig vad de kallar "falska" valresultat..

UNT - 03 aug 18 kl. 00:39

Oppositionen motsätter sig valresultat

Sittande presidenten Emmerson Mnangagwa från partiet Zanu-PF har vunnit presidentvalet i Zimbabwe, meddelar landets valkommission..

Sydsvenskan - 03 aug 18 kl. 00:39

Mnangagwa utropas som vinnare i Zimbabwe

Sittande presidenten Emmerson Mnangagwa från partiet Zanu-PF har vunnit presidentvalet i Zimbabwe meddelar landets valkommission. Den zimbabwiska oppositionen Motsätter sig vad de kallar "falska" valresultat. – Resultaten som har meddelats har inte veri.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.