Motorn

Sunday, 15 September, 18:04

Nyheter om Motorn

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 24 aug 19 kl. 22:50

Svenske speedwaystjärnans VM-mardröm

Pontus Aspgren var på väg mot en superskräll i slutkvalet till VM-serien i speedway 2020. Då hände det som absolut inte får hända: Motorn skar i starten i sista heatet. – Tre poäng till och Pontus hade varit klar för VM 2020.

NT - 18 aug 19 kl. 21:00

Rattfull somnade med motorn igång

Den kraftigt berusade mannen vinglade över båda körbanorna, tvärnitade mitt i trafiken och var nära att köra ner i diket..

VA - 15 aug 19 kl. 16:09

Möt mannen bakom Volvos Teslautmanare - "Motorn är ointressant - designen är allt"

På bara två år har Thomas Ingenlath byggt upp ett helt nytt bilmärke. Polestar är Sveriges svar på Tesla och Veckans Affärer tog tåget till huvudkontoret i Göteborg för att ta tempen inför lansering och skyhöga förväntningar. Nu är det dags att leverera..

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 14:34

Biltest: BMW X3 M & X4 M Competition

New Jersey, USA. De högbyggda bilarna som till vardags kallas SUV men som BMW valt att kalla SAV (förklaringar nedan) tar sakta men säkert över rollen från svenskarnas favorit; kombibilen. Samtidigt så kvarstår behovet av prestanda som sällan behövs men som ändå ska finnas där för de med extra stor plånbok.

Skånskan - 13 aug 19 kl. 20:00

Tomt Thysells kan byggas om i höst

ANDERSLÖV Ombyggnaden av det tidigare möbelvaruhuset Thysells som gapat tomt sedan 2011 beräknas starta inom kort.
På över 10 000 kvadratmeter ska ett Familjens Hus växa fram.I juni 2018 presenterades de första mer konkreta planerna för att bygga om Thysells möbler i Anderslöv till ett Familjens hus.

Sydsvenskan - 11 aug 19 kl. 13:55

Plan som tvingades landa tillbaka i drift

Ett av de två passagerarplan som tvingades landa på Malmö flygplats på lördagen är åter i drift. Motorn som strulade har bytts ut. Även det andra planet kommer att tas i bruk när Motorn ersatts, uppger flygbolaget för P4 Malmöhus.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 19 kl. 13:55

Plan som tvingades landa tillbaka i drift

Ett av de två passagerarplan som tvingades landa på Malmö flygplats på lördagen är åter i drift. Motorn som strulade har bytts ut. Även det andra planet kommer att tas i bruk när Motorn ersatts, uppger flygbolaget för P4 Malmöhus.

DN - 11 aug 19 kl. 16:47

Deras BMW började brinna under färd

Plötsligt började bilen att brinna – mitt på riksväg 70. Deras bil, en BMW, ingår i den modellserie som företaget förra året gick ut och varnade för. Det på grund av ett tekniskt fel som kan starta en brand i Motorn.

Alingsås tidning - 28 aug 19 kl. 11:27

Försökte stjäla båt – fick inte igång motorn

Strax efter midnatt på tisdagen upptäcker en båtvakt en pågående båtstöld i Nolhagaviken i Alingsås. I samband med detta kommer en polispatrull och en hundpatrull till platsen. Gärningsmannen driver med båten och lyckas inte få igång Motorn.

DI - 11 aug 19 kl. 14:16

Plan som tvingades landa åter i drift – motorn utbytt

Ett av de två passagerarplan som tvingades landa på Malmö flygplats på lördagen är åter i drift..

Skånskan - 11 aug 19 kl. 12:00

Tvåpersonsbil med fem dörrar

Från storsäljare till nischmodell. Mazda 3 och föregångaren 323 har gjort en märklig resa genom årtiondena. Men nya Mazda 3 är trots våra invändningar en bil med många fina egenskaper – det gäller bara att ta den för vad den är.

Dagens PS - 08 aug 19 kl. 11:15

Honda återkallar 200.000 bilar efter motorproblem

Den japanska biltillverkaren Honda Motor ska till följd av klagomål på motorer återkalla 222.674 bilar i Kina. Det rapporterar Reuters.

SmålandsPosten - 05 aug 19 kl. 14:24

Inbrott: Sågverk vandaliserat och bestulet på utrustning

Under helgen har ett okänt antal personer tagit sig in på ett mindre sågverk i Lessebo kommun. Vid inbrottet stals koppar, en elmotor och batterier till Motorn. I samband med inbrottet vandaliserades även maskiner i sågverket..

Länstidningen i Jämtland - 01 aug 19 kl. 17:45

Motor på fritidsbåt slutade fungera – bogseras av Sjöräddningen

Strax efter klockan 17.30 inkom ett larm om en båtolycka vid Frösön. Motorn på en fritidsbåt hade....

DN - 30 jul 19 kl. 19:47

Mats spårade sin stulna båtmotor med gps – till Svarta havet

Mats Strömberg, 74, i Norrtälje lyckades spåra sin stulna båtmotor till Svarta havet tack vare en gps-sändare på Motorn. – Det är inte klokt. Nu måste politikerna vakna, säger han..

Expressen - 30 jul 19 kl. 07:09

Ungdomsgäng stal cyklar med kapmaskin

Ett gäng ungdomar stal under natten till tisdag cyklar i Tuve med hjälp av en kapmaskin.Enligt polisen så uppger vittnen att en av ungdomarna varvat Motorn på en moped för att dölja ljudet från kapmaskinen under stölden.Ingen person han gripits för brottet..

DI - 27 jul 19 kl. 21:17

Kvickt men kort – nya motorn har 110.000 skäl emot sig

Volvo XC40 blev på goda grunder Årets bil 2018. Design, komfort och körglädje är egenskaper som juryn föll för och som fortfarande håller. Nu är det dags för Volvos minsting bland de nya modellerna att få en hybriddrivlina.

Skånskan - 27 jul 19 kl. 12:30

Medelväg med viss guldkant

Toyota Corolla är en nästan lika självklar ingrediens i det svenska folkhemmet som kaféprogram i tv, husvagnssemester och ärtsoppa på torsdag. Nya Corolla har vuxit en aning och vill framför allt höja sig över mängden i fråga om design och körupplevelse. Hur långt räcker det?

Skånskan - 22 jul 19 kl. 18:21

Motig helg för Joel Eriksson

MOTORSPORT Tomelillasonen Joel Eriksson hade en helg att glömma när DTM-serien gästade holländska Assen för säsongens femte deltävling.BMW-föraren fick förvisso en bra start på den klassiska Moto GP-banan under fredagens fria träning, men led sedan av tekniska problem under de två efterföljande tävlingsdagarna.
21-årige Eriksson kom i mål på 16:e plats i det första av helgens två heat, som kördes i regn, i ett lopp där vindrutetorkaren tidigt gick sönder och kraftigt reducerade sikten i det ogästvänliga vädret.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 17:06

Försökte ta växelhus

Dösjebro Lödde båtklubb hade besök av tjuvar i mitten på förra veckan. I torsdags upptäcktes att någon försökt tillgripa ett växelhus på en båt. Tjuvarna lyckades inte då det fanns en spärrnyckel.

Sydsvenskan - 20 jul 19 kl. 15:53

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86 000 i Sverige. Orsaken är en felaktig motorkomponent som i värsta fall kan leda till att bilen börjar brinna. Felet beror på insugningsröret till Motorn, en plastkomponent, som kan smälta av.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 19 kl. 15:53

Volvo återkallar 86 000 bilar i Sverige

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86 000 i Sverige. Orsaken är en felaktig motorkomponent som i värsta fall kan leda till att bilen börjar brinna. Felet beror på insugningsröret till Motorn, en plastkomponent, som kan smälta av.

DN - 14 jul 19 kl. 16:22

Vittne i Umeå: ”Uppfattar det som att ena vingen var borta”

Flera personer blev vittnen till hur planet störtade.  – Jag hörde hur ett plan varvade Motorn kraftigt ett par gånger och så ser ja hur ett plan kommer singlande ned, berättar Mikael Niord..

Barometern - 13 jul 19 kl. 21:47

Kalmar: Motorbåt tog in vatten – familj räddades

På lördagskvällen ryckte Sjöräddningssällskapet Kalmar ut till en motorbåt som tog in vatten i maskinrummet. – Det var vatten en bra bit upp i maskinrummet och Motorn hade slutat fungera, säger Anton Kock, räddningsskeppare..

Skånskan - 06 jul 19 kl. 14:00

Scala spelar i C-dur

MOTOR Efter de senaste framgångarna med Karoq och Kodiaq höjer nu tjeckiska Skoda tonläget även i den tuffa Golf-klassen.
Eller klass C, som den formellt heter. Så visst kan man påstå att nya favoriten Scala lirar i C-dur.

Nyan - 05 jul 19 kl. 16:47

Bogserades till reparatör

Under torsdagskvällen hjälpte Ålands sjöräddningssällskap en medlem ur Finska Sjöräddningssällskapet att komma till reparatör eftersom personen upptäckt ett bränsleläckage på sin motor. Personen ur det finska sjöräddningssällskapet hade lyckats ta sig till en brygga och förtöjt båten i väntan på hjälp. Båten bogserades till Hummelvik med Rescue Björkskär vid 7-tiden och det åländska sjöräddningssällskapet kunde återvände till stationen.

Nyteknik - 04 jul 19 kl. 14:05

Hyundai: Den första motorn av sitt slag

Teknik som ger högre prestanda, lägre förbrukning och utsläpp. Hyundai har presenterat vad de beskriver som världens första riktiga CVVD-motor..

Dagens PS - 04 jul 19 kl. 09:58

Uber Eats expanderar – trots flera dödsfall

I dagens techbrief kan du läsa om en ny förundersökning mot tetchjättar i Storbritannien, ett avslöjande kring Facebooks AI-motor, samt dödsfallen hos Uber Eats i Mexiko. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ny rapport: Samsung har fixat Galaxy Fold Efter problemen med den ”vikbara” telefonen funkar nu allt som det ska, och produkten är redo för återlansering på marknaden, hävdar Bloomberg News källa.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 13:23

Stal motor vid Sövdesjön

Sövde I närheten av Sövdevägen stals en motor från en båt någon gång mellan i torsdags klockan 23.00 och fredag morgon klockan 06.00.

Skånskan - 02 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetång – Och Blandin? Han med Maseratin.
– Han klarade sig och kördes till sjukhus.

Dalarnas tidningar - 30 jun 19 kl. 22:33

Röjsel hade chans på tredje raka SM-guldet – tvingades ge upp i ledning: "En av karriärens största förluster"

Daniel Röjsel hade möjligheten att ta hem sitt tredje SM-guld i rally. Men när Motorn stannade....

Dalarnas tidningar - 30 jun 19 kl. 22:33

Röjsel hade chans på tredje raka SM-guldet – tvingades ge upp i ledning: "En av karriärens största förluster"

Daniel Röjsel hade möjligheten att ta hem sitt tredje SM-guld i rally. Men när Motorn stannade....

YLE - 27 jun 19 kl. 05:38

Motorn lossnade - personbil körde mot räcke på riksväg 25 i Ekenäs

Riksväg 25 var avstängd i en timme på grund av en bilolyckan..

Sydsvenskan - 24 jun 19 kl. 15:54

Åtal för parasollkast mot helikopter

Ambulanshelikoptern hade just landat. Den stod på marken med Motorn igång och rotorbladen snurrande. Då kom en man i 70-årsåldern rusande och kastade ett parasoll mot helikoptern.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 19 kl. 15:54

Åtal för parasollkast mot helikopter

Ambulanshelikoptern hade just landat. Den stod på marken med Motorn igång och rotorbladen snurrande. Då kom en man i 70-årsåldern rusande och kastade ett parasoll mot helikoptern.

YLE - 20 jun 19 kl. 17:48

En gammal mobiltelefon utan simkort kan vara din livförsäkring i båten - här är sjöräddarens tips för en säker midsommar till sjöss

Ring sjöräddningen när Motorn börjar hacka, inte när den redan stannat och båten driver mot grynnor och stenar. Sjöräddare Andreas Hindrén vid föreningen Ekenäs Sjöräddare önskar att folk skulle sänka tröskeln för att ta kontakt..

Skånskan - 17 jun 19 kl. 11:28

Blå Bussen hem

MALMÖ På den ukrainska slätten började blå Bussens motor plötsligt att hacka och färden från Malmö fick avslutas tvärt. På måndagskvällen var det dags att ta den tillbaka till Sverige igen.– Vi befann på landsvägen på den ukrainska slätten när det blev hack i Motorn och vi stannade bussen direkt, berättade delägaren och reseledaren Valle Westesson då för Skånska Dagbladet De ringde en expert på bussmotorer i Malmö som rådde dem att inte köra vidare och sedan dess har den stått på en verkstad i nordvästra Ukraina för att bland annat få en ny vevaxel.

Dagens PS - 14 jun 19 kl. 11:39

Lista: Mest klickade bilarna på Blocket

En blåsvartlackerad och sportig muskelbil från 1970-talet toppar listan. Bilarna finns att skåda på motortoppen på Blocket och överst i ordningen hittar vi en Dodge Charger kompressormatad 440 med automatlåda. Som ni förstår är det här en bil med en ansenlig mängd vrålande hästkrafter under huven.

BT - 11 jun 19 kl. 23:58

Nya näringslivschefen tror på regionen: ”Borås är den stora motorn”

Svenskt näringslivs nästa regionchef tror att Borås-Göteborgsregionen kommer kunna bli en av de mest konkurrenskraftiga..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.