Morgan

Friday, 24 January, 22:26

Nyheter om Morgan

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 04 jan 20 kl. 06:00

Plats för äldreboende – nära ett beslut

Nio platser under lupp. Till våren ska beslut komma. – Det är en av kommunens största investeringar i modern tid, säger Morgan Bengtsson (S), kommunalråd..

Blekinge Läns tidning - 03 jan 20 kl. 15:37

Informationen kan ha varit otydlig

Kommunalråd Morgan Bengtsson vill sätta sig in ordentligt i Centerpartiets interpellation, innan han svarar. I Interpellationen efterlyser oppositionen svar på frågor kring kommunens nya linje heltid som norm. Mycket av oklarheterna kan bero på bristfällig information och missförstånd, menar Bengtsson..

Sydöstran - 03 jan 20 kl. 11:40

Revisorer riktar kritik mot kommunstyrelsen

En granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt har genomförts. Revisorer anser de uppträder passivt. – Vi tar åt oss av kritiken, säger Morgan Bengtsson (S), kommunstyrelsens ordförande..

PrivataAffärer - 02 jan 20 kl. 09:33

Här är torsdagens färska analyser

ABG Sundal Collier sänker rekommendationen för Loomis till behåll från tidigare köp. Riktkursen skruvas ned till 390 kr, från 420 kr. Loomis aktie stängde på kursen 387,80 kr under 2019 års sista handelsdag, som var i måndags.

Expressen - 01 jan 20 kl. 21:57

Skärpta straff för gängrekryteringar

Rekryteringar till kriminella gäng ska ge hårdare straff.Det skriver justitie­minister Morgan Johansson, S och inrikesminister Mikael Damberg, S på DN debatt.Skärpningen sker inom ramen för regeringens 34-punktsprogram mot gängkriminalitet..

DN - 01 jan 20 kl. 21:00

”Rekrytering av kriminella ska straffas hårdare”

Inom kort tar regeringen initiativ till ny lagstiftning för att öka häktningsmöjligheterna för fler brott och för att den som ­rekryterar unga till kriminalitet ska få hårdare straff, skriver justitie­minister Morgan Johansson (S) och inrikesminister Mikael Damberg (S)..

BT - 31 dec 19 kl. 04:00

M och KD ett sänke för nya skolor i Borås

Det är inte utan att ord som ansvarslöshet och populism dyker upp i tankarna, skriver Morgan Hjalmarsson (L) och Bengt-Arne Bohlin (S)..

Realtid - 30 dec 19 kl. 16:42

Årets mest lästa nyheter

Nyheten om Eric Strands riskfyllda fond är den nyhet som fick mest uppmärksamhet av Realtids läsare under 2019. Med på tio-i-topp finns också en nyhet om fyra studenter, en ny bank för egenanställda och toppchefer som tvingades lämna Morgan Stanley. Här är hela listan!.

PrivataAffärer - 30 dec 19 kl. 13:19

Wall Street: Noteringarna levde inte upp till förväntningarna

Så blev det dock inte, konstaterar Wall Street Journal (WSJ). Totalt summeras inhämtat kapital från nytillkomna bolag till drygt 62 miljarder dollar under året, med 211 nya företagsnamn på börserna. ”Efter att ha väntat i många år fick privata investerare till slut chansen att satsa på en typ av amerikanska startup-bolag kända för att transformera hela branscher under det senaste decenniet.

Realtid - 30 dec 19 kl. 06:05

"Sverige är illa ute som rättsstat"

"Det kan rakt inte betraktas som en harmlös socialism att under lång tid urholka Europakonventionenens äganderättsskydd. De regler vi vuxit upp med och som fortfarande lärs ut på högskolor och universitet måste få gälla. Det gör dom inte idag.

PrivataAffärer - 10 jan 20 kl. 10:31

JP Morgan: Betydande risker kring penningtvätt för SEB och Swedbank

JP Morgan är fortfarande bekymrat över den historiska volymen av högriskflöden kring så kallade non resident-kunder hos SEB och Swedbank, samt över juridiska risker. Även om de juridiska riskerna skulle vara hanterbara finns det risk för kostnadspress med tanke på granskningen av system och kontroller. Vidare kan risker relaterade till varumärket slå mot bankernas intäkter.

Affärsvärlden - 10 jan 20 kl. 10:29

Nedsidesrisker kring penningtvätt får JP Morgan att sänka storbanken

JP Morgan ser betydande nedsiderisker för SEB och Swedbank i händelse av ytterligare negativt nyhetsflöde kring penningtvätt..

Sydöstran - 27 dec 19 kl. 12:00

Nya besked om Sydostlänken

Bygget av Sydostlänken kan dra igång redan 2005. Det är i alla fall de signaler som Trafikverket nu skickar ut. – Någon exakt tidpunkt har vi inte fått men de samtal vi för görs i positiv anda, säger kommunalrådet Morgan Bengtsson (S).

Sydöstran - 27 dec 19 kl. 11:15

Kommunalrådet: ”Vi har tillfälliga bostäder”

De boende som tvingades lämna sina lägenheter kan få tillfälliga bostäder hos Olofströmshus. – Det finns några lediga om det är någon som behöver, säger kommunalrådet Morgan Bengtsson (S).

DI - 09 jan 20 kl. 19:45

Morgan Stanley sänker rekommendationen för SSAB

Morgan Stanley sänker rekommendationen för SSAB till jämvikt från övervikt. .

Skånskan - 24 dec 19 kl. 12:00

En våning bantades i bostadsprojekt

Sjöbo Byggföretaget Mbas söker bygglov för tio nya bostäder i centrala Sjöbo. Men hus på två våningar gick inte ihop med bestämmelserna för området.– Nej, nästan två fulla våningar passade inte riktigt med detaljplanen.

Cornucopia - 22 dec 19 kl. 10:42

Magasinsfrågan som symptom på S resa mot 15% - vapenhobby är inte vapenlobby

"Så@JohanForssell valde till slut vapenlobbyns linje framför polismyndighetens.
Dödspatrullen och dess gelikar ska även fortsatt få bära runt på vapenmagasin och polisen tvingas återlämna magasin när det inte kan styrkas att det ska komma till brottslig användning." - Oskar Magnusson (S), politisk sakkunnig hos inrikesminister Morgan Johansson (S)Socialdemokraternas agerande med frågan om lagliga skyttars magasin är en god symbol för S resa vidare mot 15% i väljarstöd.

DI - 23 dec 19 kl. 11:13

Storbanken listar Kinabolag som väntas gynnas mest av fas 1-avtal

Den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley har listat 29 stycken kinesiska bolag som troligen kommer att dra nytta….

Expressen - 23 dec 19 kl. 07:43

Regeringen vill kunna porta butikstjuvar

Personer som begår upprepade stölder ska kunna portas från butiker, enligt regeringen.– Vi kan inte ha en situation där kriminella betraktar butiken i området som sitt eget skafferi, säger justitieminister Morgan Johansson (S), till Sveriges Radio Ekot. .

SVT - 23 dec 19 kl. 08:01

Regeringen vill porta butikstjuvar

Personer som begår upprepade stölder ska kunna portas från butiker, enligt regeringen. – Vi kan inte ha en situation där kriminella betraktar butiken i området som sitt eget skafferi, säger justitieminister Morgan Johansson (S), till Sveriges Radio Ekot..

Barometern - 23 dec 19 kl. 06:48

Regeringen vill porta återkommande butikstjuvar

Personer som begår upprepade stölder ska kunna portas från butiker, enligt regeringen. – Vi kan inte ha en situation där kriminella betraktar butiken i området som sitt eget skafferi, säger justitieminister Morgan Johansson (S), till Sveriges Radio Ekot..

Skånskan - 20 dec 19 kl. 09:38

Vill höja ersättningen för brottsoffer

Inrikes Regeringen vill höja ersättningen för brottsoffer och göra det enklare för bland andra poliser att få ut skadestånd för kränkning.Under torsdagen fattade man beslut om att tillsätta en utredning med syfte att stärka brottsoffers situation genom att kraftigt höja dagens kränkningsersättningar. Även poliser och andra myndighetspersoner som kränks i tjänsten ska få det lättare att få ut ersättning eller skadestånd, enligt förslaget.

DN - 21 dec 19 kl. 13:30

”Risken att bli dödad i Sverige var större 1990”

Morgan Johansson (S) om gängvåldet: Vi skulle ha brutit utvecklingen redan på 90-talet..

Uppsalanyheter.se - 18 dec 19 kl. 08:18

Recension: Vokalensemblen Uppslagets julkonsert bjöd på julstämning med eftertanke

Recension: Som så många andra älskar jag julmusik. Sångerna går på repeat i bakgrunden här hemma medan jag checkar av allt som ska göras nu i dagarna. Men, som ett ljuvligt avbrott i denna julstress tog jag mig ikväll tid till att faktiskt l y s s n a på musiken, då jag under en timme njöt av vokalensemblen Uppslagets stämningsfulla julkonsert.

Skånskan - 20 dec 19 kl. 15:18

Offrens rätt först

När man talar om brott och straff hamnar fokus alltför ofta på gärningsmännen. Det är välkommet att regeringen i någon mån vill flytta fokus till brottsoffren genom att höja skadeståndet till brottsoffer och förändra reglerna för hur pengarna drivs in och utbetalas, till offrens fördel. Morgan Johansson talar om en signifikant höjning av ersättningarna framöver, vilket är en god idé ur rättviseperspektiv.

Dagen - 20 dec 19 kl. 10:08

Ministern ställs mot väggen om kyrkors asylpåverkan

Kyrkors ifrågasatta rätt att försöka påverka migrationsverkets beslut i asylärenden blir en fråga för migrationsminister Morgan Johansson..

Dagen - 20 dec 19 kl. 10:08

Ministern ställs mot väggen om kyrkors asylpåverkan

Kyrkors ifrågasatta rätt att försöka påverka migrationsverkets beslut i asylärenden blir en fråga för migrationsminister Morgan Johansson..

DN - 20 dec 19 kl. 07:28

Domarbasen: Herrhockeyn kommer närma sig damhockeyn

Problem med attityden. Det är en förklaring till hjärnskakningsproblemet inom svensk hockey, menar domaren Morgan….

BT - 18 dec 19 kl. 18:00

Murguz: Staten kan inte lösa allt

När min pappas släkt kom till Sverige i början på 1990-talet hamnade de först på Norrby. Det blev deras fristad från krig. I dag är området starkt förknippat med det utanförskap som delar Borås.

Realtid - 18 dec 19 kl. 16:45

"Obekvämt hög" risk för hård brexit

Investmentbanken JP Morgan ser en "obekvämt hög" risk med att det blir en hård brexit när deadline för ett handelsavtal med EU nås den sista december nästa år..

BT - 18 dec 19 kl. 16:31

Just nu: Ministrarna frågas ut på Norrby – se bilderna

Ministrarna Morgan Johansson och Mikael Damberg avslutar Boråsbesöket med ett öppet möte på Norrby där allmänheten ges möjlighet att ställa frågor till ministrarna..

DI - 18 dec 19 kl. 15:44

Storbanken ser ”obekvämt hög” risk för hård brexit

Investmentbanken JP Morgan ser en ”obekvämt hög” risk om 25 procent att det blir en hård brexit när deadline för att nå….

Expressen - 18 dec 19 kl. 11:45

Hård kritik mot studie som pekade ut Brå

En ny studie från Linköpings universitet hävdar att forskning från Brottsförebyggande rådet (Brå) ändrats efter politiska påtryckningar. Nu får studien hård kritik från kriminologer på Stockholms universitet, som i rapporten pekas ut som ideologiska påverkansfaktorer, och från justitieminister Morgan Johansson (S).  – På den tiden jag satte betyg på saker och ting, så skulle jag inte godkänna det här som en C-uppsats, säger professor Jerzy Sarnecki.

DN - 18 dec 19 kl. 10:55

Just nu: Regeringen presenterar ny åtgärd mot gängbrott

Justitieminister Morgan Johansson (S) och inrikesminister Mikael Damberg (S) håller pressträff I Borås och presenterar….

BT - 18 dec 19 kl. 10:14

LIVE-TV 11.00: Två ministrar i Borås – följ presskonferensen

Justitie- och migrationsministern Morgan Johansson och inrikesministern Mikael Damberg (S) besöker idag Borås. BT sänder deras pressträffen live med start 11.00..

Dagens Media - 18 dec 19 kl. 07:30

Gota: ”Vi ser en allt tydligare framgång i vår plusstrategi”

Ett förbättrat analysarbete och duktiga webbredaktörer har gjort Gota mer framgångsrikt på att locka digitala kunder. Det säger COO Morgan Andersson..

Cornucopia - 18 dec 19 kl. 07:11

BRÅ har orsakat enorm skada - GD bör avgå

Brottsförebyggande rådet (Brå) har enligt en forskningsrapport från Linköpings Universitet politiskt och ideologiskt styrt, ändrat eller censurerat forskningsrapporter som myndigheten gjort. Även om det inte finns belägg i rapporten för att själva dataunderlaget från Brå - statistiken - är fel, så orsakar korruptionen en enorm skada i misstroende mot svenska myndigheters offentliga statistik. Den nye generaldirektören bör ta ansvaret även för det som hänt tidigare, avgå och göra all Brås rådata till offentliga handlingar för att alls försöka återupprätta förtroende för svensk myndighetsstatistik.

Blekinge Läns tidning - 18 dec 19 kl. 06:00

Sydostlänken: Persontrafik kan bli möjlig på sträckan

Turerna kring Sydostlänken har tagit en ny vändning. Det meddelar kommunalråd Morgan Bengtsson (S) som försäkrar att han de samtal som kommun, region och intressenter nu för med Trafikverket går riktigt bra..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.