Moderaternas

Saturday, 17 November, 09:49

Nyheter om Moderaternas

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 24 okt 18 kl. 15:58

13 ska styra Eslöv till 2022

ESLÖV Tretton nyvalda politiker fick i måndags kommunfullmäktiges förtroende att leda Eslövs kommun de kommande fyra åren.
Bland de nya ordinarie ledamöterna i kommunstyrelsen, Eslövs ”regering”, som i motsats till riksnivån innehåller ledamöter från alla de största partierna, finns en 21-åring och en pensionär.Liksom förra mandatperioden är det socialdemokraten Johan Andersson som valts till ordförande i kommunstyrelsen medan vice ordföranden Catharina Malmborg (M) är ny på posten.

Expressen - 15 sep 18 kl. 19:34

SD står fast vid kravet: C måste backa i migrationsfrågan

HERNING/STOCKHOLM. SD upprepar att de är beredda att stödja Moderaterna i migrationsfrågan.Men: Bara om C och Annie Lööf backar i frågan.

DN - 10 sep 18 kl. 11:17

Karin Wanngård: Miljöpartiet förhandlar med Moderaterna

Miljöpartiet i Stockholms stad förhandlar med Moderaterna, uppger Socialdemokraternas gruppledare Karin Wanngård för DN.  Det betyder att Alliansen, om Miljöpartiet byter block, har egen majoritet.  – Det innebär att Moderaternas Anna König Jerlmyr är finansborgarråd, säger Wanngård.

NT - 23 okt 18 kl. 20:15

Moderaternas plan för kommande åren

Moderaterna har listat tio frågor som de tror blir viktiga under den kommande mandatperioden och där de tror att de kan få gehör från andra partier..

Skånskan - 25 okt 18 kl. 18:10

Omdebatterad p-policy görs om

MALMÖ Oenighet inom alliansen gällande en budgetfråga, återremiss av omstridd parkeringspolicy och ett brandlarm är en sammanfattning av inledningen av torsdagens möte med kommunfullmäktige i Malmö.När drygt 20 minuter av sammanträdet var avklarat började högtalarna i sessionssalen att ljuda: ”Viktigt meddelande – brand har utbrutit i byggnaden”. I talarstolen stod oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M).

Länstidningen i Jämtland - 05 nov 18 kl. 09:37

Talmannens förslag till riksdagen: Moderaternas Ulf Kristersson som statsminister

Riksdagens talman Andreas Norlén kommer att föreslå Moderaternas Ulf Kristersson som....

DN - 24 okt 18 kl. 17:33

Ledare: I väntan på att talmannen lämnar scenen

DN 25/10 2018. Moderaternas budgethot är mest teaterbuller. Nu måste talmannen flytta regeringsdramat till riksdagen..

DI - 24 okt 18 kl. 15:03

M redo att lägga egen budget

Moderaterna är redo att lägga en egen budget om det inte finns någon regering på plats innan den 15 november. Det säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson till Aftonbladet..

Barometern - 24 okt 18 kl. 19:30

Moderat omstart i EU

Trots att alla Moderaternas Europapolitiker byts ut dominerar försiktigheten..

Trelleborgs Allehanda - 24 okt 18 kl. 19:22

Ulf Kristersson (M) kritisk till Trelleborgsmoderaternas SD-samverkan

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson tar nu till orda om de politiska samarbeten som på olika ställen i södra Sverige, bland annat i Trelleborg..

Sydöstran - 23 okt 18 kl. 06:03

Hon kan ta över i utbildningsnämnden

Åsa Evaldsson kan byta ordförandeuppdraget i socialnämnden till samma post i utbildningsnämnden. Det framgår av Moderaternas interna nomineringsprocess, som Sydöstran har tagit del av..

Skånskan - 24 okt 18 kl. 09:00

Lundgren tillbaka i kommunpolitiken

Sjöbo Stefan Lundgren (M), 66, lämnade kommunalrådsposten efter arton år samt övriga politiska uppdrag den sista december 2016.
Men efter att medlemmarna har övertalat honom att göra comeback finns han i dag återigen på plats på kommunhuset när fullmäktige sammanträder för första gången efter valet.Stefan Lundgren lämnade över kommunalrådsposten till partikollegan Magnus Weberg och valde att inte sitta kvar i fullmäktige.

Skånskan - 15 okt 18 kl. 14:41

S behåller makten i Malmö

Malmö De röd-gröna behåller makten i Malmö.
Men det blir ett styre i minoritet och där oppositionens budget mycket väl kan röstas igenom.
Socialdemokraternas, Miljöpartiets och Vänsterpartiets mandat räcker inte till för en egen majoritet i Malmö.

DN - 04 okt 18 kl. 14:48

Stefan Borg är förste SD:aren som får leda kommun

Sverigedemokraten Stefan Borg blir kommunstyrelsens ordförande i Hörby – med Moderaternas hjälp.  Han är den första sverigedemokraten som får leda en kommun.  Borg har tidigare hamnat i blåsväder efter kränkande kommentarer om homosexuella.

GT - 02 okt 18 kl. 10:05

S ger upp om Regionen – blågrönt styre på väg

Socialdemokraternas gruppledare Helén Eliasson ger nu upp försöken att bilda majoritet i Västra Götalandsregionen. Partiet fortsätter i opposition.Samtidigt uppger Helén Eliasson att Moderaternas Johnny Magnusson meddelat att han nu kommer gå fram med ett blågrönt styre.

SR - 10 sep 18 kl. 16:45

Professorn: Stefan Löfven bryter inte mot grundlagen

Professorn i statsvetenskap Tommy Möller tillbakavisar nu Moderaternas påstående om att statsminister Stefan Löfven inte följer grundlagen när han inte avgår från sin post..

DN - 12 sep 18 kl. 14:17

Moderaterna släpper krav på tiggeriförbud

Moderaterna släpper kravet på tiggeriförbud inför förhandlingar över blockgränsen i Stadshuset – där Miljöpartiet högst troligt är den tilltänkta förhandlingspartnern. – Det kan vara av symbolisk vikt för partier vi vill samarbeta med, säger Moderaternas gruppledare Anna König Jerlmyr..

Sydsvenskan - 15 okt 18 kl. 14:00

Det är oftast den högra flanken som faller först i den demokratiska stridslinjen

Sebastian Merlöv (S) om Moderaternas relation till Sverigedemokraterna..

DN - 09 okt 18 kl. 17:10

Fridolin: Tydligt att M nu är beredda att svika sitt vallöfte om SD

Ulf Kristersson säger att han inte hittat stöd för en alliansregering hos Socialdemokraterna, men att han kommer fortsätta söka stöd i en vecka till. De rödgröna partierna hävdar att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson misslyckats med sonderingsuppdraget.  – Det är tydligt att Moderaterna nu är beredda att svika sitt vallöfte om att inte samarbeta eller förhandla med SD, säger Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin.

Skånskan - 11 okt 18 kl. 14:33

En kvintett ska ta över makten i Lund

lund Färgen i Lund byter från rödgrön till blågrön när det nya styret presenterades på tisdagen.
Uppstickarpartiet Förnyalund (FNL) går in i samarbete med de fyra borgerliga partierna och kvintetten får därmed egen majoritet i kommunstyrelsen, dock inte i kommunfullmäktige.Det sker också ett markant maktskifte inom Lundapolitiken.

Hela Gotland - 15 okt 18 kl. 21:00

Hrdlicka: "Ingen aning om varför jag inte blev vald"

Anna Hrdlicka var förstanamnet på Moderaternas lista i kommunvalet, men när valberedningen sagt sitt står det klart att hon inte får vara med i regionstyrelsen..

Skånskan - 14 okt 18 kl. 14:00

S-kandidater klara – men inte styret

MALMÖ Förhandlingar om vem som ska styra Malmö pågår intensivt under hela helgen.
Socialdemokraterna hann på söndagsförmiddagen ändå med sitt representantskapsmöte där partiet valde sina kandidater till de olika posterna – om partiet behåller styret.Carina Nilsson kan bli kommunfullmäktiges nya ordförande om Socialdemokraterna behåller makten i Malmö.

DN - 28 sep 18 kl. 12:16

Påståenden om Kristerssons utförsäljningar stämmer – nästan

I en spridd Facebookstatus lyfts flera påståenden om de avknoppningar som ägde rum i Stockholms stad under 2006–2008. Det mesta som sägs i inlägget, som kritiserar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, är faktiskt helt sant, även om Ulf Kristersson inte formellt var ansvarig för de avknoppningar som gjordes..

Hela Gotland - 15 okt 18 kl. 18:45

Moderaternas sista minuten-namn

Jesper Skalberg Karlsson och Andreas Unger..

Västerbottens Folkblad - 19 okt 18 kl. 07:00

”Sverige borde satsa på att få vinter-OS”

Vem minns inte när Fredrik Reinfeldt i 2006 års regeringsförklaring bland annat sa att ”Sverige ska söka fler storinternationella idrottsarrangemang”. Allt sedan dess har Moderaternas OS-politik hela tiden (flera gånger) kännetecknats av ointresse, feghet, lögner och svek. 2026 års olympiska spel i Sverige skulle ha kännetecknats av hållbarhet både vad beträffar miljö och ekonomi (i […].

YA - 11 okt 18 kl. 16:12

Hamninvestering i miljardklass klubbad i oenighet - trots löfte om motsatsen

Socialdemokraterna och Centern sade sig före valet vilja ha bred enighet om hamnflytten i Ystad. Men i onsdagens hamnutskott klubbade de ett anbud på 912 miljoner kronor – mot Moderaternas uttalade önskemål om paus..

SmålandsPosten - 18 okt 18 kl. 16:19

Moderaternas samarbete med S och V överraskar Centerpartiet

– Oväntat och förvånande, säger Patrik Davidsson (C) om maktskiftet som innebär att Moderaterna ingår i en valteknisk samverkan med S och V i kommande mandatperiod..

DN - 04 okt 18 kl. 16:01

M-ledningen kritisk till SD-samarbetet i Hörby

Moderaternas ledning tar avstånd från partiets samarbete med Sverigedemokraterna i Hörby.  Det förvånar Lars Göran Ritmer (M) som är gruppledare i kommunen.  – Jag hade inte hört talas om detta, säger han.

Blekinge Läns tidning - 18 okt 18 kl. 14:03

Han ska leda nya Region Blekinge

Alexander Wendt är Moderaternas kandidat att leda nya Region Blekinge. Den nya regionstyrelsen ska väljas på måndag..

SmålandsPosten - 11 okt 18 kl. 19:27

"Jag är glasklar över vilket mandat jag fick"

Moderaternas förstanamn Patrik Andersson lämnade sin post efter att partiet gått ut med att de ska styra kommunen med Socialdemokraterna och Kristdemokraterna. Han menar att andra moderater har svartmålat honom. Nu bemöter han kritiken..

Skånskan - 13 okt 18 kl. 05:00

Alla dörrarna stängda för S – går i opposition

HÖRBY Socialdemokraterna meddelar nu att man går i opposition.
Samtidigt kritiserar man M och KD för att de släpper fram Sverigedemokraterna till makten.Socialdemokraterna hade hoppats få till ett blocköverskridande samarbete för att att inte ge Sverigedemokraterna något inflytande.

Helsingborgs Dagblad - 12 okt 18 kl. 13:49

Lars-Ingvar Ljungman: Moderaternas SD-policy är "en katastrof"

Lars-Ingvar Ljungman: "Policyn är en katastrof.".

Dagens PS - 17 okt 18 kl. 10:18

Ledarkollen: Vägval för Saudiarabien

Dagens ledarkoll handlar om Saudiarabien, om Alliansen och det politiska skeendet – och om terrordådet i Norge 2011. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Vilken väg går Saudiarabien?

Skånskan - 15 okt 18 kl. 05:00

Hon tar plats vid rodret i Eslöv

ESLÖV När Eslöv nu får ett nytt styre med S, M och L så innebär det ett kommande tronskifte.
Moderaten Catharina Malmborg tar då klivet upp för att bli ett av Eslövs två kommunalråd.I år har Moderaten Catharina Malmborg tagit raska kliv fram i politiken.

Expressen - 14 sep 18 kl. 00:19

Annie Lööf kan avgöra i maktspelet om regeringen

Annie Lööf är nya maktfaktorn – nu är det hon som kan avgöra maktkampen om regeringsbildningen. Ett mandat hoppade över i rysaren och nu räcker det om Centern går över till de rödgrönas sida för att de ska utgöra en majoritet i riksdagen.Moderaternas partisekreterare litar på att både C och L inte lämnar alliansen, men ger samtidigt en varning: – Ser man hur Socialdemokraterna drev sin valrörelse, som i rätt hög grad innehöll falska påståenden om politiska motståndare där man inte var rädda för att med breda penseldrag brunmåla även de borgerliga partierna – de erfarenheterna gör att företrädare i borgerliga partier drar sig för samarbete, säger Gunnar Strömmer i en intervju med Kvartal.

NSD - 15 okt 18 kl. 14:27

Moderaternas nya roll: "Vi är kvar i opposition"

Moderaterna tackar ja till att få en kommunalrådspost i Luleå..

Skånskan - 11 okt 18 kl. 15:40

”Har följt reglerna och mjölet i påsen är rent”

SVALÖV Olof Röstin är helt oförstående till kritiken och välkomnar en fortsatt utredning.– Jag har följt reglerna och har rent mjöl i påsen. När det gäller antalet timmar som registrerats handlar det om ett missförstånd och samtliga pengar har betalats tillbaka, hävdar Röstin.

SR - 15 okt 18 kl. 04:00

Kristerssons beslut att ge upp får stöd hos partikamrater

På söndagen gav Moderaternas Ulf Kristersson upp försöken att bilda regering. Beslutet får stöd även bland de partikamrater som hade velat gå längre. Istället riktas kritiken mot Centern och Liberalerna..

SVT - 08 okt 18 kl. 14:01

Ulf Kristersson träffar talmannen i morgon

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ska träffa talmannen Andreas Norlén i morgon, det bekräftar partiet för SVT Nyheter..

NSD - 14 okt 18 kl. 21:44

Bingo för Moderaterna: "Ganska rimligt"

Moderaternas gruppledare Anders Josefsson kan se fram emot att bli oppositionskommunalråd..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.