Moderaternas

Tuesday, 22 May, 19:18

Nyheter om Moderaternas

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 26 apr 18 kl. 09:22

Ledarkollen: S-ras, rasistkort och ickesplittring

Marcus Birro grottar som vanligt ner sig i tidningarnas ledarsidor. Är snacket om Alliansens kollaps överdriven? Har Centern splittrat Alliansen?

GöteborgsPosten - 09 apr 18 kl. 09:46

Ransgård (M): "S bryr sig inte om IT-skandalen"

Anna Johansson blir Socialdemokraternas förstanamn till partiets vallista till Riksdagen i höst. Hon tvingades lämna regeringen och posten som infrastrukturminister efter it-skandalen på Transportstyrelsen.
– Det verkar som att S inte bryr sig om det.

DN - 28 apr 18 kl. 14:28

M: "Huvudproblemet är de papperslösa som inte avvisas efter asylavslag"

Varje människa som exploateras genom arbetslivskriminalitet är en för mycket, säger Moderaternas gruppledare i Riksdagen Tobias Billström.  – Men huvudproblemet är inte fusk med nystartsjobb eller arbetstillstånd. Det är alla papperslösa då asylsökande inte utvisas efter avslag, säger Billström till DN.

Corren - 02 apr 18 kl. 10:00

"Verkligheten kräver tuffare tag av politiken"

”Vi står emot den kollektivism som finns i olika tappningar inom både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer..

Expressen - 30 mar 18 kl. 09:10

Var tionde kommun gav bidrag till papperslösa

Omkring var tionde kommun i Sverige gav ekonomiskt bistånd till människor utan uppehållstillstånd förra året, rapporterar SVT. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson är kritisk. – Det som fått nej ska lämna landet.

SmålandsPosten - 27 apr 18 kl. 17:31

”Man är bunden att vara lojal mot beslutet”

Moderaternas gruppledare Patrick Ståhlgren svarar på partikollegan Marie Sohlbergs kritik mot partiet. – Vi har nog missförstått varandra. Jag kan inte tänka mig någon annan förklaring än att man inte riktigt har hört på vad man har sagt till varandra, säger han..

Blekinge Läns tidning - 25 apr 18 kl. 14:00

I Karlskrona ska alla kunna lita på tryggheten

Många väljer att bo och leva i vår kommun tack vare vår fantastiska livsmiljö och attraktionskraft som finns i hela Karlskrona kommun. Vi har fantastiska tillgångar som skärgård, skog, natur och möjligheter till en rik fritid. En av de mest grundläggande förutsättningarna för livskvalitén är att alla ska kunna lita på tryggheten.

Dagens PS - 25 apr 18 kl. 11:46

Centerns asylpolitik upprör Ulf Kristersson

I går kom beskedet som splittrar Alliansen.Centerpartiet beslutade då att säga ja till regeringens lagförslag om att ensamkommande som en gång redan nekats asyl ändå ska få stanna i Sverige. Redan första gången som förslaget lades fram möttes det av stenhård kritik från bland andra lagrådet.

SVT - 05 apr 18 kl. 08:19

Ferm (MP): ”Du föreslår inte sociala insatser, du föreslår ett förbud”

Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé och Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Maria Ferm gästade SVT:s Morgonstudion för att diskutera tiggeriförbud..

Cornucopia - 25 apr 18 kl. 10:27

Faktiskt faktiskt bra

Gammelmedias fakenews-sajt Faktiskt är faktiskt riktigt bra. Än så länge verkar man lyckas hålla sig politiskt neutral.
Schibsteds SvD är en av kanalerna bakom Faktiskt.

YA - 26 apr 18 kl. 01:01

Varför fejkade osanningar om misslyckad politik?

Moderaterna Per-Martin Svensson och Anders Johnsson svar innehöll mest fel. Varför använder man fejkade "osanningar" när det finns sanningar om Moderaternas misslyckade politik?.

Sydsvenskan - 20 apr 18 kl. 16:46

Tiggeriförbud, fast ändå inte.

Luckorna i Moderaternas logik är stora..

Sydöstran - 25 apr 18 kl. 16:00

Sänkta lägstalöner smittar av sig på övriga löner

De senaste dagarna har det varit mycket prat om LO:s valfilmer. Filmerna bygger på intervjuer som LO gjort där medlemmar fått fundera igenom vad Moderaternas och SD:s politik skulle innebära för deras del..

UNT - 25 apr 18 kl. 11:00

Undersköterskor går före skattesänkningar

Moderaternas skattesänkarplan är inte vad Uppsala behöver..

Expressen - 31 mar 18 kl. 16:50

Wallström pressar Kristersson på svar om SD – och Ryssland

Margot Wallström, S, vill ha svar från Ulf Kristersson om Moderaterna kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna efter valet – och är orolig för att att SD-samarbete kan innebära en annan hållning gentemot Ryssland. Det skriver utrikesministern på Aftonbladet Debatt.  Moderaternas utrikespolitiska talesperson tycker att Wallström ”borde besinna sig och ta ansvar för tonläget inför valet”.

SmålandsPosten - 24 apr 18 kl. 04:00

Konstruktiva polisreformer från (M)

Poliskrisen måste lösas innan det är för sent. Moderaternas förslag är goda steg på vägen..

Västerbottens Folkblad - 24 apr 18 kl. 11:41

[PLUS] Fick arvode trots föräldraledighet

En av Moderaternas toppolitiker i landstinget fick närmare 200 000 kronor i arvode trots att han....

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 20:47

M: "Bernmar borde titta sig i spegeln"

På måndagen meddelade Vänsterpartiet att de hoppar av överenskommelsen om ett nytt arenaområde, vilket gör överenskommelsen betydligt smalare.
– Bernmar klagar på bristande kompromissvilja. Då tycker jag att han ska titta sig i spegeln, säger Jonas Ransgård, Moderaternas gruppledare i Göteborg..

Kristianstadsbladet - 17 apr 18 kl. 10:31

M placerar badhus på annans tomt

I Moderaternas förslag till nytt badhus har partiet placerat badhuset på samma plats där det ska byggas ett nytt rättscentrum..

GöteborgsPosten - 12 apr 18 kl. 16:02

Hallengren om M: Jag blir förbannad

Statsrådet Lena Hallengren (S) reagerar nu kraftfullt på Moderaternas påstående att islamsk rätt införs i Sverige om barnkonventionen görs till lag..

Barometern - 23 apr 18 kl. 15:52

Wallmark (M): ”Vi ska inte vara rädda, men förberedda”

”Världen är allt mer oförutsägbar. Var inte aningslösa.” Det var huvudbudskapet när Moderaternas försvarspolitiska talesperson Hans Wallmark talade i Kalmar..

DN - 17 apr 18 kl. 13:09

M: 10 000 fler polisanställda först 2032

Stefan Löfven står fast vid S-löftet om 10.000 fler polisanställda år 2024.  Men enligt Moderaternas beräkningar är det en omöjlighet.

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 19:08

Så vände Wannholt Göteborgspolitiken upp och ned

Han var ett av Moderaternas populäraste namn, men sparkades ut och startade sitt eget parti. Det här är historien om hur Martin Wannholt blev mannen som kan ställa maktbalansen i Göteborg på ända..

Västerbottens Folkblad - 20 apr 18 kl. 18:00

[PLUS] Bali bygger upp sig efter blåsvädret

För en månad sedan blev han tagen i örat och fick lämna Moderaternas partistyrelse efter en....

DN - 20 apr 18 kl. 08:28

Just nu: M presenterar förslag för tiggeriförbud

Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer och Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson, presenterar hur partiet vill utforma ett tiggeriförbud..

DN - 20 apr 18 kl. 12:17

”Tiggeri som försörjning behöver kriminaliseras”

Moderaterna föreslår ett nationellt tiggeriförbud för tiggeri som inte är akut. ”Vi vill komma åt det planlagda tiggeriet, att man har det som en försörjning, det är det vi tycker behöver kriminaliseras”, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé..

Nya Wermlands Tidningen - 20 apr 18 kl. 17:52

Toppnamn på blixtvisit

Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson, Elisabeth Svantesson: "Varken klass, kön eller klan ska avgöra ett barns framtid".

Expressen - 08 feb 18 kl. 23:24

M: ”Invandringen är inte lönsam”

Moderaterna vill att regeringen tydligare ska redovisa vad invandringen kostar det svenska samhället. Partiet anser även att invandringen till Sverige inte är lönsam, skriver DN.– Väljarna förstår att det både finns kostnader och intäkter men då ska man också vara ärlig och säga att den invandring som vi har just nu inte är lönsam, säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson..

DI - 20 apr 18 kl. 17:04

M vill kriminalisera tiggeri som inte är akut

Moderaternas föreslagna nationella tiggeriförbud ska göra det kriminellt att tigga "varaktigt" för sin försörjning. Liberalerna tycker att M passerar "alla anständiga gränser"..

UNT - 20 apr 18 kl. 16:54

M vill kriminalisera tiggeri som inte är akut

Moderaternas föreslagna nationella tiggeriförbud ska göra det kriminellt att tigga "varaktigt" för sin försörjning..

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 18 kl. 16:46

Tiggeriförbud, fast ändå inte.

Luckorna i Moderaternas logik är stora..

DI - 20 apr 18 kl. 13:56

Polisen: Tiggeriförbud kräver spaningsarbete

Moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri skulle kräva mycket förarbete i form av spaning och dokumentation om det omsattes i praktiken. Det framhåller chefen för polisens människohandelsgrupp i region mitt, Mikael Eriksson..

Sydsvenskan - 20 apr 18 kl. 13:50

Polisen: Tiggeriförbud kräver spaningsarbete

Moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri skulle kräva mycket förarbete i form av spaning och dokumentation om det omsattes i praktiken. Det framhåller chefen för polisens människohandelsgrupp i region mitt, Mikael Eriksson. Enligt Eriksson utgör org.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 18 kl. 13:50

Polisen: Tiggeriförbud kräver spaningsarbete

Moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri skulle kräva mycket förarbete i form av spaning och dokumentation om det omsattes i praktiken. Det framhåller chefen för polisens människohandelsgrupp i region mitt, Mikael Eriksson. Enligt Eriksson utgör org.

UNT - 20 apr 18 kl. 13:50

Polisen: Tiggeriförbud kräver spaningsarbete

Moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri skulle kräva mycket förarbete i form av spaning och dokumentation om det omsattes i praktiken..

Kristianstadsbladet - 20 apr 18 kl. 13:50

Polisen: Tiggeriförbud kräver spaningsarbete

Moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri skulle kräva mycket förarbete i form av spaning och dokumentation om det omsattes i praktiken. Det framhåller chefen för polisens människohandelsgrupp i region mitt, Mikael Eriksson.(TT).

Sydöstran - 20 apr 18 kl. 13:50

Polisen: Tiggeriförbud kräver spaningsarbete

Moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri skulle kräva mycket förarbete i form av spaning och dokumentation om det omsattes i praktiken. Det framhåller chefen för polisens människohandelsgrupp i region mitt, Mikael Eriksson.(TT).

BT - 20 apr 18 kl. 13:50

Polisen: Tiggeriförbud kräver spaningsarbete

Moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri skulle kräva mycket förarbete i form av spaning och dokumentation om det omsattes i praktiken. Det framhåller chefen för polisens människohandelsgrupp i region mitt, Mikael Eriksson.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.