Moderaternas

Thursday, 20 June, 15:20

Nyheter om Moderaternas

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 30 maj 19 kl. 09:03

Förbud mot huvudduk i skolor klubbades igenom

Staffanstorp Moderaternas förslag om förbud mot huvudduk för flickor i förskola och grundskola upp till sjätte klass röstades igenom under onsdagskvällen.Förslaget röstades igenom med sju röster för och fyra emot. M och SD stod bakom och S yrkade avslag mot den nya integrationsplanen.

DN - 30 maj 19 kl. 07:00

Att vara moderata ligger i Moderaternas intresse

DN 30/5 2019. Moderaterna är ett seriöst parti och partiledningen bör sätta ner foten när dess partikamrater iscensätter olyckliga uppror och upptåg. .

Expressen - 29 maj 19 kl. 19:56

Moderaterna eniga: Pilthammar bör uteslutas

Emilie Pilthammar hoppade av som vice kommunstyrelseordförande i Moderaternas lokala förening i Sölvesborg.Detta efter att en kritiserad bild publicerades på sociala medier natten till måndag.Nu har Moderaterna i Blekinge enhälligt röstat för att hon utesluts, enligt Dagens Nyheter..

Expressen - 29 maj 19 kl. 18:58

Rikspolischefens känga till politikerna om ligorna

Att i högre grad stoppa stöldligor genom EU-samarbetet var en fråga som bland annat Moderaternas Tomas Tobé byggde sin kampanj till EU-valet på och ”ett Europeiskt FBI” var något som bland annat Liberalerna ville se. I ”Bara politik” säger nu rikspolischefen Anders Thorngren att han ”inte tror att det blir så mycket bättre” genom att satsa mer på denna fråga på EU-nivå – eftersom samarbetet mellan ländernas polismyndigheter redan finns. – Jag tror jag att det är viktigare att bygga upp de delar vi har, säger han.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 19 kl. 17:45

C och L landade olika om Strandhäll. Inte orimligt.

Moderaternas iver att skadskjuta regeringen lyser igenom..

Sydsvenskan - 28 maj 19 kl. 17:45

C och L landade olika om Strandhäll. Inte orimligt.

Moderaternas iver att skadskjuta regeringen lyser igenom..

Skånskan - 28 maj 19 kl. 16:14

Delade meningar om skattehöjning

Sjöbo Det råder delade meningar bland partierna om att lösa Blentarpsgårdens inställda stängning med skattehöjning eller nedskärningar i alla kommunens verksamheter.Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) gick ut med förslaget på måndagen i och med att vård- och omsorgsnämnden i förra veckan röstade för att Blentarpsgården inte ska stängas tillfälligt i höst.
Stängningen hade inneburit en besparing med sju miljoner kronor per år.

Blekinge Läns tidning - 28 maj 19 kl. 16:48

Petade toppnamnet kan bli ny gruppledare

Kith Mårtensson var Moderaternas toppnamn i valet 2018. Men Emilie Pilthammar fick flest personkryss. Nu kan Mårtensson bli ny gruppledare..

Kristianstadsbladet - 28 maj 19 kl. 15:30

”Onödigt och dumt” – M-ledare om Pilthammars Facebookinlägg

Moderaternas gruppledare Mikael Efverman tycker att politikerskandalen i grannkommunen är ”tragisk”. Kommunalrådet Eric Berntsson (SD) har inte tänkt på hur relationen mellan de tätt sammankopplade kommunerna påverkas..

Sydöstran - 28 maj 19 kl. 15:59

Det verkar svårt för moderater när det blir på riktigt

Det är inte lätt när det är på riktigt. Blekinge-Moderaternas senaste månad är inte någon av deras bästa..

Dagens PS - 28 maj 19 kl. 12:34

JUST NU: Strandhälls öde avgjort

I dag vid lunchtid röstade riksdagen om Annika Strandhäll. Resultatet i röstningen var helt avgörande för statsrådets framtid – och nu kommer beskedet det att hon får sitta kvar. Det rapporteras brett i svensk media.

Expressen - 28 maj 19 kl. 09:40

Kristerssons livvakter i drama – hjälpte skadad

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har blivit vittne till en påkörningsolycka i Hornstull, Stockholm.Hans livvakter hjälpte till att vårda en skadad cyklist, enligt uppgift till Expressen.Den skadade personen fördes i väg med ambulans.

Dagens PS - 28 maj 19 kl. 08:30

M-attack på Lööf: ”Sveket är totalt”

C lägger ner sina röster i dag i stället för att fälla Annika Strandhäll (S). ”Sveket är totalt!”, skriver riksdagsledamoten Annicka Engblom (M) på Twitter.

SVT - 27 maj 19 kl. 22:09

Svantesson (M): ”Löfven (S) försöker reducera det här till en fråga om kön”

I dag riktade statsministern skarp kritik mot de partier som vill avsätta socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). – Löfven försöker reducera det här till en fråga om kön, säger Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson, i Aktuellt..

SVT - 27 maj 19 kl. 15:13

Stefan Löfven till motangrepp om Strandhäll

I morgon tisdag röstar riksdagen om Moderaternas förslag att avsätta socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). I ett ilsket inlägg på Facebook går Stefan Löfven till motangrepp på vad han kallar ”ett oansvarigt politiskt spel”. – Hatsvansen kommer dansa och dricka champagne om en sådan här oseriös kampanj skulle lyckas, säger han..

Expressen - 27 maj 19 kl. 14:51

Stefan Löfvens ilska efter misstroendet: ”Tänk efter”

Statsminister Stefan Löfven skriver att Moderaternas misstroendeomröstning mot Annika Strandhäll är motiverad av ”en uppiskad stämning”.I en text på Facebook skriver han att hat i sociala medier har ”gjort henne till en måltavla”..

SVT - 27 maj 19 kl. 13:39

Richard Herrey (M) blir första Eurovisionvinnaren i riksdagen

Tre av fyra av Moderaternas nya EU-parlamentariker sitter i riksdagen. Det, i kombination med föräldraledigheter, betyder att nya riksdagsledamöter tas in tillfälligt, skriver Aftonbladet. Det innebär att riksdagen får sin första Eurovisionvinnare som ledamot i form av Richard Herrey..

DN - 27 maj 19 kl. 11:58

Richard Herrey (M) får riksdagsplats

Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter. Det tillsammans med en föräldraledighet sätter igång en cirkus på partiets lista i Stockholms län som ger Eurovisionsschlagervinnare Richard Herrey en riksdagsplats i några månader..

Sydsvenskan - 27 maj 19 kl. 11:36

Richard Herrey får riksdagsplats

Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter. Det tillsammans med en föräldraledighet sätter igång en cirkus på partiets lista i Stockholms län som ger Eurovisionsschlagervinnare Richard Herrey en riksdagsplats i några månader. P.

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 19 kl. 11:36

Richard Herrey får riksdagsplats

Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter. Det tillsammans med en föräldraledighet sätter igång en cirkus på partiets lista i Stockholms län som ger Eurovisionsschlagervinnare Richard Herrey en riksdagsplats i några månader. P.

UNT - 27 maj 19 kl. 11:36

Richard Herrey får riksdagsplats

Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter..

GöteborgsPosten - 27 maj 19 kl. 11:36

Richard Herrey får riksdagsplats

Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter..

GöteborgsPosten - 27 maj 19 kl. 11:36

Richard Herrey får riksdagsplats

Tre av Moderaternas fyra nya EU-parlamentariker är riksdagsledamöter..

SR - 27 maj 19 kl. 01:08

Ramberg: Liberalerna kan andas ut

Moderaternas seger över Sverigedemokraterna som näst största parti sticker ut, säger Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator..

Sydöstran - 26 maj 19 kl. 22:36

Bilden av våra politiska företrädare

När Fredrik Reinfeldt tillträdde som statsminister 2006 sa han något som jag lagt på minnet. Jag har inte den exakta ordalydelsen, men det var något i stil med: ”Nu är jag inte bara Moderaternas statsminister, eller Alliansens statsminister. Jag vill vara hela Sveriges statsminister.

BT - 26 maj 19 kl. 22:49

Tenfjord-Tofby (M): ”Kunde inte fått en bättre kickoff inför 2022”

Det var mycket god stämning på Moderaternas valvaka på Lilla Brogatan efter att SVT:s valundersökning publicerats. – Det känns som att vi har återvunnit väljarnas förtroende, säger riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord-Toftby..

GöteborgsPosten - 26 maj 19 kl. 22:28

Moderaternas succé viktig för Kristersson

Statsvetare: "Det är den första framgången sedan Ulf Kristersson tillträdde.".

Sydöstran - 26 maj 19 kl. 19:08

M-topp: ”Totalt omdömeslöst skämta om sexuellt ofredande”

Moderaternas ledare i Blekinge, Roger Fredriksson, är chockad över den bild som kommunalrådet i Sölvesborg, publicerat på sociala medier. – Jag är helt överrumplad av det här. Jag förstår ingenting.

Expressen - 26 maj 19 kl. 16:14

Kritiken efter sexskämtet: ”Omdömeslöst”

Moderaternas ledning riktar kritik mot partikollegan Emilie Pilthammar (M). Det efter en bild där Pilthammar poserar i vad som uppges vara en ironisk gruppsexbild, skriver Aftonbladet. – Hennes tilltag är totalt omdömeslöst, säger partisekreteraren Gunnar Strömmer till tidningen..

Expressen - 25 maj 19 kl. 21:53

Klimatbråk mellan Fritzon och Tobé: ”Du har lyssnat dåligt”

Heléne Fritzon (S) och Tomas Tobé (M) debatterar klimatfrågan i Expressen TV och DiTV:s uppesittarkväll. Fritzon kritiserar Moderaternas förslag om att nå klimatmålen med hjälp av kärnkraft – då slår Tobé tillbaka:– Jag tror du har lyssnat dåligt. .

Supermiljöbloggen - 25 maj 19 kl. 12:20

EU-granskning: Bäst och sämst för klimatet

Imorgon är det valdag, och det är oerhört viktigt att rösta in klimatkandidater i EU. Men vad borde man rösta på? Supermiljöbloggen har granskat partierna - och hittat stora skillnader.

Expressen - 24 maj 19 kl. 15:38

M:s krav på Löfven – tillsätt utredning om migrationen innan sommaren

Moderaterna kommer att kräva avslag på regeringens förslag om anhöriginvandring – och menar nu att den parlamentariska utredningen om migrationspolitiken tillsätts redan innan sommaren. Det stod klart på fredagen. – Det brinner i knutarna, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till Expressen.

Expressen - 22 maj 19 kl. 21:46

Tobés angrepp mot regeringen i asylfrågan

Det hettade till ordentligt när toppkandidaterna inför EU-valet på onsdagskvällen drabbade samman i Aftonbladets debatt om flyktingpolitiken.  Miljöpartiets Alice Bah Kuhnke anklagade Moderaternas Tomas Tobé för att ”kapitulera” – och Centerpartiets Fredrick Federley kallade Turkiets president Erdogan för ”en skurkgubbe”. Tobé angrep samtidigt regeringen: – Den här politiken är så extrem nu att det är lättare för en IS-terrorist att söka asyl än för deras offer..

SR - 22 maj 19 kl. 16:20

Tobé: MP:s invandringspolitik bakom död i Medelhavet

Moderaternas Tomas Tobé anklagar Miljöpartiets Alice Bah Kuhnkes invandringspolitik för att ligga bakom döden i medelhavet. I Ekots slutdebatt inför Eu-parlamentsvalet ställdes de två mot varandra och Tobé uppmanade fler partier att tänka om..

Expressen - 22 maj 19 kl. 15:14

Tomas Tobés attack på Sverigedemokraterna

Lars Adaktusson röstade emot abort 22 gånger i Europaparlamentet, skriver DN.Han röstade som enda svensk emot det slutgiltiga fördömandet av Paraguay som nekat en våldtagen 10-årig flicka abort.
Hans stabschef var Charlie Weimers, toppnamn för SD i EU-valet.

DN - 22 maj 19 kl. 14:18

Tobé kräver svar från SD-topp om aborträtten

Moderaternas toppkandidat inför EU-valet Tomas Tobé kräver nu svar från EU-kandidaten Charlie Weimers (SD) om partiets syn på aborträtten inom EU. Weimers var tidigare Lars Adaktussons (KD) stabschef i EU-parlamentet. – Han var Adaktussons närmaste man och har varit med och förberett olyckliga ställningstaganden, vad är det som gäller framåt?.

SR - 22 maj 19 kl. 12:51

M: Peter Lundgren borde delta i EU-debatterna

Det är anmärkningsvärt att Sverigedemokraternas toppkandidat Peter Lundgren inte deltar i debatter, tycker Moderaternas andranamn till EU-valet, Jessica Polfjärd..

Sydöstran - 22 maj 19 kl. 11:43

Efter blogginlägget: ”Kommer prata om det här internt”

I ett blogginlägg som publicerades i morse tar moderaten och kommunalrådet Emilie Pilthammar i Sölvesborg EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) i försvar. Detta sedan Lundgren ska ha tafsat en partikollega på brösten. En händelse som nu är polisanmäld.

Hela Gotland - 22 maj 19 kl. 09:30

Aydin hoppas på syrianernas kryss

Aydin Akyüz står längst ned på Moderaternas valsedel till EU-valet, men han har stora förhoppningar om att ändå ta en plats i Europaparlamentet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.