Moderaterna

Monday, 10 December, 15:16

Nyheter om Moderaterna

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 18 nov 18 kl. 11:32

Blir solcellsstöden kvar på en (M)oderat budget?

Nu när mycket talar för att Moderaternas budget kommer gå igenom riksdagen, bör man ställa sig frågan vad som händer med solcellsstöden. Moderaterna har tydligt uttalat att de anser att stöden utöver de generella elcertifikaten till förnyelsebar energi ska tas bort. Med en egen budget kan alltså stöden till sektorn försvinna helt från årsskiftet.

YA - 20 nov 18 kl. 00:08

Insändare: Du som röstade på L är grundlurad

Så har då Liberalerna i Ystad satt sig i knät på SD. Att Moderaterna, ivrigt påhejad av Petter Birgersson, redan samarbetar med det främlingsfientliga SD, har ju varit tydligt under hela valrörelsen och inget man blir förvånad över. Men att Liberalerna och KD som säger sig stå för humanism och kristna värdering gör det samma är ett ganska häpnadsväckande svek mot dessa värderingar..

Skånskan - 19 nov 18 kl. 18:15

Nej till M-förslag om storkommun

Sydost Christian Persson, moderat ledamot i kommunfullmäktige, får inget gehör för sin motion om en stark kommun i sydöstra Skåne. En majoritet i kommunfullmäktige har avslagit den.Han föreslår en utredning om att kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Ystad och Tomelilla ska slås samman.

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 18 kl. 00:01

Moderaterna sviker Trelleborgs lasarett

”Hej trelleborgare – vi vill utveckla Trelleborgs sjukhus!” Citatet kommer från Moderaterna i Trelleborg och lanserades i stiligt layoutade flygblad före valet..

Kristianstadsbladet - 15 nov 18 kl. 06:00

M: Gör kommunen till den bästa i regionen

Moderaterna vill göra Bromölla till bästa kommunen i regionen att driva företag i. En väg för att nå det målet är, enligt M, att införa Rättviksmodellen..

SVT - 26 sep 18 kl. 13:11

S och M singlade slant om ordförandepost i riksdagen utskott

Allianspartierna har under onsdagen enats med Socialdemokraterna om fördelningen av ordförandeskapet i riksdagens femton utskott. Allianspartierna erhåller ordförandeskapet i sju av de femton utskotten och utser vice ordförande i resterande åtta. Enligt uppgifter från Moderaterna till SVT singlade partierna slant och den som vann fick välja först..

Sydsvenskan - 02 nov 18 kl. 15:51

Moderaterna bör se vad som händer i Norge.”

Rasmus Ling (MP), riksdagsledamot..

Skånskan - 16 nov 18 kl. 17:01

Moderat ny ordförande

Skurup Fullmäktige har valt Johan Bolinder (M) till ny kommunstyrelseordförande i Skurup.
– Det är kul och utmanande, tycker Bolinder.Under torsdagskvällen valde fullmäktige vilka som ska sitta i kommunstyrelsen de kommande fyra åren.

DN - 15 nov 18 kl. 13:42

C och L tvekar att utmana regeringens budget

Det väntar budgetstrid i riksdagen om några veckor. Både Moderaterna och Kristdemokraterna planerar för att utmana övergångsregeringen med egna budgetmotioner. M och KD har stöd från Sverigedemokraterna men Centern och Liberalerna tvekar..

BT - 12 nov 18 kl. 19:03

Boråspolitikerna tror inte på M+KD: ”Ett luftslott”

Moderaterna och Kristdemokraterna vill bilda regering tillsammans. Toppföreträdare för de politiska partierna i Borås tror inte att den lösningen kommer att lyckas. Åtminstone inte den här veckan..

DN - 15 nov 18 kl. 13:42

C och L tvekar att utmana regeringens budget

Det väntar budgetstrid i riksdagen om några veckor. Både Moderaterna och Kristdemokraterna planerar för att utmana övergångsregeringen med egna budgetmotioner. M och KD har stöd från Sverigedemokraterna men Centern och Liberalerna tvekar..

SVT - 12 okt 18 kl. 14:54

Kristersson är redo bilda M-regering

Moderatledaren Ulf Kristersson är beredd att bilda en regering utan alla Allianspartierna. Han kan även tänka sig en regering med enbart Moderaterna, skriver TT..

Expressen - 22 okt 18 kl. 21:30

Moderaternas nya press på Lööf och Björklund

Moderaterna och Kristdemokraterna diskuterar att lägga fram en gemensam budget i riksdagen, enligt Dagens industri.Med stöd av Sverigedemokraterna skulle de fälla en rödgrön budget – om inte Centern och Liberalerna röstar med Stefan Löfven.Det ökar pressen på Jan Björklund och Annie Lööf att välja sida..

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 18 kl. 16:30

Nu har Alliansspräckarna vunnit – priset blir högt

Alliansledarna har kollektivt misslyckats. Det hotar inte bara att bryta sönder Alliansen utan också Moderaterna och Liberalerna. Det var inte liberalismen som vann i riksdagen på onsdagsförmiddagen..

GöteborgsPosten - 17 nov 18 kl. 12:00

Vem vill regera på en övergångsbudget?

Karl af Geijerstam: Moderaterna kan fortfarande vinna det politiska budgetspelet.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 07:00

Moderaterna vill inte ge vissa grupper förtur

STAFFANSTORP Moderaterna i styrelsen för kommunala Staffanstorpshus AB har beslutat sälja de 23 lägenheterna på Skolgatan 1 och menar att det är rätt väg att gå.– Lägenheterna försvinner inte från kommunen för att vi säljer dem, säger Staffan Linde (M), ordförande i Staffanstorps hus AB.
Genom att Björn Magnusson (L) inte deltog i mötet fick M majoritet för att sälja bostäderna.

Västerbottens Folkblad - 05 nov 18 kl. 15:20

”Talmannen den enda som verkar tro på Kristersson”

Nästa vecka röstar riksdagen om Ulf Kristersson ska få bli statsminister. Om detta lade talmannen en ”förhandsavisering” på måndagsmorgonen – efter att ha bekräftat att Centerledaren Annie Lööf bett om ett sonderingsuppdrag men nekats av Kristdemokraterna och Moderaterna. Det är alltså knappast en stämning på topp inom alliansen – eller för den delen inom Moderaterna.

Barometern - 17 nov 18 kl. 00:27

Alternativ till nationalism och till federalism

Kristdemokraterna och Moderaterna erbjuder andra svar än Brysselmakt eller inskränkt nationalism inför EU-valet..

Sydöstran - 23 okt 18 kl. 13:01

Fyrklöver med SD tar över makten i Sölvesborg

Moderaterna kallar tillsammans med SD, KD och SoL till presskonferens i morgon onsdag. Vad Sydöstran erfar kommer de fyra partierna att presentera ett gemensamt styre..

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 05:30

Debatt: Oro inför budget – 40 heltidsanställda ska gå hem

I fredags fick de fackliga organisationerna i Hässleholms kommun ta del av det förslag på budget som Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna lagt fram. I lördagens Norra Skåne kunde vi läsa om det stålbad som väntar..

Expressen - 10 sep 18 kl. 13:46

Åkesson bjuder in Kristersson och Busch Thor till samtal

Sverigedemokraterna vill inleda formella samtal med Moderaterna och Kristdemokraterna. Partiledaren Jimmie Åkesson har under måndagseftermiddagen tagit kontakt, kan Expressen nu berätta. – Jimmie Åkesson har nu bjudit in Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor till samtal, bekräftar SD-ledarens stabschef Mikael Eriksson för Expressen..

DN - 11 nov 18 kl. 06:41

Tobé (M): ”Vi har en väldigt tydlig konflikt med SD i EU-valet”

På hemmaplan är Moderaterna beredda att ta stöd av Sverigedemokraterna. Men i EU-valet rustar partiet för strid mot högerpopulismen. – Vi kommer att ha en väldigt tydlig konflikt med Sverigedemokraterna i det här valet, säger partiets toppkandidat Tomas Tobé i en stor DN-intervju..

Expressen - 31 okt 18 kl. 20:22

Uppgifter: Sprickan i Alliansen om SD-stöd

Moderaterna och Kristdemokraterna tänker inte stödja en regering med alliansen och Miljöpartiet – något som väcker ilska i Centerpartiet och Liberalerna, skriver Aftonbladet. .

Dalarnas tidningar - 16 nov 18 kl. 19:00

Ledare: Moderat tabbe att peta Corazza Bildt

Moderaterna gör två dundermissar inför valet till Europaparlamentet 2019: 1. De slänger ut Anna....

SR - 16 nov 18 kl. 13:01

Kinberg Batra: Svårare att vara partiledare som kvinna

Den förra partiledaren i Moderaterna, Anna Kinberg Batra, kommer nu ut med en bok där hon beskriver hur hon upplevde den korta tiden som partiledare fram till avgången. Hör längre intervju med Anna Kinberg Batra här.

DN - 11 nov 18 kl. 09:55

Herr B: Därför blir hela familjen varm i hjärtat av ”Moderaterna

Kåseri. I dag njuter norra Europas favoritkåsör (nåja) av tiden före hörapparaten och lyssnar så noga att han inte förstår mer än detta: felhörningar är inte alltid fel. .

Skånskan - 16 nov 18 kl. 05:00

”Vi försökte att hitta en lösning för honom”

HÖRBY Lars-Göran Ritmer, gruppledare för Moderaterna, försvarar beslutet att inte nominera Bo Lilja.
– Det är inte lämpligt att ha en så hög befattning när man inte har kontroll över sin egen ekonomi, säger han.Lars-Göran Ritmer tycker att det är tråkigt att Bo Lilja väljer att dra upp striden om nomineringarna inför öppen ridå.

DN - 13 nov 18 kl. 11:38

”Bilda regering över blockgränsen med S, M, C och L”

En blocköverskridande regering med Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Centerpartiet vore det bästa för Sverige. Dessa fyra partier har mycket gemensamt, skriver läsare Eva Walther Elfgren..

Expressen - 10 nov 18 kl. 11:31

Statsvetare: Sprickan kan inte bli djupare i alliansen

Moderaterna och Centerpartiet befinner sig i öppen konflikt om inställningen till stöd från Sverigedemokraterna. Enligt statsvetaren Tommy Möller har sprickan inom alliansen aldrig varit djupare..

Corren - 30 okt 18 kl. 12:19

Hon blir kommunalråd i Linköping

Medlemmarna i Moderaterna i Linköping valde på måndagskvällen Niklas Borg och Annika Krutzén till posterna som kommunalråd i Linköping..

Skånskan - 13 nov 18 kl. 16:12

Hamnen saknas i treklöverns skuggbudget

Ystad Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna väljer nu att lägga fram en egen budget inför omröstningen på torsdag.
I huvudsak är den lik den som S och C har lagt, förutom att investeringen för hamnutbyggnaden skjuts framåt med två år.På tisdagen presenterade Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna en egen budget till omröstningen på torsdag den 15 november.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:00

MP ryter ifrån om skolan

Skurup Maria Ivansson (MP) biter ifrån ordentligt i sitt svar till Lars Nyström (SD) om skolans ”dåliga resultat” under S-styrets tid.
– Flertalet svenska kommuner har sjunkit betydligt mer än vad vi har gjort, säger hon.”Att kalla skolresultaten dåliga är en skymf mot våra skolor.

Världen Idag - 15 nov 18 kl. 15:19

SD och M i Staffanstorp tar strid mot ”religiösa uttryck”

Staffanstorp är en av de sydsvenska kommuner där det nu står klart att Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna. Ett av de första besluten som SD och M fattat är att kommunens verksamhet ska vara fri från ”religiösa uttryck”..

DI - 15 nov 18 kl. 14:46

Centern håller Moderaterna på halster

M, KD och SD kommer enligt förhandsbeskeden att ställa sig bakom en gemensam budget. Centerpartiets beslut kan bli avgörande, men från det hållet uteblir beskeden. "Inga dörrar är vare sig öppna eller stängda", säger Emil Källström (C).

Affärsvärlden - 12 nov 18 kl. 10:23

M och KD vill bilda regering

Moderaterna och Kristdemokraterna ingår i Moderatledaren Ulf Kristerssons tänkta regering. Men det ser mörkt ut för Kristersson att bli godkänd av riksdagen i statsministeromröstningen på onsdag..

YA - 14 nov 18 kl. 16:30

Nu har Alliansspräckarna vunnit – priset blir högt

Alliansledarna har kollektivt misslyckats. Det hotar inte bara att bryta sönder Alliansen utan också Moderaterna och Liberalerna. Det var inte liberalismen som vann i riksdagen på onsdagsförmiddagen..

DN - 12 nov 18 kl. 11:55

Talmannen föreslår Kristersson som statsminister

Riksdagen har nu tagit emot förslaget om Ulf Kristersson (M) som Sveriges nya statsminister.  Han ämnar leda en minoritetsregering med Moderaterna och Kristdemokraterna.  – Jag har valt att ställa upp trots den uppenbara risken att inte bli vald, sade M-ledaren under presskonferensen på måndagsförmiddagen..

Skånskan - 12 nov 18 kl. 16:13

S och C vill gå vidare med hamnbygget

Ystad Socialdemokraterna och Centerpartiet meddelade på måndagen att de vill gå vidare med hamnutbyggnaden.
Men Moderaterna vill fortsatt utreda frågan om extern finansiering.– Vi har kommit så långt i planeringen av hamnutbyggnaden att vi fått regeringen och EU att tro på oss, säger Kent Mårtensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 15:00

Moderatfalangerna

Kanske är en påstådd splittring inom alliansen inte Moderaternas största problem med samsyn. Det finns en annan splittring som förmodligen kan orsaka större problem för partiet i det långa loppet.
I en ny mätning av Aftonbladet/Inizio förlorar Moderaterna väljare till både Centerpartiet och Sverigedemokraterna.

Västerbottens Folkblad - 13 nov 18 kl. 23:13

”Välkomna ut ur garderoberna”

På onsdag skrivs historia när Liberalerna och Centerpartiet röstar ut sig ur Alliansen genom att stoppa Ulf Kristersson som statsminister. Det är välkommet. Som opposition var det lätt att göra sig löjlig över Alliansens stelt uppdelade politikområden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.