Moderaterna

Sunday, 17 February, 11:44

Nyheter om Moderaterna

Sortering: Relevans | Senaste
Hela Gotland - 25 jan 19 kl. 07:50

Muf kräver 340 000 kronor av misstänkt förskingrare

Den person som misstänks ha förskingrat pengar från Moderaterna på Gotland krävs nu på 340 000 kronor av Moderata Ungdomdsförbundet på Gotland, vilket är en av de föreningar inom partiet som polisanmält personen..

BT - 26 jan 19 kl. 18:47

Öppna ideologilådan och brottas med innehållet

Partiet har allt att vinna på att sluta sura. Det är dags att räta ut det där frågetecknet som allt fler läser in efter ”Nya Moderaterna”..

Blekinge Läns tidning - 23 jan 19 kl. 09:42

M vill se kameror på fler skolor

Kameraövervakning och ordningsvakter. Så vill Moderaterna råda bot på oroligheter och vandalisering vid kommunens skolor..

SR - 27 jan 19 kl. 02:00

Grafik: Svensk väljaropinion januari

Både Liberalerna och Miljöpartiet backar till under 4-procentsspärren. Moderaterna och Socialdemokraterna ökar något. Centern och Sverigedemokraterna backar något..

Expressen - 16 nov 18 kl. 18:09

Ny mätning: M backar – SD får rekordsiffror

Sverigedemokraterna får 19,3 procent i SvD/Sifos novembermätning – partiets högsta siffra i mätningen någonsin, skriver Svenska Dagbladet. Det innebär att partiet går om Moderaterna, som backar i mätningen. – Det är uppenbart att man kan uttolka det som att det finns väljare som lagt sin röst på Moderaterna som gärna skulle se att man tog stöd av SD, säger statsvetaren Jenny Madestam till SvD.

Barometern - 15 jan 19 kl. 05:30

Lättare sagt än gjort att pausa alliansen

Centerpartiet och Liberalernas beslut att samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer inte att glömmas i första taget av de forna allianskamraterna i Moderaterna och Kristdemokraterna..

DI - 15 jan 19 kl. 17:09

Moderaterna angriper S från vänster: "Glömmer bort vanliga löntagare"

Moderaterna kritiserar uppgörelsen mellan S, C, L och MP och anklagar de fyra partierna för att ensidigt gynna höginkomsttagarna med stora skattesänkningar. “Man har helt och hållet glömt bort vanliga löntagare”, säger Elisabeth Svantesson, partiets ekonomiskpolitiska talesperson..

Skånskan - 08 jan 19 kl. 19:00

Första bostaden kan vara en husvagn

Skurup SD vill införa ”Staffanstorpsmodellen” i Skurup med husvagnar till nyanlända.
Moderaterna ställer sig positiva till en utredning men Centerpartiet säger nej.Sverigedemokraterna har i en motion föreslagit att Skurups kommun ska både utreda och ge tjänstemännen i uppdrag att genomföra idén.

Expressen - 20 dec 18 kl. 06:30

S och SD vinnarna efter valet i ny mätning

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna är de partier som gått starkast framåt efter valet – det visar SVT/Novus väljarbarometer i december.Samtidigt har Liberalerna och Moderaterna backat, enligt mätningen. .

Barometern - 25 jan 19 kl. 15:28

Mindre byråkrati ska ge fler jägare

Sverige behöver fler jägare och mindre byråkrati för de som trots allt finns. Moderaterna slår ett slag för en fråga som ytterst handlar om skillnaderna mellan stad och land..

Barometern - 25 jan 19 kl. 13:37

Moderat stöd till poolarna: Viktigt att lyssna på kritiken

Poolarna känner sig överkörda. Nu får de stöd av Moderaterna. – Det är viktigt att personalen känner sig delaktig, säger Måns Linge, vice ordförande i omsorgsnämnden..

Barometern - 25 jan 19 kl. 12:00

SD kräver återremiss

Utredningen om IVA i Oskarshamn lär inte antas av regionfullmäktig den 31 januari. Sverigedemokraterna meddelar att man tänker rösta för en återremiss. Moderaterna och Kristdemokraterna är sedan tidigare inne på samma linje..

Barometern - 24 jan 19 kl. 00:28

Dubbla självmål om målsättning

När det stod klart att arbetslöshetsmålet inte kunde nås, så ströks det. Och så skyllde ansvarig minister på Moderaterna och Kristdemokraterna..

Skånskan - 24 jan 19 kl. 15:00

Ett taktiskt misstag

Sveriges nya miljöpartistiska kulturminister Amanda Lind har fått rimlig och orimlig kritik sedan utnämningen. Hon har ännu inte börjat, så man bör vänta med (saklig) kritik tills arbetet kan utvärderas. Vilken frisyr hon har ska vi inte lägga oss i.

YA - 23 jan 19 kl. 04:04

Insändare: Vi står stolta utanför samarbetet

Liberalerna i Skurup vill göra följande klarläggande efter Johans Bolinders (M) påstående vid en intervju i YA 12 januari angående Liberalernas politiska kurs och de diskussioner som föregick bildandet av nya styret ned Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centern ock Skurupspartiet..

Expressen - 05 dec 18 kl. 17:12

M och KD lägger gemensam budget

Nu har Moderaterna och Kristdemokraterna beslutat att man ska lägga fram ett gemensamt budgetförslag i riksdagen. Beskedet kommer dagen efter att Liberalerna och Centerpartiet tydligt öppnar för riktiga regeringsförhandlingar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.  – Det vore mycket bättre om C och L förhandlade med oss om borgerlig politik, säger Elisabeth Svantesson, M, till Dagens Nyheter.

SmålandsPosten - 16 jan 19 kl. 04:00

Om regeringsfrågans positionsförflyttningar

Varför lade Moderaterna ned rösterna när Stefan Löfven valdes till statsminister 2014, frågade centerpartisten Fredrick Federley på twitter, som svar på upprörda moderaters invändningar i den nuvarande regeringsföljetången. Att Moderaterna gjorde fel för styvt fyra år sedan är förvisso inte ett hållbart argument för att Centerpartiet skall göra fel nu. Ändå är frågeställningen en viktig påminnelse om händelsekedjan..

BT - 24 jan 19 kl. 06:52

Jan Björklund i stor BT-intervju: ”Det har varit en jobbig höst”

Redan för två år sedan insåg Jan Björklund (L) att Alliansen kanske skulle spricka. För BT berättar partiledaren från Skene också om varför regeringsbildningen krävde så lång tid, oron för utvecklingen i Moderaterna och vad han tycker om den islamiska skolans planer på att starta i Borås..

Expressen - 22 nov 18 kl. 12:46

MP:s ultimatum: Annie Lööf som statsminister

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin är beredda att överge Stefan Löfven och sätta sig i en alliansregering, kan Expressen avslöja. Kravet är att Annie Lööf – och inte Ulf Kristersson – utses till statsminister och därför föll alternativet.Uppgifterna bekräftas också av en C-källa:– Moderaterna vägrar..

Skånskan - 23 jan 19 kl. 15:00

Sverker Meyer tar tag i Kulturmagasinets flytt

ystad Kulturmagasinets flytt och enprocentsregeln för konstnärlig utsmyckning i offentlig miljö är två frågor som Sverker Meyer (M), den nye ordförande för kulturnämnden, vill prioritera det här året.
– De två frågorna är i pipeline som vi måste driva på nu i det kommande nämndarbetet, säger han.Sverker Meyer är i full färd med att träffa kollegerna i kulturnämnden och förvaltningens chefer och tjänstemän för att få ett bättre grepp om vad uppdraget innebär och vad som görs inom kultur i staden och i byarna.

Barometern - 23 jan 19 kl. 13:56

M bjuder in Anders Henriksson (S) för besked om IVA

Moderaterna i Oskarshamns kommun oroar sig för de föreslagna neddragningarna vid intensivvårdsavdelningen vid Oskarshamns sjukhus. Nu har också partiet bjudit in regionstyrelsens ordförande Anders Henriksson (S) till ett möte..

Expressen - 13 dec 18 kl. 07:10

Elisabeth Svantesson: Då sänker vi taket i a-kassan

Taket i a-kassan sänks i början av kommande mandatperiod om Moderaterna får möjligheten. Det beskedet ger Elisabeth Svantesson, Moderaternas finansministerkandidat i Expressen TV:s privatekonomimagasin Dina Pengar. Hon utesluter inte heller sänkt skatt på investeringssparkonton, ISK.

Skånskan - 15 jan 19 kl. 15:00

”Ska ge alla samma möjlighet”

Höör Hans engagemang började som elevrådsordförande på Bergagymnasiet och efter en massagebehandling hos ett före detta kommunalråd gick han med i Moderaterna. Sedan årsskiftet är det Johan Svahnberg själv som är Höörs starke man.Vi möts på hans kontor i kommunhuset där han är nyinflyttad sedan en dryg vecka tillbaka.

GöteborgsPosten - 22 jan 19 kl. 17:06

Partier får nya medlemmar efter januariavtal

Flera riksdagspartier har fått en medlemstillströmning sedan januariavtalet som gav regeringsmakten till S och MP. Kristdemokraterna och Moderaterna – som stod utanför avtalet – redovisar de största inflödena..

Västerbottens Folkblad - 10 jan 19 kl. 09:09

”Ifrågasätt Rut och Rot – inte barnbidraget”

Samhällets generellabidragssystem är tacksamt att klaga på. Härom dagen var det Liberalerna som vill att barnbidraget ska behovsprövas. Uppdrag Granskning älskar vanligtvis att frossa i att det finns personer som missbrukar generella välfärdssystem och hur lata och passiva människor i allmänhet kan vara.

SVT - 27 jan 19 kl. 22:40

Moderaterna delat i frågan om samarbete med Sverigedemokraterna

På riksdagsnivå säger sig Moderaterna inte vilja samarbeta med Sverigedemokraterna. I Sölvesborgs kommun är det dock annorlunda. Där samarbetar partierna – och ser likheter i hur de vill styra kommunen..

SmålandsPosten - 18 jan 19 kl. 05:30

Hembesök och stöd kan förebygga utanförskap

Utanförskap som går i arv är en orättvisa ett modernt samhälle inte kan tolerera. Det behöver mötas med samhällets gemensamma krafter och en tydlig arbetslinje, skriver Moderaterna..

GöteborgsPosten - 22 jan 19 kl. 18:32

Partier får nya medlemmar efter januariavtal

Flera riksdagspartier har fått en medlemstillströmning sedan januariavtalet som gav regeringsmakten till S och MP. Kristdemokraterna och Moderaterna – som stod utanför avtalet – redovisar de största inflödena..

UNT - 16 jan 19 kl. 00:30

Tvärtom Robin Hood

2019 har inletts med att landet styrs av en övergångsregering som ska jobba efter en budget från Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna..

Expressen - 17 jan 19 kl. 13:59

De skickar Socialdemokraterna till EU

Miljöparitet skickar Alice Bah Kuhnke, Moderaterna Tomas Tobé och Kristdemokraterna Sara Skyttedal. Nu presenterar Socialdemokraterna sitt toppnamn till Bryssel och EU-parlamentet..

Sydöstran - 18 jan 19 kl. 11:00

Ledare: ”Moderaterna kan konstatera att Alliansen ligger i ruiner”

På fredagsförmiddagen tillträdde statsminister Stefan Löfven i en Lövfen 2-regering. Det är en prestation att lycknas nå det målet efter att först ha röstats bort av en riksdagsmajoritet, sedan röstats ned i en första statsministeromröstning av samma riksdag..

GöteborgsPosten - 27 dec 18 kl. 12:00

I M och KD:s värld kan tydligen klimatet vänta

Det finns en bra sak med den budget som nu röstats igenom. Den har gjort det tydligt för barn och barnbarn vad Moderaterna och Kristdemokraterna prioriterar, skriver Isabella Lövin (MP)..

SmålandsPosten - 11 dec 18 kl. 04:00

God jul, aktivister

Centerpartiets nej till Stefan Löfven följdes något motvilligt och via läckor av samma besked från Liberalerna sex timmar senare. Mest, vad det verkar, som en följd av Centerpartiets besked och för att Liberalerna allena inte är stora nog för att spela roll vid statsministervoteringen. Beskeden får också följden att den budgetreservation som Moderaterna och Kristdemokraterna gemensamt tagit fram imorgon väntas vinna över övergångsregeringens budgetförslag..

GöteborgsPosten - 21 jan 19 kl. 14:41

Västsvenskarnas skuld till kronofogden – 11 miljarder

Över 50 000 personer i Västra Götalands län har en skuld hos Kronofogden. Totalt landar västsvenskarnas skulder på nära 11,3 miljarder kronor.
Vara är den kommun där störst andel av befolkningen är skuldsatt.

GöteborgsPosten - 20 jan 19 kl. 17:09

Västsvenskarna skuld till kronofogden – 11 miljarder

Över 50 000 personer i Västra Götalands län har en skuld hos Kronofogden. Totalt landar västsvenskarnas skulder på nära 11,3 miljarder kronor.
Vara är den kommun där störst andel av befolkningen är skuldsatt.

GöteborgsPosten - 20 jan 19 kl. 17:09

Västsvenskarnas skuld till kronofogden – 11 miljarder

Över 50 000 personer i Västra Götalands län har en skuld hos Kronofogden. Totalt landar västsvenskarnas skulder på nära 11,3 miljarder kronor.
Vara är den kommun där störst andel av befolkningen är skuldsatt.

DN - 05 dec 18 kl. 17:09

M och KD lägger egen budget

Moderaterna och Kristdemokraterna har nu bestämt sig för att lägga fram ett gemensamt budgetförslag i riksdagen. Förslaget kommer samtidigt som C och L har satt sig vid förhandlingsbordet med Stefan Löfven (S). – Det vore mycket bättre om C och L förhandlade med oss om borgerlig politik, säger Elisabeth Svantesson (M)..

DN - 27 dec 18 kl. 07:41

Louise Erixon (SD): ”Alliansen dog i Sölvesborg”

SD-ledaren Jimmie Åkesson drömmer om ett konservativt block i rikspolitiken. Sambon Louise Erixon har redan skapat det i Sölvesborg. Hon leder den första koalitionen mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna.

Expressen - 16 jan 19 kl. 21:18

C-toppen: Därför föll valet på Stefan Löfven

Förhandlingar på en hemlig ö i Stockholms skärgård bäddade till slut för att Centerns val föll på Stefan Löfven.Efter att experter tagits in nåddes en lösning i den andra omgången. – Vi insåg att Moderaterna tyvärr inte gjorde fullt ut vad som krävdes, säger C-toppen Martin Ådahl i Expressens ”Bara Politik”.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.