Moberg

Tuesday, 25 June, 03:26

Nyheter om Moberg

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 03 jun 19 kl. 06:00

Branschorganisationens jurist: ”Vi tar avstånd från listning av härkomst”

Kravet på att lista hyresgästers härkomst gör Staffan Moberg, jurist på branschorganisationen Svensk försäkring mycket förvånad. – Vi tar avstånd från den typen av policy, säger han..

Kristianstadsbladet - 01 jun 19 kl. 00:11

Vilken Herman frågar vi efter?

Det kom in många svar i förra veckans tävling, en del med olika förslag på var minnesstenen över Vilhelm Moberg finns. Mer historia i dagens vinstpott..

YA - 01 jun 19 kl. 00:11

Vilken Herman frågar vi efter?

Det kom in många svar i förra veckans tävling, en del med olika förslag på var minnesstenen över Vilhelm Moberg finns. Mer historia i dagens vinstpott..

Dagen - 30 maj 19 kl. 09:59

Aretha, Moberg och Staples

Dagens Kulturpanel berättar om höjdpunkter från maj – och blickar framåt mot juni..

Dagen - 30 maj 19 kl. 09:59

Aretha, Moberg och Staples

Dagens Kulturpanel berättar om höjdpunkter från maj – och blickar framåt mot juni..

Alingsås tidning - 28 maj 19 kl. 18:16

Bra tryck på biljetterna

På torsdag smäller det. Och då får man köa på tisdag. Så gäller den lokala naturlagen i Alingsås.

Barometern - 11 jun 19 kl. 09:14

Folk, jazz och Moberg i Mundekulla

Folkmusik, jazz och Vilhelm Moberg sätter färgerna på den stundande helgen..

DN - 27 maj 19 kl. 09:22

Bokrecension: ”Konsulterna” avtäcker det svindlande båget på Karolinska

”Konsulterna” är en på alla vis chockerande läsupplevelse. Visst vet vi att det finns ruffel och båg, men i den här omfattningen, och bland forskare och politiker? Författaren Åsa Moberg läser en tung granskning av skandalen på Karolinska.

YA - 25 maj 19 kl. 00:22

Var finns Mobergsstenen?

Kulturjournalisten Jens Liljestrand har fått stor uppmärksamhet för sin biografi över författaren Vilhelm Moberg. Vill du vinna boken till din sommarläsning? Här är chansen..

Kristianstadsbladet - 25 maj 19 kl. 00:22

Var finns Mobergsstenen?

Kulturjournalisten Jens Liljestrand har fått stor uppmärksamhet för sin biografi över författaren Vilhelm Moberg. Vill du vinna boken till din sommarläsning? Här är chansen..

BT - 24 maj 19 kl. 01:00

Victor har rasat i vikt sedan nyår

Många nyårslöften avges och nästan alla är snabbt bortglömda. För Victor ­Moberg har utfästelsen hållit. I dag visar vågen 35 kilo mindre jämfört med ­invägningen 1 januari..

DN - 21 maj 19 kl. 20:37

Alingsås utjämnade SM-finalen

30 mål framåt senast – då blev det förlust. Åtta mål färre framåt nu – då blev det seger. Alingsås utjämnade SM-finalen mot Sävehof efter 22–16 på bortaplan i en målsnål andra final.

GT - 21 maj 19 kl. 21:03

Hittade luckorna som inte fanns i lördags

PARTILLE. Han var sjuk före första finalen.Fick ett lätt återfall inför den andra.

SVT - 21 maj 19 kl. 19:53

19-årige talangen bakom Alingsåsseger

William Andersson Moberg låg bakom Alingsåssegern borta mot Sävehof. Den 19-årige mittnian stod för sex mål i segern med 22-15..

Barometern - 18 maj 19 kl. 06:00

Han la sig i bakhåll för att fota Moberg: ”Inte så snyggt”

”Fem rader, det räcker mer än väl.” Den gamle lokalredaktören i Emmaboda, Bengt Johansson, ställer visserligen upp på en intervju inför 90-årsdagen men vill att texten hålls kort..

Affärsvärlden - 14 maj 19 kl. 08:18

Lyft för Moberg Pharma

Läkemedelsbolaget rapporterar en kraftigt ökad vinst för kvartalet. Avyttringen av den kommersiella verksamheten påverkade positivt..

BT - 13 maj 19 kl. 10:28

De sprider Vilhelm Moberg på Balkan

Vilhelm Mobergs ”Utvandrarna” på albanska och albanska poeter på svenska. Albanska kulturcentret ”Migjeni” i Borås har lagt in en högre växel i arbetet med att sprida albansk litteratur i Sverige och svensk litteratur på Balkan. Kulturcentret har börjat ge ut böcker i egen regi för att sprida litteratur på de båda språken..

Barometern - 09 maj 19 kl. 12:38

”Hans haka har liknats vid en järnplog”

Vilhelm Moberg har blivit en nationalklenod, men det är osäkert om han själv hade tyckt om det. Författaren Jens Liljestrands föreläsning i Emmaboda Folkets hus fyllde Dackesalen på onsdagskvällen..

Barometern - 06 maj 19 kl. 11:32

Scenkläder visas i Duvemåla

Årets utställning på Rundqvistgården i Duvemåla kretsar kring scenkostymer med koppling till Vilhelm Moberg..

Västerbottens Folkblad - 03 maj 19 kl. 14:24

[PLUS] Här erkänner ex-pojkvännen mordet på Tova – nya uppgifter i dokumentär: ”Känns tillfredsställande”

Ex-pojkvännen och tidigare Vännäsbon nekade men dömdes för mordet på Tova Moberg för två år sedan.....

Skånskan - 03 maj 19 kl. 09:30

De river ljudbarrären på bibblan

Skurup På lördag kommer det vara allt annat än tyst på biblioteket i Skurup.
Årets kreatör ska utses denna dag och temat är musik.
Först kommer alla ge ett smakprov.

UT - 03 maj 19 kl. 01:00

Victor har tappat 29 kilo: ”Nu kan jag leka mer med barnen”

Många nyårslöften avges och nästan alla är snabbt bortglömda. För Victor Moberg har utfästelsen hållit. Vågen visar 29 kilo mindre jämfört med invägningen 1 januari..

SmålandsPosten - 28 maj 19 kl. 18:35

Moberg ska locka fler besökare

Nu vill Emmaboda och Lessebo kommuner locka fler turister och besökare till kommunerna genom att göra utvandrarbygderna och orterna där Vilhelm Moberg verkat mer attraktiva..

Expressen - 02 maj 19 kl. 16:13

Billy Fagerströms förvandling innan mordet på Tova

I maj 2017 hittades 19-åriga Tova Moberg brutalt ihjälslagen, fasttejpad på en skottkärra, nedsänkt i vattnet.Misstankarna riktades direkt mot den nu livstidsdömde tidigare pojkvännen Billy Fagerström. I en ny dokumentär målar barndomsvänner till mördaren upp en bild av en person med dåligt självförtroende, missbrukarproblem och en svårtyglad vrede.

Affärsvärlden - 01 maj 19 kl. 18:00

Hon ska tjäna miljarder på nagelsvamp

Hennes motordrivna ryktborste blev ingen succé. Men hon dras fortfarande till olika typer av innovationer. Efter Moberg Pharmas miljardförsäljning av den kommersiella produktportföljen har nu den nya börs-vd:n Anna Ljung fått i uppgift att ta bolagets läkemedelskandidat mot nagelsvamp till marknaden..

Skånskan - 24 apr 19 kl. 16:46

Om en man med många sidor

I augusti i fjol, 20 år efter att Jens Liljestrand satt på en strand i Kalifornien och insåg att det var här Vilhelm Moberg skrev sin Utvandrarserie, gavs hans Mannen i skogen ut. Biografin har hyllats och prisats och Jens Liljestrand har varit ute och pratat om den i många olika sammanhang. På måndag är det dags igen, i Hässleholm kulturhus.

Jönköpingsnytt - 26 apr 19 kl. 14:03

Backkris - då får trotjänaren ny roll

Efter veckans dystra besked angående Erik Moberg och hans korsbandsskada är det slut på mittbackar i Jönköpings Södra. Av allt att döma blir det Jesper Svensson som får spela till höger i trebackslinjen när laget möter IK Frej.
.

Corren - 25 apr 19 kl. 14:04

Förra ÅFF-spelarens tunga skada

Motalakillen Erik Moberg har drabbats av en tung skada och missar resten av säsongen i Superettan..

Jönköpingsnytt - 24 apr 19 kl. 10:18

Mardrömsbesked för J-Södra

Jönköpings Södra hade redan flera försvarsspelare på skadelistan. Nu står det klart att mittbacken Erik Moberg missar resten av säsongen.
.

PrivataAffärer - 23 apr 19 kl. 07:49

Fyra heta köptips

  Börsnykomlingen Karnov fick ingen kanonstart på börsen och handlas kring noteringskursen 43 kronor. I samband med noteringen skedde en nyemission på 800 miljoner kronor samtidigt som huvudägarna, riskkapitalbolaget Five Arrows, sålde en ansenlig mängd aktier tillsammans med andra befintliga ägare. ”Dock är de fortfarande huvudägare och förmodligen kommer de förr eller senare att vilja sälja kvarvarande post på dryga 30 procent, vilket vi tror kan bli en våt filt över aktien fram till dess.

Jönköpingsnytt - 21 apr 19 kl. 18:30

Ny skada i J-Södra: "Känns inte alls bra"

BORÅS. Allt var inte bara positivt under Jönköpings Södras 7-1-seger mot Norrby. Tidigt i matchen tvingades Erik Moberg kliva av och det gör att listan över skadade försvarsspelare blev ännu längre.

Barometern - 22 maj 19 kl. 13:39

Moberg ska locka fler besökare till Emmaboda

Nu vill Emmaboda och Lessebo kommuner locka fler turister och besökare till kommunerna genom att göra utvandrarbygderna och orterna där Vilhelm Moberg verkat mer attraktiva..

Skånskan - 17 apr 19 kl. 10:45

Krimpoddar att lyssna på i påsk

kultur och nöje Det finns naturligtvis massor av krimpoddar, både bra och mindre bra, men här är några favoriter:På engelska: Serial: I första säsongen granskar Sarah Koenig metodiskt mordet på 18-åriga Hae Min Lee, som försvann på väg hem från skolan den 13 januari 1999 i Baltimore County i Maryland.
Säsong 2 följer den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl, som försvann under oklara omständigheter i Afghanistan, hölls fången av Haqqaninätverket mellan 2009 och 2014, och åtalades vid hemkomsten för att ha deserterat. I säsong 3 granskar Serial det amerikanska rättsväsendet.

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 13:00

Nu drar rapportfloden igång – här är alla datum

Investmentbolagen Öresund och Creades och fastighetsbolagen Atrium Ljungberg och Fabege fanns med bland de bolag som i förra veckan var först ut att släppa delårsrapporter för det första kvartalet. Men den här veckan intensifieras rapportfloden. I morgon tisdag får vi till exempel höra hur det gått för Avanza och Beijer Ref.

NT - 12 apr 19 kl. 10:00

Eva är en sann kulturmissionär

”Du blir mindre sur med kultur”, ­säger Eva Moberg..

Skånskan - 06 apr 19 kl. 05:00

Skärpta krav på vårdare

Svalöv I framtiden kan det bli svårare för vårdpersonal med ett kriminellt förflutet att få anställning i Svalöv. Frågan om registerutdrag är åter aktuell efter den senaste tidens uppmärksammade fall med en anställd som stal från flera brukare.I måndags skrev Skånskan om en hemtjänstanställd kvinna som begick flera grova stölder hemma hos äldre och sjuka som hon vårdade.

SmålandsPosten - 08 apr 19 kl. 22:14

Vilhelm Mobergs sjuåriga tid som nyhetsjägare i Alvesta

Jens Liljestrands biografi över Vilhelm Moberg, ”Mannen i skogen” har rönt stor framgång, inte minst i vårt län. På onsdag kommer han till Alvesta bibliotek för att tala om sin bok. Liljestrand skildrar bland annat Mobergs tid som lokalreporter i Alvesta som vi fokuserar på här..

Corren - 08 apr 19 kl. 10:00

De tränade med OS-stjärnan

Mjölbys två junior-SM-lag Team Moberg och Team Landelius är hemma igen efter äventyret i Alberta, Kanada..

Kristianstadsbladet - 06 apr 19 kl. 03:00

Möten med Vilhelm Moberg i hans verk

Den skönlitteräre författaren skriver ofta in sig själv i sina verk, mer eller mindre tydligt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.