Mobbar

Wednesday, 21 February, 16:21

Nyheter om Mobbar

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 04 dec 17 kl. 12:30

Nerverna på spänn i affären? Allt vanligare att kunder mobbar försäljare

Anställda inom handeln klagar på att de ofta blir utsatta för osakligt beteende från kundernas sida. Det handlar om mobbning, utskällningar och nedsättande benämningar, avslöjar färska enkäter..

Expressen - 12 okt 17 kl. 13:30

Här får föräldrarna fängelse – om deras barn är mobbare

Föräldrar till barn som Mobbar andra straffas med fängelse i den amerikanska staden North Tonawanda.Den nya lagen trädde i kraft den första oktober, rapporterar nyhetsbyrån AP..

GöteborgsPosten - 10 okt 17 kl. 15:59

Dags att flytta på elever som mobbar

Mobbningen och oron i klassrummen ökar i Göteborgs skolor. Det är uppenbart att Göteborgs ansvariga politiker står handfallna inför detta växande problem, skriver Helene Odenjung (L)..

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 15:22

Flytta mobbande elever ingen framgångssaga

Det saknas vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet att svensk skola blir bättre genom att ”straffa elever” som Mobbar med ofrivilliga skolbyten, skriver Christian Arensberg..

DalaDemokraten - 15 aug 17 kl. 16:07

Filippa, 18 år: Det skär i hjärtat när ni mobbar min älskade lillasyster

Min lillasyster är tolv år gammal och vet redan hur hon kan ta livet av sig. De mobbade är en grupp människor som inte längre går att negligera, det går inte att tiga ihjäl de hemskheter som tillåts pågå varje dag i vårt land, skriver debattören Filippa Ross, 18 år från Falun..

YLE - 20 aug 17 kl. 09:46

Mobbningen lämnar spår för livet

För Lojobon Mikael Kavonius, 35 år, känns skoltiden fortfarande som en ångestfylld period av livet. Genom att berätta sin historia hoppas han kunna bidra till minskad mobbning i dag. Kavonius är jordbrukare och mångsysslare på hemgården i Lill-Tötar i Lojo.

DN - 18 sep 17 kl. 19:50

Iran hotar ”mobbande” USA inför atomavtal – visar jättebomb

Amerikanska tjänstemän ”ljuger” och USA ”Mobbar” i samband med att atomavtalet med Iran ska förlängas, menar landets högste ledare Ali Khamenei. Samtidigt presenterar regimen nyutvecklade 10-tonsbomber – kallade ”Father of all bombs”..

Dagensanalys.se - 07 sep 17 kl. 12:11

Forskning visar att chefer som känner sig hotade av sina bästa anställda mobbar dem

En del chefer kan känna sig hotade av duktiga och motiverade medarbetare som driver på utvecklingen, vilket i sin tur ofta leder till mobbning. Det visar en ny studie från Wake Forest University School of Business i USA. Tidigare studier har visat att det är omotiverade och lågpresterande medarbetare som ofta får stå ut med pikar och glåpord från frustrerade chefer.

Dagensanalys.se - 21 jul 17 kl. 13:54

Så här mycket tweetar han

Att vara president över ett stort land som USA måste vara påfrestande. Men inte för D.T.

Dagens PS - 15 maj 17 kl. 10:37

Krönika: Frihet nyckeln till arbetsglädje

Att skapa plattformen för arbetsglädje är chefens ansvar. Diktatorchefens tid är sedan länge förbi och ändå hänger de sig kvar. Det handlar om osäkerhet.

Sydsvenskan - 27 apr 17 kl. 08:02

Ny forskning visar: Därför mobbar vi på nätet

Falsk bild av andras värderingar kan få oss att bli digitala Mobbare, visar forskning..

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 17 kl. 08:02

Ny forskning visar: Därför mobbar vi på nätet

Falsk bild av andras värderingar kan få oss att bli digitala Mobbare, visar forskning..

SVT - 16 mar 17 kl. 19:39

Många berättar att de mobbats som vuxna

Förskolelärare som fryser ut kollegor och bankchefer som Mobbar anställda. De senaste dagarna har många valt att dela sin berättelse om mobbning med SVT Nyheter..

Barometern - 31 mar 17 kl. 05:57

Andra partier ­­mobbar inte SD

Signaturen Conny. S vill i en insändare publicerade i Barometern-OT den 29 mars ha slut på mobbningen av SD i riksdagen och ifrågasätter vår demokrati baserat på det faktum att KD har mycket färre röster än SD men mer inflytande..

Expressen - 07 feb 17 kl. 06:25

Inget är roligare än när makten tappar det

Hur bemöter man en president som Mobbar, hotar med krig och anser sig ha rätten att ta kvinnor på könet, men inte att kvinnor själva har rätten att bestämma över sitt eget kön?.

YA - 08 mar 17 kl. 03:00

"Vi ska stoppa att folk mobbar andra"

Varje tisdagseftermiddag jobbar elever på Lindesborgsskolan med värdegrundsarbete i praktisk tappning. "Börja trivas sluta kivas" är den slogan som barnen på skolan själva demokratiskt röstat fram..

Nerikes Allehanda - 01 mar 17 kl. 05:00

"Det är en som trycker ned någon annan, som gör att en person mår lite sämre"

Fyra elever berättar att de inte känner till någon mobbning ansikte mot ansikte på sin skola. Men visst förekommer det i skolor, och ännu mer på internet.
– Jag hoppas alla som är 15 år förstår hur man ska behandla en annan människa, men så är det inte riktigt.

YLE - 29 dec 16 kl. 23:29

Roland väntar på att någon skulle hälsa på - "Varför är jag så ensam?"

Även om Roland Grankulla har många släktingar och vänner känner han sig ensam nästan varje dag. Bilarna susar förbi hans lägenhet i Larsmo och det är sällan någon stannar och sticker sig in. Många säger att de tänker komma.

Affärsvärlden - 10 jan 17 kl. 15:48

Chefer som mobbar - en vanlig företeelse

Mobbande chefer är en mycket vanlig företeelse på svenska arbetsplatser. Det visar Arbetsmiljöverkets statistik. Över hälften av de anmälda arbetssjukdomarna i kategorin kränkande särbehandling beror på problem med chefen..

Dagensanalys.se - 09 jan 17 kl. 17:02

Forskning: En psykopat till chef kan göra dig till en mobbare

Forskning från Universitetet Manchester Business School visar att dåliga chefer inte ”bara” leder till att anställda drabbas av depressioner och skapar destruktiva stämningar på arbetsplatsen. Det visar sig också att psykopater eller narcissister i ledarskapet skapar mobbande anställda. Studien är baserad på intervjuer med 1 200 deltagare som ställts frågor kring sitt välmående och förhållandet till deras chefer.

Skånskan - 25 nov 16 kl. 05:00

Melania är ett lackmustest

ERWP.fif(0)KRÖNIKA En förmodligen ganska överraskad slovensk före detta fotomodell blir nu Förenta Staternas första dam. Hon har i ett av sina fåtaliga framträdanden lovat att fokusera på att avskaffa mobbning och internettrollning.

Nyheter 24 - 14 nov 16 kl. 11:05

Stjärnans fantastiska gest – skänker vinstpengarna till världens bästa grej

Bosniern Nicola "NiKo" Kovac är en av de vassate i Counter-Strike-världen, men spelandes i laget Mousesports brukar han ofta få bära sitt lag själv på LAN-turneringar. Och på ESL räckte det för att vinna pris för turneringens bästa spelare. Nu står det klart att han väljer att donera pengarna till forskningen mot cancer.

Expressen - 14 okt 16 kl. 05:39

Låt inte mobben ersätta polisen

Krisen inom rättsväsendet kan i värsta fall bana väg för Mobbar och medborgargarden. Det får inte ske..

DalaDemokraten - 10 okt 16 kl. 16:30

Vuxna som mobbar blir teater

Vuxenmobbning är ett samhällsproblem som rent fysiologiskt kan jämföras med tortyr. Om detta vill Dalateatern berätta. Därför efterlyser man dalfolkets erfarenheter av mobbning.

Nyan - 06 okt 16 kl. 12:21

Första mötet i antimobbningskampanjen

I måndags hölls det första mötet om antimobbningskampanjen som Cita Nylund vill dra igång.
Som Nya Åland tidigare berättat vill en grupp personer med Cita Nylund i spetsen öka föräldranärvaron för att motverka mobbning bland unga. Av de 20 som anmält sitt intresse för att delta i arbetsgruppen kunde åtta närvara vid måndagens möte.

Barometern - 05 okt 16 kl. 06:23

Poliser mobbar andra poliser

Visselblåsare göre sig icke besvär inom poliskåren. De kritiserar fel och brister men blir mobbade och utfrysta av de egna cheferna..

Nyteknik - 08 sep 16 kl. 09:17

Forskare: Därför mobbar chefen sina bästa anställda

Vissa chefer kan känna sig hotade av starka medarbetare, vilket i sin tur ofta leder till mobbning. Det visar en ny studie från Wake Forest University School of Business i USA..

DN - 09 maj 16 kl. 06:00

Om ditt barn mobbar andra – så ska du agera


Ett stort problem med mobbning är föräldrar som vägrar inse sina egna barns roll i trakasserierna. Experter säger att det är upp till de vuxna att lära sig hantera situationen. Risken är annars allvarliga konsekvenser för både Mobbare och mobbad senare i livet..

Aftonbladet - 14 apr 16 kl. 15:47

”Vuxna männen som mobbar unga tjejer borde ha växt upp”

Molly Sandén och Magnus Carlson ger näthatet en smocka.

GöteborgsPosten - 30 mar 16 kl. 13:52

Chris Brown mobbar sångerska efter självmordsförsök

R&B-sångerskan Kehlani försökte nyligen begå självmord. Något hon skrev om på Instagram från sjukhuset. Och på Twitter är orden hårda från artisten Chris Brown..

Skånskan - 12 mar 16 kl. 16:30

Talade om mobbningens oanade konsekvenser

Svedala Att mobba någon är inte bara elakt utan också dumt. Den som fälls för brott kan tio år efteråt ha problem med att få körkort, lägenhetskontrakt eller visum till USA. Det berättade kommunpolis Nena Ermin för Näverlönnskolans elever.

Nerikes Allehanda - 27 feb 16 kl. 09:15

Krönika: Kan lukta mig till fega individer

Det finns mycket orättvisor i världen, mycket lidande, krig och elände. Människor behandlar varandra illa, luras, slåss, Mobbar, snor och skor sig på andras slit och engagemang..

SvD - 11 feb 16 kl. 05:45

"Medborgargarden" växande verktyg för nazister

Gatupatrullering och medborgargarden har blivit högerextremisternas senaste propagandaverktyg. Högerextrema Mobbar attackerar asylboenden och påstår sig patrullera såväl Göteborgs innerstad som Öresund med båt. Företeelsen kan bli vanligare, tror Daniel Poohl på Expo.

UNT - 06 feb 16 kl. 13:19

Beredskap för fler mobbar i landet

Polisen har fortfarande hög beredskap efter att en stor mobb attackerade människor i centrala Stockholm..

UNT - 06 feb 16 kl. 13:45

Beredskap för fler mobbar i landet

Polisen har fortfarande hög beredskap efter att en stor mobb attackerade människor i centrala Stockholm..

Skånskan - 30 jan 16 kl. 15:00

Svårt att få bukt med mobbandet

Sjöbo I tio år har Sjöbo kommun arbetat med metoden ”Kraft” för att bekämpa mobbning i skolan. Men att få ner andelen som uppger att de blivit mobbade har visat sig vara svårt. När Kraftfyllt arbete mot mobbning (Kraft) startade uppgav 7,9 procent av eleverna att de mobbats, i fjol var den siffran 8,8 procent.

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 16 kl. 14:47

Vi vuxna har misslyckats när barn dödar barn

En 14-åring har knivhuggit en 15-åring till döds på en till synes helt vanlig högstadieskola i norra Skåne.En 14-åring har gjort det värsta man kan göra mot en annan människa.En 15-åring finns inte bland oss längre.

Sydsvenskan - 12 jan 16 kl. 14:47

Vi vuxna har misslyckats när barn dödar barn

En 14-åring har knivhuggit en 15-åring till döds på en till synes helt vanlig högstadieskola i norra Skåne.En 14-åring har gjort det värsta man kan göra mot en annan människa.En 15-åring finns inte bland oss längre.

Nerikes Allehanda - 23 dec 15 kl. 05:15

En oerhört imponerande person

För en tid sedan föreläste Georgios Karpathakis, social entreprenör och grundare av Underbara adhd, för oss på Barn- och elevombudet.Georgios Karpathakis, som bland annat berättade sin historia i Sommar i P1 i somras, är en oerhört imponerande person, med ett synnerligen tungt bagage. Han fick sin ADHD-diagnos först som 25-åring och har alltså gått igenom hela sin skoltid utan att ha fått den hjälp han faktiskt haft rätt till.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.