Minska

Wednesday, 15 August, 22:44

Nyheter om Minska

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 23 jul 18 kl. 06:00

Skräddarsydd hemvård

Från och med vecka 34 finns kommunens grupp Trygg hemgång tillgänglig för vård och rehabilitering i hemmet efter en sjukhusvistelse. Detta förväntas Minska behovet av korttidsvård..

Expressen - 09 jul 18 kl. 19:36

Zozans krav till politikerna: Ta tag i porrfrågan

Fler politiker måste våga ta tag i porrfrågan för att Minska mäns våld mot kvinnor. Och alla partier ska göra mäns våld mot kvinnor till valfråga, anser Zozan Inci avgående ordförande för Roks.
– Mänskliga rättigheter ska gälla för alla oavsett kön, sexualitet och etnicitet, säger Zozan Inci i första avsnittet av Lisah Silfwer möter, Expressen TV:s serie om mäns våld mot kvinnor..

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

Alla uppfinningsrika biltillverkare

Tänk om biltillverkarna lagt den tid de lägger på kreativt fuskande på att förbättra sina bilmodeller? Till exempel genom att göra dem mer klimatvänliga.
”Volkswagenskandalen” som briserade för tre år sedan avslöjade att biltillverkare fuskade med tester på hur mycket kväveoxid bilmodellerna släppte ut.

PrivataAffärer - 26 jul 18 kl. 14:12

ECB rör inte styrräntan

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad vid -0,40 procent. Det meddelade ECB vid en telefonkonferens.

PrivataAffärer - 26 jul 18 kl. 10:05

Pandora faller stort i Köpenhamn efter analys

Enkäten har enligt Carnegie fått mer negativa svar än någon gång sedan enkäterna började göras 2011. Fler än 50 procent av handlarna som intervjuats indikerar att försäljningen sjunkit under andra kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol. USA är enligt Carnegie ett positivt undantag, men försvagning har samtidigt skett i Storbritannien, Kanada och Australien.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 18 kl. 09:31

Arbetslösheten fortsätter minska

Fler och fler får jobb. Enligt färska siffror från SCB var arbetslösheten 7,2 procent i juni. Det är minskning med 0,2 procentenheter jämfört med samma period i fjol.

Sydsvenskan - 26 jul 18 kl. 09:31

Arbetslösheten fortsätter minska

Fler och fler får jobb. Enligt färska siffror från SCB var arbetslösheten 7,2 procent i juni. Det är minskning med 0,2 procentenheter jämfört med samma period i fjol.

YLE - 18 jul 18 kl. 09:56

Forskaren Mikael Kilpi sörjer då stammen minskar: Bara tio procent av mina häckande ejdrar finns kvar

Ejderpopulationen fortsätter att Minska. Hotbilden består främst av rovdjur som äter ejderhonor, men även en virussjukdom kan påverka stammen. Det gör ejderforskaren Mikael Kilpi ledsen..

Dagens PS - 26 jul 18 kl. 07:06

Breda uppgångar på Wall Street

New York-börsen avancerade uppåt på bred front under onsdagens handel med stöd av uppgångar bland de populära teknikaktierna. Facebook steg i ordinarie handeln med 1,3 procent, men föll med hela 20 procent i efterhandeln efter delårsrapporten. Även Twitter föll i efterhandeln med 4 procent.

DI - 08 jul 18 kl. 17:37

Hans app ska få svenskarna att bli miljömedvetna – "en knuff i rätt riktning"

David Anderssons forskning om livsstil och klimatpåverkan har lagt grunden för den världsunika webbtjänsten Svalna som analyserar ditt bankkonto och avslöjar hur din konsumtion påverkar miljön. I ett samarbete med Uppsala kommun ska Svalna hjälpa kommunens invånare Minska sina klimatutsläpp..

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 18 kl. 06:00

Min mening: "Många Åstorpsbor hos kronofogden"

Margareta Pålsson (M) undrar vad kommunen gör för att Minska antalet..

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 07:32

Godare hälsa med rätt mat – världens nyttigaste råvaror

  Supermat och nyttigheter – vad avgör egentligen om något är nyttigt? Enligt Healthline är termen ”superfood” något som används frekvent inom marknadsföring, men sanningen är att det inte finns en enda råvara som löser alla våra problem. Alla är vi olika och lever efter olika matvanor, och nyttig mat har inte alltid samma innebörd.

Västerbottens Folkblad - 24 jul 18 kl. 19:00

[PLUS] Vatten i fokus när Sverige behöver klimatanpassas

Samtidigt som stora krafttag krävs för att Minska människans påverkan på växthuseffekten, behöver....

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 18 kl. 16:27

Blir det verkligen en besparing?

I takt med att folk begär utträde ur Svenska kyrkan Minskar kyrkans inkomster. Nu ser kyrkan över sina fastigheter/byggnader för att se var de kan Minska utgifterna. I Säffle pastorat finns flera idéer till besparingar..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 18 kl. 15:43

Butikerna säljstoppar grillar och kol

När eldningsförbudet i Värmland nu skärpts till att gälla all form av eldning, även grillning på egen tomt, gör också livsmedelsbutikerna sitt för att Minska risken för att folk ändå ska grilla..

SR - 25 jul 18 kl. 14:12

Het sommar leder till minskat laxbestånd

Det svenska vildlaxbeståndet kommer att Minska till följd av värmen i sommar som stressar fiskarna, enligt Håkan Carlstrand, utredare vid Havs- och vattenmyndigheten..

Supermiljöbloggen - 23 jul 18 kl. 15:17

Del 1 : Det är dags att bryta tillväxtberoendet

Oftast föreslås teknik och ekonomiska styrmedel lösa de ekologiska utmaningar vi står inför – effektivisera, elektrifiera, använda biomaterial, förnyelsebar energi, grön skatteväxling och cirkulär ekonomi. Allt detta är absolut nödvändigt med tanke på hur akut läget är för vår jord. En fråga som ingen vill beröra är dock idén om den eviga tillväxten.

PrivataAffärer - 25 jul 18 kl. 11:00

Här är onsdagens färska analyser

Carnegie inleder bevakning av satellitkommunikationsbolaget Ovzon, med rekommendation köp och riktkurs 100 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. First North-listade Ovzon har en patenterad lösning i drift som möjliggör mobila bredbandstjänster via satellit.

Dagens PS - 25 jul 18 kl. 08:30

Börsfågeln ger dig 25 snabba swings

Han är twitterfågeln och daytradern som på mindre än två år flugit från ett nio till fem-jobb till över 80 semesterdagar om året i skidbacken. CMC Markets och TradeCMC har träffat den mytomspunna tradern och ställt 25 snabba, men livsviktiga, frågor. Här kan du testa en tradingplattform som Börsfågeln använder 1.

YLE - 25 jul 18 kl. 05:33

Morgonkollen: Sveriges bränder fortfarande svårsläckta, Finland lyckas inte minska på utsläppen i Östersjön

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

PrivataAffärer - 25 jul 18 kl. 06:00

”Ingen botten för guldpriset just nu”

I och med förra veckans statistik har guld-ETP:erna tappat tre veckor i rad, enligt Londonbaserade ETF Securities. Det är sannolikt Fed-chefen Jerome Powells positiva uttalanden kring den amerikanska ekonomin som påverkat guldpriset negativt, enligt Aneeka Gupta, chef för aktie- och råvaruresearch på brittiska ETF Securities. Powell uttalade sig med ovanlig tydlighet när han för några dagar sedan förutspådde fortsatta gradvisa räntehöjningar under resten av året.

Nya Wermlands Tidningen - 04 aug 18 kl. 06:00

Kan minska matsvinn

I sommarvärmen är det många som slänger mat – ofta helt i onödan. Var femte svensk kan inte skilja på bäst före-dag och sista förbrukningsdag. Med bättre kunskap om vad datummärkningarna betyder kan invånarna i Örebro län både Minska matsvinnet och få mer pengar över i plånboken..

Sydsvenskan - 16 jul 18 kl. 10:00

Det är inte främst polisen som behöver bättre ekonomi - det är medborgarna

Medborgarlön skulle Minska kriminaliteten och våldet i samhället. Det tror Jonas Thornell..

Dalarnas tidningar - 24 jul 18 kl. 10:46

Ledare: M och SD kan lugna sig med förbudet – tiggeriet tycks minska ändå

Över hela landet rasar debatten om tiggeri i det offentliga rummet. På många håll har SD motionerat om lokala förbud. Dessa har snabbt stött på patrull då de kommunala förvaltningarnas utredningar....

SR - 26 jun 18 kl. 10:01

Regeringen presenterar ny plan för integration

Regeringen, med samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S) i spetsen, presenterar i dag en långsiktig strategi för att Minska och motverka segregation..

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 18 kl. 10:00

Fotoförbud i domstolar riskerar den svenska öppenheten

Kan Minska tilltron till rättsväsendet, skriver Christoph Andersson..

Affärsvärlden - 24 jul 18 kl. 10:57

SHB lyfter Oriflame

Kosmetika-aktien stiger sedan Handelsbankens analytiker bytt råd från Minska till öka..

Sydsvenskan - 24 jul 18 kl. 10:00

Fotoförbud i domstolar riskerar den svenska öppenheten

Kan Minska tilltron till rättsväsendet, skriver Christoph Andersson..

PrivataAffärer - 24 jul 18 kl. 10:00

Här är tisdagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Oriflame till öka från Minska. Riktkursen sänks till 310 från 320 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

SmålandsPosten - 20 jul 18 kl. 06:00

Ingen kvinna ska vara ovetande om att hon kan ha osteoporos

I Kronoberg får årligen drygt 200 kvinnor en höftfraktur. Många frakturer beror på osteoporos (benskörhet). En förbättrad osteoporosvård skulle Minska antalet frakturer och därmed sjukvårdskostnaderna avsevärt, skriver Lisa Keisu Lennerlöf, ordförande på Osteoporosförbundet..

DI - 24 jul 18 kl. 07:35

Handelsbanken: Öka i sminkbolaget

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Oriflame till öka från Minska. Riktkursen sänks till 310 från 320 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt..

Skånskan - 23 jul 18 kl. 05:00

Patient blev starkt övermedicinerad

Höör En patient fick ut­skrivet beroende­framkallande läke­medel i stigande doser och utvecklade ett opioidberoende.Detta enligt lex Maria-anmälan som Skånes universitetssjukvård, Sus, gjort till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.
Den vårdenhet som anmälan gäller är vårdcentralen i Höör.

Sydsvenskan - 21 jul 18 kl. 07:50

Sensorer vid vägkanten ska varna för vilt

Ny teknik ska Minska antalet viltolyckor på hårt drabbade sträckor..

Cornucopia - 23 jul 18 kl. 11:50

Klimatsorgens faser baserat på Kübler-Ross

Kübler-Ross modell för sorgearbetet vid dåliga nyheter verkar gå utmärkt att tillämpa på folks reaktioner kring klimatförändringar, vetenskapen bakom dessa, samt politiken. En möjlig uppdelning i var olika grupper befinner sig på den femgradiga skalan följer nedan.
Smältande inlandsis på Grönland.

SR - 23 jul 18 kl. 11:39

Musikbranschen i Storbritannien vill minska plastanvändning

Tycker du om känslan av att riva bort plasten från en nyköpt cd eller vinylskiva? Snart kan det vara ett minne blott..

Affärsvärlden - 23 jul 18 kl. 09:39

SHB gillar CLX

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för CLX till köp från Minska. Riktkursen höjs från 73 kronor till hela 115 kronor..

PrivataAffärer - 23 jul 18 kl. 08:27

Här är måndagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Kinnevik till öka från köp. Riktkursen höjs till 345 från 335 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.