Milj��partiet

Wednesday, 23 January, 02:38

Nyheter om Milj��partiet

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 11 dec 18 kl. 15:41

Karolina Skog: “Det känns helt tondövt”

Att M och KD väljer att skrota flygskatten får hård kritik av miljöminister Karolina Skog (MP).  ”Miljöpartiet kommer att kämpa för flygskatten”, säger hon. .

DI - 10 dec 18 kl. 11:14

MP: ”Vi hade möjlighet att bygga ett samarbete som stängde ute SD”

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet uttrycker stor besvikelse efter Annie Lööfs besked om att hon nobbar Stefan Löfven som statsminister..

Expressen - 13 dec 18 kl. 17:58

Jullovsförbud var satir – politiker tvingas avgå

Miljöpartiet i Eslöv ville införa ateism i skolan, gripa motståndare till mångkultur och förbjuda jullovet.Det hela var en del av ett budgetförslag från Miljöpartiets ordförande Lars Ahlfors.Men allt var fejk och nu har Lars Ahlfors tvingats avgå.

Cornucopia - 30 dec 18 kl. 11:00

Nytt år utan ny regering

Fredagens förmodade samtal mellan vuxna ledde ingenstan och Sverige går nu in i ett nytt år utan regering. Beskedet är att riksdagspartierna alltså är oförmögna till kompromisser eller ovilliga att släppa ifrån sig maktambitioner. Givet beteendet är ett extraval det enda rimliga, men inte nödvändigtvis en lösning.

Expressen - 12 okt 18 kl. 11:05

MP får igenom kravet om dieselförbud i Stockholm

Alliansen ska styra Stockholm tillsammans med Miljöpartiet, erfar Expressen.  I och med detta ska Miljöpartiet ha fått igenom sitt krav om att införa så kallade miljözoner i Stockholm. Det innebär att dieselbilar blir förbjudna på vissa gator i staden.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 19:07

SD: Böcker på utländska språk bort från bibblan

ESLÖV
Eslövs kommunfullmäktige antog under måndagskvällen budgeten för 2019. Det var den första från den nya majoriteten där inte bara Socialdemokrater och Moderaterna ingår utan även Liberalerna. Ett SD-förslag om förbud mot böcker ”på utländska språk” väckte debatt på mötet.

DN - 15 nov 18 kl. 16:35

Faktiskt helt fel att MP vill beslagta bostäder och ge till flyktingar

Enligt ett blogginlägg som under onsdagen publicerades av debattören Katerina Janouch ska riksdagsledamoten Maria Ferm och ”Miljöpartiet Högalid” ligga bakom en namninsamling om att beslagta svenskars bostäder för att ge dessa till flyktingar. Men MP, som inte har en lokalavdelning med namnet ”Miljöpartiet Högalid”, ligger inte bakom namninsamlingen, som togs ner tidigare i veckan..

DN - 17 dec 18 kl. 14:03

Stockholmspartist tar plats för C

Efter 16 år gör stockholmspartisten Svante Linusson comeback i politiken – som representant för Centern. – Jag är liberal och ickesocialist, det ska bli jättekul att samarbeta med både Centern och Miljöpartiet, säger han..

DI - 30 nov 18 kl. 08:02

MP:s besked: Vi röstar rött för varje regering vi inte ingår i

Pressen ökar på Stefan Löfven från alla håll. Nu meddelar Miljöpartiet att de inte tänker släppa fram en regering om de inte själva får sitta i den.  ”Vår ingång är att vi kommer att rösta rött för varje regering som vi inte ingår i, säger språkröret Isabella Lövin i P1-Morgon..

Expressen - 27 nov 18 kl. 06:59

Kompromissen om Löfven kan rädda Liberalerna

Jan Björklund är beredd att sätta sig i en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet – men han har bara halva partiet med sig.Den interna striden kan därför sluta med en kompromiss om Löfven – att L går i opposition och lägger ned sina röster i kommande statsministeromröstningar, enligt flera initierade bedömare.– Man försöker hitta en kompromiss som alla kan leva med, säger statsvetaren Svend Dahl, chef för Liberala Nyhetsbyrån..

Skånskan - 12 dec 18 kl. 05:00

Maktskiftet: SD kniper topposterna i kommunen

HÖRBY På måndag, när kommunfullmäktige sammanträder, kan Cecilia Bladh in Zito (SD) bli vald till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Hörby kommun. Hon är som väntat valberedningens förslag.
Sverigedemokraterna ser dessutom ut att ta hand om ordförandeposterna i alla de tunga nämnderna.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 23:32

MP-krav om förbud mot jullov stoppas

ESLÖV Förbjud jullov i skolan, hjälp kritiker av mångkultur att flytta från Eslöv – och tvinga alla män över 18 år till tvingande kurser i jämställdhet och allas lika värde vart tredje år.
Det är ett axplock ur ett radikalt budgetförslag som Miljöpartiet i Eslöv presenterade under torsdagen – och som efter bara några timmar nu dras tillbaka.Under kvällen gick Miljöpartiets Skåneavdelning ut med ett pressmeddelande där man hävdar att allt var ”satir” och att förslaget nu dras tillbaka.

Skånskan - 22 dec 18 kl. 13:43

Folktandvården höjer taxorna kraftigt 2019

Skåne Det blir dyrare att undersöka och laga sina tänder hos Folktandvården 2019.
Flera taxor höjs med mellan 20 och 56 procent.Det är priserna för de vanligaste åtgärderna som höjs.

Blekinge Läns tidning - 22 dec 18 kl. 05:00

Replik: ”Pär Holmgren är och förblir demokrat”

Olle Hilborn (MP) svarar på ledaren ”Miljöpartiet de bruna?” (BLT den 15 december)..

Barometern - 08 jan 19 kl. 16:39

Miljöpartist vill ta vara på regnvatten

Om mer regnvatten används till pooler och toaletter, sparas på dricksvatten. Det menar Miljöpartiet som föreslår separering av regnvatten i en motion..

Expressen - 27 nov 18 kl. 06:20

Svälj stoltheten, moderater –  låt oss regera med MP

Moderaternas makthunger börjar på många sätt likna det som länge varit ett av Socialdemokraternas största kännetecken.M måste börja kompromissa så att vi kan bilda en Alliansregering med Miljöpartiet, skriver Centerns ungdomsförbund..

DN - 13 dec 18 kl. 11:16

Meteorolog och kulturminister toppar Miljöpartiets EU-valslista

Meteorologen Pär Holmgren och kulturminister Alice Bah Kuhnke toppar Miljöpartiets förslag till lista på kandidater i EU-parlamentsvalet. Det skriver partiet i ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 19 dec 18 kl. 20:00

Malmös mittenstyre förlorar ett kommunalråd

Offensiven från M, V och SD gav resultat – Miljöpartiet går miste om kommunalråd..

UNT - 17 dec 18 kl. 08:42

Malmberg nominerad till nytt språkrör

Uppsalapolitikern Niclas Malmberg, tidigare riksdagsledamot för Miljöpartiet, kan bli den som efterträder Gustav Fridolin som språkrör..

Skånskan - 13 dec 18 kl. 15:14

Ahlfors ångrar ingenting

ESLÖV Miljöpartiets ordförande i Eslöv Lars Ahlfors hamnade ordentligt i hetluften på torsdagen sedan han lanserat ett alternativt budgetförslag för Eslöv 2019 som innehöll ett antal uppseendeväckande radikala förslag till stöd för ett mångkulturellt samhälle.
Lars Ahlfors ångrar ingenting men har nu avgått som ordförande.Hans budgetförslag gick bland annat ut på att införa nya ordningsregler i Eslöv så att motståndare till mångkultur skulle kunna gripas av polis och att de skulle uppmuntras att flytta från kommunen, samtidigt som jullovet och andra högtider med kristen bakgrund skulle förbjudas.

Expressen - 15 nov 18 kl. 06:49

Lööfs vittring – spelet om makten i regeringen

Centerledaren har en helt central position i svensk politik just nu. Annie Lööf säger att hon vill se en lösning där alliansen samarbetar med Miljöpartiet, men statsvetaren Jenny Madestam tror hon egentligen själv vill bli statsminister. – Jag tror att det är hennes mål, säger Madestam.

Trelleborgs Allehanda - 14 dec 18 kl. 18:00

MP föreslår skattehöjning och p-avgifter

Precis som Socialdemokraterna vill Miljöpartiet göra stora satsningar på skolan. MP vill dock finansiera satsningen genom att bland annat införa p-avgifter och höja skatten..

Skånskan - 20 dec 18 kl. 20:33

Budgeten klubbad efter åtta timmar

malmö Efter många timmars debatt med fokus på den spruckna Malmöalliansen kunde slutligen S och L få igenom sin budget med stöd av Miljöpartiet.S och L-budgeten fick 27 röster medan M och C-budgeten samlade 16 röster i den avslutande voteringen. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna avstod från att rösta.

Blekinge Läns tidning - 21 dec 18 kl. 03:00

Hårda protester mot nya bostäder

Nu planeras det för bostadsbebyggelse på Vitahallsslätten, som ligger i direkt anslutning till Blekingevägen. Men både Vänstern och Miljöpartiet protesterar mot planerna som innebär att bokskogen offras..

Expressen - 07 dec 18 kl. 20:17

Åsa Romson: Löfven var redo att kasta ut MP

Stefan Löfven var beredd att kasta ut Miljöpartiet ur regeringen under flyktingkrisen.Det skriver tidigare MP-språkröret Åsa Romson i en bok, rapporterar Aftonbladet..

SmålandsPosten - 13 dec 18 kl. 12:24

Vems EU-politik skall Kuhnke driva?

Under torsdagen lämnade Miljöpartiets riksvalberedning sitt förslag till hur partiets valsedel inför det kommande EU-valet skall se ut. Till mångas förvåning toppas förslaget av kulturminister Alice Bah Kuhnke. Att kändismeteorologen Pär Holmgren därutöver föreslås som tvåa, gör dessutom att partiet i praktiken underkänner samtliga sina nuvarande Europaparlamentariker..

Skånskan - 20 dec 18 kl. 14:05

Större politisk organisation klubbad

MALMÖ Flera partier var kritiska till utökningen av den politiska organisationen men inget parti röstade emot när nio kommunalråd och 16 politiska sekreterare klubbades igenom.– Jag och många Malmöbor frågar oss varför det behövs ytterligare sex heltidsanställda när två partier ska driva kommunen istället för ett, undrade Håkan Fäldt (M).
Förslaget klubbades igenom men som nämnts undrade flera partier om utökningen var nödvändig.

Cornucopia - 20 dec 18 kl. 12:43

Talmannen ger riksdagen julledigt - sista voteringen 23:e januari, sedan extraval

Riksdagens talman Andreas Norlén har gett majoriteten av riksdagsledamöterna julledigt genom att spika datum för de fortsatta misslyckade försöken att bilda en ny regering. Nya voteringar kommer  ske den 16:e och 23:e januari oavsett och därefter blir det i så fall extraval.En dryg månad kvar tills extraval klubbas.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 16:09

Regionen vill stoppa gruvdrift

Skåne Region Skåne kräver en lagändring så att markägare ska kunna säga nej till mineralbrytning.Efter mötet i regionstyrelsen är det klart att alla partier ställer sig bakom Centerpartiets förslag att skriva ett protestbrev till regeringen angående grävningar av mineral på Österlen. I somras fick företaget Scandinavadium tillstånd att leta efter vanadin, zink, koppar, guld och silver på olika platser på Österlen och Mellanskåne.

SVT - 13 dec 18 kl. 00:03

S anklagar M och KD för Trump-politik om klimatet

Dagens budget får bred kritik för de stora besparingar som görs på klimatpolitiken. Socialdemokraterna jämför inriktningen med Donald Trump, Miljöpartiet kallar det vansinne och även Centern tycker M och KD satsar för lite..

Blekinge Läns tidning - 13 dec 18 kl. 05:00

Miljöpartiets krokodiltårar

Miljöpartiets Janine Alm Ericson sparande inte på kraftuttrycken när hon kritiserade M/KD-budgetens förändringar på klimatområdet. Men det är bara larv av Miljöpartiet. Flera av de subventioner eller skatter som riksdagen nu vill ta bort är mer eller mindre helt meningslösa ur klimatsynpunkt..

GöteborgsPosten - 30 nov 18 kl. 08:04

MP kräver ministerpost för att stödja Löfven

Miljöpartiet kommer rösta ner varje regering som de själva inte ingår i. Det beskedet ger språkrör Isabella Lövin i en intervju med Sveriges radio..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 05:00

Politiskt sparförslag kan stoppas i kväll

Höör I kväll väljs ledamöter till samtliga av kommunens nämnder och ordförandeposterna ska tillsättas. Johan Svahnberg (M) lär väljas till kommunstyrelsens ordförande och blir då Höörs hittills yngsta kommunalråd – men på andra punkter har alliansen redan stött på patrull från oppositionen.Allianspartierna fick vid budgetfullmäktigesammanträdet i november igenom sänkta politiska kostnader samt ytterligare sparbeting på socialnämnden och kultur- och fritidsnämnden till förmån för tillskjutna pengar till barn- och utbildningsnämndens budget under kommande år.

Politologerna - 16 dec 18 kl. 16:00

En valdag 2019 räcker gott

Den 14 december förkastade Sveriges riksdag talmannens andra förslag till statsminister. Stefan Löfven fick inte tillräckligt stöd för att kunna bilda en ny regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Exakt en månad tidigare var det Ulf Kristersson som inte fick de röster som krävdes för att få bilda en regering, som då skulle innefatta Moderaterna och Kristdemokraterna.

DI - 06 dec 18 kl. 17:49

MP:s krav på Löfven – öppnar för skattesänkningar

Annie Lööf har gjort det. Jan Björklund har gjort det. Jonas Sjöstedt har också gjort det.

Dagensanalys.se - 18 dec 18 kl. 15:03

”Ica och Ericsson dominerar tillsammans med amerikanska storvarumärken”

Volvo, ICA och Google är några av de mest omnämnda varumärkena 2018 i svenska redaktionella medier. Mest omnämnda sociala plattformen är Twitter, medan Socialdemokraterna är det mest omnämnda politiska partiet. Det visar medieföretaget M-Brain och Sveriges Annonsörers sammanställning över året som gått.

Västerbottens Folkblad - 18 dec 18 kl. 20:00

”Sverige ska vara tillgängligt för alla”

Riksdagen måste fatta de beslut som krävs och kommunerna ta ansvaret som de har för att även personer med funktionsnedsättningars rättigheter blir tillgodosedda. Det skriver Mats Dellrud och Åsa Strahlemo, Miljöpartiet. På Internationella funktionsrättsdagen arrangerades manifestationer för mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 01:00

Kan kändisarna rädda Miljöpartiet kvar i EU?

Mil­jö­par­ti­et gjorde ett fan­tas­tiskt bra val till EU-par­la­mentet för snart fem år se­dan. 15,4 pro­cent gav fyra man­dat. Fram­gången gjorde att par­tiet när­mast fick stor­hets­van­sin­ne och föll hårt i riks­dags­valet på hösten till hälften, 6,8 pro­cent.

Alingsås tidning - 10 dec 18 kl. 05:30

Fyrverkerier under lupp

Den lokala ordningsstadgan kan komma att ses över. Detta efter att både SD och C lämnat en motion, respektive ett förslag, som ifrågasätter regelverket för fyrverkerier.
SD, som lämnade in sin motion i februari, föreslår ”att kommunen utreder och genomför att all försäljning av pyrotekniska produkter förbjuds i kommunen”, samt ”att alla fyrverkerier ska ha polismans tillstånd.

Skånskan - 15 dec 18 kl. 15:00

Liberaler utan både platser och arvoden

STAFFANSTORP Liberalerna blir utan platser i nämnderna och därmed även utan arvoden.
Orsaken är att partiet fick för få mandat och inte ingår i någon valteknisk samverkan.Som SkD tidigare berättat har M och KD ingått en sådan samverkan och likaså S, MP, V och C.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.