Milj��partiet

Wednesday, 24 October, 01:20

Nyheter om Milj��partiet

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 12 okt 18 kl. 11:33

Jacques Wallner: Tuffare tider för de med äldre bilar när miljözoner införs

Räkna med att med Miljöpartiet i samarbete med Alliansen i Stockholm blir det ett större fokus på miljön i huvudstaden. Och tuffare tider för dem med äldre bilar..

SR - 11 sep 18 kl. 08:21

"De har varit språkrör för den löfvenska regeringen"

Miljöpartiet balanserar på riksdagsspärren. Partiet har begått fyra stora misstag under sin tid i regeringen, skriver det tidigare språkröret Birger Schlaug på DN:s debattsida..

Expressen - 08 sep 18 kl. 11:01

Malin Persson Giolito: Därför röstar jag inte som pappa

Miljöpartiet har inte lyft i opinionen under valrörelsens slutspurt. Nu manar författaren Malin Persson Giolito sina följare på Instagram att rösta grönt. Hennes pappa, Leif GW Persson, har däremot gått ut och uttryckt sitt stöd till Socialdemokraterna.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 15:00

Aktivist eller lojalist

Birger Schlaug har efter valet blivit en av Miljöpartiets största kritiker. Det före detta språkröret har alltid gått mot strömmen, så det är i sig inte konstigt. Han har dock rätt i en hel del av sin kritik.

Sydöstran - 28 sep 18 kl. 08:02

MP stödjer inte nytt styre – kräver flera uppdrag

Klockan 09.00 i dag meddelar Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna att ska fortsätta styra Karlskrona kommun. Men något stöd från Miljöpartiet blir det inte..

YA - 02 okt 18 kl. 15:02

Minoritetsstyre att vänta i Simrishamn

Avgörandet närmar sig. Flera partier har bekänt färg och i veckan ska Miljöpartiet och Centern bestämma sig. Kanske kan Simrishamns nya regering vara klar i veckan..

Skånskan - 02 okt 18 kl. 15:53

”Naturligt att borgerliga samarbetar”

höör Ett borgerligt minoritetsstyre är ingen dröm utan en fullt möjlig lösning. Det menar Moderaternas förhandlare Anders Netterheim som inte tror på någon ny Höörmodell.I kväll träffas allianspartierna för andra gången efter valet för att försöka få till ett gemensamt politiskt program och att senare bestämma poster till nämnder och styrelser.

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 13:54

Klart: De grönblå vill fortsätta styra regionen

Alliansen och Miljöpartiet vill fortsätta styra i Västra Götalandsregionen – trots att de inte bildar majoritet..

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 13:17

Klart: De grönblå vill fortsätta styra regionen

Alliansen och Miljöpartiet vill fortsätta styra i Västra Götalandsregionen – trots att de inte bildar majoritet..

UNT - 28 sep 18 kl. 13:00

Vänsterpartiet: ”Upp till bevis för S”

Vänsterpartiet anser att deras medverkan ändå krävs för att Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte ska bryta sina vallöften..

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 12:49

SD: "M och C spelar bara förvånade"

"Ett spel för makt och position". Så beskriver Sverigedemokraternas ordförande Sara-Lena Bjälkö det nya samarbetet över blockgränserna som Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna har inlett i Falkenberg..

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 18 kl. 12:00

Insändare: "Höganäs klimatmål behöver revideras nu"

Miljöpartiet vill ändra på kommunens klimatmål..

Expressen - 10 sep 18 kl. 06:46

Efter valsuccén – nu vill de bygga ut E6

Region Skåne är på väg mot regimskifte. Detta efter att Socialdemokraterna och Miljöpartiet backat och nu är mindre än alliansen. – Jag ska korta köerna till vården och på vägarna.

SmålandsPosten - 01 okt 18 kl. 14:33

Valet i Växjö: ” Vi har inte bråttom”

De borgerliga och miljöpartiet har ingen brådska att få till en gemensam politik..

Blekinge Läns tidning - 02 okt 18 kl. 06:00

Väljarnas verklighet - och Dahlboms!

Mats Dahlbom (C) i Karlshamn tycker inte om att bli påmind om att han efter den katastrofala valförlusten för Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Karlshamn omedelbart ryckte ut för att trösta och hjälpa dem..

Västerbottens Folkblad - 26 sep 18 kl. 15:00

”Helt klart lurigt av Lindberg som drar vinstlotten”

Tillslut presenterade även Umeås socialdemokrater hur man tänkt styra stan de kommande fyra åren. I en tidigare krönika förespråkade jag själv ett majoritet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Så hur blev det?

Expressen - 23 sep 18 kl. 22:53

L: "Gymnasielagen skulle aldrig ha antagits"

Migrationsöverdomstolen fattar beslut om den så kallade gymnasielagen på fredag nästa vecka. Framtiden för omkring 9 000 ensamkommande unga ensamkommande avgörs då. Miljöpartiet vill fortsätta hjälpa ensamkommande som drabbas om gymnasielagen underkänns.

DN - 05 sep 18 kl. 13:45

MP går till val på feministisk stadsplanering och att stänga Bromma flygplats

Mer pengar till cyklar, mindre plats för bilar och ”feministisk stadsplanering”. Det vill Miljöpartiet i Stockholms stad gå till val på, enligt deras valmanifest. Dessutom vill partiet ta bort all biltrafik på Skeppsbron..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 15:00

Kryssar sig rakt in i politiska hetluften

HÖRBY Nu är personrösterna räknade i kommunvalet i Hörby. Överlägset flest kryss – 555 stycken – fick Sverigedemokraternas Stefan Borg.
Bland uppstickarna märks bland annat Mikael Olsson i KD, som seglar rätt in i fullmäktige, och Ingela Brickling, som fick klart flest personröster hos Centern.

DN - 10 sep 18 kl. 21:00

”Grova strategiska misstag sänkte Miljöpartiet i valet”

DN DEBATT 11/9. Det i grunden systemkritiska Miljöpartiet blev under den senast mandatperioden ett parti bland de andra, ängsligt smygande omkring i en lagom harmlös mitt. Och i valrörelsen fortsatte man att onödigförklara sig själva genom att gång på gång hävda att Sverige nu under grön regeringsmedverkan är bäst i världen i klimatfrågan, skriver Birger Schlaug..

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 12:12

Ledarkollen: ”S mer skadliga än SD”

Dagens ledarkoll handlar om att Di anser att S är mer skadliga för näringslivet än SD, att ETC anser att just Dagens Industri är ”näringslivets fikarum”, om norrländsk socialdemokrati och om social rörlighet i Storbritannien. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. S mer skadliga för näringslivet än SD DI skriver om det politiska läget ur ett företagarperspektiv: ”Decemberöverenskommelsens olycka var att allianspartierna i förväg lade ner sig till förmån för S av rädsla för att SD skulle rösta på deras politik.

GT - 19 sep 18 kl. 10:48

Skärp kontrollen av hawalakontor

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har varit helt handlingsförlamade i frågan om hawalabankerna, skriver Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad (L)..

NT - 17 sep 18 kl. 21:00

Oppositionen vill utöka sitt inflytande

Valresultatet innebär att vare sig Miljöpartiet eller Vänsterpartiet kan få oppositionsråd av egen kraft i Norrköping..

YA - 11 okt 18 kl. 15:00

Ingen framtida femklöver – Miljöpartiet vill inte samarbeta med alliansen

Miljöpartiet vill inte ingå i något minoritetsstyre med alliansen i Tomelilla. Därmed blir det ingen femklöver utan enbart allianspartierna som kommande mandatperiod kan komma att styra Tomelilla, om de tidigare planerna går i lås..

Expressen - 10 sep 18 kl. 00:07

MP har sig självt att skylla för valfiaskot

De gröna prioriterade ner miljön och har inte lyckats slå mynt av de reformer man fick igenom. Därför är Miljöpartiet nu minst i riksdagen..

DN - 06 sep 18 kl. 11:27

MP kräver ny ministerpost

Miljöpartiet har i dag sex ministerposter.  Efter valet vill de ha en till: minister mot psykisk ohälsa.  – Den här epidemin av ohälsa kan inte fortsätta, säger språkröret Gustav Fridolin (MP).

DI - 10 sep 18 kl. 09:43

Klas Eklund: MP och V får inte så mycket att säga till om

En bred och hållbar uppgörelse som klarar uppgörelser över blockgränsen – det efterlyser toppekonomen Klas Eklund: ”Miljöpartiet kommer inte att få så mycket att säga till om den här gången”, säger han..

GöteborgsPosten - 29 sep 18 kl. 16:00

MP hjälper Alliansen ta makten i Mölndal

Trots ett katastrofval kan Miljöpartiet få starkt inflytande i Mölndalspolitiken genom att bilda majoritet med Alliansen. Förhandlingar har inletts..

GöteborgsPosten - 29 sep 18 kl. 12:00

Minoritet med sex partier vill styra Ale

Alliansen, Miljöpartiet och Framtid i Ale går samman. Om en knapp vecka ska de sex partierna presentera ett gemensamt politiskt program..

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 11:21

Fredrik utförde miljökuppen mot Miljöpartiet

Flygkuppen mot Miljöpartiet i Göteborg i går utfördes av reklambolaget Aeronom i Karlstad. GP har talat med piloten Fredrik som berättar att han bara utförde ett reklamjobb åt en kund som beställt jobbet av Aeronom.
– Jag ligger inte bakom det utan jag flyger åt ett bolag som flyger reklam över hela Sverige, säger piloten..

Expressen - 06 sep 18 kl. 10:29

Väljarna litar mest på M:s ekonomiska politik

Ulf Kristersson är segrare i en undersökning om trovärdighet i den ekonomiska politiken, genomförd av Novus på uppdrag av EFN.Sämst resultat får Miljöpartiet..

BT - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre".(TT).

SmålandsPosten - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre".(TT).

YA - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre".(TT).

Barometern - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre".(TT).

Kristianstadsbladet - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre".(TT).

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre". Kommunalråde.

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre"..

UNT - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT..

Sydöstran - 28 sep 18 kl. 10:55

Liberalerna i Uppsala går ihop med rödgröna

Nu står det klart att Uppsala får ett blocköverskridande styre sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp med Liberalerna i kommunfullmäktige, skriver UNT. Övriga borgerliga partier är kritiska till att L accepterar "vänsterstyre".(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.