Miljöpartiets

Wednesday, 26 February, 21:52

Nyheter om Miljöpartiets

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 06 feb 20 kl. 17:58

Snart avskaffas medborgarförslagen

MALMÖ I slutet av februari avskaffas möjligheten att lägga fram ett medborgarförslag för Malmöborna. Kvar finns Malmöinitiativet som kräver totalt 100 röster för att få en beslutsgaranti.
Både MP och V ville sänka gränsen till en enda person när frågan debatterades i kommunfullmäktige på torsdagen.

Barometern - 04 feb 20 kl. 14:37

Kommunstyrelse säger ja till flygplatsförsäljning

Kalmar kommun ska sälja hälften av aktierna i Kalmar Öland Airport till regionen. Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagen. Miljöpartiets upprepade invändningar fick ingen respons.

Kristianstadsbladet - 01 feb 20 kl. 05:00

Debatt: Låt inte ideologi gå före barnens bästa

Allt för många barn och ungdomar lider av psykisk ohälsa. Ångest och depressioner blir vanligare, samtidigt som barn kan få vänta i upp till två år på en neuropsykiatrisk utredning. För att vända trenden krävs krafttag av hela samhället.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 17:10

Matpriset för Lunds äldre höjs kraftigt

Lund När Miljöpartiet la ner röster gav det indirekt stöd till Lundakvintettens planer på att höja priserna för mat på kommunens äldreboenden.
Månadskostnaden för maten höjs från nuvarande 2 095 kronor till 2 800 kronor, en prisökning med 33 procent.– Ni drar till med en ökning på nästan 40 procent.

Sydöstran - 31 jan 20 kl. 09:05

Vegetariska heldagar totalsågas; ”Ska få kalops”

Miljöpartiets Lova Necksten vill införa en helvegetarisk dag i veckan på kommunala äldreboenden. Men hon kritiseras hårt av politiska motståndare..

DI - 12 feb 20 kl. 14:16

Miljöpartisternas förslag sågas – ”plakatpolitik”

Miljöpartiets EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke, Jakop Dalunde och Pär Holmgren skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att de….

Skånskan - 22 jan 20 kl. 18:52

Majoritet för extra miljarder till välfärd

Stockholm Förhandlingarna mellan M, KD och V har resulterat i ett förslag till en extra ändringsbudget med 7,5 miljarder till kommuner och regioner, nästan 2,5 miljarder mer än det förslag som regeringen lagt fram och som stöds av C och L.
Även SD stöder oppositionens förslag, som därmed har en majoritet i riksdagen.Finansieringen ska bland annat ske genom att Miljöpartiets nya variant på friår dras in, vilket ger 216 miljoner.

DN - 22 jan 20 kl. 15:29

Miljöpartiets förslag stoppar inte hedersvåldet”

Tre liberaler: Det krävs ökad handlingskraft för att på riktigt konfrontera det hedersrelaterade våldet och förtrycket..

Expressen - 21 jan 20 kl. 17:49

Januaripartierna saknar plan för hotet från oppositionen

Oppositionens planer på att riva upp flera reformer ur budgeten för att finansiera nya miljarder till kommunerna riskerar att försätta hela januarisamarbetet i gungning. I dagsläget saknas en plan för hur regeringen och dess två samarbetspartier C och L ska agera om M, V, KD och SD fäller det utpekade ingångsavdraget, en mångmiljardreform som varit mycket viktigt för Centern, samt Miljöpartiets satsning på så kallad utvecklingstid. Från S varnar man nu för långtgående konsekvenser för möjligheten att regera landet..

Skånskan - 20 jan 20 kl. 08:37

Politiskt förslag om fler kolonilotter

lund Så sent som i augusti körde den samlade oppositionen över Lundakvintetten i tekniska nämnden när det gäller hur långa de nya avtalen med kolonisterna ska vara.
Nu vill Jan Annerstedt (FNL) i en ordförandeskrivelse etablera nya koloniområden i Lund och kommunens tätorter.Lundakvintetten stod bakom förvaltningens förslag att avtalen med kolonisterna skulle kunna sägas upp i förtid från 2025 i de fall då det finns en gällande detaljplan för exploatering av området.

Jönköpingsnytt - 20 jan 20 kl. 18:36

Toppolitiker: "Jönköping en förebild"

Jönköpings län ligger i framkant i Sverige – i alla fall när det gäller lokala klimatinvesteringar. När ett av Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, besökte Jönköping under måndagen hyllade han de satsningar som görs i länen.
– När vi erbjuder möjligheter att finansiera klimatinvesteringar så står Jönköping redo att ta över stafettpinnen, vi är jätteglada att Jönköping är på tårna, säger Per Bolund.

Expressen - 20 jan 20 kl. 17:07

Rånvåg mot barnen – då värnar MP om förövarna

Med Miljöpartiets attityd kommer vi inte att kunna möta den rånvåg som just nu sköljer över våra barn. Det är en skymf mot brottsoffren. Än värre är att Stefan Löfven tillåter det, skriver Ebba Busch Thor och Ingemar Kihlström (KD)..

Expressen - 18 jan 20 kl. 10:56

Nytt asylbråk splittrar regeringen: ”Oseriöst”

Regeringen bråkar återigen inför öppen ridå i migrationsfrågan.Miljöpartiets Rasmus Ling anser att statsministerns nya besked om antalet asylsökande är ”olyckligt”.– Det är oseriöst att säga saker som man inte menar något med över huvudtaget, säger Ulf Kristersson till DN om Stefan Löfvens utspel..

Sydöstran - 15 jan 20 kl. 17:00

Tonen hårdnar i lokalt klimatbråk

Tonen hårdnar i klimatbråket om krisen inom passagerarflyget. Kommunalrådet kallar nu Miljöpartiets lokala ledare för ”fundamentalist”..

NSD - 14 jan 20 kl. 17:20

Grön ordförande i Gällivares kommunstyrelse

Miljöpartiets Henrik Ölvebo har tillträtt som kommunstyrelsens ordförande i Gällivare..

Skånskan - 11 jan 20 kl. 05:30

Flera gator kan få p-avgift

Lund I en motion till kommunfullmäktige vill Miljöpartiet i Lund att tekniska nämnden ska ge förslag på hur antalet gator med gratis parkering kan begränsas. Detta efter klagomål från boende.
Målet är bland annat att minska missnöjet bland boendet men även att se till att antalet bilar på Lunds gator minskar.

Skånskan - 10 jan 20 kl. 19:55

Rubin tog inte emot namn

TRELLEBORG ”Jag är stum”, ”uselt” och ”ett stort svek mot invånarna”.
Det var något av allt som sades när 4 354 namnunderskrifter fick lämnas i rådhusets kundtjänst i Trelleborg när ingen från kommunledningen mötte upp.– Jag är inte besviken personligen, men Mikael Rubin väljer att inte lyssna på 4 300 invånare som förtjänar bättre respekt än det här.

SR - 04 jan 20 kl. 07:15

MP-talesperson: Utred legalisering av cannabis

Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling vill utreda en legalisering av cannabis..

Aftonbladet - 03 jan 20 kl. 20:47

MP-topp: Utred legalisering av cannabis

▸ Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling vill att narkotikalagstiftningen ses över..

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 20 kl. 20:46

MP-topp: Utred legalisering av cannabis

Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling vill att narkotikalagstiftningen ses över. Avkriminalisering och legalisering av cannabis finns bland det riksdagsledamoten vill se utrett, rapporterar Dagens Nyheter. En lagändring skulle kunna minsk.

UNT - 03 jan 20 kl. 20:46

MP-topp: Utred legalisering av cannabis

Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling vill att narkotikalagstiftningen ses över..

Sydsvenskan - 03 jan 20 kl. 20:46

MP-topp: Utred legalisering av cannabis

Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling vill att narkotikalagstiftningen ses över. Avkriminalisering och legalisering av cannabis finns bland det riksdagsledamoten vill se utrett, rapporterar Dagens Nyheter. En lagändring skulle kunna minsk.

GöteborgsPosten - 03 jan 20 kl. 20:49

MP-topp: Utred legalisering av cannabis

Miljöpartiets rättspolitiska talesperson Rasmus Ling vill att narkotikalagstiftningen ses över. Avkriminalisering och legalisering av cannabis finns bland det riksdagsledamoten vill se utrett, rapporterar.

Corren - 02 jan 20 kl. 14:00

"Tonen i fullmäktige har hårdnat"

Miljöpartiets gruppledare Rebecka Hovenberg tycker att det gångna året handlat mycket om trygghet, samtidigt som hon önskar att klimatfrågorna diskuterats ännu mer..

Blekinge Läns tidning - 30 dec 19 kl. 04:00

Oppositionen: ”Risken är att man skrämmer bort barnen”

Det var en oenig nämnd som klubbade förslaget om höjda avgifter för Kulturskolans elever. Socialdemokraternas och Miljöpartiets ledamöter röstade emot. – Risken är att man skrämmer bort barnen, säger Stefan Österhof (S), andra vice ordförande i utbildningsnämnden..

BT - 23 dec 19 kl. 06:58

”Finns skäl att diskutera försäljningarna”

Miljöpartiets kommunalråd Tom Andersson anser att det finns skäl att lyfta Bemab:s försäljning av utsläppsrätter till politikernas bord. Och får medhåll av Ulrik Nilsson (M), bolagets vice ordförande..

Barometern - 19 dec 19 kl. 09:52

Ny chans för motion om ett tionde år

Miljöpartiets motion om ett tionde år på grundskolan ska bedömas en gång till sedan den återremitterats från kommunfullmäktige..

Aftonbladet - 18 dec 19 kl. 11:16

Gustav Fridolin efter skilsmässan: Inte så kul

▸ För några veckor sedan stod det klart att Miljöpartiets tidigare språkrör Gustav Fridolin, 36, och hustrun Jennie….

Skånskan - 17 dec 19 kl. 15:53

Skolnämnd tvingas begära mer budgetpengar

MALMÖ Grundskolenämnden tvingas nu att begära 50 miljoner ur kommunens kassa sedan Socialdemokraterna och Liberalerna förlorade omröstningen mot övriga partier på tisdagen.– Beslutet är beklagligt. Det finns inga pengar att bara ta till skolan.

Skånskan - 17 dec 19 kl. 05:30

S behöver en tydligare politik

Allt är relativt, men med brittiska Labours mått mätt var drygt 32 procent av rösterna ett uselt resultat i parlamentsvalet för en vecka sedan. Det finns skäl att vara ytterst försiktig med jämförelser mellan valresultat i olika länder. Varje land har sina speciella förhållanden, valsystem och politiska miljöer.

Dagens PS - 16 dec 19 kl. 07:35

Åkesson har högst förtroende – Löfven rasar

För första gången toppar SD-ledaren fårtroendelistan, uppger SVT. Enligt mätningen, som Novus gjort, har 31 procent av väljarna ganska stort eller mycket stort förtroende för Sverigedemokraternas partiordföranden. Även Ebba Busch Thor (KD) får 31 procents förtroendestöd av väljarna.

Politologerna - 12 dec 19 kl. 08:00

Lucka #12: Röstdelning och lokala partiers framgångar. Fallet Demokraterna i Göteborg

Röstdelning – att i de samtida valen till Riksdag, region och kommun rösta på olika partier – är en företeelse som ökat över tid. I valet 2018 sattes till och med ett nytt rekord – 31 procent av de svarande i den svenska Valundersökningen angav att de röstade på olika partier nationellt och lokalt och 28 procent att de röstade på olika partier nationellt och regionalt. I Göteborg uppskattas att 38 procent av väljarna röstade på olika partier till riksdagen och kommunen.

Politologerna - 13 dec 19 kl. 08:00

Lucka #13: Västlänkens betydelse för Demokraternas framgångar i Göteborg

Inlägget bygger på resultat som presenteras mitt och Henrik Oscarsson kapitel ”Röst(D)elning i Göteborg 2018” som ingår i SOM-institutets nysläppta bok Ingen kommer undan kulturen. Som gårdagens inlägg visade var det främst borgerliga riksdagsväljare respektive Sverigedemokratiska riksdagsväljare i Göteborg som i kommunvalet röstade på det nystartade lokala partiet Demokraterna. Partiet fick 16,95 procent av rösterna i kommunvalet 2018.

Expressen - 13 dec 19 kl. 06:30

Att skrota fungerande kärnkraft är dumheter

Varför ska en riksdagsmajoritet anpassa sig efter Centerpartiets och Miljöpartiets fobier kring kärnkraft? Det är rätt att tänka nytt och fritt om kärnkraftens framtid..

Cornucopia - 11 dec 19 kl. 10:12

Partisympatierna: MP, V och C har de yngsta väljarna - men Moderaterna är störst bland unga

"Jag dör hellre än röstar på något annat än sossarna!"SCB:s partisympatiundersökning för november 2019 (SCB PSU nov 2019) visar att MP, V och C har de yngsta väljargrupperna, medan S, SD och KD har de äldsta. Störst bland unga väljare i absoluta tal är dock Moderaterna och störst bland de så kallat sistagångsväljarna är Socialdemokraterna.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 16:06

Mål om koldioxid lades till

lund. En enig tekniska nämnd klubbade på onsdagskvällen sex mål som ska styra verksamheten framöver.
Gång- och cykelvägar ska göras med tillgängliga, särskilt för barn och unga.

Skånskan - 11 dec 19 kl. 20:18

Skolor får bilfria zoner

LUND. Med rösterna 10 mot en (Sverigedemokraterna var emot) röstade tekniska nämnden på onsdagskvällen för Miljöpartiets motion om att inrätta bilfria zoner runt kommunens skolor och förskolor.
– Jag är jätteglad att Miljöpartiet fick ett så starkt stöd för vårt förslag, säger Karin Svensson Smith (MP), kommunalråd, efter omröstningen.

SVT - 11 dec 19 kl. 18:40

Bolund (MP) om misstroendehotet: ”Skadligt för Sverige”

Misstroende som redskap för att påverka reformer borde användas mer sparsamt – för att inte skada Sverige. Det säger Miljöpartiets språkrör Per Bolund i SVT:s Mats möter, med anledning av den senaste tidens turbulens kring de kritiserade planerna för Arbetsförmedlingen..

Cornucopia - 11 dec 19 kl. 08:00

Partisympatierna: L och MP har de högst utbildade väljarna

Enligt SCB:s nypublicerade partisympatiundersökning november 2019 (PSU nov 2019) har Liberalerna och Miljöpartiet väljarkårerna med högst utbildning.
Partisympatier efter utbildningsnivå normerat runt 100. Data: SCB PSU november 2019Liberalernas väljare är de som är absolut mest högutbildade, följt av Miljöpartiets väljare.

DN - 11 dec 19 kl. 16:05

Göteborgs stad nobbar utlysa klimatnödläge: ”S fegar ur”

Göteborgs stad ska inte utlysa klimatnödläge. Hela Alliansen håller emot, men Miljöpartiets Karin Pleijel riktar….


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.