Miljööverdomstolen

Monday, 23 October, 16:57

Nyheter om Miljööverdomstolen

Sortering: Relevans | Senaste
ÖstersundsPosten - 18 sep 17 kl. 07:30

Länsstyrelsen vill göra omtag i striden om minikraftverket i Ede – Curt: "Jag får väl dra slipstenen ett varv till"

I förra veckan fick Curt Jonsson i Ede rätt i Mark- och miljö överdomstolen, han behöver inte riva minikraftverket. Länsstyrelsens besked att kravet i stället kan ställas på vägsamfälligheten rubbar inte Curts övertygelse. Nu vill han söka samförstånd med Länsstyrelsen..

BT - 19 sep 17 kl. 06:44

Strid om strandskydd på hög nivå: ”Ger mig aldrig”

Har Jörgen Anderssons stuga vid Skrimsjön i Seglora använts som renodlad ekonomibyggnad eller delvis som bostad? Den tvistefrågan har nått Mark- och Miljööverdomstolen efter flera års stridande..

ÖstersundsPosten - 18 sep 17 kl. 05:30

Länsstyrelsen vill göra omtag i striden om minikraftverket i Edsån - Curt: "Jag får väl dra slipstenen ett varv till"

I förra veckan fick Curt Jonsson i Ströms Vattudal rätt i Mark- och miljö överdomstolen, han behöver inte riva minikraftverket. Länsstyrelsens besked att kravet i stället kan ställas på vägsamfälligheten rubbar inte Curts övertygelse. Nu vill han söka samförstånd med Länsstyrelsen..

Länstidningen i Jämtland - 13 sep 17 kl. 12:44

Det blir omstart i fallet om minikraftverket

På länsstyrelsen blir det en omstart i fallet med Curt Jonssons minikraftverk, sedan Miljööverdomstolen förra veckan stoppade en rivning av kraftverket..

ÖstersundsPosten - 13 sep 17 kl. 12:44

Det blir omstart i fallet om minikraftverket

På länsstyrelsen blir det en omstart i fallet med Curt Jonssons minikraftverk, sedan Miljööverdomstolen förra veckan stoppade en rivning av kraftverket..

Kristianstadsbladet - 11 sep 17 kl. 18:15

Vattentornet blir fråga för Svea hovrätt

Frågan om framtiden för det gamla vattentornet på Ifö Sanitärs område lever vidare. Mark- och Miljööverdomstolen ger prövningstillstånd..

DalaDemokraten - 05 sep 17 kl. 14:51

Klart: 33 vindsnurror får byggas utanför Avesta

Mark- och Miljööverdomstolen avslår Olsbenningsbornas överklagan angående vindkraftspark på Målarberget i Norberg och Avesta kommuner..

Dalarnas tidningar - 05 sep 17 kl. 14:51

Klart: 33 vindsnurror får byggas utanför Avesta

Mark- och Miljööverdomstolen avslår Olsbenningsbornas överklagan angående vindkraftspark på Målarberget i Norberg och Avesta kommuner..

GöteborgsPosten - 31 jul 17 kl. 15:43

Orienthuset vann mot Lidl - får öppna butik på Hisingen

Göteborgs Orienthus får öppna butik på Hisingen – Lidls överklagan av det tillfälliga bygglovet avslås nu av Mark- och Miljööverdomstolen. – Nu vill vi ha goda grannrelationer med Lidl och alla andra aktörer på platsen, säger Nader Appasi, grundare och vd för Göteborgs Orienthus..

Sydöstran - 23 aug 17 kl. 12:59

Förtydligande om ärende i Miljööverdomstolen

Kommunen och Vmab överens om tidsplan för reningsverket..

Blekinge Läns tidning - 21 aug 17 kl. 13:58

Nu går lakvattnet nytt varv i domstol

Två reningsverk spelar huvudrollen i målet om lakvattnet från avfallsanläggningen som ska spolas ut i Mörrumsån. Nu ska målet avgöras i Miljööverdomstolen..

GöteborgsPosten - 15 aug 17 kl. 05:00

Upphäver strandskydd för nytt hus

Ett beslut om att tillåta bygget av ett nytt fritidshus inom strandskyddat område kan få stora konsekvenser för principen om nybyggen längs Bohuskusten. Fallet kan nu hamna i Mark- och Miljööverdomstolen..

Sydsvenskan - 25 jul 17 kl. 08:00

Odlingsmarken för värdefull – tvärstopp för hus vid dammar

Nyligen satte mark- och Miljööverdomstolen stopp för makarna Nordqvists stora bostadsprojekt..

Barometern - 01 aug 17 kl. 22:08

Domstol sätter stopp för byggtvist

Ett omtvistat bygglov på Revsudden har nått vägs ände. Mark- och Miljööverdomstolen tar inte upp fallet. Därmed gäller bygglovet och huset kan byggas..

Kristianstadsbladet - 20 jul 17 kl. 00:01

Rivningsdom har överklagats

Myndighetsnämnden har överklagat beslutet att vattentornet på Ifös fabriksområde får rivas. Nu ska mark- och Miljööverdomstolen ta ställning till om frågan ska gå ett varv till i rätten..

Blekinge Läns tidning - 04 jul 17 kl. 12:09

Ny prövning av soptippsvatten

Miljööverdomstolen ska pröva målet om lakvattnet som ska gå till Mörrumsån. Det finns fem överklaganden som ska behandlas..

ÖstersundsPosten - 20 jun 17 kl. 07:58

Idag avgörs om Curt Jonsson får behålla sitt kraftverk i Ede – ÖP liverapporterar på plats

Curt Jonssons histora engagerar många. Han lever av det hans gård ger, och får sin el från ett litet vattenkraftverk som saknar tillstånd. I dag möts Curt Jonsson utanför Strömsund och Miljööverdomstolen i en förhandling som i praktiken handlar om hans chanser att bo kvar..

SR - 19 jun 17 kl. 11:37

Rättsprocessen är över för Kivik Art Center

Det slutgiltiga beslutet från Mark- och Miljööverdomstolen innebär att Kivik Art Centres konstverk blir kvar. Artisten och författaren Ulf Lundell har i flera år försökt få bort det betongtorn från vilket man kan se hans bostad..

Corren - 22 jun 17 kl. 07:30

Kommunen får yttra sig i Asylenöverklagande

Mark- och Miljööverdomstolen vill ha in ett yttrande över Vadstena kommuns synpunkter på Asylenöverklaganden..

ÖstersundsPosten - 20 jun 17 kl. 17:53

När hela domstolen tog sig till Curt Jonssons torp för att titta på hans kraftverk

Curt Jonssons lilla, men otillåtna, kraftverk som förser hans torp och sallatsodling med ström stod i fokus när Miljööverdomstolen tog sig ut i skogen. De var inte ensamma. Fallet har väckt stor uppmärksamhet och Curt Jonsson har många supportrar..

ÖstersundsPosten - 20 jun 17 kl. 05:30

Curt strider för sitt vattenkraftverk - nu prövas saken i högsta instans

Curt Jonsson får sin strömförsörjning från ett litet privat vattenkraftverk i Ströms Vattudal. Länsstyrelsen vill att det ska rivas, men Curt har tagit strid för sin sak. Idag kommer Mark- och Miljööverdomstolen till Strömsund för att pröva frågan..

Nya Wermlands Tidningen - 14 jun 17 kl. 15:38

Byggnader får rivas

Det blir inget prövningstillstånd i Mark- och Miljööverdomstolen för de som överklagat rivningen av fastigheter i kvarteret Björktrasten.Därmed kan de nu rivas..

Skånskan - 24 maj 17 kl. 14:00

Plan görs om för att anpassas till huset

TITTENTE Ett hus i Tittente är byggt enligt det beviljade bygglovet. Nu visar det sig att bygg- och miljönämnden gjort en feltolkning vilket beräknas kosta minst
100 000 kronor.
Detaljplanen ska göras om för att anpassas efter det färdigbyggda huset.

Barometern - 22 maj 17 kl. 08:36

"Kommunen har varit mycket tydlig med sina planer"

Beslutet om att mark- och Miljööverdomstolen ska pröva den omtvistade detaljplanen för Oknebäck i Mönsterås väckte förvåning hos kommunen..

Trelleborgs Allehanda - 12 maj 17 kl. 17:00

Klart för nya bostäder i Skegrie

Mark- och Miljööverdomstolen tar inte upp grannarnas överklagande av detaljplanen för 200 nya bostäder i östra delen av Skegrie. Därmed är saken slutligen avgjord..

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 17 kl. 14:00

Ransvik blir inte fritidshus - Höganäs kommun vann i högsta instans

Mark- och Miljööverdomstolen anser inte att det klassiska kaféet ska vara fritidshus..

Skånskan - 25 apr 17 kl. 05:00

Sällsynt padda sätter p för plan

ERWP.fif(0)LIMHAMN
Planen medger runt 550 nya bostäder. Men nu kan Bufotes viridis hindra att de byggs.

Skånskan - 27 apr 17 kl. 10:23

Överklagar ”paddbeslut”

MALMÖ Politikerna i stadsbyggnadsnämnden tänker inte låta en padda hindra planen för Limhamns gamla skjutbaneområde. ERWP.fif(1)Nämnden beslöt på onsdagen att överklaga till sista instans, mark- och Miljööverdomstolen, och hoppas på att få prövningstillstånd.

Expressen - 23 apr 17 kl. 10:52

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet..

Barometern - 30 apr 17 kl. 05:00

Fortsatt tvist om nya tomter

Sista ordet är inte sagt om den omtvistade detaljplanen för Oknebäck i Mönsterås. Nu har Mark- och Miljööverdomstolen beslutat att pröva fallet..

Skånskan - 22 apr 17 kl. 07:00

Tuppen Claes i Hemmestorp stoppas

HEMMESTORP Mark- och Miljööverdomstolen prövar inte fallet om tuppen Claes i Hemmestorp utanför Blentarp. Det betyder att mark- och miljödomstolens beslut gäller och ägaren får inte hålla Claes på fastigheten inom det tätbebyggda området. ERWP.

Alingsås tidning - 26 apr 17 kl. 07:20

Snart ska vindkraftsparkens öde avgöras

I början av juni ska mark- och miljödomstolen ha sammanträde i Alingsås. Mötet kan avgöra om det blir någon vindkraftsetableringen på Rödene.
Eolus Vind har redan fått nej för sin tilltänkta vindkraftsetablering i Lärkeskogen.

Sydsvenskan - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda område.

Kristianstadsbladet - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda område.

BT - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.

Blekinge Läns tidning - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.

YA - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.

Trelleborgs Allehanda - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.

Sydöstran - 23 apr 17 kl. 02:46

Tuppen Claes får inte bo kvar

Fallet om tuppen Claes har blivit en långdragen historia. Men nu har mark- och Miljööverdomstolen beslutat att inte pröva fallet, vilket innebär att beslutet från mark- och miljödomstolen står fast. Därmed får Claes inte bo kvar i det tätbebyggda området, rapporterar Skånska Dagbladet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.