Miljööverdomstolen

Monday, 02 May, 14:32

Nyheter om Miljööverdomstolen

Sortering: Relevans | Senaste
News55 - 31 mar 16 kl. 15:14

Ulf Lundell får bakslag i konstbråk

Konstbråket mellan artisten och författaren Ulf Lundell och stiftelsen Kivik Art Centre handlar bland annat om att artisten vill få bort ett 18 meter högt torn som finns nära hans bostad på Österlen. Detta, eftersom han menar att man kan klättra upp i tornet och se rakt in på hans tomt. Länstyrelsen upphävde beslut om bygglov Det som började som en fråga om huruvida sju stycken konstverk uppsatta av Kivik Art Centre behövde bygglov eller inte, blev en fråga om huruvida naturområdet är lämpligt som en park med konst överhuvudtaget.

News55 - 31 mar 16 kl. 15:14

Ulf Lundell får bakslag i konstbråk

Konstbråket mellan artisten och författaren Ulf Lundell och stiftelsen Kivik Art center handlar bland annat om att artisten vill få bort ett 18 meter högt torn som finns nära hans bostad på Österlen. Detta, eftersom han menar att man kan klättra upp i tornet och se rakt in på hans tomt. Länstyrelsen upphävde beslut om bygglov Det som började som en fråga om huruvida sju stycken konstverk uppsatta av Kivik Art center behövde bygglov eller inte, blev en fråga om naturområdet kring Lilla Stenshuvud är lämpligt som en park med konst överhuvudtaget.

Blekinge Läns tidning - 31 mar 16 kl. 13:34

Jarls klagan prövas i högsta instans

Jarl Lindhs överklagan tas upp av Mark- och Miljööverdomstolen. Nu ska högsta instans granska grannens husbygge..

Skånskan - 23 mar 16 kl. 06:00

Nystart för omtvistat bygge

MALMÖ För drygt ett år sedan stoppade högsta instans byggplanerna för ett trygghetsboende på grund av jäv.
Nu vill ledningen för Södertorpsgården starta om på nytt, men är minst sagt irriterade hur man hittills hanterats av stadsbyggnadskontoret.I ett brev som skickats både till politikerna i stadsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen undrar företrädare för Södertorpsgården syrligt om man på stadsbyggnadskontoret inte delar politikernas målsättning om att det ska byggas fler bostäder i Malmö?

YA - 17 mar 16 kl. 03:00

Vindkraftsklagan nekas prövningstillstånd

Protesterna mot två planerade vindkraftverk i Hannas har nått vägs ände. Mark- och Miljööverdomstolen nekar prövningstillstånd..

Alingsås tidning - 12 mar 16 kl. 05:30

Nya överklaganden om skjutbanan

Närboende till skjutbanan i Ljur överklagar beslutet i Mark- och miljödomstolen vid Vänersborgs tingsrätt om försiktighetsmått. Skjutbaneärendet i Ljur går vidare. Man är nu inne på femte året.

Blekinge Läns tidning - 11 mar 16 kl. 05:00

Husbygge går till högsta instans

Jarl Lindh är inte nöjd med grannens byggplaner. Han tror att det nya huset kommer att ställa till besvär. Nu ska Mark- och Miljööverdomstolen avgöra ärendet..

SmålandsPosten - 10 mar 16 kl. 20:04

Lägerbesök gav nytt Bergdalautsläpp

Medan utbyggnaden av avloppsreningsverket i Bergdala väntar på ett beslut i Miljööverdomstolen har ännu ett utsläpp skett i bäcken..

Supermiljöbloggen - 23 feb 16 kl. 10:18

Råstasjön skyddas – i alla fall tills vidare

Solna kommun har velat bygga bostäder vid sjön, men Mark- och Miljööverdomstolen menar att detaljplanen strider mot strandskyddet. - Jag är mycket lättad över domstolens beslut. Inventeringar vid sjön visar ju att det finns fler än 190 fågelarter och 340 växtarter.

Skånskan - 02 mar 16 kl. 14:00

Segrar på nytt i seg strid med kommunen

HÖÖR Ännu en gång står kommunen som förlorare i den utdragna striden som gäller Smart Buy-butiken.
Trots tidigare nederlag gav inte kommunen upp utan fortsatte kampen för att bötfälla Smart Buy-butiken med en sanktionsavgift på nästan en halv miljon kronor. Nu avslår Mark- och miljödomstolen överklagandet.

Hela Gotland - 02 mar 16 kl. 13:33

Domstolen dröjer med beslut om kalkbrytning

Mark- och Miljööverdomstolen har på onsdagen vilandeförklarat målet om Nordkalks ansökan att få bryta kalksten i Ducker Bunge på Gotland..

Dagens Medicin - 29 feb 16 kl. 10:04

Klart för ny förlossning på S:t Göran

Bygget av en ny förlossningsklinik vid S:t Görans sjukhus får klartecken. Mark- och Miljööverdomstolen tar inte upp överklagan om den planerade tillbyggnaden..

SmålandsPosten - 29 feb 16 kl. 17:17

Grönt ljus för höghus på Solberget

Inom ett par månader kommer bygget av det 60 meter höga huset på Solberget att påbörjas. Mark- och Miljööverdomstolen tar inte upp ärendet och därmed finns det inte längre något som hindrar byggnationen..

Dalarnas tidningar - 25 feb 16 kl. 08:32

Skrotföretag fick nobben av mark- och miljööverdomstolen

Frågan om företagets containrar har stötts och blötts sedan grannskapet för några år sedan klagade över den bullrande verksamheten längs Nya Ågatan..

DalaDemokraten - 25 feb 16 kl. 08:32

Skrotföretag fick nobben av mark- och miljööverdomstolen

Frågan om företagets containrar har stötts och blötts sedan grannskapet för några år sedan klagade över den bullrande verksamheten längs Nya Ågatan..

Hela Gotland - 25 jan 16 kl. 12:26

EXTRA: Nordkalk får bryta nytt i Klinthagen

Nordkalk får rätt av mark- och Miljööverdomstolen..

Skånskan - 21 mar 16 kl. 06:00

”Solceller skämmer miljön”

KRONBORG Ännu en bostadsrättsförening får ett nej på sin begäran att sätta upp solceller på taken.
Trist, tycker föreningens ordförande.
– Kommunen vill ju gärna uppmuntra till miljömedvetenhet.

Kristianstadsbladet - 17 feb 16 kl. 16:00

Vindkraftverk får inte byggas

Det blir inga vindkraftverk i Borrestad och Tolseröd. Mark- och Miljööverdomstolen ger inte prövningstillstånd i fallet..

Nerikes Allehanda - 29 jan 16 kl. 20:04

Stopp för bygge i Rynninge

En våning för högt och en felplacerad källare stoppar byggplanerna för ett flerbostadshus i Rynninge. Mark- och Miljööverdomstolen har upphävt bygglovet..

Skånskan - 06 feb 16 kl. 14:00

Skärpning av arbetet mot slamspridning

Lund Kommunstyrelsen gick längre än tjänstemannaförslaget och ställde sig bakom en motion från Lars V Andersson (C) om skärpt arbete för att stoppa spridningen av reningsverksslam på åkermarken i Lunds kommun.Kommunen har mot bakgrund av oron för oönskad tillförsel av bland annat tungmetaller, läkemedelsrester, kemikalier och hormoner länge försökt stoppa slamspridningen.
2010 fattade miljönämnden ett förbudsbeslut men efter överklaganden fastslog mark- och Miljööverdomstolen 2014 att kommunen saknade formell grund för beslutet.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 16 kl. 19:00

Pågatågsbuller prövas igen

Mark- och Miljööverdomstolen vid Svea hovrätt tar upp frågan om Trafikverket ska skydda två fastigheter vid Skytts Vemmerlöv mot tågbuller..

ÖstersundsPosten - 27 jan 16 kl. 12:44

Hög regionchef försökte få med uttalande om Långforsen

Långforsen fortsätter att följa med i de lokala politiska turerna samtidigt som Högsta domstolen funderar på om domen från Miljööverdomstolen ska överprövas eller inte..

YLE - 25 jan 16 kl. 14:09

Nordkalk vann tvist om gruvtäkt på Gotland

Nordkalk får fortsätta bryta kalk på Gotland i den nuvande gruvtäkten i Klinthagen på norra Gotland. Nordkalks verkställande direktör Jarkko Kaplin berättar att den svenska Mark- och miljödomstolen redan tidigare hade gett grönt ljus för Nordkalk att utvidga sitt täktområde i Klinthagen, men beslutet överklagades av bland andra svenska Naturvårdsverket. Nu har Mark- och Miljööverdomstolen kommit fram till samma slutsats som Mark- och miljödomstolen och det är alltså fritt fram för Nordkalk att fortsätta verksamheten i Klinthagen.

NSD - 21 jan 16 kl. 10:08

Grönt ljus för höghus

Höghuset på Varvet är okej att bygga, enligt mark- och Miljööverdomstolen..

Kristianstadsbladet - 22 dec 15 kl. 10:27

Grönt ljus för C4 Shopping

Mark- och Miljööverdomstolen ger inte Fastighetsägarna Syd prövningstillstånd. Det betyder att det nu är klart för C4 Shopping att påbörja bygget av handelsområdet i Hammar..

Sydsvenskan - 23 jan 16 kl. 03:20

Konstsnö hot mot naturvärden

Flera skidorter i Sverige vill producera mer konstnö, och har begärt tillstånd att få pumpa upp mer vatten ur älvar. Men uttagen kan krocka med naturvärden.Skistar fick i december tillstånd av Mark- och miljödomstolen i Östersund att pumpa upp mer vatten ur Åreälven än tidigare, men domen har överklagats av Länsstyrelsen i Jämtland, skriver Dagens Nyheter.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 16 kl. 03:20

Konstsnö hot mot naturvärden

Flera skidorter i Sverige vill producera mer konstnö, och har begärt tillstånd att få pumpa upp mer vatten ur älvar. Men uttagen kan krocka med naturvärden.Skistar fick i december tillstånd av Mark- och miljödomstolen i Östersund att pumpa upp mer vatten ur Åreälven än tidigare, men domen har överklagats av Länsstyrelsen i Jämtland, skriver Dagens Nyheter.

Blekinge Läns tidning - 19 jan 16 kl. 16:45

Bruket slipper krav på teknik vid ökad produktion

Södra Cell i Mörrum slipper kravet på installation av en speciell teknik vid en utökad produktion. Det har Mark- och Miljööverdomstolen beslutat..

Skånskan - 15 jan 16 kl. 06:00

Vindkraftsärende snurrar vidare

Dalby Bygglovet för vindkraftverket på fastigheten Dalby 21:27 överklagas än en gång, nu till mark- och miljödomstolen.Ombudet för de klagande, som inte hade någon framgång hos länsstyrelsen, har samtidigt begärt anstånd med att utveckla talan till den 19 februari.
Ärendet inleddes redan 2011 då Eolus Vind lämnade in en första bygglovsansökan till kommunen.

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 16 kl. 19:47

Nytt försök att öka produktionen av bly

Så sent som för två år sedan fick Boliden Bergsöe nej av Mark- och Miljööverdomstolen. Blyåtervinningsföretaget får inte utöka produktionen eftersom det inte är helt säkert att blyutsläppen kan hållas nere.
Men företaget tänker ansöka på nytt..

Barometern - 30 dec 15 kl. 17:06

Kritiker: "Grattis Figeholm och Oskarshamn

Om Kristian Wendelboe var besviken över domen i mark-och Miljööverdomstolen var det desto mera uppåt bland Circle Resorts kritiker i Figeholm med omnejd..

Skånskan - 29 dec 15 kl. 13:00

Moduler får byggas vid Södra Åsum

Sjöbo Efter flera överklaganden får till sist de planerade modulerna för ensamkommande unga flyktingar byggas.
Någon ansökan om prövningstillstånd till mark och Miljööverdomstolen kom aldrig.– Det är skönt, nu kan vi komma loss, säger Morgan Johnsson, VD för Sjöbohem.

GT - 08 dec 15 kl. 15:15

Debatt: Västlänken kommer att byggas

Naturligtvis har jag läst de domar i Högsta domstolen, Högsta förvaltningsdomstolen och Mark- och Miljööverdomstolen jag refererar till. Jag har också läst Jan Darpös tre artiklar i ämnet plus ett par till. Men inte bara det..

NSD - 21 dec 15 kl. 14:02

Domen står fast - måste riva

Mark- och Miljööverdomstolen meddelar inte prövningstillstånd..

Nya Wermlands Tidningen - 07 dec 15 kl. 16:35

Mosse får inte brytas mer

Mark- och Miljööverdomstolen har beslutat att Åstorpsmossen söder om Lindsfors ska bevaras som våtmark och att torvbrytning där förbjuds..

YA - 01 dec 15 kl. 03:00

Dispensnej avslutar snurrigt ärende

Det blir ingen strandskyddsdispens för ett planerat vindkraftverk, slår Mark- och Miljööverdomstolen fast. Därmed är sista ordet sagt i det minst sagt snurriga ärendet..

YA - 01 dec 15 kl. 03:00

Dispensnej avslutar snurrigt ärende

Det blir ingen strandskyddsdispens för ett planerat vindkraftverk, slår Mark- och Miljööverdomstolen fast. Därmed är sista ordet sagt i det minst sagt snurriga ärendet..

Skånskan - 13 nov 15 kl. 06:00

Spårvägsplaner ligger fast

Lund Sedan samtliga detaljplaner för spårvägsprojektet nu vunnit laga kraft fortsätter kommunen förberedelsearbetet i högt tempo.– I bästa fall kan allt vara klart före årsskiftet så att bygget kan inledas 2016, säger kommunalrådet Emma Berginger (MP).
Projektet är uppdelat i sex detaljplaner och flera överklaganden från grannar har drivits genom samtliga instanser, hela tiden utan framgång.

SmålandsPosten - 24 nov 15 kl. 16:53

Domstolsförhandling i Norrhult

Vindkraften kom upp på agendan igen i Uppvidinge när Mark- och Miljööverdomstolen igår hade domstolsförhandlingar i Norrhults Folkets hus..

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 15:26

Skyddsvallen ännu ett steg närmare

Överklagandena mot skyddsvallen i södra Lomma har inte fått gehör i Mark- och Miljööverdomstolen. Det gör att kommunen redan nu börjat planera byggandet. Allt beräknas vara klart våren 2017..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.