Miljööverdomstolen

Saturday, 21 April, 11:26

Nyheter om Miljööverdomstolen

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 27 mar 18 kl. 11:20

Lakvattendomen: Den gick VMAB:s väg

Mark- och Miljööverdomstolen meddelade klockan 11 idag sin dom om lakvattnet från avfallsanläggningen i Mörrum..

Skånskan - 24 mar 18 kl. 14:00

Klagande fick inget gehör i domstolen

STAFFANSTORP Mark- och miljödomstolen i Växjö avslår samtliga överklaganden av detaljplanen för bygget av Norra skolan på Trekantstomten.Domstolen tycker inte att detaljplanen medför betydande olägenheter för dem som bor i området, heter det i domen som meddelades den 21 mars.
En av de många som överklagat är Kjell Carlström på Ingvarshem och granne med Trekantstomten.

Skånskan - 14 mar 18 kl. 05:00

Vattenkraften i ån stoppas efter dom

Lilla Harrie Kvarnarna längs Kävlingeån får inte längre bedriva elproduktion med hjälp av vattenkraft. Det slår mark- och miljödomstolen fast i en färsk dom.
Beskedet innebär att Lilla Harrie Valskvarn och två andra anrika kvarnanläggningar tvingas stänga sina turbiner.

Kristianstadsbladet - 24 mar 18 kl. 00:01

Nya turer kring Spånga kraftverk

Ägaren till Spånga kraftverk fick rätt i mark- och miljödomstolen mot länsstyrelsen som ville förhindra korttidsreglering vid kraftverket i Almaån. Ett beslut som nu överklagats till mark- och Miljööverdomstolen..

Skånskan - 15 mar 18 kl. 17:52

Brevduvor på tomten upprör

Karups Nygård ERWP.fif(0)En man i Karup har ansökt hos kommunen om djurhållning på sin tomt. Det handlar om cirka 35-40 brevduvor.

Blekinge Läns tidning - 15 mar 18 kl. 10:59

Då kommer domen om sopvattnet

Lakvattnet från avfallsanläggningen i Mörrum har varit uppe i Miljööverdomstolen. Dom faller den 23 mars..

Skånskan - 13 mar 18 kl. 05:00

Behöver inte betala rekordvite för bodar

MALMÖ Stadsbyggnadsnämnden har begärt prövningstillstånd hos mark- och Miljööverdomstolen i ett ärende som gäller byggbodar, plank med mera på en fastighet i Bunkeflostrand.
Vitesbeloppet som ärendet handlar om och som nämnden vill ha utdömt ligger på en rekordnivå på dryga 3,5 miljoner kronor. ERWP.

Expressen - 23 feb 18 kl. 12:58

Detaljplanen för Västlänken vinner laga kraft

Mark- och Miljööverdomstolen i Stockholm beslöt under fredagen att inte begära prövningstillstånd för överklagandena kring detaljplanen för Västlänken.– Det betyder att detaljplanen vinner laga kraft, säger Monica Stenberg, handläggarchef vid Mark- och Miljöverdomstolen.Däremot dröjer beslutet från domstolen vad gäller miljöfrågorna kring Västlänken..

Alingsås tidning - 23 feb 18 kl. 05:30

Avråder till vindkraft på Rödene

Inför en avgörande dom i mark- och Miljööverdomstolen sällar sig nu Naturvårdsverket till dem som har en restriktiv hållning till en vindkraftsetablering på Rödeneplatån. För många år sedan pekade kommunen ut Rödeneplatån i sin vindbruksplan och länsstyrelsen gav tummen upp för en etablering när företaget Nordisk Vindkraft visade intresse. Men efter överklagan av närboende kom förra året en dom i mark- och miljödomstolen som gick på de boendes linje.

SmålandsPosten - 26 feb 18 kl. 22:20

Omtvistat vilthägn får vara kvar

Det omdiskuterade vilthägnet på gränsen mellan Älmhult och Markaryd får vara kvar. Det har nu avgjorts i högsta instans, mark- och Miljööverdomstolen..

GöteborgsPosten - 23 feb 18 kl. 13:49

Detaljplan för Västlänken vinner laga kraft

Mark- och Miljööverdomstolen kommer inte ta upp överklagandena kring detaljplanen för Västlänken, skriver GT. Det innebär att detaljplanen nu har vunnit laga kraft. Men ännu återstår andra, långa, juridiska processer innan Västlänken kan börja byggas..

GöteborgsPosten - 23 feb 18 kl. 13:49

Detaljplaner för Västlänken vinner laga kraft

Mark- och Miljööverdomstolen kommer inte ta upp överklagandena kring Västlänkens detaljplaner, skriver GT. Det innebär att själva sträckningen har vunnit laga kraft. Men ännu återstår flera långa juridiska processer innan Västlänken kan börja byggas..

Alingsås tidning - 10 feb 18 kl. 05:30

Björkängsplan ligger fast

Vårgårda kommuns detaljplan för kvarteret Björkängen överklagades av 50 personer, men Svea Hovrätt ger inte de klagande något prövningstillstånd. Ett prövningstillstånd är ett tillstånd som en domstol på högre nivå än den tidigare måste bevilja för att ett mål ska kunna tas upp och prövas av domstolen. Vårgårda kommuns detaljplan för bostäder i kvarteret Björkängen överklagades till tingsrättens mark-och miljödomstol.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 11:30

Silvias hus i grannfejd – ”svartbygge” måste rivas

Ursinniga grannar har dragit drottning Silvias fastigheter inför domstol. ”Vi sa att ni kan inte göra så här.” Aftonbladet rapporterar på onsdagen att de modulhus med lägenheter som drottning Silvias stiftelse Silviahemmet uppfört på Drottningholm nu måste rivas.

Alingsås tidning - 03 feb 18 kl. 05:30

Planerar för bio i biblioteket

Kommunstyrelsen valde att fortsätta det detaljplanearbete som redan inletts och som omfattar fastigheten Staren 1 där biografen ligger. Istället kan det bli bio i biblioteket. – Det har varit mycket krångel runt nuvarande detaljplan.

YA - 02 feb 18 kl. 00:01

Nämnd vill skräddarsy detaljplan efter hus

Villans bygglov upphörde efter ett beslut mark- och Miljööverdomstolen. Samhällsbyggnadsnämnden vill därför ändra detaljplanen, så att villan kan bli laglig på nytt..

Barometern - 29 jan 18 kl. 14:46

Överklagande i Saltvik hamnar i hovrätten

Mark- och Miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt har gett prövningstillstånd för den nya detaljplanen i Saltvik.

YA - 19 jan 18 kl. 10:00

Klart med detaljplan för Ystads högsta hus

Grannen som klagade på den nya detaljplanen för Kokillen hade ingen framgång. Hon får inte prövningstillstånd i Mark- och Miljööverdomstolen..

YA - 19 jan 18 kl. 00:01

Klartecken för detaljplan för Ystads högsta hus

Grannen som klagade på den nya detaljplanen för Kokillen hade ingen framgång. Hon får inte prövningstillstånd i Mark- och Miljööverdomstolen..

SmålandsPosten - 16 jan 18 kl. 11:28

Fritt fram att planera bostäder i Räppe

Mark- och Miljööverdomstolen avslår en grannes överklagande av detaljplanen för området där Bergundaskolan ligger. Nu är det fritt fram att planera för bostäder där..

BT - 16 jan 18 kl. 09:14

Tjädrar så svårt det blir med skogsavverkning

Skogsägaren Olle Andréasson i Töllsjö får inte avverka sin skog. Orsaken: Ett möjligt tjäderspel på grannens mark. Nu hoppas han att Mark- och Miljööverdomstolen ändrar beslutet som togs i lägre instans..

GöteborgsPosten - 12 jan 18 kl. 05:00

Förskola byggs om efter dom

Mark- och Miljööverdomstolen slog fast att Kolla parkstads förskola ligger för nära grannbostaden. Nu måste Kungsbacka kommun riva en del av byggnaden..

Blekinge Läns tidning - 11 jan 18 kl. 11:22

Får prövning i vitesfråga

Mark- och Miljööverdomstolen ska nu avgöra om kommunen gjorde rätt när de beslöt om vite på 5 000 kronor för en olovlig byggnad..

Nya Wermlands Tidningen - 02 jan 18 kl. 15:57

Kommunen vann trädtvisten – kan börja bygga

Det blev inget prövningstillstånd i Mark- och Miljööverdomstolen för de 33 personer som överklagat kommunens beslut att ta ned träd på tomten intill Jakobsbergsskolan.Därmed är alla överklaganden rörande kvarteret Björktrasten avgjorda..

Sydsvenskan - 10 jan 18 kl. 11:00

Nytt hinder i vägen för Malmöpendeln – persontrafiken överklagas igen

Mark- och Miljööverdomstolen ska avgöra frågan..

DN - 22 dec 17 kl. 16:03

Nu är det slutdoftat i galleriorna

Nu är det slut på parfymeringen av Stockholms gallerior. Detta enligt ett beslut av Mark- och Miljööverdomstolen. Enligt domen kan dofter i entréer och på toaletter ställa till med besvär för överkänsliga.

Kristianstadsbladet - 31 dec 17 kl. 10:00

Har inga sopor – måste ingå i sophämtning

Mannen hade redan uppehåll när det hämtning av hushållsavfall, men ville undgå att vara med alls. Nu har mark- och Miljööverdomstolen sagt sitt..

Barometern - 22 dec 17 kl. 13:21

Skrotfirma överklagar

Ett långdraget ärende om en skrotfirma som inte städat upp ett område i tid har nu hamnat i mark- och miljöverdomstolen i Svea Hovrätt..

Corren - 11 dec 17 kl. 15:00

Politikerna prioriterar om byggandet

Mark- och Miljööverdomstolen satte stopp för byggplanerna i Asylen..

Nerikes Allehanda - 11 dec 17 kl. 10:00

Länsstyrelsen förlorade mot Tiveds energi

Företaget Tiveds energi behöver inte söka tillstånd för vattenverksamhet för kraftverk och damm i Nyhammaren eller vid Valsverksdammen. Det har mark- och Miljööverdomstolen i Nacka fastställt..

Trelleborgs Allehanda - 04 dec 17 kl. 16:30

Frågan om husbilsparkering får ett avslut

Det blir ingen fortsatt parkering för husbilar vid Smygehuk. Efter kommunens överklagan till mark- och Miljööverdomstolen har man fastslagit att beslutet inte längre går att överklaga..

Blekinge Läns tidning - 03 dec 17 kl. 18:00

Diskussioner om flytt av vattentornet

Ett möte om en eventuellt flytt av vattentornet från Iföområdet är på gång. Detta samtidigt som rättsprocessen pågår kring rivningslovet hos Mark- och Miljööverdomstolen..

Corren - 01 dec 17 kl. 16:23

Asylenbygget stoppas från att byggas

Mark- och Miljööverdomstolen sätter stopp för det planerade bygget av 48 nya lägenheter i Asylen..

Nya Wermlands Tidningen - 01 dec 17 kl. 06:00

Detaljplanen som möjliggör ett moskébygge står fast

Mark- och Miljööverdomstolen ger inget prövningstillstånd.

Kristianstadsbladet - 22 nov 17 kl. 18:30

Diskussioner om flytt av vattentornet

Ett möte om en eventuellt flytt av vattentornet från Iföområdet är på gång. Detta samtidigt som rättsprocessen pågår kring rivningslovet hos Mark- och Miljööverdomstolen..

BT - 14 nov 17 kl. 09:45

Revanschen: Stjärntränare vann mot hästförbud: ”Häftigt”

Travtränaren Robert Bergh får rätt i det uppmärksammade målet om att få använda strandskyddad mark till bete för djuren. Det fastslår mark- och Miljööverdomstolen i en dom..

GöteborgsPosten - 21 nov 17 kl. 09:21

Grannar vann strid mot prisad förskola

Arkitekturprisade Kolla parkstads förskola ligger för nära radhusområdet. Efter en flera år lång strid ger Mark- och Miljööverdomstolen grannarna rätt..

GöteborgsPosten - 20 nov 17 kl. 20:18

Grannar vann strid mot prisad förskola

Arkitekturprisade Kolla parkstads förskola ligger för nära radhusområdet. Efter en flera år lång strid ger Mark- och Miljööverdomstolen grannarna rätt..

YA - 17 nov 17 kl. 00:01

Bygglov blir ett fall för högsta instans

När grannarna till Ingvarssonska tomten förlorade i mark- och miljödomstolen gick de vidare till högsta instans. Nu har överdomstolen beslutat att ta upp ärendet för prövning..

Länstidningen i Jämtland - 16 nov 17 kl. 16:22

Ingen fiskeodling utanför Rödön

Det kommer inte att bli någon fiskeodling utanför Vejmon i Storsjön. I och med att ansökan är bristfällig har mark- och Miljööverdomstolen nu beslutat att ansökan om tillståndet ska avslås..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.