Mikael Sj��berg

Wednesday, 12 December, 15:31

Nyheter om Mikael Sj��berg

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 20 okt 18 kl. 21:00

”Ställ krav på sysselsättning i offentliga upphandlingar”

DN DEBATT 21/10. Flera EU-länder använder i dag upphandling som ett arbetsmarknads­instrument. Värdet av de offentliga upphandlingarna i Sverige uppgår till 680 miljarder kronor per år.

Nyheter 24 - 06 nov 18 kl. 14:50

Stora listan: Så mycket tjänar de svenska NHL-proffsen

Genom åren har Sverige blivit en helt fantastisk hockeynation. Vi har fostrat spelare som Peter Forsberg, Henrik Zetterberg och Patrik Sundström. Spelare som alla gjort avtryck i hockeyhistorien.

Skånskan - 07 nov 18 kl. 12:37

Forsberg missar Nations League

Fotboll Landslagsstjärnan Emil Forsberg missar de avslutande matcherna i Nations League mot Turkiet och Ryssland på grund av skada.Leipzigproffset Emil Forsberg har inte varit tillgänglig för spel i klubblaget under en tid och kan inte heller medverka i mötena med Turkiet i Konya den 17 november och Ryssland hemma på Friends Arena den 20 november. – Han är i ju i en rehabprocess och har inte spelat sedan vi spelade senast mot Ryssland.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 11:26

Kärlekssaga med melankolisk eftersmak

Recension. Musikal
Broarna i Madison County
Musikal av Jason Robert Brown och Marsha Norman. Bbaserad på Robert James Wallers roman och filmen med Meryl Streep och Clint Eastwood.

Expressen - 29 okt 18 kl. 15:17

AF:s generaldirektör: Det är inte vårt ansvar

Företag som får bidrag från Arbetsförmedlingen struntar i att betala in till de anställdas pensioner. Generaldirektör Mikael Sjöberg tycker fusket är upprörande, men menar att det i dag inte är myndighetens ansvar:– Får man en konflikt med sin arbetsgivare får man lösa den själv. .

DN - 22 okt 18 kl. 17:15

”Dagens upphandlingar liknar en byråkratisk djungel”

REPLIK DN DEBATT 21/10. Generaldirektörerna Inger Ek och Mikael Sjöberg lanserar en uppväxling av sociala krav i upphandling utan att ta i beaktande vilka konsekvenser det ger på ett redan snårigt upphandlingsförfarande. Risken att konkurrensen vid anbud försvagas är påtaglig.

SmålandsPosten - 11 okt 18 kl. 18:51

SD i Växjö drabbat av avhopp – innan mandatperioden dragit i gång

Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i Växjö har drabbats av avhopp innan den kommande mandatperioden startat på allvar. Mikael Ströberg har anmält att han inte längre vill vara med..

Skånskan - 12 okt 18 kl. 00:15

Mållöst för Blågult

FOTBOLL Ett försvarsstarkt Sverige klarade 0–0 borta mot Ryssland i Nations League.Förbundskaptenen Janne Andersson såg ganska nöjd ut när han summerade insatsen i C Mores direktsändning från Kaliningrad.
– Vi är tillbaka där vi ska vara och vi ser ut som ett bra fotbollslag igen, menar han.

Sydsvenskan - 11 okt 18 kl. 20:33

Sveriges startelva mot Ryssland

Landslagselvan som inleder Nations League-mötet med Ryssland i Kaliningrad: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Gustav Svensson, Sebastian Larsson, Emil Forsberg – Marcus Berg,.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 18 kl. 20:33

Sveriges startelva mot Ryssland

Landslagselvan som inleder Nations League-mötet med Ryssland i Kaliningrad: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Gustav Svensson, Sebastian Larsson, Emil Forsberg – Marcus Berg,.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 05:00

Riksdagsledamöter i skånska valkretsar

Skåne Malmö kommun:
Tobias Billström (M), Noria Manouchi (M), Niels Paarup-Petersen (C), Allan Widman (L), Jamal El-Haj (S), Joakim Sandell (S), Hillevi Larsson (S), Momodou Jallow (V), Rasmus Ling (MP), Sara Seppälä (SD), Per Ramhorn (SD).
Skåne läns södra:
Boriana Åberg (M), Anders Hansson (M), Louise Meijer (M), Kristina Yngwe (C), Mats Persson (L), Sofia Damm (KD), Morgan Johansson (S), Marianne Pettersson (S), Rikard Larsson (S), Hanna Gunnarsson (V), Emma Berginger (MP), Clara Aranda (SD), Lars Andersson (SD), Jennie Åfeldt (SD). Skåne läns västra:
Ulrika Heindorff (M), Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M), Jonny Cato Hansson (C), Torkild Strandberg (L), Michael Anefur (KD), Niklas Karlsson (S), Yasmine Larsson (S), Ola Möller (S), Ebba Hermansson (

Nyan - 10 sep 18 kl. 15:45

Tre av tre bergstoppar bestigna

Över 16 500 meter över havet har Saltviksbördige Mikael Mörn nu avverkat i det som han kallar Bergsutmaningen.
Klockan 10.45 på torsdagen nådde Mörn och hans klätterpartner Walid Fawaz berget Elbrus västra topp på 5 642 meter över havet.

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 11:32

Hernhag: Fem investmentbolag för portföljen

Lena: Hej Marcus! Kan du nämna fem investmentbolag att ha i en aktieportfölj? Vad tror du om Swedish Match och Nibe framöver, värda att ha i portföljen?

SmålandsPosten - 26 aug 18 kl. 09:30

Lyckad comeback i jubileumsloppet

Den 48-årige Växjölöparen Mikael Åberg gjorde en överraskande comeback och vann herrarnas 8,9 kilometer i den 50:e upplagan av Väckelsångsloppet..

Skånskan - 21 aug 18 kl. 05:55

Här är höstens svenska filmpremiärer

På måndagen presenterade Svenska Filminstitutet höstens svenska filmpremiärer. Vi har pratat med filmregissören Göran Hugo Olsson (se artikel nedan) vars film Den sommaren har premiär 31 augusti.Svenska filmer som har premiär hösten 2018: Gudrun – konsten att vara människa
Dokumentär som följer Gudryn Schyman från 2014 till 2018.

Skånskan - 17 aug 18 kl. 20:40

Blomstrand bäste svensk

GOLF Christofer Blomstrand från Falsterbo GK var bäste svensk ifjol i Nordea Masters. Halvvägs in i tävlingen i år är han också bäst av de blågula golfarna.Men trots att hela 33 svenskar, en femtedel av startfältet, peggade upp i årets upplaga av Nordea Masters så är det hittills klent med framgångar.

Skånskan - 15 jul 18 kl. 17:44

Tillbaka till medeltiden

Glimmingehus Ett 30-tal deltagare levandegjorde medeltidens vardagsliv med vapen, rustningar, färggranna kläder, hantverk och mat i söndags.
– Maten var nyttig och varierad på den tiden med mycket vegetabilier, sa köksmästare Anton Wijk.Han lagade den medeltida maten tillsammans med Emelie Sandström, Josefin Bjurström, Ida Berg och Cathrin Åhlén.

Nyheter 24 - 30 jun 18 kl. 22:30

Sverige vidare till kvartsfinal i VM — slog ut Schweiz

Sverige spelade under kvällen sin första åttondelsfinal i fotbolls-VM på 12 år. År 2006 blev det förlust mot Tyskland med 2-0 men i matchen mot Schweiz visade Sverige att man är ett lag att räkna med i de stora mästerskapen. Sverige vann åttondelsfinalen mot Schweiz med 1-0.

Nyheter 24 - 27 jun 18 kl. 15:28

Hej då Tyskland! – Sverige vidare i VM efter att ha krossat Mexiko

Sveriges sista gruppspelsmatch i VM är avslutad. Sverige vinner över Mexiko med 3-0, och de är i och med tar sig vidare till åttondelsfinal i fotbolls-VM. Den första halvleken av matchen var händelserik.

Nyheter 24 - 03 jul 18 kl. 22:20

Sverige mot England – här är allt du behöver veta

Sverige är vidare till kvartsfinal i fotbolls-VM 2018 efter att man vunnit åttondelsfinalen mot Schweiz på tisdagskvällen. Vinsten innebär att det svenska herrlandslaget i fotboll har lyckats med det som ingen svensk supporter ens hade vågat hoppas på. Och på vägen till kvartsfinalen har man gång på gång visat att man är bra nog för att slå vilket lag som helst, oavsett förutsättningar.

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:37

Sveriges startelva mot England

Fotboll Sebastian Larsson är tillbaka i startelvan och Emil Krafth tar Mikael Lustigs plats i backlinjen.Det blir en väntad startelva för Sverige i VM-kvartsfinalen mot England i ryska Samara. Sebastian Larsson ersätter Gustav Svensson på innermittfältet och Emil Krafth går in som högerback istället för avstängde Mikael Lustig.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 14:30

Så här startar Sverige mot Schweiz

Fotboll Det blir som förväntat Gustav Svensson som tar avstängde Sebastian Larssons plats på innermittfältet i VM-åttondelsfinalen mot Schweiz.Förbundskapten Janne Andersson har släppt startelvan inför Schweizmatchen på Fotbollförbundets hemsida. Förutom att Gustav Svensson går in i laget blir det inga ändringar.

Nyheter 24 - 18 jun 18 kl. 13:25

JAAAAA!!!! 1-0 Sverige - straffar Sydkorea

Sveriges första VM-match är avslutad. Sverige besegrade Sydkorea med 1-0.En trevande och svag inledning på Nizhny Novgorod stadium där Sydkorea inledde piggast.

Nyheter 24 - 18 jun 18 kl. 13:25

Drömstart för Sverige – Granqvist stor hjälte

Sveriges första VM-match är avslutad. Sverige besegrade Sydkorea med 1-0.En trevande och svag inledning på Nizhny Novgorod Stadium där Sydkorea inledde piggast.

Nyheter 24 - 27 jun 18 kl. 22:24

Sverige mot Schweiz – här är allt du behöver veta

Det var förmodligen inte många som på förhand hade tippat att Sverige skulle spela åttondelsfinal i fotbolls-VM 2018. Och de som faktiskt trodde att Sverige skulle göra det hade nog inte räknat med att man skulle göra det genom att vinna sin grupp före nationer som Tyskland och Mexiko. 
Men Sverige har på senare tid lyckats med precis det som ingen förväntat sig.

GöteborgsPosten - 03 jul 18 kl. 11:08

Arbetsförmedlingen slår tillbaka mot kritiken

Arbetsförmedlingen är inte dålig på matchning och på att aktivera arbetssökande. Generaldirektör Mikael Sjöberg slår i en TT-intervju tillbaka mot Alliansens kritik..

GöteborgsPosten - 03 jul 18 kl. 09:40

Arbetsförmedlingen slår tillbaka mot kritiken

Arbetsförmedlingen är inte dålig på matchning och på att aktivera arbetssökande. Generaldirektör Mikael Sjöberg slår tillbaka mot Alliansens kritik..

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 18 kl. 09:27

Arbetsförmedlingen slår tillbaka mot kritiken

Arbetsförmedlingen är inte dålig på matchning och på att aktivera arbetssökande. Generaldirektör Mikael Sjöberg slår tillbaka mot Alliansens kritik. I april gjorde Alliansens partiledare klart att de efter en eventuell valseger i september tänker lägga.

Nyheter 24 - 27 jun 18 kl. 15:28

Sverige vidare i VM efter att ha krossat Mexiko

Sveriges sista gruppspelsmatch i VM är avslutad. Sverige vinner över Mexiko med 3-0, och de är i och med tar sig vidare till åttondelsfinal i fotbolls-VM. Den första halvleken av matchen var händelserik.

Skånskan - 27 jun 18 kl. 21:25

Granqvist sätter Mexiko på plats

FOTBOLL Hela Sverige jublar efter en ny hjälteinsats i VM.
3-0 i avslutningen mot Mexiko, som gick vidare på Tysklands bekostnad, gav grupptriumf och åttondelsfinal på tisdag.
– Helt overkligt, sa kapten Andreas Granqvist, 2-0-skytt, till SVT.

Nyheter 24 - 20 jun 18 kl. 23:00

Sverige mot Tyskland – här är allt du behöver veta

På midsommardagen är det återigen dags för Sverige att spela VM-fotboll när man i den andra gruppspelsmatchen ställs mot Tyskland. I den första första gruppspelsmatch mot Sydkorea vann Sverige någorlunda turligt efter att lagkapten Andreas Granqvist slagit bollen i mål på straff. En straff som tilldelats efter att domaren använt sig av det nya bedömningsverktyget VAR, det vill säga videogranskning.

Skånskan - 23 jun 18 kl. 20:06

Sverige–Tyskland

Fotbolls-VM Sveriges VM-match mot Tyskland har startat i Sotji.Sverige ställs mot Tyskland i den andra gruppmatchen i fotbolls-VM. Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i Sveriges startelva i kvällens match mot Tyskland.

Nyheter 24 - 22 jun 18 kl. 11:34

Sverige mot Mexiko – här är allt du behöver veta

Sverige föll tungt mot de regerande världsmästarna Tyskland i den andra gruppspelsmatchen av fotbolls-VM. Resultatet var enligt många väntat, men samtidigt totaldominerade inte motståndarna. Istället glänste Sverige stundtals under matchen och lyckades dessutom göra mål 1-0 genom Ola Toivonen.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 10:13

De startar mot Sydkorea

Expressen var först med att avslöja Sveriges startelva mot Sydkorea. Och det är inget jätteöverraskande beslut som förbundskapten Janne Andersson fattat kring VM-premiären.Sverige ställer upp med klassiska 4-4-2 där Robin Olsen är självklar förstemålvakt.

Skånskan - 09 jun 18 kl. 21:54

Mållöst i genrepet inför fotbolls-VM

Chansfattigt och mållöst. Det svenska genrepet inför VM i fotboll mot Peru, som slutade 0-0, var ingen spridlande historia och precis som mot Danmark fick de blågula spelarna lämna planen utan att ha gjort mål.– Vi hade gärna gjort mål, men i sin helhet tycker jag att det är en väl genomförd match av oss.

Skånskan - 02 jun 18 kl. 22:19

Mållöst och chansfattigt

FOTBOLL Inga mål och knappt några heta chanser alls.
– En typisk träningsmatch, tyckte mittfältaren Emil Forsberg efter 0-0 i lördagskvällens landskamp på Friends i Stockholm mot Danmark.De heta chanserna var lätt räknade och 0-0 ett logiskt slutresultat.

Expressen - 09 maj 18 kl. 10:54

Miljongården till salu: ”5000 som varit inne”

En hästgård belägen mellan travbanorna Vaggeryd och Mantorp är till salu. Enligt mäklaren Mikael Sjöberg är intresset för gården redan stort. – Efter ett dygn är det redan 5000 som varit inne och kollat på den på Hemnet, säger han.

Nyan - 31 aug 18 kl. 16:00

Mikael besteg den första vulkanen

Den åländske bergsbestigaren Mikael Mörn har bestigit den första av tre vulkaner på sin två veckor långa utmaningsresa. Men han har stött på problem.
Målet med hans ”Three mountain challenge” har varit att nå de tre högsta bergstopparna i Ryssland, Turkiet och Iran.

Västerbottens Folkblad - 22 maj 18 kl. 20:44

Resultat Blodomloppet 10 km damer

Här är resultaten från damernas 10 kilometer. DAMER 10 KM: 1) Evelina Henriksson, IFK Umeå, 36:59, 2) Sofia Öberg, IFK Lidingö Friidrott, 37:29, 3) Malin Skoog, Ifk umeå-, 37:52, 4) Charlotte Lewis, lunchklubben, 39:16, 5) Sofia Lindberg, Laboratoriemedicin 4, 39:41, 6) Mikael Mûller, Femur, 40:26, 7) Helene Myhrberg, Vilhelmina IK, 41:37, 8) Amalia Sangfelt, Kuriatka, 41:43, […].

Nyan - 28 aug 18 kl. 13:00

Åländske Mikael bestiger tre vulkaner

Utmaningen har börjat för Saltviksbördige Mikael Mörn. På två veckor ska han bestiga de tre högsta bergstopparna i Ryssland, Turkiet och Iran. Och han gör det för ett gott syfte.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.