Mette Frederiksen

Saturday, 27 February, 05:02

Nyheter om Mette Frederiksen

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 15 sep 20 kl. 12:12

Efter smittökningen – nya restriktioner i Danmark

Under de senaste veckorna har coronasmittan ökat i Danmark – vilket har lett till ökade restriktioner och åtgärder inom landet.Under tisdagen väntas ännu stramare åtgärder i Köpenhamn, det meddelar statsministern Mette Frederiksen på Facebook.”Vi har självklart en särskild titt på nattlivet.

SVT - 25 aug 20 kl. 21:45

Fördjupad granskning av dansk underrättelseskandal

Danmarks statsminister Mette Frederiksen beordrar nu en fördjupad granskning av den mörklägging och olovliga övervakning som försvarets underrättelsetjänst misstänks ha ägnat sig åt. – Regeringen tar frågan på mycket, mycket stort allvar, säger hon.

Sydsvenskan - 15 aug 20 kl. 11:18

Klart: Munskyddskrav i dansk kollektivtrafik

Nu är det klart: Om en vecka införs krav på munskydd för de som rör sig i den danska kollektivtrafiken. Det nya beskedet framförs av statsminister Mette Frederiksen (S) på en presskonferens. Frederiksen uppger även att munskyddskrav på andra platser i s.

Expressen - 15 aug 20 kl. 10:21

JUST NU: Danska restriktioner kan skärpas efter ny smittvåg

För första gången sedan maj kliver nu statsminister Mette Frederiksen upp i talarstolen för att prata till danskarna om Coronasituationen. Efter den senaste tidens smittvåg i landet kan det bli aktuellt med nya restriktioner. – Nya initiativ kan behövas, Frederiksen på Facebook.

GöteborgsPosten - 15 aug 20 kl. 11:32

Danmark inför krav på munskydd i kollektivtrafiken

Danmark gör som Norge och inför nu krav på munskydd i kollektivtrafiken. Från 22 augusti måste alla som åker kollektivt bära munskydd dygnet runt, det meddelade Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) på en pressträff under lördagen..

SVT - 14 aug 20 kl. 18:56

Danmark väntas införa krav på munskydd

Danmark är på väg att införa krav på munskydd för resande i kollektivtrafiken, rapporterar flera danska medier. I morgon, lördag, hålls en presskonferens med landets statsminister Mette Frederiksen (S) där beskedet väntas presenteras..

GöteborgsPosten - 08 aug 20 kl. 16:15

Dansk oro för superspridning i värmen

Smittspridningens utveckling i Danmark är så allvarlig att man måste skjuta på nästa fas av öppningen av samhället, säger statsminister Mette Frederiksen (S)..

Sydsvenskan - 08 aug 20 kl. 08:17

Danmark skjuter på öppning av samhället

Smittspridningens utveckling i Danmark är så allvarlig att man måste skjuta på nästa fas av öppningen av samhället, säger statsminister Mette Frederiksen (S) i en intervju med Avisen Danmark. Antalet smittade i landet stiger och många börjar glömma bort.

NT - 08 aug 20 kl. 08:20

Danmark skjuter på öppning av samhället

Smittspridningens utveckling i Danmark är så allvarlig att man måste skjuta på nästa fas av öppningen av samhället, säger statsminister Mette Frederiksen (S) i en intervju med Avisen Danmark..

DN - 24 jul 20 kl. 16:22

Experter avrådde från en stängning av Danmark

Sju timmar innan statsminister Mette Frederiksen meddelade den stora nedstängningen i Danmark avrådde Sundhedsstyrelsens direktör från en….

GöteborgsPosten - 24 jul 20 kl. 14:07

Experter avrådde från en stängning av Danmark

Sju timmar innan statsminister Mette Frederiksen meddelade den stora nedstängningen i Danmark avrådde Sundhedsstyrelsens direktör från en sådan..

Aftonbladet - 24 jul 20 kl. 12:46

Experter avrådde från en stängning av Danmark

▸ Sju timmar innan statsminister Mette Frederiksen meddelade den stora nedstängningen i Danmark avrådde Sundhetsstyrelsens….

Expressen - 16 jul 20 kl. 11:02

De hemliga detaljerna bakom drömbröllopet

När Danmarks statsminister Mette Frederiksen under onsdagen gifte sig med filmfotografen Bo Tengberg var det efter mycket hysch-hysch. Datumet byttes flera gånger – och när det väl var dags blev det plötsligt bråttom med förberedelserna. – För två veckor sedan kom Mette och frågade om vi kunde göra klart klänningen snabbt, säger designern Grith Rahbeck..

Sydsvenskan - 15 jul 20 kl. 20:22

Danska statsministern byter ring med fotograf

Danmarks statsminister Mette Frederiksen och filmfotografen Bo Tengberg gifte sig på onsdagen..

Aftonbladet - 15 jul 20 kl. 20:22

Danska statsministern byter ring med fotograf

▸ Danmarks statsminister Mette Frederiksen och filmfotografen Bo Tengberg gifte sig på onsdagen i Magleby kyrka….

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 20 kl. 20:22

Danska statsministern byter ring med fotograf

Danmarks statsminister Mette Frederiksen och filmfotografen Bo Tengberg gifte sig på onsdagen..

GöteborgsPosten - 15 jul 20 kl. 20:22

Danska statsministern byter ring med fotograf

Danmarks statsminister Mette Frederiksen och filmfotografen Bo Tengberg gifte sig på onsdagen i Magleby kyrka på Sjælland. Bröllopet rönte glädjande uppmärksamhet, då det skjutits upp flera gånger, enligt danska nyhetsbyrån Ritzau..

Expressen - 15 jul 20 kl. 20:02

Statsministerns lycka – gifte sig i hemlighet

Först kom ett folketingsval i vägen. Därefter dök coronaviruset upp.Men på onsdagen kunde äntligen Danmarks statsminister Mette Frederiksen, 42, få sin 55-årige filmfotograf Bo Tengberg till äkta make vid en hemlig bröllopsceremoni på ön Møn i Danmark..

Expressen - 06 jul 20 kl. 11:48

Gränskritiken: ”Som om danskar är mindre farliga”

Att den danska gränsen fortfarande är stängd för nästan alla är svenskar får hård kritik – i Danmark. Den danska veteranpolitikern Bertel Haarder går nu till hårt angrepp mot statsminister Mette Frederiksen. ”Jag är trött på allt snack om 'danskarna' i corona-sammanhang.

Expressen - 25 jun 20 kl. 13:01

Storbråket kring prinsens nya jobb: ”Favoriseras”

Danska prins Joachim fick ett fint nytt jobb – utan att han ens sökte det.Nu får statsminister Mette Frederiksen hård kritik för hur anställningsprocessen gick till. – Man får intrycket av att man tydligt favoriserar en kandidat bara för att den är från kungafamiljen, säger Eva Flyvholm, politiker i folketinget för Enhedslisten.

Expressen - 18 jun 20 kl. 11:22

Danskt test-fiasko – för få dyker upp

Danska statsministern Mette Frederiksen har utlovat en hård och löpande kontroll över smittspridningen i landet. Men nu dyker allt för få danskar upp och testar sig. – Det går inte att använda sig av siffrorna, säger Jens Lundgren som är professor i infektionssjukdomar, till Politiken.

Expressen - 16 jun 20 kl. 19:01

Danmark vill öppna för länder med låg smitta

Flera länder börjar få så pass stor kontroll på coronasmittan att deras medborgare kan resa in i Danmark.– Vi i regeringen vill sätta upp kriterier för när ett land är tillräckligt säkert för att dess invånare sak kunna besöka Danmark, säger Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) enligt Ekstrabladet.Den danska gränsen har de senaste dagarna öppnats upp, men mot Sverige är den fortsatt stängd..

Expressen - 10 jun 20 kl. 12:39

Stjärnans kärleksvädjan till danska statsministern

Danska OS-mästaren Pernille Blume, 26, är förtvivlad.Hon vädjar till statsminister Mette Frederiksen att öppna gränsen så kärlekspar kan återförenas.”Jag hoppas du förstår mig och många andra som har sin älskade i fel land”, skriver Pernille Blume i ett långt inlägg på Instagram..

Expressen - 08 jun 20 kl. 10:22

Efter 82 dagar – nu är samlingsförbudet borta

Den 17 mars infördes ett förbud i Danmark att samlas fler än 10 personer. 82 dagar senare anses strategin ha varit så lyckad att förbudet nu tas bort. Dessutom öppnar statsminister Mette Frederiksen för att tillåta tusentals åskådare på idrottsevenemang.

DN - 05 jun 20 kl. 19:30

Danska statsministern kritiseras för stängda skolor

I Danmark kritiseras statsminister Mette Frederiksen för otydlighet kring nedstängningen av samhället i mitten av mars..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 20 kl. 16:33

Vill stoppa ”reflexmässig” stängning av gräns

Det dansksvenska samarbetet Greater Copenhagen trycker på för att Danmarks gräns ska öppnas för invånare i Öresundsregionen. Man vill även se en långsiktig lösning för att undvika att gränsen kan stängas "reflexmässigt". – Mette Frederiksen (Danmarks st.

Sydsvenskan - 03 jun 20 kl. 16:33

Vill stoppa ”reflexmässig” stängning av gräns

Det dansksvenska samarbetet Greater Copenhagen trycker på för att Danmarks gräns ska öppnas för invånare i Öresundsregionen. Man vill även se en långsiktig lösning för att undvika att gränsen kan stängas "reflexmässigt". – Mette Frederiksen (Danmarks st.

Expressen - 01 jun 20 kl. 17:33

Mettes förtroendesuccé – under coronakrisen

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har tagit till kraftiga åtgärder under coronakrisen. Danskarna verkar vara nöjda. Socialdemokraterna skulle fått 34,7 procent av rösterna om det var val i dag.

Expressen - 29 maj 20 kl. 12:50

Danska regeringen kallar till pressträff om gränsen

Danmarks statsminister Mette Frederiksen kallar till pressträff på fredagseftermiddagen.Där ska hon ge den senaste uppdateringen om öppnandet av gränsen..

YA - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrisen ska utredas..

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrise.

Barometern - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrisen ska utredas..

SmålandsPosten - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrisen ska utredas..

Sydöstran - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrisen ska utredas..

Kristianstadsbladet - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrisen ska utredas..

Sydsvenskan - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

Statsminister Mette Frederiksen i rejält blåsväder..

BT - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrisen ska utredas..

Blekinge Läns tidning - 22 maj 20 kl. 12:15

Politisk strid kring Danmarks coronastrategi

De strikta danska åtgärderna med anledning av coronaviruset har lyfts fram som ett positivt exempel. Men efter en granskning har statsminister Mette Frederiksen hamnat i rejält blåsväder, och flera partier kräver att regeringens hantering av coronakrisen ska utredas..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.