Melleruds

Sunday, 14 February, 17:49

Nyheter om Melleruds

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 16 kl. 17:08

Tjänsteman åtalas inte för misstänkt bedrägeri

Melleruds kommun polisanmälde en tidigare anställd tjänsteman för bedrägeri och trolöshet mot huvudman. Men det blir inget åtal. Åklagaren lägger ned ärendet eftersom det finns förmildrande omständigheter..

Nya Wermlands Tidningen - 20 jan 16 kl. 10:14

Renoverad skola återinvigs

På lördag återinvigs den nyrenoverade Karolinerskolan i Dals Rostock i Melleruds kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 22 dec 15 kl. 16:29

Bil krockade med vajerräcke

En singelolycka inträffade i tisdags på E45 i höjd med Gössjön i Melleruds kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 12 nov 15 kl. 10:14

Ung trio backar upp Jonasson

Melleruds IF gjorde i veckan klar med en ung ledartrio bestående av Rikard Westman, Oliver Mossberg och Sebastian Flodin De tre unga ska vara staben bakom Peter Jonasson, som är ny huvudtränare för Melleruds A-lag..

GT - 16 aug 15 kl. 11:45

Thar har bott här i åtta år – nu utvisas han

Thar al-Kofi, 35, har bott i Sverige i åtta år, talar bra svenska och har haft ett fast jobb på Melleruds Skrot och Maskin AB sedan tre år tillbaka – men Migrationsverket har beslutat att han ska utvisas. Detta trots att Thar har lämnat in handlingar som visar på hotbilden mot honom i hemlandet Irak, vilket Ttela var först med att skriva om. – De vill att jag ska boka en biljett direkt till döden.

Nya Wermlands Tidningen - 04 nov 15 kl. 09:19

Top Cats avslutar festen

Variationsrikt. Stora delar av Melleruds centrum fylls av spelglädje, skaparlust och berättariver när det på lördag är dags för den traditionella Kulturnatta. Festligheterna kulminerar med en spelning av Top Cats på Café Gruzzolo..

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 15 kl. 18:05

Se straffen och eftersnacket med tränarna

IFK Åmål tog hem det viktiga Dalslandsderbyt mot Melleruds IF i botten av division 3 nordvästra Götaland..

Nya Wermlands Tidningen - 25 sep 15 kl. 11:38

Brödrafajt och bottenstrid

Allt avgörs i en kamp mellan bröder. Mest illa ute är storebror Peter.På lördag eftermiddag tar IFK Åmål emot Melleruds IF i tidernas derbykamp för att undvika nedflyttning..

GT - 29 maj 15 kl. 10:01

Funktionshindrad smet från personalen

Mannen fick inte gå ut på egen hand. Ändå var hand ute och vandrade utan personalens vetskap. Nu har Melleruds kommun gjort en lex Sarah-anmälan, rapporterar P4 Väst..

GöteborgsPosten - 05 mar 15 kl. 06:05

Här finns Skandinaviens mittpunkt

Nu har Skandinaviens mittpunkt hittats. I Melleruds kommun finns den geografiska mittpunkten i Skandinavien.– Jag har alltid misstänkt detta, säger Tommy W Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Mellerud till Ttela..

BT - 19 dec 14 kl. 23:00

Klartecken för skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen i Västra Götaland ändrar sig och ger klartecken för skyddsjakt på en varg i Kroppefjällsreviret För en månad sedan avslogs en begäran men efter ytterligare tre angrepp på hundar får vargjakten nu starta. Under sommaren och hösten har vargar i området, som ligger inom Melleruds, Vänersborgs, Färgelandas och Bengtsfors kommuner, dödat får vid sex tillfällen och flera gånger också attackerat och dödat hundar. Enligt länsstyrelsen finns stor sannolikhet att angreppen kommer att fortsätta och ger därför tillstånd att skjuta en varg trots att det inte går att avgöra vilken eller vilka av vargarna som orsakat skadorna.

BT - 19 dec 14 kl. 23:00

Klartecken för skyddsjakt på varg

Länsstyrelsen i Västra Götaland ändrar sig och ger klartecken för skyddsjakt på en varg i Kroppefjällsreviret För en månad sedan avslogs en begäran men efter ytterligare tre angrepp på hundar får vargjakten nu starta. Under sommaren och hösten har vargar i området, som ligger inom Melleruds, Vänersborgs, Färgelandas och Bengtsfors kommuner, dödat får vid sex tillfällen och flera gånger också attackerat och dödat hundar. Enligt länsstyrelsen finns stor sannolikhet att angreppen kommer att fortsätta och ger därför tillstånd att skjuta en varg trots att det inte går att avgöra vilken eller vilka av vargarna som orsakat skadorna.

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 14 kl. 16:09

Två byggnader brann ner vid golfbana

Två byggnader i anslutning till Melleruds Golfklubb brann ner natten till torsdag..

GT - 18 dec 14 kl. 11:13

Storbrand på golfbana – byggnad brann ner

En storbrand härjade på Sunnanå golfbana utanför Mellerud under natten mot torsdag. En förrådsbyggnad brann ner till grunden. – Det är en lite tragisk situation här i dag, säger Melleruds Golfklubbs ordförande Lennart Magnusson..

GT - 28 nov 14 kl. 21:43

Mellerud måste ha snöfritt fram till jul

Melleruds kommun satsar 1,3 miljoner kronor på snöröjning i år. Budgeten kommer att hålla – så länge det blir snöfritt fram till årsskiftet. – Får vi ingen snö klarar vi budget i år men kommer det snö spricker den, säger Patrik Tellander, gatu- och parkchef på kommunen, till Ttela..

Nya Wermlands Tidningen - 03 sep 14 kl. 11:41

Göran Blues på gång igen

Melleruds egen blueskung Göran "Blues" Karlsson ligger inte på latsidan. I morgon uppträder han tillsammans med gitarristen Daniel Olsson på 9:9 i Upperud..

Nya Wermlands Tidningen - 01 sep 14 kl. 11:07

BIF kryssade mot serietvåan

Bengtsfors lyckades knipa en poäng när de mötte Melleruds IF inför 116 åskådare på Rådavallen. Matchen slutade 2–2 och alla mål kom före paus..

Nya Wermlands Tidningen - 21 aug 14 kl. 10:11

Fredrik Larsson nätar oftast

Melleruds anfallare Fredrik Larsson är målgladaste spelaren i Dalsland hittills i år. Han är trea i skytteligan i division 4 med 13 mål, bakom Erik Johannessen, Skärhamn, 16, och Hampus Andersson, Vallen, 18..

Nya Wermlands Tidningen - 20 aug 14 kl. 15:36

Man skadad vid bilolycka

En man skadades allvarligt i samband med en trafikolycka på länsväg 166 i Melleruds kommun på tisdagen..

Nya Wermlands Tidningen - 20 aug 14 kl. 09:40

Tre trafikolyckor i Dalsland

Två olyckor inträffade i tisdags och en under onsdagsmorgonen i Dalslandstrafiken. Det gäller dels 172:an i Färgelanda kommun, dels 166:an i Melleruds kommun. Vid ett tillfälle ska en person ha skadats svårt..

Nya Wermlands Tidningen - 07 aug 14 kl. 16:09

Mellerud överlägset

Melleruds IF visade med eftertryck att man tänker vara med och slåss om seriesegern i division 4 Bohuslän-Dal, när Färgelanda kom på besök till Rådavallen i onsdags..

Nya Wermlands Tidningen - 04 aug 14 kl. 22:08

Lanthandel rånades med pistol

Lanthandeln i Grinstad i Melleruds kommun rånades i går eftermiddag, strax efter klockan tre..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 14 kl. 17:48

Mellerud upp i serieledning

Melleruds IF gick upp i serieledning efter att ha besegrat Viken med 2–1. Mellerud var det bättre laget och vann rättvist, men Viken hade flera kvitteringslägen i matchens slutskede..

Nya Wermlands Tidningen - 18 jun 14 kl. 10:23

Nytt köpcentrum ska ge 200 jobb

150-200 nya jobb är målsättningen när Melleruds Handel och Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg satsar på nytt köpcentrum..

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 14 kl. 13:05

Hattrick av Fredrik Larsson

20-årige Fredrik Larsson har fått sitt stora genombrott i Melleruds IF den här säsongen..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jun 14 kl. 09:38

Mellerud vann rättvist på Stigevi

Det blev ännu en förlust för Stigen/Ellenö när Melleruds IF kom på besök till Nya Stigevi. Bottenlaget förlorade med 1–2 efter att gästerna tagit över i andra halvlek..

Nya Wermlands Tidningen - 15 maj 14 kl. 11:39

Melleruds IF gick till DM-semifinal

Nya division 6-laget Gustavsfors störde Mellerud, som spelade i trean förra året. Det blev en jämn och tuff match på Björkvallen inför 63 betalande åskådare. Men Mellerud vann med 4–2 och är i semifinal i DM..

Nya Wermlands Tidningen - 06 maj 14 kl. 14:51

Ruta krossad i fritidshus

Polisen fick i måndags eftermiddag in en anmälan om en krossad ruta i ett fritidshus i Högsbyn i Melleruds kommun, strax väster om Dals Rostock..

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 14 kl. 19:44

Marcus Hultman vann dubbelt

Thomas Halling från Åmål segrade med John Ö Jensen-tränade J.H.C.

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 14 kl. 13:23

Bengtsfors vidare i DM

Bengtsfors vann DM-matchen mot Brålanda på Melleruds konstgräs med 2–1. Det var fantastiskt vårväder och det fanns en del publik på plats för att stödja lagen..

GT - 21 mar 14 kl. 12:03

Domen: Strykta kläder en mänsklig rättighet

I juni förra året fick en 68-årig man nobben av socialnämnden i Melleruds kommun att få hjälp. Nu har kammarrätten sagt sitt. Mannen har rätt att få hjälp med strykning och upphängning av gardiner..

GT - 21 mar 14 kl. 12:03

Nobbades – nu får han hjälp med gardinerna

I juni förra året fick en 68-årig man nobben av socialnämnden i Melleruds kommun att få hjälp. Nu har kammarrätten sagt sitt. Mannen har rätt att få hjälp med strykning och upphängning av gardiner..

Barometern - 07 mar 14 kl. 15:58

En doft av diesel

Det doftar diesel och stekande asfalt, öken-highway och en aldrig sjunkande sol. Det är bredbent och bluesbestänkt och vibrerande kompgitarrer när Dalsländska Rebel Road debuterar. Själva har de beskrivit sig som en kombo av sentida Lynyrd Skynyrd och Zack Wyldes Black Label Society, vilket ligger väldigt nära sanningen även om tyngden från BLS saknas i stora stycken.

Nya Wermlands Tidningen - 06 mar 14 kl. 09:52

Ingemar Carlsson omvald ordförande i DFF

Dalslands Fotbollförbunds årsmöte hölls på Hotell Dalsland i Ed. Ingemar Carlsson, Färgelanda, omvaldes som ordförande och årets juniorer blev Ahmed Bachlan, Melleruds IF och Karin Jingfors, IF Viken..

Expressen - 20 feb 14 kl. 22:54

Brandbilskrasch där en dog var en olycka

MELLERUD. En brandman omkom och tre skadades när en brandbil voltade av vägen i samband med en utryckning i Mellerud i höstas. Nu är utredningen av händelsen klar – det var en ren olycka.

Nya Wermlands Tidningen - 12 feb 14 kl. 16:54

Före detta anställd misstänkt för bedrägeri

En före detta anställd hos Melleruds kommun är misstänkt för att ha svindlat sin arbetsgivare på nästan 240 000 kronor. – Personen är skäligen misstänkt men förnekar brott, säger Martin Svedberg vid polisen i Vänersborg..

Nya Wermlands Tidningen - 31 jan 14 kl. 15:02

Klart med nya hyror i tre av fem kommuner

Hyresförhandlingarna är nu klara i tre av de fem Dalslandskommunerna. Hyresgästföreningen och AB Melleruds Bostäder – som stått mycket långt ifrån varandra – har accepterat ett centralt medlingsbud..

Nya Wermlands Tidningen - 15 jan 14 kl. 10:49

DVVJ drabbades av urspårning

I tisdags eftermiddag spårade en fullastad godsvagn ur när den och flera andra backades in på ett industrispår på Melleruds järnvägsstation...

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 14 kl. 07:27

Gardinbyte del av skälig levnadsnivå

Kan två gardinbyten per år anses ingå i en skälig levnadsnivå för en 93-åring? Nej, tyckte Melleruds kommun, som inte ville hjälpa en 93-årig kvinna med gardinerna. Jodå, tyckte förvaltningsrätten, som motiverar beslutet med att det är en "ringa insats som kan förmodas krävas för att vid den beviljade fönsterputsningen också byta gardiner", rapporterar TV4 Nyheterna Väst..

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:24

Gardinbyte del av skälig levnadsnivå


Kan två gardinbyten per år anses ingå i en skälig levnadsnivå för en 93-åring?Nej, tyckte Melleruds kommun, som inte ville hjälpa en 93-årig kvinna med gardinerna.Jodå, tyckte förvaltningsrätten, som motiverar beslutet med att det är en "ringa insats som kan förmodas krävas för att vid den beviljade fönsterputsningen också byta gardiner", rapporterar TV4 Nyheterna Väst..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.