Medvind

Tuesday, 18 February, 07:50

Nyheter om Medvind

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 25 jan 20 kl. 21:26

Alandia Sailing blev årets lag

På den nu pågående Idrottsgalan delade alldeles nyss Anders Wiklöf ut priset för Årets lag. Och i stark konkurrens men, om uttrycket tillåts, viss Medvind, tog de exempellöst framgångsrika åländska seglarna i Alandia Sailing Team hem priset. Mer följer på Nyans hemsida!

Kristianstadsbladet - 25 jan 20 kl. 05:00

SMK Kristianstad gör comeback på den stora scenen

Svemo har tjatat i flera år – men fått nobben. Men nu är det dags. SMK Kristianstad gör comeback som SM-arrangör.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 20 kl. 14:28

American Airlines klår förväntningarna

Det amerikanska flygbolaget American Airlines har trots problem till följd av flygförbudet för flygplansmodellen Boeing 737 Max Medvind. Bolagets intäkter lyfter på stark efterfrågan på resor samtidigt som bränslekostnaderna sjunker. Nettovinsten för fj.

GöteborgsPosten - 23 jan 20 kl. 14:28

American Airlines klår förväntningarna

Det amerikanska flygbolaget American Airlines har trots problem till följd av flygförbudet för flygplansmodellen Boeing 737 Max Medvind. Bolagets intäkter lyfter på stark efterfrågan på resor samtidigt som bränslekostnaderna sjunker..

Sydöstran - 22 jan 20 kl. 18:26

Parlamentariskt undantagstillstånd

Idag kommer vänsterpartiets partiledare till Blekinge och Sölvesborg. Han leder ett parti i Medvind i opinionen. Han leder också ett parti som vänder upp och ner på svensk parlamentarism..

Affärsvärlden - 22 jan 20 kl. 13:59

SEB: Därför är det läge att sälja nätbanken

Nätbanken Avanza är visserligen välskött med långsiktig potential, men externa faktorer såsom två svenska räntehöjningar gav betydande Medvind till nettovinsten i fjol och det är osannolikt att dessa kommer att stödja vinstestimaten ytterligare. Så resonerar SEB i en analys..

DI - 21 jan 20 kl. 22:31

Essity: Analytiker räknar med vinstlyft

Hygien- och hälsobolaget Essity står inför ännu en kvartalsrapport som bör visa god Medvind från lägre råvarupriser,.

PrivataAffärer - 21 jan 20 kl. 04:00

”Putins manöver bäddar för ännu starkare Rysslandsfonder”

Tre förvaltare av Rysslands- och tillväxtmarknadsfonder som Privata Affärer talat med tror att den ekonomiska tillväxten i landet blir ännu bättre under 2020 än den varit under 2019. Bakgrunden är den ekonomiska stabiliteten i landet, vilket delvis har att göra med att inflationen är låg, 3-4 procent, enligt Fredrik Colliander, förvaltare av Carnegie Fonders Rysslandsfond. – Räntan spelar också roll, den var hög i början av 2019, men har successivt sänkts under hela året, och fortsätter att sjunka.

Sydöstran - 16 jan 20 kl. 15:23

”Bra sits för Sjöstedts efterträdare”

För Vänsterpartiets Peter Bowin i Ronneby kom onsdagens besked att Jonas Sjöstedt avgår som partiledare som en överraskning. Samtidigt ger Bowin en eloge till partiledaren att han lämnar över rodret i en tid då partiet har Medvind. – Det ger efterträdaren goda möjligheter att komma in i rollen inför valet 2022..

Affärsvärlden - 16 jan 20 kl. 10:07

Analytiker om Essity: Därför bör vinsten lyfta

Hygien- och hälsobolaget Essity står inför ännu en kvartalsrapport som bör visa god Medvind från lägre råvarupriser, ökade volymer och en stabil prismix, menar analytiker..

Skånskan - 12 jan 20 kl. 19:57

Blentarp skrev historia

FUTSAL Med sitt 2-1-mål avgjorde Alexander Pfeiffer herrfinalen mot Gärsnäs AIS och sköt sitt Blentarps BK till tidernas första seger i egna arrangemanget Blentarpscupen.
Ändå var det de två målen i semifinalen mot Sjöbo IF han njöt mest över.
– Det finns inget bättre än att slå Sjöbo.

DN - 12 jan 20 kl. 06:20

Medvind för vindkraften pressar priserna i vår

2020 väntas bjuda på sjunkande elpriser. Ett nordiskt vindkraftsrekord och flera lågtryck ligger bakom den förväntade….

PrivataAffärer - 09 jan 20 kl. 08:57

Här är torsdagens många analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Arjo till 54 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Cornucopia - 07 jan 20 kl. 20:21

Gästinlägg: Sammanfattning av Sydney - Hobart 2019

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Lena Wilderäng adrenalena.se om årets tävling i Rolex Sydney - Hobart Yacht Race, tillika 75-årsjubilieumet av regattan.

Här följer en sammanfattning av min andra Sydney-Hobart 2019, som påbörjades på annandag jul.

Nerikes Allehanda - 02 jan 20 kl. 19:03

Örebrochefens ärliga ord – erkänner sin tidigare syn på klubben: "Halvdåligt skött"

Örebros nye general manager Stefan Bengtzén har anlänt till en förening i Medvind. Annat var det....

Sydsvenskan - 31 dec 19 kl. 05:40

Uppsving för second hand-kedjor

Den svenska second hand-marknaden har Medvind. De fem största organisationerna på området har under 2019 ökat sin försäljning med 15 procent, rapporterar Sveriges Radio Ekot. De fem största ideella organisationerna inom handeln – Erikshjälpen, PMU, Myro.

Helsingborgs Dagblad - 31 dec 19 kl. 05:40

Uppsving för second hand-kedjor

Den svenska second hand-marknaden har Medvind. De fem största organisationerna på området har under 2019 ökat sin försäljning med 15 procent, rapporterar Sveriges Radio Ekot. De fem största ideella organisationerna inom handeln – Erikshjälpen, PMU, Myro.

GöteborgsPosten - 31 dec 19 kl. 05:40

Uppsving för second hand-kedjor

Den svenska second hand-marknaden har Medvind. De fem största organisationerna på området har under 2019 ökat sin försäljning med 15 procent,.

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 04:00

Sydbank: Gläd dig över årets avkastning

Årets Medvind på aktiemarknaderna byts mot motvind så fort vi vänder blad på almanackan till 2020, är Sydbanks prognos. Avkastningen blir till och med lägre än det historiska snittet. Det är i en analys med rubriken ”Nyd aktieafkastet i 2019 – det bliver lavere i 2020”, som banken förutsäger att det kommande årets avkastning blir betydligt sämre, rapporterar Sydbank som refererar den danska privatekonomisajten Finans.

DI - 15 dec 19 kl. 15:07

Larmrekord - Svenskarna köper som aldrig förr

Ökad otrygghet i kombination med teknisk utveckling ger Medvind på larmmarknaden.   ”Det är en stor efterfrågan på….

PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 08:17

Här är onsdagens färska analyser

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Electrolux till sälj från neutral. Det framgår av Bloomberg. Citi menar att den Medvind som många ställt i utsikt för Electrolux under 2020 kommer att bli mindre kraftfull än förväntat, enligt ett referat från Bloomberg News.

PrivataAffärer - 12 dec 19 kl. 10:51

Analys: Autolivs starka orderbok ger bättre marginaler

”Trots en dämpad fordonsproduktion räknar vi med en årlig genomsnittlig ökning av det justerade rörelseresultatet med 16 procent för åren 2019-2022, i takt med att Autolivs starka orderbok materialiseras och produktportföljen når ett mer moget stadium där lönsamheten är högre och kassaflödena bättre”, skriver banken. Återköp av egna aktier kan därmed bli en positiv katalysator så tidigt som 2020, menar analytikern. Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat höjer DNB sin rekommendation för Autoliv till köp, från tidigare behåll.

Skånskan - 11 dec 19 kl. 20:55

Styrkebesked av EAI

BORDTENNIS Det var Sveriges otvivelaktigt bästa lag, Eslövs AI och Halmstad, som på onsdagskvällen möttes i Blomsterbergshallen. Båda var obesegrade inför seriefinalen. Nu är det bara EAI som har förlustnollan intakt.

DI - 09 dec 19 kl. 20:52

Trotsar krisen – EQT-bolaget nosar på börsen

Även om många detaljhandlare kämpar i motvind, finns det exempel på nischer i Medvind..

Skånskan - 07 dec 19 kl. 19:21

Höllviken föll i Skånederbyt

INNEBANDY Tre raka segrar och Medvind.
Då blev det ett bakslag för bottenkrigande Höllvikens IBF som föll i Skånederbyt hemma mot FC Helsingborg, 6-9.– En bra insats ändå, konstaterade tränaren Joon Berggren som var tillbaka efter att ha missat två matcher på grund av föräldraledighet.

Alingsås tidning - 30 nov 19 kl. 05:20

Balders Hage bygger ut

Balders Hage expanderar och går från 10 till 12 rum. En satsning som bottnar i att butiken har ett framgångsrikt år bakom sig.
I en bransch som annars kanske svajar en del går den klassiska butiken Balders Hage mot trenden och gör positiva resultat.

PrivataAffärer - 08 jan 20 kl. 13:06

Analys: Gott om medvind kvar för Essity

Handelsbanken Capital Markets höjde på tisdagskvällen sin rekommendation för aktien till köp, med ny riktkurs 340 kr (320). ”Vi väntar oss att bolagets starka vinstmomentum ska fortsätta under det första halvåret 2020, och vi höjer vårt ebita-estimat för helåret 2020 med 10 procent”, skriver Handelsbanken i analysen. Den optimistiska hållningen motiveras bland annat med att Essity åtnjuter lägre kostnader för insatsvaror, i första hand för pappersmassa.

Nyan - 28 nov 19 kl. 17:04

Kanonstart för Fellman – bara 50 sekunder ifrån pallen

SKIDSKYTTE. Jenny Fellman fick en riktig smakstart på säsongens första IBU-tävling, IBU-cupen i Sjusjöen (Norge).
Under torsdagen blev hon åtta i sprint – hennes bästa placering i IBU-cupen någonsin.

SVT - 24 nov 19 kl. 22:36

Medvind för oppositionella i Hongkongval

Lokalvalen i Hongkong ser ut att bli en brakseger för de pro-demokratiska kandidaterna..

Expressen - 23 nov 19 kl. 21:30

Här festar SD-topparna på mötet: ”Låt oss njuta”

Här festar SD-ledaren Jimmie Åkesson med partikamraterna under lördagskvällen.Det är ett parti i Medvind som samlats i Örebro:– Låt oss njuta av detta en stund, sa SD-ledaren tidigare under dagen..

Nyteknik - 20 nov 19 kl. 07:23

Medvind för världens vindkraft

Sedan 2010 har den globala genomsnittliga vindhastigheten ökat, visar en internationell forskarstudie publicerad i tidskriften Nature Climate Change..

Sydsvenskan - 20 nov 19 kl. 05:28

Medvind för världens vindkraft

Sedan 2010 har den globala genomsnittliga vindhastigheten ökat, visar en internationell forskarstudie publicerad i tidskriften Nature Climate Change. Studien innehåller mätvärden för vindhastigheter på tio meters höjd från drygt 3 000 mätstationer runto.

BT - 20 nov 19 kl. 05:28

Medvind för världens vindkraft

YA - 20 nov 19 kl. 05:28

Medvind för världens vindkraft

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 19 kl. 05:28

Medvind för världens vindkraft

Sedan 2010 har den globala genomsnittliga vindhastigheten ökat, visar en internationell forskarstudie publicerad i tidskriften Nature Climate Change. Studien innehåller mätvärden för vindhastigheter på tio meters höjd från drygt 3 000 mätstationer runto.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.