Medier

Tuesday, 04 August, 01:38

Nyheter om Medier

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Media - 15 jul 20 kl. 09:28

Det trasiga samtalet – Blir medierna allt mer polariserande?

Förenklat, slagkraftigt och gärna elakt. Det är vägen till framgång i dagens polariserade offentliga debatt. Utvecklingen brukar skyllas på enskilda debattörer och sociala Medier.

Sydsvenskan - 15 jul 20 kl. 07:52

Boende evakuerades vid brand – en saknas

Sex personer fick evakueras på grund av en brand i ett äldre hus i Ljusne i Söderhamns kommun under natten. Räddningstjänsten har för lokala Medier uppgett att man inte kommit i kontakt med en av de boende. Polisen kan under onsdagsmorgonen inte svara p.

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 20 kl. 07:52

Boende evakuerades vid brand – en saknas

Sex personer fick evakueras på grund av en brand i ett äldre hus i Ljusne i Söderhamns kommun under natten. Räddningstjänsten har för lokala Medier uppgett att man inte kommit i kontakt med en av de boende. Polisen kan under onsdagsmorgonen inte svara p.

SR - 15 jul 20 kl. 03:00

Kvinna avled efter knivattack

En kvinna har avlidit och ytterligare två skadat vid separata knivdåd i norska Sarpsborg, tre mil från den svenska gränsen vid Svinesund, enligt norska Medier..

Expressen - 14 jul 20 kl. 22:50

Thailands hot mot turister utan visum: Vi griper er

Thailand tar i med hårdhandskarna mot turister som fastnat i landet utan visum.Utlänningar utan visum kan komma att gripas och interneras, rapporterar thailändska Medier.– Vi behöver köra ut folk, säger en talesman för landets migrationsbyrå..

GöteborgsPosten - 14 jul 20 kl. 20:46

Kända röster uppmanar till avstånd på badplats

Malmö kommun har vidtagit nya åtgärder för att minska risken för smittspridning på Scaniabadet. Redan existerande skyltar och uppmaningar i sociala Medier får nu sällskap av ett högtalarsystem där kändisar som skådespelaren Sven Melander, radioprogramledaren Nadia Jebril, och programledaren Ola Selmén uppmanar människor att hålla avstånd, rapporterar.

Sydsvenskan - 14 jul 20 kl. 19:59

SJ: Inga problem med våra upplägg

Trångt på tåg och långfärdsbussar. Nu ska SJ förklara för näringsdepartementet hur de tänker kring trängselproblemet. Flera Medier har de senaste dagarna rapporterat om trängsel på bussar och tåg i Sverige när det kommer till inrikesresor.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 19:59

SJ: Inga problem med våra upplägg

Trångt på tåg och långfärdsbussar. Nu ska SJ förklara för näringsdepartementet hur de tänker kring trängselproblemet. Flera Medier har de senaste dagarna rapporterat om trängsel på bussar och tåg i Sverige när det kommer till inrikesresor.

GT - 14 jul 20 kl. 17:18

Förskoleanställd häktad misstänkt för grov våldtäkt

En anställd på en kommunal förskola i Falkenberg häktades i slutet av juni misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn.Nu växer utredningen och personen omhäktas misstänkt för grov våldtäkt mot barn, uppger lokala Medier..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 17:19

Domare underkänner Weinstein-förlikning

En förlikning mellan Hollywoodmogulen Harvey Weinstein och ett stort antal kvinnor som uppger att de har blivit utsatta för övergrepp av honom underkändes på tisdagen av en federal domare, rapporterar amerikanska Medier. Domaren Alvin Hellerstein ska ha.

GöteborgsPosten - 14 jul 20 kl. 17:19

Domare underkänner Weinstein-förlikning

En förlikning mellan Hollywoodmogulen Harvey Weinstein och ett stort antal kvinnor som uppger att de har blivit utsatta för övergrepp av honom underkändes på tisdagen av en federal domare, rapporterar amerikanska Medier..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 16:27

Förskoleanställd häktad för grov våldtäkt

En anställd på en kommunal förskola i Falkenberg häktades i slutet av juni misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Nu växer utredningen och personen omhäktas misstänkt för grov våldtäkt mot barn, uppger lokala Medier. Samtidigt misstänks personen för.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 16:24

Stor sökinsats efter drunkningslarm

Ett stort räddningspådrag pågår vid en badplats strax utanför Ryd i Tingsryds kommun, rapporterar flera lokala Medier. Enligt SVT Småland ska en man ha varit ute och simmat med sin dotter i sjön. – Någonting ska ha hänt med mannen, så han påkallar hjälp.

Aftonbladet - 14 jul 20 kl. 16:25

Stor sökinsats efter drunkningslarm

▸ Ett stort räddningspådrag pågår vid en badplats strax utanför Ryd i Tingsryds kommun, rapporterar flera lokala Medier..

GöteborgsPosten - 14 jul 20 kl. 16:28

Förskoleanställd häktad för grov våldtäkt

En anställd på en kommunal förskola i Falkenberg häktades i slutet av juni misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Nu växer utredningen och personen omhäktas misstänkt för grov våldtäkt mot barn, uppger lokala Medier..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 13:14

Biten kvinna: Jag älskar hajar

En australiska som blivit biten av något i vattnet när hon simmade i Queensland låter inte den blodiga händelsen avskräcka. – Jag älskar ändå hajar, ropade hon till Medier när hon fördes till vård. – Hajar är vackra!

DN - 14 jul 20 kl. 05:17

Fyra dömda för cannabisodling

Fyra män har av Ångermanlands tingsrätt dömts till flera års fängelse för grovt narkotikabrott, uppger lokala Medier..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 04:19

Fyra dömda för cannabisodling

Fyra män har av Ångermanlands tingsrätt dömts till flera års fängelse för grovt narkotikabrott, uppger lokala Medier. De fyra döms för att ha bedrivit i det närmaste yrkesmässig produktion av cannabis med avsikt att sälja denna, skriver allehanda.se.

GöteborgsPosten - 14 jul 20 kl. 04:19

Fyra dömda för cannabisodling

Fyra män har av Ångermanlands tingsrätt dömts till flera års fängelse för grovt narkotikabrott, uppger lokala Medier..

GöteborgsPosten - 14 jul 20 kl. 05:00

Ny rapport visar medias betydelse för uthängningarna

Det var genom traditionella Medier namnen fick genomslag.

Expressen - 14 jul 20 kl. 00:21

Journalist i Trumps favoritprogram sparkas för rasism och sexism

Toppskribenten i Donald Trumps favoritprogram tvingas sluta för att han lagt ut rasistiska och sexistiska budskap på nätet.Journalisten Blake Neff, som jobbade för Fox News-stjärnan Tucker Carlson, postade under namnet Charles XII, alltså Karl XII – och internationella Medier påpekar att den svenske kungen har blivit en symbol för yttersta högern..

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 20 kl. 22:36

Förvirrat kring tågbolagens trängsel

Det har varit stor trängsel på landets tåg, rapporterar flera Medier..

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 22:37

Förvirrat kring tågbolagens trängsel

Det har varit stor trängsel på landets tåg, rapporterar flera Medier. Resenärer vittnar om att de fått sitta nära andra resenärer de inte åkt i sällskap med..

UNT - 13 jul 20 kl. 21:05

TV: Här checkar läkaren ut efter coronavåren

Ett känslosamt meddelande från infektionsläkaren Fredik Lindell berör många i sociala Medier. I en video tar läkaren av sig sin ansiktsmask. ”Krigare!

SVT - 13 jul 20 kl. 18:03

Experten förklarar kemin bakom städtipsen

Städning med ättika och bikarbonat har blivit trendigt och på sociala Medier vittnas det om hur bra det funkar. Men varför fungerar ättika och bikarbonat när du städar?.

Expressen - 13 jul 20 kl. 16:08

Ronaldo utreds av polis – efter videon på sonen

Cristiano Ronaldos syster lade ut ett semesterklipp på sin tioårige brorson på sociala Medier.Nu riskerar fotbollsstjärnan böter.Polisen har startat en utredning efter vattenskoterfärden, skriver Olé.

DN - 13 jul 20 kl. 15:27

Zaha om rasismen: ”Räcker inte att bara prata”

Crystal Palace-stjärnan Wilfried Zaha kräver handling, utbildning och förändring efter att blivit utsatt för rasism på sociala Medier. ”Det….

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 20 kl. 15:13

Zaha: ”Räcker inte att bara prata”

Crystal Palace-stjärnan Wilfried Zaha kräver handling, utbildning och förändring efter att blivit utsatt för rasism på sociala Medier. "Det räcker inte att bara säga #notoracism", skriver han på Twitter. På måndagen tackade ivorianen för stödet han fått.

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 15:13

Zaha: "Räcker inte att bara prata"

Crystal Palace-stjärnan Wilfried Zaha kräver handling, utbildning och förändring efter att blivit utsatt för rasism på sociala Medier..

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 12:41

30-åring död efter "covid-fest" i Texas

En 30-årig man i Texas har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset på en "covid-19-fest", rapporterar amerikanska Medier. Fenomenet med fester där unga försöker bli smittade har rapporterats från flera håll i USA på sistone..

Expressen - 13 jul 20 kl. 10:54

Sprickan vidgas mellan Trump och Anthony Fauci

Samtidigt som coronafallen i USA fortsätter att stiga vidgas sprickan mellan Donald Trump och landets ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci – som ofta gått emot presidenten.I helgen spred Vita huset en lista till flera Medier där fel som Fauci gjort under epidemin radades upp..

Aftonbladet - 13 jul 20 kl. 10:28

Nelson Mandelas dotter har avlidit

▸ Sydafrikas Danmarksambassadör Zindziswa “Zindzi” Mandela har avlidit 59 år gammal, rapporterar sydafrikanska Medier med….

Sydsvenskan - 13 jul 20 kl. 10:28

Nelson Mandelas dotter har avlidit

Sydafrikas Danmarksambassadör Zindziswa “Zindzi” Mandela har avlidit 59 år gammal, rapporterar sydafrikanska Medier med hänvisning till en nära familjemedlem. Zindzi Mandela var frihetshjälten Nelson Mandela och Winnie Madikizela-Mandelas yngsta dotter.

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 10:28

Nelson Mandelas dotter har avlidit

Sydafrikas Danmarksambassadör Zindziswa “Zindzi” Mandela har avlidit 59 år gammal, rapporterar sydafrikanska Medier med hänvisning till en nära familjemedlem..

DN - 13 jul 20 kl. 09:34

Rapparen Lil Marlo skjuten till döds

Den amerikanske rapparen Lil Marlo sköts till döds i Atlanta sent på lördagskvällen, enligt amerikanska Medier..

SR - 13 jul 20 kl. 08:55

Washingtons NFL-lag byter namn

NFL-laget Washington Redskins kommer att byta namn. Det uppger flera amerikanska Medier, som skriver att laget under måndagen officiellt ska stryka den del av namnet som uppfattas som nedsättande för ursprungsbefolkningen..

DN - 13 jul 20 kl. 07:57

Washingtons NFL-lag byter namn

NFL-laget Washington Redskins kommer att byta namn. Det uppger flera amerikanska Medier, som skriver att laget under måndagen officiellt….

Sydsvenskan - 13 jul 20 kl. 06:14

Washingtons NFL-lag byter namn

NFL-laget Washington Redskins kommer att byta namn. Det uppger flera amerikanska Medier, som skriver att laget under måndagen officiellt ska ta bort den för ursprungsbefolkningen nedsättande delen ur sitt namn. Ett nytt namn kommer dock inte att present.

Expressen - 13 jul 20 kl. 05:00

Wistams dotter Sindys egna ord om sjukdomen

Sofia Wistam berättade i sitt sommarprat om sin dotter Sindy Rahms nakolepsi - vilket har fått en stor respons på programledarens sociala Medier.I podcasten ”Wahlgren & Wistam” berättar nu dottern om sin kamp. – Jag har varit rädd för att framstå som svag, säger Sindy Rahm i avsnittet..

Dalarnas tidningar - 13 jul 20 kl. 04:56

Yxman greps i Mora – la ut hot och bilder med misstänkt vapen på sociala medier

Under natten till måndagen greps en man i 35-årsåldern i centrala Mora efter att ha hotat flera....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.