Med Swedbanks aktie

Tuesday, 25 June, 23:46

Nyheter om Med Swedbanks aktie

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 12 jun 19 kl. 14:43

Experterna: ”Risk att det eskalerar” – så ska du göra med Swedbanks aktie

2019 har varit ett nattsvart år för Swedbanks närmare 400.000 aktieägare. Nu väntar snart en extrastämma där Göran Persson antas greppa ordförandeklubban.

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 16:27

Analytiker sänker estimat för Swedbank

Swedbank har som policy att dela ut 75 procent av nettoresultatet till aktieägarna. För kommande två helår är motsvarande revideringar -4 procent. Efter 14:20 i utdelning för 2018 förväntas en utdelning om mellan 12:51 och 13:61 kronor per aktie för innevarande samt kommande två helår, enligt snittestimaten.

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 15:14

Julian Assange, höjda skatter och flygvarsel

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Förbifarten sladdar: Kostat 280 miljoner extra
Det omtvistade projektet Förbifart Stockholm har fakturerats för mycket av det tidigare kontrakterade byggbolaget. I mars hävdes kontraktet med byggbolaget Lovön Samverkan, LSAB, efter att arbetet med den nya förbifarten blivit kraftigt försenat.

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 15:35

Få koll inför rapportperiodens supertorsdag

  Rapporter torsdagen den 25 april: Axfood (kl 7.00)
Bygghemma (kl 7.00)
Essity (kl 7.

Dagens PS - 05 apr 19 kl. 07:40

JUST NU: Hårt pressade banktoppen avgår

Swedbanks ordförande lämnar banken med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande. Swedbanks ordförande Lars Idermark har fått en skur av kritik för hanteringen av den misstänkta penningtvättsskandalen. ”Efter den senaste tidens starka debatt om Swedbank och frågan om bankens hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum har jag funnit att den massmediala uppmärksamheten som detta skapat inte är förenlig med mitt vd-uppdrag i skogskoncernen Södra.

Dagens PS - 03 apr 19 kl. 12:10

S och facket hotar lämna Swedbank

Bakgrunden är skandalerna i banken, uppger Svenska Dagbladet. ”Med anledning av uppgifterna tittar vi nu på möjligheten att byta bank, men avvaktar den pågående utredningen”, skriver Roger Berzell, Socialdemokraternas kassör, i ett mejl till SvD. Flera kunder uppges redan ha lämnat Swedbank i spåren av skandalerna med penningtvättsanklagelser och misstankar om obehörigt röjande av insiderinformation och grovt svindleri.

SVT - 01 apr 19 kl. 18:07

Styrelseledamöter sålde Swedbank-aktier före SVT:s avslöjande

De båda arbetstagarrepresentanterna i Swedbanks styrelse sålde sina aktier de just fått i mitten av februari i år, en vecka före Uppdrag Gransknings avslöjande om penningtvätt. Aktieförsäljningarna godkändes av Swedbanks jurister. I samband med avslöjandet rasade Swedbanks aktie.

Skånskan - 01 apr 19 kl. 15:00

Förtroendepriset

Swedbanks verkställande direktör Birgitte Bonnesen ansågs ytterst ansvarig för pengatvättsskandalen på bankens bolagsstämma och fick lämna sin post. Styrelsen gavs ansvarsfrihet, vilket blivit omdebatterat.
Bonnesens lön var i enlighet med tjänstens tyngd mycket hög.

Dagens PS - 29 mar 19 kl. 07:20

Banktopparna kan åka på skadestånd

”Summorna kan bli enorma, i princip obegränsade belopp”, säger professor till TT. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen fick på torsdagen sparken, men styrelsen beviljades fortsatt ansvarsfrihet på storbankens stämma. Men Swedbankhärvan är långtifrån över.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 12:41

Swedbankstämman är igång

Uttalandet kom när han berörde medieuppgifterna från onsdagen om att banken skulle ha vilselett amerikanska myndigheter, något som enligt bedömare anses kunna utgöra en risk för höga böter. Under sitt anförande tog Lars Idermark upp fyra huvudpunkter, nämligen Swedbanks arbete med att upptäcka penningtvätt, Swedbanks kommunikation, onsdagens husrannsakan och utredningar mot banken i Sverige, samt slutligen medieuppgifterna om att Swedbank skulle ha vilselett amerikanska myndigheter. När det gäller den första punkten, Swedbanks arbete med att upptäcka penningtvätt, sade han att Swedbank tar detta på mycket stort allvar och att banken lägger ned stora resurser.

Cornucopia - 28 mar 19 kl. 18:31

Swedbank-aktien kraschar vidare - styrelsen får höjt arvode - VD:n får 21 miljoner i fallskärm - "flytta inte era sparpengar"

Den ryska penningtvättbanken Swedbanks aktie fortsatte krascha idag när handelsstoppet hävts. Samtidigt höjde årsstämman styrelsens arvode och VD:n som sparkades idag får 21 miljoner kronor i tröst via en så kallad fallskärm. Beskedet är annars att man inte behöver flytta sina sparpengar från krisbanken, eftersom insättningsgarantin och investerarskyddet gäller som vanligt.

Dagens PS - 29 mar 19 kl. 07:57

Analyshus ångrar köptips på Swedbank

”Vi hade fruktansvärt fel”, skriver analyshuset ABG till Nyhetsbyrån Direkt. ABG har drabbats av självrannsakan efter att i förra veckan ha höjt rekommendationen till köp på Swedbanks aktie med rikskursen 205 kronor. I går, torsdag, sänkte ABG rikskursen till 195 kronor.

Dagens PS - 28 mar 19 kl. 08:23

Storägare tvekar att ge topparna ansvarsfrihet

”Jag kan inte säga just nu hur vi kommer att ställa oss i den frågan”, säger Alectas chef för ägarstyrning till P1 i Sveriges Radio. Swedbank håller bolagsstämma i dag, torsdag, och inför årsstämman är bankledningen under hård press. I går slog Ekobrottsmyndigheten till med en razzia mot Swedbanks huvudkontor.

UNT - 28 mar 19 kl. 18:35

"Nu ligger de riktigt illa till"

På torsdagen stoppades handeln Med Swedbanks aktie och vd:n Birgitte Bonnesen fick avgå..

Skånskan - 27 mar 19 kl. 20:24

USA:s finansmyndighet utreder Swedbank

Stockholm Ekobrottsmyndigheten genomförde under onsdagen en omfattande razzia mot Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg väster om Stockholm.  Tillslaget fortgick hela dagen och fortfarande under onsdagskvällen var poliser i arbete på kontoret. Razzians bakgrund är att SVT:s program Uppdrag granskning intervjuade Swedbank den 15 februari om misstankar om penningtvätt i Baltikum.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 11:22

EBM gör razzia mot Swedbank

Några minuter efter DI:s publicering av nyheten bekräftar EBM uppgifterna: ”EBM kan bekräfta de medieuppgifter som gör gällande att ett tillslag pågår på Swedbanks huvudkontor. Tillslaget genomförs av poliser från EBM:s Finansmarknadskammare på uppdrag av chefsåklagare Thomas Langrot med anledning av den pågående förundersökningen mot Swedbank”, skriver EBM på twitter. Ekobrottsmyndigheten inledde förundersökning mot Swedbank gällande misstanke om obehörigt röjande av insiderinformation i slutet av februari.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 12:54

Razzia mot Swedbank

Inrikes Ekobrottsmyndigheten genomför en razzia mot Swedbanks huvudkontor under onsdagen.Swedbank är föremål för inledande förundersökning. Det ska finnas misstanke om obehörigt röjande av insiderinformation i slutet av februari månad.

VA - 28 mar 19 kl. 09:55

Swedbank handelsstoppas

Swedbanks aktie handelsstoppades efter drygt 45 minuters handel på torsdagen. Aktien hade då fallit med 3,7 procent..

Skånskan - 27 mar 19 kl. 15:00

Intressant årsstämma för Swedbank

Torsdagen 28 mars ska Swedbanks aktieägare samlas för en bolagsstämma. Det är ingen vild gissning att den blir ovanligt spännande, med tanke på att det kommit fram graverande uppgifter om att Swedbank var medvetna om att det förekommit pengatvätt via banken. Aktieägarna lär vara frågvisa.

Dagens PS - 27 mar 19 kl. 09:25

EXTRA: Mardröm för Swedbank på börsen

Aktien faller tungt efter nya graverande avslöjanden av SVT:s Uppdrag granskning. Swedbanks aktie backar över 4 procent i skrivande stund i morgonhandeln på Stockholmsbörsen. Bakgrunden är nya avslöjanden av SVT:s UG om att Swedbanks högsta ledning har vilselett amerikanska utredare genom att hemlighålla misstänkta kunder och transaktioner kopplat till Panamaläckan.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 16:00

Amerikans finansmyndighet utreder Swedbank

Den utredning som DFS inlett gällande Swedbank omfattar sju olika ärenden (”matters”). Det framgår av ett brev som DFS skickat till Swedbank och som Financial Times har tagit del av och rapporterar om på onsdagen. Den brittiska tidningen skriver att brevet, daterat den 20 februari, innehåller information om att DFS i New York genomför flera undersökningar (”several inquiries”) som gäller Swedbank och bankens eventuella roll i flera andra penningtvättsskandaler.

Sydsvenskan - 22 mar 19 kl. 09:07

Svagt uppåt på börsen

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag svagt uppåt. Utvecklingen på ledande Europabörser är samtidigt spretig. OMXS-index har efter fem minuters handel gått upp 0,2 procent.

Helsingborgs Dagblad - 22 mar 19 kl. 09:07

Svagt uppåt på börsen

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag svagt uppåt. Utvecklingen på ledande Europabörser är samtidigt spretig. OMXS-index har efter fem minuters handel gått upp 0,2 procent.

Dagens PS - 07 mar 19 kl. 08:26

Swedbank stoppar interna medieläckor

Storbanken blockerar, uppger Di, medarbetare från att lämna krypterade nyhetstips till journalister. Medarbetarna kan inte längre vända sig till SVT och ”Uppdrag granskning” och berätta om exempelvis misshållanden i banken efter ”Uppdrag gransknings” avslöjande om misstänkt penningtvätt för motsvarande 40 miljarder kronor i Swedbanks baltiska verksamhet. Storbanken bekräftar för Dagens Industri att möjligheten för de anställda att lämna krypterade meddelanden till SVT är stoppad – när medarbetarna är på jobbet – men hävdar att åtgärden vidtagits för att skydda banksekretessen.

Expressen - 27 feb 19 kl. 21:03

”Swedbank vet inte hur de ska hantera situationen”

Birgitte Bonnesen, 62,  är Swedbanks trotjänare – men nu mitt i sin värsta personliga kris på banken.Flera av de större aktieägarna fruktar att Swedbanks koncernchef inte längre ska orka med pressen. Eller att banken i panik inte vet hur de ska hantera skandalen.

PrivataAffärer - 25 feb 19 kl. 10:10

Citi: Ta lärdom av Swedbankskandalen och köp inte i dippen

”Är det något som blev tydligt under 2018 så var det att inte springa in och köpa dippar”, säger Ronit Ghose, med hänvisning till Danske Banks stadiga börsresa nedåt under 2018. Totalt föll kursen nära 50 procent i fjol, och ytterligare några procent under inledningen av 2019. Marknadens svar på förra veckans uppgifter om att 40 miljarder kronor i tvättade ryska pengar har kunnat härledas från Danske Bank till konton i Swedbank togs emot med en isande kalldusch för Swedbanks aktieägare.

Cornucopia - 21 feb 19 kl. 21:11

Swedbank-aktiens sämsta börsvecka sedan finanskrisen

Som det ser ut nu på torsdag kväll är den innevarande börsveckans utveckling för Swedbanks A-aktie den sämsta sedan finanskrisen hösten 2008. Banken har till slut backat och ska ta in en extern utredare av bankens tvätt av ryska blodspengar.
Veckochart Swedbank A-aktie tillbaka till 2010, vilket inkluderar skuldkrisens börskrasch.

DI - 21 feb 19 kl. 17:02

Bankslakt på börsen – fortsatt ras för Swedbank

Med ett ras på ytterligare runt 10 procent på torsdagen har Swedbanks hårt prövade aktieägare förlorat drygt 53 miljarder kronor på två dagar. SEB och Nordea dras med i det brutala fallet..

DN - 21 feb 19 kl. 13:08

Kunder rasar mot Swedbank – hotar att lämna

Efter SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt fortsätter Swedbanks aktie att falla. Samtidigt brottas banken med arga och besvikna kunder som hotar att lämna.   – Om banken hanterar detta uselt, då kan kunder börja lämna, säger Eva Ossiansson, varumärkesdoktor vid Göteborgs universitet.

SmålandsPosten - 21 feb 19 kl. 10:59

Misstänkt penningtvätt – vd förklarar sig

Mångmiljardbelopp misstänks ha tvättats genom Swedbank, med band till jätteskandalen i Danske Bank, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning. Swedbanks aktie faller tungt på Stockholmsbörsen. I eftermiddag ska vd Birgitte Bonnesen förklara sig..

Expressen - 21 feb 19 kl. 10:00

Panikras för Swedbank på börsen

Birgitte Bonnesen möts med misstro. Bankchefens förklaringar hjälpte inte.Resultatet: Swedbanks aktie fallen närmast handlöst på börsen.

PrivataAffärer - 20 feb 19 kl. 11:03

Analys: Behåller köprådet på Swedbank

”I öppningshandeln har aktiereaktionen varit negativ men det är inget som ändrar vår syn i dagsläget”, skriver KBW med rekommendationen outperform och riktkursen 245 kr. KBW anser fortsatt att risken är låg för en penningtvättsskandal inom Swedbanks baltiska enhet. KBW pekar på Swedbanks uttalande till Bloomberg att banken inte känner igen siffrorna som Uppdrag granskning redovisar, tidigare statistik från Estlands centralbank och Swedbanks tidigare detaljering av kundstocken i Baltikum.

Cornucopia - 20 feb 19 kl. 16:53

Slakt i Swedbank efter rysk penningtvätt

Sveriges största bank, Swedbank, har nu dragits in i Danske Banks massiva penningtvätt av ryska pengar. Bill Bowder, mannen som fått igenom Magnitsky-lagstiftning i många länder, sade sig ha bevis som styrkte SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande att Swedbank bistått med penningtvätt av 40 miljarder kronor. Bolagets aktie totalslaktades under dagen.

Barometern - 20 feb 19 kl. 12:44

Misstänkt penningtvätt – aktien störtdyker

Mångmiljardbelopp misstänks ha tvättats genom Swedbank, med band till jätteskandalen i Danske Bank, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning. Swedbanks aktie faller tungt på Stockholmsbörsen..

GöteborgsPosten - 20 feb 19 kl. 09:37

Miljardbelopp misstänks ha tvättats genom Swedbank

Mångmiljardbelopp misstänks ha tvättats genom Swedbank, med band till jätteskandalen i Danske Bank, rapporterar SVT:s Uppdrag granskning. Stora transaktioner har band till tidigare kända penningtvättshärvor. Swedbanks aktie faller tungt på Stockholmsbörsen..

PrivataAffärer - 04 feb 19 kl. 22:52

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag tisdag 5 februari: Axfood (kl 7.00)
Alfa Laval (kl 7.30)
MTG (kl 7.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 13:36

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

  Rapporter tisdag 29/1: Billerud Korsnäs (kl 7.00)
Swedbank (kl 7.00)
HIQ (kl 7.

Sydsvenskan - 29 jan 19 kl. 09:20

Svagt nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder dagens handel svagt nedåt. Efter 15 minuter har OMXS-index backat 0,1 procent, med den rapporterande storbanken Swedbank som sänke. Swedbanks aktie sjunker 3 procent i den inledande handeln och drar därmed mest nedåt bland tungv.

YA - 29 jan 19 kl. 09:20

Svagt nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder dagens handel svagt nedåt. Efter 15 minuter har OMXS-index backat 0,1 procent, med den rapporterande storbanken Swedbank som sänke. Swedbanks aktie sjunker 3 procent i den inledande handeln och drar därmed mest nedåt bland tungviktarna i OMXS30-index.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.