Max

Thursday, 20 June, 16:03

Nyheter om Max

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 29 maj 19 kl. 19:29

Teslas Navigate on Autopilot - fungerar, men bara ett första steg

Teslas första funktion i tillvalet full self driving (FSD), motorvägsfunktionen navigate on autopilot (NoA), fungerar, men är inte en särskilt stor förbättring mot tidigare. Men det är ett första steg mot självkörande bilar, då bilen nu faktiskt kan köra av och på motorvägar själv.
Filbyte vid omkörning av lastbil på 110-motorväg med NoA, inställd på aggressivitetsnivån Mad Max.

Expressen - 30 maj 19 kl. 23:10

Pontus Farnerud på väg till IFK Göteborg

IFK Göteborg ser över sin organisation. Enligt GT:s uppgifter kan Pontus Farnerud, 38, få en roll i föreningen. – Inga kommentarer, säger klubbdirektören Max Markusson.

BT - 30 maj 19 kl. 13:21

Ovanligt kallt maj lider mot sitt slut – så blir vädret framöver

Förra årets rekordvarma maj månad har i år blivit en ovanligt kall månad, menar Max Lindberg Stoltz, meteorolog vid SMHI. Och någon ordentlig sommarvärme ser det inte ut att bli den närmsta tiden..

Barometern - 30 maj 19 kl. 10:39

Snart kan det bli värmerekord i Kalmar län: ”Riktigt varmt”

Lagom till Kristi himmelsfärdshelgen nås Kalmar län av varmare väder och på måndag kan det bli upp till 29 grader. – Det kan bli nytt värmerekord för året, säger Max Lindberg-Stoltz, meteorolog på SMHI..

BT - 30 maj 19 kl. 07:19

Bussbolag kritiseras för upprepad tomgångskörning: ”Fullständigt fel”

I hela Borås kommun gäller regeln om tomgångskörning Max en minut sedan länge. Men skolskjutsbussarna i Dalsjöfors står och puttrar mycket längre än så, mest varje dag. Det vet Dalsjöforsbon Lars-Olof Andersson som anmärkt på saken i mer än ett halvår – utan resultat..

UNT - 29 maj 19 kl. 19:00

Därför dröjer den nya handelsplatsen

Nyligen öppnade Max i Gnista..

UNT - 29 maj 19 kl. 19:00

Därför dröjer den nya handelsplatsen

Nyligen öppnade Max i Gnista..

SVT - 29 maj 19 kl. 18:01

Dansk konsthall ställer ut Dan Park – konstnärer hotar dra sig ur

Utställningen Den politiske kunst på den danska ön Læsø ska ställa ut verk av bland andra Dan Park, dömd för förtal och hets mot folkgrupp, och den kontroversiella danske konstnären och politikern Uwe Max Jensen. Nu hotar konstnärer som skulle bidra till en annan utställning på Læsø Kunsthal att dra tillbaka sin medverkan..

SVT - 29 maj 19 kl. 10:40

Pilot varnade Boeing-chefer – månader innan dödsolyckorna

En Ethiopian Airlines-pilot varnade chefer på flygbolaget om Boeing 737 Max 8, flera månader innan 157 personer omkom i en flygkrasch. Det rapporterar Bloomberg, med hänvisning till interna dokument och mejl. ”Det kommer med säkerhet leda till en krasch”, skriver piloten enligt Bloomberg..

DN - 28 maj 19 kl. 19:13

Twitchproffs vill nyansera debatten om datorspelandet

Max ”Goofy” Rosenlind hoppade av skolan för att satsa fullt ut på e-sportkarriären. Gabriella ”Gabbie” Berthagen har en masterutbildning men lever på att strömma sitt spelande. DN har talat med Twitch-proffsen som vill nyansera debatten om gamingkulturen..

Kristianstadsbladet - 27 maj 19 kl. 07:18

Kommunpolis berättar om kampen mot skadegörelse

Bromölla fick nyligen en ny kommunpolis, Max Staude. Han kommer till sessionssalen i kommunhuset den 28 maj. Då ska han informera om brottsläget i Bromölla..

GöteborgsPosten - 07 jun 19 kl. 20:55

Åtvidabergs Max Olsson och Ludvig Holmertz sänkte Oskarshamn

Åtvidaberg vann hemma mot Oskarshamn i division 1 södra i fotboll med 2–0 (0–0). Max Olsson och Ludvig Holmertz gjorde ett mål var för Åtvidaberg..

Skånskan - 26 maj 19 kl. 20:56

Oavgjort i Stångby

Landskrona Bois vägrar ta stryk i division 1 söd – Vi hade velat ha mer, men är nöjda med en poäng, sa Truls Verngren, hemmamålskytten i 1-1-derbyt inför drygt 1 000 åskådare på Tornvallen i Stångby.Derbyt var jämnt, tajt och tufft men chansfattigt.
– Med två försvarsstarka lag kan det bli så här.

YLE - 26 maj 19 kl. 18:54

F1-experten skulle ha friat Max Verstappen efter depåkrocken med Valtteri Bottas: ”Helt fel att föraren straffas av stallets miss”

Både Red Bull och Ferrari gjorde sitt yttersta för att tappa viktiga poäng i Monaco, anser Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens. Enligt af Petersens är det kul att Ferrari lyckades bryta den totala Mercedes-dominansen – men nu måste det bli ett slut på amatörfasonerna, säger han..

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 19 kl. 17:18

Hamilton höll undan till seger i Monaco

Lewis Hamilton utnyttjade fördelen med att starta längst fram och vann formel 1-loppet på de trånga gatorna i Monaco. Britten Hamilton ledde i sin Mercedes från start till mål och lyckades hålla en vilt jagande Max Verstappen bakom sig i det klassiska s.

Sydsvenskan - 26 maj 19 kl. 17:18

Hamilton höll undan till seger i Monaco

Lewis Hamilton utnyttjade fördelen med att starta längst fram och vann formel 1-loppet på de trånga gatorna i Monaco. Britten Hamilton ledde i sin Mercedes från start till mål och lyckades hålla en vilt jagande Max Verstappen bakom sig i det klassiska s.

SVT - 26 maj 19 kl. 17:41

Hamilton vann i Monaco – hyllade Niki Lauda

Femfaldiga världsmästaren Lewis Hamilton var under konstant press från en jagande Max Verstappen. Men den rutinerade britten lät sig inte stressas utan körde i mål som segrare av Monacos Grand Prix – med en hjälm på huvudet som hyllade bortgångne formel 1-legendaren Niki Lauda..

Expressen - 26 maj 19 kl. 17:10

Superdramatik i Monaco: ”Tuffaste loppet jag kört”

Kampen om Monacos GP blev en riktig rysare. Lewis Hamilton tog till slut hem loppet – efter att ha blivit påkörd av Max Verstappen inför sista varvet. Britten tillägnade segern den bortgångne ikonen Niki Lauda.

Kristianstadsbladet - 25 maj 19 kl. 19:10

Sandbergs mål gav Nosaby segern

Max Sandberg blev stor matchhjälte för Nosaby IF mot Österlen hemma på Nya Vallbjörka, 1–0 (1–0)..

Dagens PS - 24 maj 19 kl. 14:22

Biltest: KIA e-Soul – smart packad räckvidd

Frankfurt, Tyskland. Elektrifiering har blivit lite av KIA:s grej och lansering av nya fossilfria bilar duggar tätt. Bara några månader efter e-Niro var det dags för den något mindre e-Soul och eftersom den delade samma drivlina så var också förväntningarna höga.

SR - 25 maj 19 kl. 16:57

F1-bloggen: Hamilton vann ovisst kval

Kvalet till Monacos GP var ovisst. Första kvalet vanns av Sebastian Vettel, Ferrari. I det andra var Max Verstappen, Red Bull, snabbast och i det sista och avgörande Lewis Hamilton..

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 19 kl. 08:00

Max Svensson hoppas på favorit i repris

Avgjorde mot Falkenberg i höstas: ”Det var nästan samma match viktighetsmässigt”.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 05:00

Får bakläxa för ja till prickigt plank

VEBERÖD Det prickiga planket i olika färger som retat upp grannarna fick inte godkänt av länsstyrelsen.Länsstyrelsen ger de klagande rätt och river upp byggnadsnämndens beslut om att planket inte behöver åtgärdas. Enligt länsstyrelsen överstiger höjden på konstruktionen, som numera är cirka två meter hög, höjden på ett sedvanligt staket.

DI - 24 maj 19 kl. 18:45

Amerikanska myndigheter undersöker Boeings agerande

Den amerikanska finansmyndigheten Securities and Exchange Commission, SEC, ska undersöka om Boeing på ett adekvat sätt beskrivit problematiken med de olycksdrabbade, och numera strandade, 737 Max-planen. .

Cornucopia - 24 maj 19 kl. 16:49

Fredagsmys: 65% av läsarna bryr sig inte vad andra män tycker om dem, i synnerhet inte Horace

TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor eller grafer, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.

Dags för lite härligt fredagsmys.

Skånskan - 22 maj 19 kl. 18:42

Tre nollor kan raderas bort

FOTBOLL Marieholms IS får klara sig utan två starka spelare, Jesper Olsson och Max Williamsson, när de på fredagskvällen gästas av obesegrade division 5 västra-serieledaren BK Borstahusen.
– Vi har chansen att sudda bort tre olika nollar och ska göra ett gott försök att lyckas, hälsar Anders Nordström, tränaren i Marieholm inför matchen hemma på Åvallen.Skytteligatoppen i division 5 västra:
13 mål: Nicklas Nielsen, Svalöv.

Nyteknik - 24 maj 19 kl. 12:46

”Låt inte okunskap avgöra i viktiga it-frågor”

DEBATT. Internet är en del av folks vardag och behöver vårdas av progressiva politiker med minst lika stor omsorg som övrig infrastruktur i samhället. Antalet it-frågor ökar i EU-parlamentet och omröstningarna avgörs ofta med minsta möjliga marginal, skriver Max Andersson, Partiet Vändpunkt..

Computer Sweden - 24 maj 19 kl. 13:29

"Rösta på en bra internetpolitiker på söndag"


Rösta på en politiker som bryr sig om internet, skriver Max Andersson, EU-parlamentariker och kandidat för Partiet Vändpunkt..

GöteborgsPosten - 24 maj 19 kl. 11:08

Inget datum för grönt ljus för 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max 8 för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas..

Nyteknik - 24 maj 19 kl. 07:09

Inget datum för grönt ljus för Boeing 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

Sydsvenskan - 24 maj 19 kl. 05:05

Inget datum för grönt ljus för 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget bes.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 19 kl. 05:05

Inget datum för grönt ljus för 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget bes.

GöteborgsPosten - 24 maj 19 kl. 05:05

Inget datum för grönt ljus för 737-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas..

DI - 23 maj 19 kl. 20:11

Uppgifter: Över 100 timmar underhållsarbete kommer krävas för strandade Boeing-plan

Varje Boeing 737 Max-plan som stått stilla sedan flygförbudet infördes tidigare i år kommer kräva mellan 100 och 150 timmar av underhållsarbete innan de kan lyfta igen. Det uppger källor för nyhetsbyrån Reuters. .

SR - 23 maj 19 kl. 15:58

Dröjer innan Boeings olycksplan lyfter igen

Det kan komma att dröja innan flygtillverkaren Boeings flygplan av typen 737 Max 8 tillåts lyfta igen..

DI - 23 maj 19 kl. 16:19

De jublar över kronraset – svenska fastigheter glödheta: ”Mest attraktiva marknaden”

Den rekordsvaga kronan gör att utländska fastighetsinvesterare blickar allt mer mot Sverige. Men också övriga Norden blir en allt hetare marknad. ”Det ger en möjlighet för de investerare som är finansierade i dollar eller euro”, säger Max Barclay, vd på Newsec..

DI - 23 maj 19 kl. 14:37

Europeisk pilotförening: Förtroendet för amerikanska FAA förbrukat

Förtroendet för USA:s luftfartsverk FAA är förbrukat – myndigheten agerade inte självständigt i sitt arbete med att försäkra att problemmodellen 737 Max 8 blev tillräckligt säkert, anser Europas pilotförening..

Dalarnas tidningar - 23 maj 19 kl. 08:00

Tv: Max Fricke utmanade Vetlandas omöjliga polack – se fajten i tisdagens sista heat här

Vetlandas Bartosz Zmarzlik har varit enastående så långt under elitserien. 15 heatsegrar av 15....

NSD - 23 maj 19 kl. 08:08

Hamburgerkedjan storsatsar på ny innovation

I dag lanserar Max en egenutvecklad burgare baserad på växtbaserat protein - Delifresh plant beef..

DN - 23 maj 19 kl. 07:08

Boeings olycksmodell kan stoppas ännu längre

Det kan komma att dröja innan flygtillverkaren Boeings 737 Max 8 tillåts lyfta igen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.