Max Serwin

Tuesday, 19 November, 11:22

Nyheter om Max Serwin

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 18 okt 19 kl. 10:56

’Falcon-mannen’ kopplas till Alexander Ernstberger

Det kunde ha varit vilket mejl som helst.Men det är ett mejl mellan huvudpersonerna i de två största pensionsskandalerna i Sverige.Affärsmannen Max Serwin tipsar Alexander Ernstberger och David Persson Rothman om ”en väldigt intressant marknad” med ”bra avkastning till låg risk”..

Expressen - 17 okt 19 kl. 11:36

Mejlet avslöjar: Så gjordes stora pensionsblåsningen

Det fanns en utstuderad ”affärsplan” när pensionsspararnas pengar flyttades bakom deras rygg i Falcon Fundsskandal avser polis och åklagare.– Vi har mejlkorrespondens som visar brottsupplägget, säger kammaråklagare Jerker Asplund.En enkel pinkod möjliggjorde miljardkuppen.

Expressen - 16 okt 19 kl. 07:26

MORGONENS NYHETER: Misstänkt bomb i bilfirma • Sanders styrkebesked efter debatten • Falcon-mannens lyxliv – åtalas i dag

Nästan ett helt kvarter är avspärrat i Malmö en brand på en bilfirma. Enligt uppgifter till Kvällsposten misstänker polisen att det finns en bomb i byggnaden.■■■Den uppmärksammade demokraten Alexandria Ocasio-Cortez ställer sig bakom Bernie Sanders som partiets presidentkandidat – efter nattens debatt, enligt uppgifter till CNN.

Expressen - 16 okt 19 kl. 07:00

Falcon-mannens lyxliv – privatjet med hunden

Affärsmannen Max Serwin – utpekad som en av hjärnorna bakom miljardkuppen i Falcon Funds – åtalas i dag.Det är en man som tvingats lämna det internationella lyxlivet för en cell på Kronobergshäktet i Stockholm.Privatjet med hunden är utbytt mot ensamma stunder i den rymningssäkra rastgården.

DI - 08 sep 19 kl. 19:32

Revisorn: Serwin styrde alla Falcons investeringar

I den rapport från KPMG som Di tagit del av är en slutsats tydlig: Max Serwin styrde i praktiken allt som skedde i….

Expressen - 03 sep 19 kl. 18:23

Affärsmannen Max Serwin åtalas för miljardkuppen i pensionshärvan

Affärsmannen Max Serwin greps på flykt till Ukraina med falskt pass – nu kommer han åtalas för sin misstänkta del i pensionshärvan kring Falcon Funds.Det står klart att ytterligare tre personer kommer åtalas för delaktighet i härvan.– Vår plan är att åtala för en del under hösten, bekräftar kammaråklagare Jerker Asplund..

Expressen - 20 jun 19 kl. 12:39

Brittisk vd släppt i Falcon Funds-härvan - flög hem

En av de misstänkta i Falcon-härvan har lämnat Sverige.Det gäller engelsmannen Antony Farrell, 51, som släppts.– Jag bedömde att jag inte hade tillräckliga skäl för att hålla honom häktad längre, säger kammaråklagare Jerker Asplund.

DI - 02 maj 19 kl. 17:18

Di avslöjar: Ännu en centralfigur i Falcon Funds nät häktad

Den siste av de riktigt centrala spelarna i Falcon Funds-härvan är nu i polisens förvar. Nu har även Afram Gergeo, mångårig affärspartner till Max Serwin, lämnats ut till Sverige och häktats, kan Di avslöja..

Dagens PS - 11 apr 19 kl. 08:37

Jagad affärsman flydde med lyxklockor

Klockorna uppges vara äkta och värda 1,4 miljoner kronor. Dina Pengar i Expressen berättar nu på torsdagsmorgonen att den utpekade huvudmannen i Falcon Funds-härvan, Max Serwin, tog till flykten med sina lyxklockor men att klockorna nu har beslagtagits av Kronofogden. Klockorna som enligt artikeln är värda 1,4 miljoner kronor upptäcktes när den misstänkte fondskojaren försökte fly över den ungersk-ukrainska gränsen.

Expressen - 11 apr 19 kl. 07:00

Affärsmannen flydde med lyxklockor för 1,4 miljoner

Max Serwin – utpekad som en av nyckelpersonerna i pensionshärvan kring Falcon Funds – har blivit av med några av sina käraste ägodelar.Kronofogden har lagt beslag på affärsmannens tre exklusiva klockor med nypris på 1,4 miljoner kronor.Klockorna hade Serwin med sig när han försökte fly över den ungersk-ukrainska gränsen.

Expressen - 13 mar 19 kl. 08:40

Affärsmannens miljonbil såldes av Kronofogden

Affärsmannen Max Serwin – utpekad som en av nyckelpersonerna i pensionshärvan med Falcon Funds – har blivit av med sin lyxbil.Fordonet – en Aston Martin Vanquish Volante – har ett nypris på uppåt 2,2 miljoner kronor.Kronofogden lyckades kassera in 1 250 000 kronor för lyxåket..

Expressen - 11 mar 19 kl. 16:52

JUST NU: Affärsmannen häktad - risk för flykt

Max Serwins långa flykt undan häktningen i Stockholms tingsrätt är över.I dag ställdes han inför domstolen för första gången sedan han efterlyses i december 2017.Inför häktningsdomaren Caroline Hedvall begärde Max Serwin via sin försvarare, advokat Thomas Olsson, att få bli frisläppt.

DI - 07 mar 19 kl. 15:38

Misstänkte Falcon-svindlaren har landat

Nästan ett och ett halvt år efter att han häktades i sin frånvaro är Max Serwin, tidigare under namnet Emil Ingmanson, i den svenska rättvisans händer. Nu har han landat på Bromma flygplats, är Expressen först att rapportera..

Expressen - 07 mar 19 kl. 14:32

JUST NU: Affärsmannen gripen på svensk mark

BROMMA. Den långa flykten för affärsmannen Max Serwin är över.”Falcon-mannen” anlände strax efter klockan 14 med eskort till Bromma flygplats med ett specialchartrat jetplan från Ungern.

Expressen - 05 mar 19 kl. 20:42

Affärsmannens falska pass blev hans fall

Affärsmannen Max Serwin, 41, använda dubbla identiteter under sin flykt.Han kallade sig både Luan och Sebastian för att förvilla för polisen.Expressen kan i dag visa de två  pass som blev ”Falcon-mannens” fall under den två månader långa flykten.

Expressen - 04 mar 19 kl. 20:45

Falcon-mannen flydde - greps efter dramatisk polisjakt

Affärsmannen Max Serwin - kallad Falcon-mannen – flydde från ungersk gränspolis i samband med gripandet och försökte ta sig in Ukraina.Expressens kan i dag avslöja hur svensken under stor dramatik blev inringad och tvingades ge upp.– Ungersk polis grep honom i en by i närheten, säger åklagaren László Szilágyi till Expressen..

Expressen - 24 jan 19 kl. 18:15

Falcon-mannen ger upp – nu vill han till Sverige

Affärsmannen Emil Amir Ingmanson, 41, ger upp och vill bli förd till Sverige.Mannen – utpekad som en av nyckelpersonerna i pensionshärvan med Falcon Funds – har i mer än ett år varit efterlyst av svensk domstol.En ungersk domstol har beslutat att Max Serwin  – som han numera heter – ska överlämnas till svenska myndigheter..

Expressen - 09 jan 19 kl. 11:57

Efterlyste affärsmannen greps av polis i Ungern

Emil Amir Ingmanson, numera Max Serwin, har gripits efter en tid på flykt.Han har gripits av ungersk polis, bekräftar källor inom polisen.Svenska ambassaden i Budapest är underrättad och konsolär personal väntas träffa honom senare under onsdagen..

DI - 09 jan 19 kl. 12:04

Efterlyst huvudperson i Falcon Funds-härvan har gripits

Emil Amir Ingmanson, numera Max Serwin, som är en av huvudpersonerna i Falcon Funds-härvan har gripits efter en tid på flykt, rapporterar Expressen..

Expressen - 08 jan 19 kl. 17:27

Efterlyste affärsmannens lyxliv under husarresten

WALTON ON THAMES. Den internationellt efterlyste affärsmannen Emil Amir Ingmanson – numera under namnet Max Serwin – kunde leva ett behagligt herrgårdsliv i sin engelska husarrest.Expressen kan avslöja att den i dag försvunne ”Falcon-mannen” hyrde ett lyxhus när han stod under bevakning.

Expressen - 28 nov 18 kl. 10:19

Falcon-mannen - jagas av specialgrupp inom polisen

Han klippte av sig fotbojan och försvann spårlöst.En specialgrupp inom polisen tar nu över jakten på Falcon-mannen Emil Amir Ingmanson - eller Max Serwin som han heter efter sitt namnbyte.Polisenheten, kallad FAST-gruppen, har uppdraget att leta över hela världen efter pensionshärvans utpekade nyckelperson.

DI - 18 feb 19 kl. 16:27

Då kan Falcon funds-profilen Max Serwin utlämnas

Max Serwin, nyckelspelare i Falcon Funds-utredningen, kan komma till Sverige inom bara några veckor. ”Mitten av mars är fullt rimligt”, säger Ekobrottsmyndighetens Jan Tibbling till Di..

Expressen - 13 mar 18 kl. 18:10

Stjärnadvokat försvarar utpekad i pensionshärvan

Den efterlyste "Falconmannen" Max Serwin har dumpat sin försvarare Stefan Häge.Affärsmannen - som är efterlyst och häktad i sin frånvaro - har fått stjärnadvokaten  Thomas Olsson som ny försvarare.I ett livstecken till tingsrätten uttrycker Serwin fruktan för sin "sociala och ekonomiska" framtid..

Expressen - 08 mar 18 kl. 00:05

Ingmanson drar tillbaka stämning mot Expressen

Emil Amir Ingmanson, som bytt namn till Max Emil Serwin, har nu dragit tillbaka sin förtalsstämning mot Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. .

Expressen - 05 okt 17 kl. 10:19

Toppnamn i Falcon Funds straffas med näringsförbud

Nu ingriper Maltas finansinspektion mot styrelsen i Falcon Funds.De tre i styrelsen, däribland öns tidigare finansminister Tonio Fenech, får näringsförbud.Men affärsmannen Max Emil Serwin – utpekad som en av nyckelpersonerna i härvan – sitter inte i styrelsen och slipper därmed maltesiskt näringsförbud.

Expressen - 29 sep 17 kl. 14:43

Därför bytte försvunne affärsmannen sitt namn

Affärsmannen Emil Amir Ingmanson – utpekad som en av nyckelpersonerna i Falcon Funds-härvan – bytte namn till Max Emil Serwin.Expressen har läst hans egna ord om varför han inte längre ville heta Ingmanson.I sin egen ansökan om namnbyte berättar han om varför han inte längre vill heta Ingmanson..

Expressen - 14 sep 17 kl. 21:12

Falcon Funds-grundaren har bytt sitt namn – igen

Han misstänks för att ha varit med och förskingrat en miljard i svenska pensionspengar.Emil Amir Ingmanson, utpekad nyckelperson i Falcon Funds-härvan, har länge vistats på en för polis och åklagare okänd plats. Men i maj hittades han av Expressens reporter på en exklusiv adress i London.

DI - 08 nov 19 kl. 17:39

Åtalet i Falcon Funds-härvan: Så kunde de sälja till överpris

Mark Bishop sålde, via Max Serwin, skräpobligationer till fonden i hans eget bolag, Optimus, med 130 procents påslag..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.