Mat

Wednesday, 03 June, 07:23

Nyheter om Mat

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 14 maj 20 kl. 06:00

Sätt ned foten rejält mot djurrättsextremisterna

De bryter sig in, förstör och trakasserar laglydiga medborgare som driver företag som ser till att det finns Mat på våra bord i dessa kristider. Djurrättsextremisterna är ett reellt hot mot svensk livsmedelsproduktion och viltvård, skriver Jägareförbundet, LRF och Jordägareförbundet..

Världen Idag - 14 maj 20 kl. 00:10

De mest utsatta drabbas nu hårdast

När jag skulle somna häromkvällen sög det till i magen efter längtan tillbaka till Kolkata, Indien. Att på kort varsel behöva lämna sitt ”andra hem” på ett evakueringsplan gick praktiskt sett bra, men det var inget jag önskade. Det skar i hjärtat att lämna medarbetare och vänner i ett land i total lockdown på grund av coronakrisen.

Expressen - 13 maj 20 kl. 21:23

Zlatans liv i karantän: ”Surrealistisk miljö”

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Milano. Där kommer 38-åringen att sitta i karantän under två veckor innan han kan återförenas med lagkamraterna. Enligt Sky bor Zlatan på träningsanläggningen Milanello och får Mat levererad till sig tre gånger om dagen.

Expressen - 13 maj 20 kl. 12:53

SAS nya besked: Passagerare måste använda munskydd

SAS passagerare måste använda munskydd från och med nästa vecka och fram till slutet av sommaren.Det kommer inte heller att serveras Mat ombord, för att minimera kontakt mellan passagerare och kabinpersonal.Det meddelar företaget i ett pressmeddelande där de listar ett antal nya säkerhetsåtgärder för att minska risken för covid-smitta..

Nyan - 13 maj 20 kl. 10:06

Nordiska rådet vill ge pris för biodiversitet

Nordiska rådets miljöpris 2020 har biologisk mångfald som tema. Nu efterlyser Nordiska rådet nomineringar av personer eller organisationer som bekämpar förlusten av biologisk mångfald. – Områden med många arter och habitat är bättre rustade för att anpassa sig till kliMatförändringarna, och många och olika pollinerare är en förutsättning för stora delar av vår livsmedelsproduktion, skriver Nordiska rådet, under rubriken Inga bin, ingen Mat.

DN - 13 maj 20 kl. 10:38

Prisfall i coronakrisens spår – utom på mat

Priserna faller. Inflationen är nere på minus. Coronakrisen sätter många spår i den svenska ekonomin..

YA - 13 maj 20 kl. 09:54

Prisfall i coronakrisens spår – utom på mat

Priserna faller. Inflationen är nere på minus. Coronakrisen sätter många spår i den svenska ekonomin.

Sydsvenskan - 13 maj 20 kl. 07:36

Nytt sätt att påminna om utebliven Swish

Har du tröttnat på att tjata om uteblivna Swish-betalningar efter att ha bjudit dina vänner på lunch? Eller är du kanske en av alla dem som hjälper någon i din närhet att handla Mat under coronakrisen? Nu släpper Swish funktionen förfrågningar, som ska.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 20 kl. 07:36

Nytt sätt att påminna om utebliven Swish

Har du tröttnat på att tjata om uteblivna Swish-betalningar efter att ha bjudit dina vänner på lunch? Eller är du kanske en av alla dem som hjälper någon i din närhet att handla Mat under coronakrisen? Nu släpper Swish funktionen förfrågningar, som ska.

GöteborgsPosten - 13 maj 20 kl. 07:37

Nytt sätt att påminna om utebliven Swish

Har du tröttnat på att tjata om uteblivna Swish-betalningar efter att ha bjudit dina vänner på lunch? Eller är du kanske en av alla dem som hjälper någon i din närhet att handla Mat under coronakrisen?.

Barometern - 13 maj 20 kl. 06:00

Carolina Dahlberg startar REKO-ring i Virserum

Morötter direkt från jorden, solmogna toMater och sockerärtor som vuxit ett stenkast bort - det är Mat som många vill kunna köpa lokalt. Carolina Dahlberg hoppas att fler producenter hakar på i hennes nystartade REKO-ring..

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 20 kl. 03:07

Venezuela förlänger restriktioner

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att landets coronarelaterade restriktioner förlängs i ytterligare en månad. I mitten av mars infördes stränga restriktioner, som innebär att venezuelaner i princip bara får röra sig ute för att handla Mat eller.

Aftonbladet - 12 maj 20 kl. 18:30

Burgarbråk kan ge 20-åring flera år i fängelse

▸ Knivdådet på Burger King: ”Ska det behöva ta 1 år att få Mat” ✓ Spridda filmen var avgörande.

YA - 12 maj 20 kl. 17:00

Gymnasieelever får hämta mat på Restaurang Rutger

608 gymnasieelever i Skurups kommun pluggar just nu hemifrån. Efter ett snabbt beslut i skol- och utbildningsutskottet kan de som vill nu hämta lunch på Restaurang Rutger..

Aftonbladet - 12 maj 20 kl. 13:14

Vräkte i sig mat inför nya serien

▸ Tog paus – gick upp 15 kilo.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 20 kl. 12:45

Spanien kräver karantän för inresande

Spanien inför krav på två veckors karantän för resenärer som anländer från utlandet från och med fredag. Under den tiden kommer de bara att få gå ut för att handla Mat, besöka sjukvårdsinrättningar eller vid andra särskilda skäl. Reglerna väntas gälla t.

Barometern - 12 maj 20 kl. 07:00

Matkedjornas erbjudanden bidrar till att öka svinnet”

Debatten om Matsvinn finns överallt. Vi kastar Mat i stora mängder..

Expressen - 11 maj 20 kl. 12:59

Modellens skräck – fastnade i båtdrama

Fotograferingen hade kunnat sluta riktigt illa för danska supermodellen Helena Christensen.I en intervju med The Times berättar hon om gången då båten hon fotades på gick sönder – mitt på Indiska Oceanen.Nästan helt utan Mat, i ett hav full med hajar berättar hon om en nära döden-upplevelse..

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 20 kl. 11:24

Mat- och grillfestival flyttas till september

Coronapandemin fortsätter att påverka publika arrangemang i Landskrona..

Barometern - 11 maj 20 kl. 11:04

Lantbrukare måste ge djuren mera mat och utöka antalet ätplatser

En lantbrukare i Mönsterås kommun förlorade en tvist i förvaltningsrätten och måste nu följa länsstyrelsens beslut om att åtgärda en rad brister på gården..

DalaDemokraten - 11 maj 20 kl. 05:54

Trion som litar på rök, kött och motorcyklar – ”Uppfyller det vi vill syssla med”

Falun är på god väg att få ett nytt Matkoncept – rökt Mat. Något som dessutom ger olika grad av....

BT - 10 maj 20 kl. 20:35

”Vi har inte lyckats nå ut till målgruppen ännu”

För tre veckor sedan drog färdtjänsten i Borås igång hemleverans av Mat till personer äldre än 70 år. Hittills har det gått trögt och endast ett fåtal nyttjar gratistjänsten, men nu ska det bli ändring på den saken..

GT - 10 maj 20 kl. 15:32

Tora, 22, hjälper de äldre att handla: ”Känner sig ensamma”

Till vardags jobbar Tora Bengtsson Svanstedt, 22, som fritidsledare i Borås.När coronapandemin kopplade ett grepp om landet kände hon att hon ville hjälpa äldre och utsatta.Nu handlar och levererar hon Mat till dem varje dag.

GöteborgsPosten - 10 maj 20 kl. 12:33

Stjärnkrogen ställde om – lagar mat åt heroinister

Coronakrisen tvingade lyxrestaurangen i Köpenhamn att göra om sin verksamhet..

Barometern - 10 maj 20 kl. 05:00

Nu är tiden att odla sin egen mat – tips från Capellagården

Nu är tiden att odla hemma, både ätbara växter och vackra sommarblommor. Capellagårdens experter ger nybörjartips. – Det viktigaste är att börja odla, så lär man sig efter hand..

Expressen - 10 maj 20 kl. 04:30

20 tips på aktiviteter där du slipper träffa andra

Tiden går långsamt om man sitter i självvald isolering eller karantän.Här är 20 tips på intressanta, spännande eller fåniga corona-aktiviteter att sysselsätta sig med när tristessen smyger på.– Jag försöker sätta guldkant på livet och börjar gärna helgfirandet redan på torsdagen med att laga riktigt god Mat, säger SVT-veteranen Elisabeth Höglund, 75..

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 20 kl. 20:00

Ingen åktur på 90-årsdagen – men Taube, mat och ballonger

Allt var uppdukat för fest när Lars Larsson firades utanför äldreboendet..

YA - 09 maj 20 kl. 19:00

Saluhallen ska glänsa igen – klart med verksamhet: ”En drömlösning”

Samtidigt som den gula tegelfasaden är på väg att återfå sin forna lyster är det klart vad det ska bli i Saluhallen när renoveringen är klar. – TeMat ska vara Mat och musik, säger fastighetsägaren Anders Kullberg..

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 20 kl. 15:21

Sex döda i tumult vid afghansk matutdelning

Två poliser och fyra civila har mist livet i samband med en Matutdelning i staden Firozokh i den afghanska Ghordprovinsen. Hundratals personer hade samlats utanför en myndighetsbyggnad för att få Mat av en qatarisk hjälporganisation när tumult uppstod..

Cornucopia - 09 maj 20 kl. 14:48

Volontärsarbete och företagsinitiativ visar hur samhället anpassar sig till kris

De allra flesta människor är hederliga personer med empati, och utgör grunden i det självorganiserande samhället vid kris. När krisen uppstår uppstår även strukturer som löser problem i smått och stort, och detta utan överhöghet eller krav på en tidigare existerande krisorganisation. Verkligheten vid kris är inte att folk beväpnar sig och blir egoister - annat än för de empatistörda eller kriminella som redan var det normalt.

BT - 08 maj 20 kl. 04:00

Maten är värd ett högre pris

Har vi Mat i kristid? Den frågan har upptagit generationer av politiker. Orsaken är att utan Mat krackelerar samhället..

SVT - 09 maj 20 kl. 03:39

Polisen: Fler sexannonser under coronapandemin

Coronapandemin har gjort att fler kvinnor sökt sig till prostitution som en sista utväg i jakt på pengar. Även hos polisen har man märkt av en ökning av sexannonserna på nätet. – Man har panik för att få fram pengar för att kunna köpa Mat, säger Anna Sander på organisationen Talita..

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 11:15

Brottsmisstänkt fick ingen mat – JO kritiserar polisen

Intagna kvinnan: ”Jag kunde ha hamnat i koma”..

Jönköpingsnytt - 08 maj 20 kl. 08:26

Det här lägger Jönköpingsborna helst på grillen

Nu drar grillsäsongen igång. Helst lägger Jönköpingsborna svensk Mat på grillen, de har dock inte hakat på trenden med lokalproducerade livsmedel lika mycket som övriga landet. Det visar Icas årliga grillrapport som genomförts tillsammans med Kantar SIFO.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 09:00

Mat och kaffebaren på outleten såld till reapris

”Att jag slipper ta tag i att förbereda en ny sommar, känns fantastiskt skönt.”.

Sydöstran - 08 maj 20 kl. 06:56

De vill ge Havsudden en ny chans

För två år sedan gjordes en satsning att skapa ett Matcentrum på Havsudden. Satsningen kom dock av sig. Nu vill två Socialdemokratiska politiker ge Havsudden en ny chans att utvecklas till en plats för avkoppling, konserter och Mat.

IDG - 08 maj 20 kl. 07:01

Corona hann före Amazon – nu skakas handeln om


I spåren av social distansering har e-handeln tagit ytterligare kliv framåt – även Mat på nätet har gjort entré på allvar. Men även där väntar snart hårdare tag för enligt uppgift gör Amazon entré i Sverige snart – kanske redan i sommar..

Computer Sweden - 08 maj 20 kl. 07:01

Corona hann före Amazon – nu skakas handeln om


I spåren av social distansering har e-handeln tagit ytterligare kliv framåt – även Mat på nätet har gjort entré på allvar. Men även där väntar snart hårdare tag för enligt uppgift gör Amazon entré i Sverige snart – kanske redan i sommar..

GöteborgsPosten - 07 maj 20 kl. 21:28

Hästarna fick ingen mat – en dog av svält

Nu döms hästägaren till böter för djurplågeri..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.