Martin J��nsson

Tuesday, 11 December, 06:11

Nyheter om Martin J��nsson

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 31 okt 18 kl. 05:00

Oenigt kring Tjörnarps bibliotek

Tjörnarp Den bokbuss som Höörs bibliotek fått två miljoner kronor från Kulturrådet för att köpa är tänkt att kompensera för biblioteksfilialerna i Snogeröd och Norra Rörum som lagts ner. Vid sitt senaste sammanträde hade kultur- och fritidsnämnden uppe frågan om att även lägga ner biblioteket i Tjörnarp – men beslutet sköts upp till i december.Bakgrunden är det sparkrav på två procent som samtliga nämnder i kommunen ålagts för att uppnå en budget i balans efter förra årets minussiffror.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 02:25

… och även damerna är i toppen

HANDBOLL IK Lågans division 2-damer har vunnit fyra av fem matcher och ligger trea på samma poäng som serieledande Ligu och tvåan H43.
I söndags kom första förlusten, 20-22, mot Ligu.– Över förväntan.

DI - 24 okt 18 kl. 17:06

Jätteras för gruvbolaget – Closing Bell om dagens största börshändelser

I Closing Bell sammanfattar programledaren Emelie Lundgren onsdagens största börshändelser och följer Stockholmsbörsens stängning. I dag tillsammans med Martin Nilsson från nyhetsbyrån Direkt, Di:s analytiker Agnetha Jönsson och Ola Södermark, analytiker på Kepler Cheuvreux..

Skånskan - 12 okt 18 kl. 15:29

Vikingavinnare får gå på röda mattan vid premiär

UPPÅKRA Elias Karlsson och Emmie Carlberg från Anneroskolan får gå på röda mattan tillsammans med kändisar vid premiären av Halvdan Viking i Stockholm nästa helg.De tog hem segern i Vikingaspelet i Staffanstorp och belöningen är en Stockholmsresa.
– Jag har aldrig varit i Stockholm förut, det blir jätteroligt, säger Emmie Carlsberg.

GT - 11 okt 18 kl. 13:00

Nye Blåvitt-finansiärens kontroversiella förslag

GT kan avslöja att en av finansiärerna som köpt aktier i IFK Göteborgs nya transferbolag vill få bort 51-procentsregeln för att på sikt kunna äga idrottsföreningar.– Föreningarna måste bolagisera sig. På gott och ont, säger bolagets vd, Martin Jönsson.

Skånskan - 18 okt 18 kl. 16:26

Ny tung förlust för Skurups IBK

Innebandy Skurups IBK hade inte marginalerna på sin sida. Borta mot Röke IBK i innebandyettan ledde nykomlingen med 4-3 halvvägs in i tredje perioden, men föll med 4-6 (2-2, 1-0 , 1-4).
– Sjukt att bollen inte studsar vår väg, men vi kan bara fortsätta att jobba på, säger Skurupstränaren Martin Andersson.

YA - 18 okt 18 kl. 00:01

Första spadtaget för hotellbygget vid Fritidsbadet

Här går startskottet för om- och tillbyggnaden av Fritidsbadet. I maj 2020 ska den nya hotell- och konferensanläggningen öppna. – Nu känns det som att i stort sett alla bitar är på plats.

YA - 17 okt 18 kl. 20:00

Träning: Gymföretag har hittat lokaler i Ystad

Fintess 24 seven blir först ut när Fritidsbadet byggts om. Fyra månader innan hotellet slår upp dörrarna öppnar gymmet. – Gymmet får en helt egen ingång.

Skånskan - 11 okt 18 kl. 17:28

Nya tränare i Janstorps AIF

Fotboll Janstorps AIF har gjort klart med nya tränare till både herr- och damlaget.Duon Magnus Bönnemark och Oskar Månsson tar över efter Jonas Stridsberg, som lämnade klubben för tränarjobb i Österlen FF, och leder herrlaget nästa säsong.
Magnus har spelet i laget ett par säsonger och Oskar kommer närmast från IFK Simrishamn där han varit spelande assisterande tränare.

Skånskan - 12 okt 18 kl. 18:00

Mindre hus på 62 kvadratmeter i Hörby har fått nya ägare

Hörby Fastigheten på Ekastorp Mossavägen 13 i Hörby har fått nya ägare. Köpare är Björn Anders Martin Jönsson, 56, och Carina Andreasson, 54, och säljare är Rolf Ivan Hedman dödsbo. Köpet blev klart i juni 2018 och priset blev 250 000 kronor.

YA - 08 okt 18 kl. 20:00

Tillbyggnad på badhuset jämnas med marken för hotellbygget: ”Nu är vi igång”

Om- och tillbyggnaden av Fritidsbadet börjar ta fart. Tillbyggnaderna på baksidan av det gamla badhuset har börjat rivas. – Nu är vi igång.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 22:20

Södra Sandby upp i division 3

FOTBOLL 2015 var Södra Sandby IF nere i division 6.
Nästa säsong spelar klubben för första gången i division 3 efter tre avancemang på fyra år.– Känns fantastiskt bra, konstaterar tränare Martin Kindberg med ett drygt dygns distans till jublet på Sandbyvallen.

DN - 30 sep 18 kl. 18:15

Martin Jönsson: Det går inte att lita på Facebook längre

Den nya krisen för Facebook, sedan det avslöjats att 50 miljoner användare utsatts för risken att få sina konton kapade, är på flera sätt värre än de andra förtroendekriser som drabbat företaget de senaste åren. Nu kan bolaget inte längre skylla på sin egen naivitet..

DN - 02 okt 18 kl. 14:53

Martin Jönsson: Nu ska momssänkningen bara baxas ända in i kaklet

EU har äntligen löst upp en av de mest långvariga och hårdaste knutarna på den svenska mediemarknaden. Nu ska beslutet om digitalmoms bara tas ända in i kaklet..

DN - 25 sep 18 kl. 18:00

Journalistik som krigar för sanningen

Den ena en kaxig reporter på fältet som grävde fram maktens hemligheter. Den andre en försynt chefredaktör som publicerade det ena världsscoopet efter det andra. Martin Jönsson läser självbiografier av Alan Rusbridger och Seymour Hersh.

DN - 04 sep 18 kl. 22:15

Martin Jönsson: Svaren visar att Facebook som bolag fullständigt struntar i sitt ansvar för demokratin

I mer än ett och ett halvt år har Facebook talat om hur man vill hejda falska nyheter och hindra påverkan på allmänna val. Men när den svenska ledningen får frågor om uppenbart kränkande kampanjer i den svenska valrörelsen svarar de som osedvanligt korkade papegojor. Det är förolämpande mot bolagets användare och ett tydligt besked om att företaget i grunden föraktar demokratiska värden..

Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-away

MALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.

DN - 02 sep 18 kl. 07:00

Martin Jönsson: Strategin har varit mycket framgångsrik

När Facebooks grundare Mark Zuckerberg framträdde på bolagets årliga utvecklarkonferens i San José i början av maj lovade han att bolaget skulle bli bättre på att skydda allmänna val från påverkanskampanjer. I meterhöga bokstäver bakom Zuckerberg projicerades orden ”Protecting Election Integrity”..

DN - 08 aug 18 kl. 13:54

Martin Jönsson: Twitter framhärdar i sitt stöd för Alex Jones hat och lögner

Den som vill sprida hat, hot, lögner och bisarra konspirationsteorier på sociala medier har åtminstone en tydlig allierad: Twitter. Det framgår sedan Twitters grundare och vd Jack Dorsey i natt förklarat varför bolaget inte tänker stänga av den högerextreme och våldsuppviglande debattören Alex Jones..

SVT - 23 sep 18 kl. 19:26

Fredrik Jönsson åtta i finalen: ”Jag måste vara nöjd”

Simone Blum har varit i ledningen mästerskapet igenom. Nu höll hon för trycket och plockade hem VM-guldet. Schweizarna Martin Fuchs och Steve Guerdat tog silver respektive brons..

DN - 21 jun 18 kl. 07:00

Martin Jönsson: Svartmålandet en del av den nationalistiska ideologin

Det är inte bara i Ungern det målas upp en svart bild av Sverige. Nationalister i många länder använder Sverige som ett slagträ för att driva en invandringsfientlig agenda..

DN - 19 jun 18 kl. 12:38

Martin Jönsson: Miljardregn över public service, men också nya krav

Grattis, Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion. Det blev ekonomisk jackpot när public service-kommittén presenterade sitt förslag för nästa sändningstillstånd. År 2029 kommer bolagen att ha nära 3,4 miljarder mer att röra sig med än i dag..

DN - 20 jun 18 kl. 12:41

Martin Jönsson: EU:s regleringsiver av nätet vilar på för skakig grund

Problemet med EU:s nya upphovsrättsdirektiv är inte att det vill värna upphovsrätten - utan att ingen har en aning om hur det ska gå till och vad som kommer att gå förlorat på vägen..

Skånskan - 02 jun 18 kl. 06:00

De tar barnens favoriter till biblioteket

Lite extra färg på cirkusbänkarna och nya skruvar i cirkusapan. När jag besöker Lunds Stadsbibliotek pågår de sista förberedelserna för utställningen LasseMaja och Cirkusmysteriet som invigs i dag.
– Vi är riktiga barnkulturrallare, säger konstnären och scenografen Tor Svae om sitt, barnkulturproducenten Klara Svae och konstnären Roger Josefssons arbete.

DN - 17 jun 18 kl. 19:20

Martin Jönsson: Den digitala klyftan i Europa ökar

Digitaliseringen av samhället går olika fort i olika delar av Europa. Det tar sig en del oväntade uttryck i statistiken..

Skånskan - 15 jun 18 kl. 21:00

Fastighet på Stora Tolångavägen i Lövestad såld – priset: 1 950 000 kronor

Lövestad 1 950 000 kronor fick Emil Christoffer Månsson, 33 år, ge för huset på adressen Stora Tolångavägen 592-18 i Lövestad. Huset har en boyta på 110 kvadratmeter. Köpet från säljaren Amelie Charlotta Städhammar och Per Martin Joacim Städhammar blev klart i juni 2018.

DN - 14 jun 18 kl. 15:18

Martin Jönsson: Dags damma av Ulvskogs ord om ägarkoncentration i medierna

Affären är inte ens presenterad än, men redan mullrar det politiska missnöjet kring tanken på att Telia skulle köpa Bonnier Broadcasting, med bland annat TV4 och C More..

DN - 04 jun 18 kl. 09:27

Martin Jönsson: Se upp med alla som surfar på vågen av tech-missnöje

Även de digitala urinvånarna har börjat tvivla på tekniken. Det finns skäl för det. Men de vilda förslagen på regleringar imponerar inte.

DN - 25 maj 18 kl. 12:11

Martin Jönsson: Desperat jakt på innehåll när operatörerna blir de nya tv-jättarna

Tele 2 slukade ComHem och Telenor tog över Bredbandsbolaget. I operatörsbranschens alltmer hetsiga upplaga av ”Vem tar vem” har Telia varit livrädda över att bli ensamma kvar. Frågan är bara om de satsar på rätt häst- och om inte prislappen är för hög..

YA - 17 maj 18 kl. 00:01

Träd fälls för att klara för hotellbygge: ”Det är glädjande”

Tre stora lindar i Bollhusparken hotade att stoppa bygget av Hotell Fritiden. I går gav samhällsbyggnadsnämnden klartecken för att fälla träden. – Det är glädjande.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 16:35

Gator föreslås döpas efter industrieran

Södra Sandby Totalt har 22 personer skickat in namnförslag till de tre nya gatorna som ska anläggas i kvarteret Kryptan.
Många av dessa anknyter till den historiska industriella verksamheten på fastigheten, vilket även Sandbykännaren Bo-Arne Andersson tycker är rätt väg att gå.– Jag personligen tycker att gatorna ska heta något som anknyter till den tidigare rörelsen, Sandbymaskiner, säger Bo-Arne Andersson.

DN - 14 maj 18 kl. 16:51

Martin Jönsson: Regeringen har gjort fel så länge att den inte längre kan göra rätt

Finansministern har öppnat en dörr på glänt för att kanske, kanske kompensera medieföretagen för att den höga digitalmomsen blir kvar. Då jublas det naturligtvis på redaktionerna. Men jubla inte för mycket: det här är en långbänk med väldigt ihärdigt klister..

DN - 25 apr 18 kl. 07:43

Martin Jönsson: Kraven på källkritiska mediekonsumenter kommer bara att bli större

Glöm begreppet ”fake news”, det har en gång för alla tappat sin ursprungliga mening och är i dag bara en svepande förolämpning och signal om att den som yttrar det inte tänker förhålla sig till fakta över huvud taget. I diskussionen om lögner, desinformation och manipulationer är det istället ett annat grepp som måste lyftas fram..

DN - 02 maj 18 kl. 13:16

Så ska Facebook komma tillbaka från krisen

Tre punkter ska lyfta Facebook ur krisen. DN:s Martin Jönsson rapporterar från Facebooks årliga konferens F8..

DN - 02 maj 18 kl. 07:26

Martin Jönsson: Zuckerberg sänkte andra börsbolag, men klarar inte att rädda sitt eget

Det mest intressanta var inte vad Mark Zuckerberg sade på Facebooks årliga utvecklarkonferens. Det mest intressanta var vad som hände sedan..

Skånskan - 17 apr 18 kl. 12:38

Nollan intakt efter de första matcherna

FOTBOLL Fyra poäng av sex möjliga, förlustnollan intakt och inget insläppt mål på de första 180 minuterna. Trollenäs IF har öppnat division 6 mellersta på ett riktigt bra sätt.I premiären spelade Trollenäs 0-0 på bortaplan mot ett Norra Rörum som förstärkt rejält inför detta år.

Skånskan - 10 apr 18 kl. 14:00

Badhuset omvandlas till hotell

ystad Till hösten hoppas vd:n för PMJ fastigheter att ombyggnaden och tillbyggnaden av det gamla badhuset kan starta.2014 drogs proppen ut och det gamla badhuset i kvarteret Fritiden i Ystad stängde. Samma år vann PMJ fastigheter en tävling där deras förslag om badhusets framtid, som arbetats fram tillsammans med Belleville arkitektkontor och Mikael Ahrling arkitektbyrå, blev vinnande.

YA - 04 apr 18 kl. 12:00

I höst startar förvandlingen – från badhus till hotell

För ett år sedan fick PMJ Fastigheter bygglov för Hotell Fritiden. I höst räknar företaget med att sätta spaden i jorden för om- och tillbyggnaden av det gamla badhuset. – Vi är i slutskedet av upphandlingen och projekteringen, säger Martin Jönsson, vd och ägare till PMJ fastigheter..

DN - 10 apr 18 kl. 22:23

Martin Jönsson: Om Amazon lyckas med distributionen är det en revolution på riktigt

Det finns skäl att vara kritisk mot hur Amazon har utnyttjat sin starka marknadsposition. Men bilden av nätjätten som ett hot mot allt från bokhandlar till levande stadskärnor är milt sagt felaktig och överdriven..

DN - 03 apr 18 kl. 05:28

Martin Jönsson: Så länge Spotify vägrar tala om lönsamhet är det en riskaktie

Spotifys börsnotering är ett kapitel i en unik framgångssaga. Men hur de kommande kapitlen är omöjligt att förutsäga, mer än att de involverar stor osäkerhet och hög risk..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.