Martin J��nsson

Monday, 22 October, 10:25

Nyheter om Martin J��nsson

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 25 sep 18 kl. 18:00

Journalistik som krigar för sanningen

Den ena en kaxig reporter på fältet som grävde fram maktens hemligheter. Den andre en försynt chefredaktör som publicerade det ena världsscoopet efter det andra. Martin Jönsson läser självbiografier av Alan Rusbridger och Seymour Hersh.

DN - 04 sep 18 kl. 22:15

Martin Jönsson: Svaren visar att Facebook som bolag fullständigt struntar i sitt ansvar för demokratin

I mer än ett och ett halvt år har Facebook talat om hur man vill hejda falska nyheter och hindra påverkan på allmänna val. Men när den svenska ledningen får frågor om uppenbart kränkande kampanjer i den svenska valrörelsen svarar de som osedvanligt korkade papegojor. Det är förolämpande mot bolagets användare och ett tydligt besked om att företaget i grunden föraktar demokratiska värden..

Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-away

MALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.

DN - 02 sep 18 kl. 07:00

Martin Jönsson: Strategin har varit mycket framgångsrik

När Facebooks grundare Mark Zuckerberg framträdde på bolagets årliga utvecklarkonferens i San José i början av maj lovade han att bolaget skulle bli bättre på att skydda allmänna val från påverkanskampanjer. I meterhöga bokstäver bakom Zuckerberg projicerades orden ”Protecting Election Integrity”..

SVT - 23 sep 18 kl. 19:26

Fredrik Jönsson åtta i finalen: ”Jag måste vara nöjd”

Simone Blum har varit i ledningen mästerskapet igenom. Nu höll hon för trycket och plockade hem VM-guldet. Schweizarna Martin Fuchs och Steve Guerdat tog silver respektive brons..

DN - 08 aug 18 kl. 13:54

Martin Jönsson: Twitter framhärdar i sitt stöd för Alex Jones hat och lögner

Den som vill sprida hat, hot, lögner och bisarra konspirationsteorier på sociala medier har åtminstone en tydlig allierad: Twitter. Det framgår sedan Twitters grundare och vd Jack Dorsey i natt förklarat varför bolaget inte tänker stänga av den högerextreme och våldsuppviglande debattören Alex Jones..

DN - 21 jun 18 kl. 07:00

Martin Jönsson: Svartmålandet en del av den nationalistiska ideologin

Det är inte bara i Ungern det målas upp en svart bild av Sverige. Nationalister i många länder använder Sverige som ett slagträ för att driva en invandringsfientlig agenda..

DN - 19 jun 18 kl. 12:38

Martin Jönsson: Miljardregn över public service, men också nya krav

Grattis, Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion. Det blev ekonomisk jackpot när public service-kommittén presenterade sitt förslag för nästa sändningstillstånd. År 2029 kommer bolagen att ha nära 3,4 miljarder mer att röra sig med än i dag..

DN - 20 jun 18 kl. 12:41

Martin Jönsson: EU:s regleringsiver av nätet vilar på för skakig grund

Problemet med EU:s nya upphovsrättsdirektiv är inte att det vill värna upphovsrätten - utan att ingen har en aning om hur det ska gå till och vad som kommer att gå förlorat på vägen..

Skånskan - 02 jun 18 kl. 06:00

De tar barnens favoriter till biblioteket

Lite extra färg på cirkusbänkarna och nya skruvar i cirkusapan. När jag besöker Lunds Stadsbibliotek pågår de sista förberedelserna för utställningen LasseMaja och Cirkusmysteriet som invigs i dag.
– Vi är riktiga barnkulturrallare, säger konstnären och scenografen Tor Svae om sitt, barnkulturproducenten Klara Svae och konstnären Roger Josefssons arbete.

DN - 17 jun 18 kl. 19:20

Martin Jönsson: Den digitala klyftan i Europa ökar

Digitaliseringen av samhället går olika fort i olika delar av Europa. Det tar sig en del oväntade uttryck i statistiken..

Skånskan - 15 jun 18 kl. 21:00

Fastighet på Stora Tolångavägen i Lövestad såld – priset: 1 950 000 kronor

Lövestad 1 950 000 kronor fick Emil Christoffer Månsson, 33 år, ge för huset på adressen Stora Tolångavägen 592-18 i Lövestad. Huset har en boyta på 110 kvadratmeter. Köpet från säljaren Amelie Charlotta Städhammar och Per Martin Joacim Städhammar blev klart i juni 2018.

DN - 14 jun 18 kl. 15:18

Martin Jönsson: Dags damma av Ulvskogs ord om ägarkoncentration i medierna

Affären är inte ens presenterad än, men redan mullrar det politiska missnöjet kring tanken på att Telia skulle köpa Bonnier Broadcasting, med bland annat TV4 och C More..

DN - 04 jun 18 kl. 09:27

Martin Jönsson: Se upp med alla som surfar på vågen av tech-missnöje

Även de digitala urinvånarna har börjat tvivla på tekniken. Det finns skäl för det. Men de vilda förslagen på regleringar imponerar inte.

DN - 25 maj 18 kl. 12:11

Martin Jönsson: Desperat jakt på innehåll när operatörerna blir de nya tv-jättarna

Tele 2 slukade ComHem och Telenor tog över Bredbandsbolaget. I operatörsbranschens alltmer hetsiga upplaga av ”Vem tar vem” har Telia varit livrädda över att bli ensamma kvar. Frågan är bara om de satsar på rätt häst- och om inte prislappen är för hög..

YA - 17 maj 18 kl. 00:01

Träd fälls för att klara för hotellbygge: ”Det är glädjande”

Tre stora lindar i Bollhusparken hotade att stoppa bygget av Hotell Fritiden. I går gav samhällsbyggnadsnämnden klartecken för att fälla träden. – Det är glädjande.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 16:35

Gator föreslås döpas efter industrieran

Södra Sandby Totalt har 22 personer skickat in namnförslag till de tre nya gatorna som ska anläggas i kvarteret Kryptan.
Många av dessa anknyter till den historiska industriella verksamheten på fastigheten, vilket även Sandbykännaren Bo-Arne Andersson tycker är rätt väg att gå.– Jag personligen tycker att gatorna ska heta något som anknyter till den tidigare rörelsen, Sandbymaskiner, säger Bo-Arne Andersson.

DN - 14 maj 18 kl. 16:51

Martin Jönsson: Regeringen har gjort fel så länge att den inte längre kan göra rätt

Finansministern har öppnat en dörr på glänt för att kanske, kanske kompensera medieföretagen för att den höga digitalmomsen blir kvar. Då jublas det naturligtvis på redaktionerna. Men jubla inte för mycket: det här är en långbänk med väldigt ihärdigt klister..

DN - 25 apr 18 kl. 07:43

Martin Jönsson: Kraven på källkritiska mediekonsumenter kommer bara att bli större

Glöm begreppet ”fake news”, det har en gång för alla tappat sin ursprungliga mening och är i dag bara en svepande förolämpning och signal om att den som yttrar det inte tänker förhålla sig till fakta över huvud taget. I diskussionen om lögner, desinformation och manipulationer är det istället ett annat grepp som måste lyftas fram..

DN - 02 maj 18 kl. 13:16

Så ska Facebook komma tillbaka från krisen

Tre punkter ska lyfta Facebook ur krisen. DN:s Martin Jönsson rapporterar från Facebooks årliga konferens F8..

DN - 02 maj 18 kl. 07:26

Martin Jönsson: Zuckerberg sänkte andra börsbolag, men klarar inte att rädda sitt eget

Det mest intressanta var inte vad Mark Zuckerberg sade på Facebooks årliga utvecklarkonferens. Det mest intressanta var vad som hände sedan..

Skånskan - 17 apr 18 kl. 12:38

Nollan intakt efter de första matcherna

FOTBOLL Fyra poäng av sex möjliga, förlustnollan intakt och inget insläppt mål på de första 180 minuterna. Trollenäs IF har öppnat division 6 mellersta på ett riktigt bra sätt.I premiären spelade Trollenäs 0-0 på bortaplan mot ett Norra Rörum som förstärkt rejält inför detta år.

Skånskan - 10 apr 18 kl. 14:00

Badhuset omvandlas till hotell

ystad Till hösten hoppas vd:n för PMJ fastigheter att ombyggnaden och tillbyggnaden av det gamla badhuset kan starta.2014 drogs proppen ut och det gamla badhuset i kvarteret Fritiden i Ystad stängde. Samma år vann PMJ fastigheter en tävling där deras förslag om badhusets framtid, som arbetats fram tillsammans med Belleville arkitektkontor och Mikael Ahrling arkitektbyrå, blev vinnande.

YA - 04 apr 18 kl. 12:00

I höst startar förvandlingen – från badhus till hotell

För ett år sedan fick PMJ Fastigheter bygglov för Hotell Fritiden. I höst räknar företaget med att sätta spaden i jorden för om- och tillbyggnaden av det gamla badhuset. – Vi är i slutskedet av upphandlingen och projekteringen, säger Martin Jönsson, vd och ägare till PMJ fastigheter..

DN - 10 apr 18 kl. 22:23

Martin Jönsson: Om Amazon lyckas med distributionen är det en revolution på riktigt

Det finns skäl att vara kritisk mot hur Amazon har utnyttjat sin starka marknadsposition. Men bilden av nätjätten som ett hot mot allt från bokhandlar till levande stadskärnor är milt sagt felaktig och överdriven..

DN - 03 apr 18 kl. 05:28

Martin Jönsson: Så länge Spotify vägrar tala om lönsamhet är det en riskaktie

Spotifys börsnotering är ett kapitel i en unik framgångssaga. Men hur de kommande kapitlen är omöjligt att förutsäga, mer än att de involverar stor osäkerhet och hög risk..

DN - 15 mar 18 kl. 06:30

HBO-dokumentär om Elvis ger ny bild

Från början ville hon att filmen skulle bli sex timmar lång. Men Priscilla Presley fick nöja sig med drygt tre timmar. DN:s Martin Jönsson träffade henne och var med på världspremiären av dokumentären ”Elvis Presley: The Searcher”..

Skånskan - 12 mar 18 kl. 18:04

Hampus Jildenbäck får chansen mot Kroatien

HANDBOLL Lugis veteran Hampus Jildenbäck är uttagen till landskamperna mot Kroatien i april.
– Han har spelat till sig den här möjligheten, förklarar förbundskapten Kristján Andrésson. ERWP.

DN - 13 feb 18 kl. 21:22

Martin Jönsson: En utredningsmässig långbänk följt av ett jaså

Det bidde en tumme. Efter två utredningar, en intensiv debatt och stora ord om vikten av att stödja de utsatta lokaltidningarna blir det inte särskilt mycket mer pengar i det system som ska ersätta det kritiserade presstödet. Den mest kontroversiella delen av den senaste utredningens förslag, om demokratikravet på dem som ska få stöd, tycks dessutom vara skrotat..

DN - 06 feb 18 kl. 09:53

Martin Jönsson: Kan du GDPR? Då är du hetare än en Y2K-konsult hösten 1999

Fyra bokstäver, GDPR, ritar just nu om kartan för alla företag och organisationer - och gör det möjligt för experter att tälja guld..

DN - 08 feb 18 kl. 14:49

Martin Jönsson: SR:s tjuriga motstånd är uppseendeväckande

Att läsa remissvaren till förslaget om ändrad finansiering för public service är som att se en deltävling i Melodifestivalen. Väldigt mycket är välbekanta refränger och en del är rena galenskaper, med lika stor chans att gå hela vägen som Edward Bloms dansande hummer..

DN - 06 feb 18 kl. 17:23

Martin Jönsson: Miljonerna till Hugh Grant är bara början

När tidningskoncernen Mirror Group Newspapers i går gick med på att betala ett miljonbelopp till skådespelaren Hugh Grant var det en delseger för honom i ett mångårigt krig mot de brittiska tabloidernas systematiska pressetiska övertramp och lagbrott. Men knappast det sista kapitlet..

UT - 05 feb 18 kl. 11:59

Gotting etta och två samma helg

UIF:s långloppsess Martin Gotting hade en minst sagt hektisk helg. På lördagen vann han Billingens långlopp och på söndagen slutade han tvåa bakom Markus Jönsson i Borås ski maraton..

DN - 12 jan 18 kl. 10:10

Martin Jönsson: Facebook eldar på åsiktsbrasan

ANALYS. Mark Zuckerberg utgår från att människan är god. Han borde veta bättre.

DN - 19 dec 17 kl. 16:22

Martin Jönsson: "Aggressionerna mot journalistiken får aldrig mötas med tystnad"

Vi gick in i 2017 medvetna om att kriget mot journalistiken skulle tillta i styrka. Det blev värre än så. Husrannsakan hos Helsingin Sanomats reporter är bara det senaste exemplet på hur stater gör ingrepp i mediernas rapportering..

DN - 14 dec 17 kl. 21:55

Martin Jönsson: I grunden handlar det bara om en sak – att all makt går till den som betalar mest

All makt till de som betalar, det är principen på en marknad utan nätneutralitet. Det skulle leda till ett ännu mer splittrat internet, där filterbubblorna skulle få möjlighet att växa sig orimligt starka..

DN - 15 dec 17 kl. 13:52

Martin Jönsson: Facebook vägrar förstå nyhetsmediernas problem

Kraven på att internetjättarna Facebook och Google ska göra rätt för sig haglar tätt numera. Men oavsett om det handlar om beskattning eller ersättningar till dem som producerar innehåll är det svårt att få bolagen till bordet och ännu svårare att nå några avgörande resultat.  .

Skånskan - 14 nov 17 kl. 22:40

Tränarens önskespelare tillbaka

FOTBOLL Österlen FF har gjort klart med två av tränaren Mladen Blagojevics favoritspelare. Tillbaka är både André Birgersson och Jakob Blixt, som båda starkt bidrog till lagets överlägsna division 3-serieseger 2016.
– Två spelare med bra karaktär.

DN - 20 nov 17 kl. 16:03

Martin Jönsson: UR hotades av total revolt – nu är man tillbaka på ruta ett

Utbildningsradion, UR, har som motto att de är till "för stora och små som vill förstå världen". Men det är inte lätt för varken stora eller små att förstå vad som händer inom UR just nu – och ännu mindre hur något gott ska komma ut från det..

Nyheter 24 - 15 nov 17 kl. 13:24

Så här mycket tjänar alla SHL-spelarna – se listan här

Denna lista visar vad spelare, ledarna, sportchefer, klubbdirektörer, vd:ar, materialförvaltare, ekonomichefer, marknadschefer och presschefer i SHL har tjänat under 2016. En del av spelarnas lön eller sign on-bonus kan ha placerats i fonder, pensioner eller liknande och därför visas det inte i den taxerade inkomsten, enligt skatteverket.  Nyheter24:s lista visar taxeringsåret 2016, under denna period kan vissa spelare ha bytt klubb.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.