Martin Flodén

Sunday, 21 July, 00:47

Nyheter om Martin Flodén

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 03 jul 19 kl. 16:02

Martin Flodén: Kronförsvagningen ”inte särskilt logisk”

Kronans försvagning är "inte särskilt logisk". Det sade vice Riksbankschef Martin Flodén vid ett seminarium i Visby på onsdagen..

SR - 12 jun 19 kl. 15:50

Snabbare att göra större betalningar framöver

Riksbanken planerar att införa ett nytt betalningssystem i Sverige som enligt vice riksbankschef Martin Flodén kommer att leda till att svenskarna kan betala snabbare..

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 10:00

Spännande räntebesked väntas på torsdag

Samtliga nio ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken upprepade i samband med räntebeskedet i februari att ”nästa höjning sannolikt sker under andra halvåret 2019” (mest sannolikt i september enligt räntebanan). Räntebanan lämnades också oförändrad jämfört med i december med undantag för att den då sträckte sig ett kvartal längre (och indikerade att räntan då skulle stiga till 1,10 procent från 0,98 procent under fjärde kvartalet).

DI - 16 maj 19 kl. 16:57

Flodén: ”Inte hälsosamt” med fortsatt kronförsvagning

Vice riksbankschefen Martin Flodén anser att det givet den svenska ekonomin "inte skulle vara hälsosamt att se en ytterligare depreciering" i kronans växelkurs, rapporterar Bloomberg News..

BT - 07 mar 19 kl. 18:51

Riksbankens oro: Hushållens skulder fortfarande riskabelt höga

Vice riksbankschefen Martin Flodén var i Borås under torsdagen för att känna av läget bland de lokala företagarna. Och för att prata om ränta, konjunktur och framtidens osäkerhet generellt. – Uppstår det ett läge där vi behöver höja räntan snabbt då kan det skapa problem för hushållen..

DI - 22 feb 19 kl. 11:18

Vice riksbankschefen varnar för bostadsspöket

Oron på bostadsmarknaden sveper ända in i direktionsrummet på Riksbanken. Osäkerhet kring priserna hotar både tillväxten och räntebanan, varnar vice riksbankschefen Martin Flodén..

DI - 22 feb 19 kl. 10:25

Ingves: Vi hade helt fel om kronan

Riksbanken har haft svårt att förutspå återkommande försvagningar i kronan. Det säger Stefan Ingves i protokollet från februarimötet. Samtidigt beskriver Martin Flodén kronförsvagningen sedan decembermötet som ”överraskande”..

PrivataAffärer - 22 feb 19 kl. 10:05

Riksbankschef öppnar för räntehöjning i april

Läs även: Ingen anledning ändra räntan ”Men allt tyder än så länge på att det är klokt att avvakta till andra halvåret i år innan räntan höjs nästa gång”, fortsatte han. Martin Flodén påpekade att kronans försvagning efter räntehöjningen i december ”är överraskande eftersom förväntningarna på omvärldens penningpolitik har skiftat i mer expansiv riktning under den här periodens medan förväntningarna på svensk penningpolitik har varit mer stabila”. Han noterade dock att kronan förmodligen hade stärkts kraftigt om rä

Ekonomistas - 20 feb 19 kl. 12:40

Kontantlösa tiggare och barn

För ett par år sedan när tiggare från Rumänien och Bulgarien ännu var en relativt ovanlig syn på svenska gator påpekade en vän till mig att tiggeriet snart skulle vara ett minne blott eftersom allt färre människor går runt med kontanter på sig. Min vän hade rätt i att utveckligen mot ett kontantlöst samhälle har gått i ett rasande tempo, i synnerhet i Sverige. De senaste tio åren har mängden sedlar och mynt i cirkulation minskat med cirka 50%.

DI - 20 feb 19 kl. 05:49

Detta händer onsdag den 20 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Scandi Standard (kl 7.30), Raysearch (kl 7.45), GHP Specialty Care (kl 8.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 08:59

Kommande räntehöjningar i fokus

Samtliga 13 ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken den 13 februari kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Riksbanken höjde i december reporäntan från rekordlåga -0,50 procent till 0,25 procent. Beslutet motiverades med att ”behovet av en mycket expansiv penningpolitik minskat något” i takt med att inflationen och inflationsförväntningarna hade etablerats kring 2 procent.

DI - 29 jan 19 kl. 10:56

Foldén: Många frågetecken kring både svenska och globala ekonomin

Vice riksbankschefen Martin Flodén ser många frågetecken om vart den globala och svenska ekonomin är på väg, och Riksbanken kommer reagera på utvecklingen framöver, rapporterar Bloomberg News..

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 10:03

Riksbanken: Räntehöjningarna får inte bli för snabba

Det sade vice riksbankschef Martin Flodén vid det penningpolitiska mötet i december, enligt mötesprotokollet. Han sade att de penningpolitiska utmaningarna har avtagit under de senaste åren och att möjligheterna att bedriva en lite mer flexibel penningpolitik och att ta ett litet steg bort från den allra mest expansiva penningpolitiken därmed har förbättrats. Det bidrar till hans bedömning att det var lämpligt att höja i december räntan.

DI - 12 apr 19 kl. 11:53

Martin Flodén: Sverige gynnas inte av den svaga kronan

Sverige gynnas inte av den försvagade kronan. Många menar att den svaga kronan är önskad av Riksbanken, men vice riksbankschef Martin Flodén håller inte med. ”Jag tycker inte att det har varit vår ambition.

Affärsvärlden - 12 apr 19 kl. 13:31

Flodén: Gynnas inte av den svaga kronan

Sverige gynnas inte av den försvagade kronan. Många menar att den svaga kronan är önskad av Riksbanken, men vice riksbankschef Martin Flodén håller inte med..

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 11:01

Ingves: Bolåneräntan kommer att fördubblas

”Flertalet hushåll har valt att låna till rörlig ränta och om vi får rätt kommer räntorna att stiga under överskådlig tid. Räntorna på bolån kommer då att fördubblas”, sade han. Han sade också att det är viktigt att alla räknar igenom hur stora lån de kan ta och att det inte går att utesluta att enskilda hushåll kan komma i kläm när räntorna stiger.

DI - 08 nov 18 kl. 17:20

Kronan stärktes efter riksbanksutfrågning

Kronan stärktes, börser backade från initiala uppgångar och dollarn stärktes på torsdagen. Riksbankschefen Stefan Ingves och vice riksbankschef Martin Flodén deltog på förmiddagen i en utfrågning i riksdagens finansutskott..

DI - 02 nov 18 kl. 09:51

Därför ville Martin Flodén höja räntan

En av de två riksbanksledamöter som ville höja vid senaste räntemötet menar att penningstimulanserna nu fått effekt, enligt det nyss publicerade mötesprotokollet..

Dagens PS - 24 okt 18 kl. 10:05

Oenig riksbank rör inte räntan

Beslutet att lämna reporäntan på minus 0,5 procent var väntat. I ett pressmeddelande framgår det att Riksbankens direktion låter den viktiga styrräntan ligga kvar på minus 0,5 procent. Där till låter direktionen räntebanan, det vill säga bankens prognos över reporäntan, vara oförändrad jämfört med september.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Debutromanen kan bli en Augustvinnare

På måndagen avslöjades årets Augustnomineringar. Tidningens Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl har pratat med några av författarna.Samtliga Augustnominerade 2018:
Augustpriset, detta den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris, firar i år 30-årsjubileum.

Sydsvenskan - 22 okt 18 kl. 06:00

Räntehöjning väntas dröja till december

Riksbanken antas lämna räntan oförändrad på veckans räntemöte. Bedömare räknar med att den första räntehöjningen sedan 2011 dröjer till december eller februari. Två ledamöter i Riksbankens direktion, vice riksbankscheferna Henry Ohlsson och Martin Flodé.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 18 kl. 06:00

Räntehöjning väntas dröja till december

Riksbanken antas lämna räntan oförändrad på veckans räntemöte. Bedömare räknar med att den första räntehöjningen sedan 2011 dröjer till december eller februari. Två ledamöter i Riksbankens direktion, vice riksbankscheferna Henry Ohlsson och Martin Flodé.

PrivataAffärer - 05 sep 18 kl. 15:58

Räkna med oförändrad ränta på torsdagen

Riksbanken väntas lämna reporäntan oförändrad på -0,50 procent, för femtonde mötet i rad, vid policymötet den 5 september (räntebesked 6 september). Och det mest troliga är också att Riksbanken i stort sett upprepar budskapet från i juli om att långsamma räntehöjningar kan inledas i slutet av året. Samtliga tolv ekonomer som SME Direkt har tillfrågat räknar med att Riksbanken lämnar räntan oförändrad nu.

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 11:08

Kronan tar tillbaka en del av tappet mot euro och dollar

Vid 10.15-tiden är kronan 4 öre svagare mot euron och 2 öre svagare mot dollarn. Den svenska tvåårsräntan är nu i stället upp 1 punkt till -0,47 procent och tioårsräntan är ned 1 punkt till 0,54 procent.

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 09:37

Riksbank rör som väntat inte räntan

Riksbanken lämnar som väntat reporäntan oförändrad vid -0,5 procent, enligt dagens penningpolitiska besked. Ingen av de 16 deltagarna i Thomson Reuters analytikerenkät trodde på en förändrad ränta. Direktionen bedömer samtidigt att reporäntan hålls oförändrad även vid det penningpolitiska mötet i oktober och därefter höjs med 0,25 procentenheter antingen i december eller i februari.

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 09:37

Riksbanken skjuter på räntehöjningen

Enligt SME Direkts enkät väntade samtliga av tolv tillfrågade analytiker att Riksbanken skulle lämna reporäntan oförändrad på -0,50 procent. Riksbanken ändrade senast reporäntan vid det penningpolitiska mötet den 10 februari 2016, då den sänktes med 0,15 procentenheter till -0,50 procent. Sänker räntebanan Riksbankens räntebana har sänkts och en första räntehöjning senarelagts något.

Dagens PS - 03 jul 18 kl. 09:39

Räntan ligger kvar – då kommer höjningen

Riksbanken lämnar som väntat reporäntan oförändrad vid -0,5 procent, enligt dagens penningpolitiska besked. Ingen av de 15 deltagarna i Thomson Reuters analytikerenkät trodde på en förändrad ränta. Direktionen står fast vid bedömningen som indikerar att långsamma höjningar av reporäntan inleds mot slutet av året.

DI - 03 jul 18 kl. 17:53

Stockholmsbörsen: Persson storhandlade under händelselös tisdag

Stockholmsbörsen lyckades inte hålla ångan uppe i tisdagshandeln och stängde något ned. Riksbanken lämnade räntan och räntebanan oförändrade, men ytterligare en ledamot, Martin Flodén, reserverade sig till förmån för en tidigare räntehöjning vilket stärkte kronan..

DI - 03 jul 18 kl. 16:43

Räntor & valutor: Kronan stärktes efter räntebesked

Europeiska räntor handlades blandat på tisdagen och kronan stärktes efter Riksbankens besked om att lämna ränta och räntebana oförändrade. Detta var väntat men svenska analytikers samlade bedömning var att beskedet ändå kunde tolkas något mer hökaktigt, då förutom att Henry Ohlsson åter ville höja räntan nu, även Martin Flodén reserverade sig och ville se en höjning i september/oktober..

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 18 kl. 09:54

Direktionen oenig om nästa räntehöjning

Det råder delade meningar bland ledamöterna i Riksbankens direktion om när det kan bli aktuellt för nästa räntehöjning, visar ett protokoll från räntemötet den 25 april. Vice riksbankschef Martin Flodén tycker att direktionen bör behålla ett scenario at.

DI - 13 apr 18 kl. 09:19

Vice riksbankschefen: Statsobligationsmarknaden fungerar "tillfredsställande"

STOCKHOLM (Direkt) Riksbankens bedömning är fortsatt att marknaden för statsobligationer fungerar "tillfredsställande".  Det sade vice riksbankschef Martin Flodén i samband med ett anförande vid Swedish House of Finance på fredagen, som svar på en fråga hur likviditeten påverkats av Riksbanken obligationsköp..

Dagens PS - 22 mar 18 kl. 10:03

Sverige kan höja räntan före ECB

Det deklarerar vice riksbankschef Martin Flodén, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt som hänvisar till Bloomberg News. Riksbanken kan alltså komma att höja räntan före ECB, enligt vice riksbankschefen. Tillväxten i Sverige väntas vara fortsatt stark, enligt prognosen, och den kraftiga nedgången i arbetslösheten i februari uppges ha överraskat Martin Flodén, som är medveten om att det kan finnas säsongsmässiga faktorer som spelar in.

PrivataAffärer - 22 mar 18 kl. 08:25

Riksbankschef: Sverige kan höja räntan före ECB

Riksbanken kan höja räntan före ECB, säger vice riksbankschef Martin Flodén....

Affärsvärlden - 21 feb 18 kl. 06:29

"Vi är fortsatt lite ororade"

Vice riksbankschef Martin Flodén är besviken över att inflationen i januari sjönk tillbaka så mycket som den gjorde..

DI - 20 feb 18 kl. 05:00

Detta händer tisdag 20 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Scandi Standard (kl 7.30), Scandic Hotels (kl 7.30), Bioarctic (kl 8.

DI - 15 feb 18 kl. 18:35

Riksbankens vicechef får nytt förtroende enligt Reuters

Riksbanksvicechefen Martin Flodéns mandat är på väg att förnyas, med ett formellt beslut sannolikt på fredag efter ett informellt sådant den 9 februari..

Ekonomistas - 15 jan 18 kl. 10:44

Amorteringskraven ökar välfärden för välbeställda och minskar den för likviditetsbegränsade bostadsköpare

Amorteringskrav är bindande för likviditetsbegränsade nya bolånetagare och minskar dessa bolånetagares efterfrågan på bostäder. Den minskade totala efterfrågan på bostäder leder till lägre bostadspriser än annars. En välfärdsanalys med hjälp av konsumentöverskott visar att välfärden minskar för likviditetsbegränsade bostadsköpare och ökar för de välbeställda.

DI - 07 dec 17 kl. 05:00

Detta händer torsdagen 7 december

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Systemair (kl 8.00), Anoto ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Toro STÄMMOR - Coloplast, Enea (extra) BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER - Cassandra Oil: informationsmöte kl 10.00 - Redeye arrangerar investerarmöte i New York med Mycronic, Hexatronic, G5 Entertainment, Alligator Bioscience, Nuevolution och Orexo (svensk tid) kl 16.

Dagens PS - 09 nov 17 kl. 09:50

Protokollet avslöjar: Oenighet på Riksbanken

Det fanns vid Riksbankens senaste möte olika uppfattningar i direktionen. Det huruvida köpen av statsobligationer bör förlängas efter årsskiftet, vilket framgår av protokollet från det senaste penningpolitiska mötet i oktober, där penningpolitiken lämnades oförändrad. Man var dock överens om att det finns tid att avvakta ytterligare information som kan ha betydelse för ett beslut om en eventuell förlängning vid decembermötet.

SR - 08 nov 17 kl. 08:40

Många banker inte rustade för dagens it-attacker

I takt med att betal- och finanssystem blir mer digitala blir också bankerna utsatta för fler it-säkerhetsrisker. Detta kan få stora konsekvenser för samhället, enligt Vice Riksbankschef Martin Flodén..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.