Marknadsundersökning

Wednesday, 22 November, 08:27

Nyheter om Marknadsundersökning

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 19 okt 17 kl. 15:26

Marinkompaniet – årets marinsäljare

Drygt 1 500 båtägare har sagt sitt i en Marknadsundersökning..

Realtid - 19 okt 17 kl. 16:05

Carnegie i topp i svensk Private banking

Carnegie stärker greppet om sin ledande position på den svenska Private banking-marknaden, enligt Prosperas senaste kund- och Marknadsundersökning..

Dagensanalys.se - 11 okt 17 kl. 15:15

ERM fäller Castellum för brott mot de etiska reglerna

I ett utlåtande från Etiska Rådet för Marknadsundersökningar (ERM) framgår det att företaget Castellum brutit mot de etiska reglerna när de sammanblandad Marknadsundersökningar med försäljning. ERM noterar dock att sammanblandningen inte skett avsiktligt från Castellums sida, men att ett brott mot reglerna ändå skett. Det var i samband med en prospektering av företag i Linköping som representanter från Castellum ringde upp företag i området.

Dagensanalys.se - 26 okt 17 kl. 10:44

Marknadsundersökningar är kritiska för affärsframgång enligt 83 % av företagen

I en undersökning bland 300 teknikföretag som de senaste 12 månaderna genomfört en Marknadsundersökning menar 83 % att undersökningen varit kritisk för företagets framgång, och 80 % menar att det lett till högre kundnöjdhet och bättre strategiska beslut. Du måste helt enkelt mäta för att veta även i kundsammanhang. Att data är viktigt är det få som motsätter sig, men när man pratar data handlar det sällan om den data som finns i Marknadsundersökningar, och ännu mer sällan om analysen och insikterna som arbetet med denna data innebär.

Dagens PS - 09 sep 17 kl. 07:52

”Livet för kort för att ha tråkigt på jobbet”

Det säger en karriärcoach apropå karriärlusten bland medelålders.
71 procent av svenskarna i åldern 40–55 år vill byta arbetsgivare eller yrkesroll, enligt Folkuniversitetets Mitt-i-karriären Barometer 2017, en undersökning som genomförts årligen sedan 2013, framgår det i ett pressmeddelande. Endast 13 procent söker dock aktivt nytt jobb.

Dagensanalys.se - 29 aug 17 kl. 12:20

Olle F. förklarar: Den eviga kompromissen öppnar för nya kvaliteter

Nu klagas det igen. Undersökningsbranschen presenterar uppblåsta resultat. Facebooks svenska publik innehåller alldeles för många ungdomar 15-24 år.

YLE - 23 aug 17 kl. 14:15

Bättre tider för företagen i Österbotten

Om man frågar en bankdirektör och en företagsaktiv så ser ekonomin ut att gå åt rätt håll. Hoppets vindar blåser bland österbottniska företag. Konjunktursvängningarna brukar synas lite långsammare bland företag, menar Vasa Andelsbanks vd Ulf Nylund.

Dagensanalys.se - 09 okt 17 kl. 09:31

P&G satsar på utökad marknadsundersökning

Tillsammans med företaget FocusVision ska Proctor & Gamble nu förbättra sina satsningar på Marknadsundersökningar bland sina befintliga konsument- och medarbetarpaneler. Målet är att skapa bättre profiler för varje individ och på så sätt skapa bättre relationer. FocusVision är en digital plattform för marknadsanalys, och P&G kommer att använda sig av två av deras verktyg.

Dagensanalys.se - 18 jul 17 kl. 09:32

Bilder utan likes skapar stress hos unga

Mer än en av fem ungdomar i Sverige känner stress när ingen gillar de bilder som de delar i sociala medier. Ännu värre är det i Norge där var fjärde upplever samma sak. Detta visar en stor nordisk undersökning som YouGov gjort tillsammans med Canon.

Mobil - 05 jul 17 kl. 15:37

Samsung åter korat till mest pålitliga varumärket i Asien

Brinnande och exploderande telefoner har inte gjort konsumenterna nämnvärt skeptiska till Samsung. Det visar Marknadsundersöknings-företaget Nielsens årliga undersökning av vilka varumärken som de asiatiska konsumenterna litar på mest..

DrivaEget - 26 jun 17 kl. 07:24

Rätt nätverk leder dig till investerare

 Affärer  Ett sätt att komma in i rätt nätverk av affärsänglar och riskkapitalbolag är att vara en del av en inkubator. Vissa av dem har även egna riskkapitalfonder. De enklaste inkubatorerna är i praktiken en variant av kontorshotell som erbjuder företag tillgång till vissa tjänster som redovisning och juridisk rådgivning.

Dagensanalys.se - 22 jun 17 kl. 08:31

ERM fäller Widespace för brott mot de etiska reglerna

I en inbjudan till en undersökning skrev företaget Widespace att deltagarna ”kan vinna biobiljetter”. Etiska Rådet för Marknadsundersökningar (ERM) fäller nu Widespace för brott mot ESOMARs etiska regler då detta kan klassas som lotteri. ERM har till uppgift att se till att aktörer i undersökningsbranschen följer de etiska regler som satts upp internationellt av European Society for Opinion and Market Research (ESOMAR).

YLE - 30 maj 17 kl. 12:53

Inte bara bra att österbottningar har lätt att flytta

Österbotten är känt som ett landskap med stor företagsamhet och många exportföretag. För österbottningar har det också historiskt sett varit lätt att flytta utomlands, vilket inte är odelat positivt, säger Marja-Riitta Vest som är nyvald vd för Viexpo i Vasa. - Vi är mångkulturella på många sätt så det är lätt för oss att tänka att nu ska vi vidare till Sverige och Norge och vidare till utlandet.

Dagensanalys.se - 31 mar 17 kl. 18:30

SMUF får en ny styrelse och ny profil

SMUF har numera en ny styrelse och en ny profil. Här berättar ordförande Britta Näsman Fjellborg om förändringarna. Under mötet valde valdes Britta Näsman Fjellborg till ordförande.

Dagensanalys.se - 08 mar 17 kl. 10:31

Confirmits försäljning slår rekord

Marknadsundersökningsbolaget Confirmit har under 2016 utvecklats mycket och redovisar dessutom en rekordökning i sin försäljning. Nykundsförsäljningen ökade med hela 60% under 2016, och man uppvisar även en rekordstor omsättning säger Henning Hansen, VD på Confirmit. Framför allt har tillväxten i Australien varit exceptionell, trots att de bara funnit där i ett år.

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:12

För- och nackdelar med undersökningar

Att använda sig av undersökningar för att förstå sig på en tänkt konsumentgrupps reaktioner på sin senaste produkt är en populär metod bland många företag. Men det finns både för- nackdelar med metoden. Läs mer: En majoritet litar inte på Marknadsundersökningar Kvalitativa och kvantitativ forskning är bra på sätt för att första sig på den tänkta publiken, insikter som sedan kan användas för att skapa engagerande marknadsföring.

Dagensanalys.se - 18 feb 17 kl. 18:03

Integrerade marknadsföringslösningar ökar bland marknadscheferna

En färsk undersökning från APSIS visar att 80 % av Sveriges marknadschefer har infriat eller överträffat deras målsättningar med hjälp av integrerade marknadsföringslösningar. YouGov har på uppdrag av APSIS tillfrågat 205 marknadschefer om deras attityder och erfarenheter kring integrerade lösningar för datadriven marknadsföring. I dagsläget har 48% av marknadscheferna i Sverige satsat på en integrerad lösning, och resultaten för denna grupp pekar i rätt riktning.

Nya Wermlands Tidningen - 26 jan 17 kl. 06:00

Satsar på tjänsternas tjänst

"Vår egen genomförda Marknadsundersökning visar att det finns ett stort behov".

Expressen - 13 jun 17 kl. 16:02

Besked i undersökning – dubbelt Skåne i topp

Dubbelt Skåne i topp.En stor Marknadsundersökning visar att IFK Kristianstad och HK Malmö är handbollsklubbarna som gör flest nöjda.– De landar på höga nivåer, säger Björn Stenvad, vd för Rättighetsbyrån..

Jmini.se - 07 nov 16 kl. 23:02

KO-anmälda resebolaget härjar i Jönköping

Exklusivt erbjudandeDet börjar med ett exklusivt erbjudande som du får hemskickat på posten. Där just du har blivit utvald att delta i en Marknadsundersökning, och som tack för hjälpen för att du har deltagit, erbjuds du en resa till Rhodos för e.....

Dagensanalys.se - 03 okt 16 kl. 09:50

Svensk julhandel hotas av utländsk e-handel

2016 ökar trenden att e-handla utomlands och Rabble förutspår att julhandeln framöver i allt större utsträckning kommer ske digitalt. En konstant ökande digitaliserad handel genom alla generationer gör att den svenska e-handeln hotas av utländsk e-handel. Anledningen är att det är billigare och bättre.

Dagensanalys.se - 12 aug 16 kl. 11:38

Svenskarna flitigast på Snapchat och Instagram

I en ny undersökning där Adobe har låtit granska användningen av sociala medier på fem marknader i Europa, visar det sig att svenskarna är de flitigaste användarna av Snapchat och Instagram. Hela 33 procent använder Snapchat och mer än hälften, 51 procent, använder Instagram.  En ny undersökning från Adobe avslöjar att svenskarna använder Instagram och Snapchat mer än något annat undersökt land.

Blekinge Läns tidning - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

DN - 04 jul 16 kl. 11:17

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov..

SvD - 04 jul 16 kl. 09:40

Få företag skriver avtal: ”Att leka med elden”

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov..

DI - 04 jul 16 kl. 09:41

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov..

Barometern - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

SmålandsPosten - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

UNT - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov..

Kristianstadsbladet - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 16 kl. 09:33

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov..

YA - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

BT - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

Sydöstran - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

TA - 04 jul 16 kl. 09:32

Få företag skriver avtal

Hälften av svenska företag saknar skriftliga kontrakt med underleverantörer och kunder, enligt en undersökning som gjorts av Marknadsundersökningsföretaget Yougov.(TT).

Norrtelje Tidning - 28 jun 16 kl. 15:15

Supertåget får inget åländskt bidrag till studie

Ålands landskapsregering säger nej till att finansiera en Marknadsundersökning angående en fast förbindelse mellan Helsingfors och Stockholm..

Dagensanalys.se - 24 maj 16 kl. 11:19

Twintip Insights ger dig access till Facebooks datakällor

Twintip hjälper företag att bevaka och analysera allt som skrivs om dem på Facebook. Nu lanserar bolaget ett nytt analysverktyg – Twintip Insights. Förra året köpte Twintip Insights, som första svenska aktör, in det som kallas Facebook Topic Data – ett anonymiserat informationspaket som innehåller allt som skrivs på Facebook utom incheckningar och direktmeddelanden.

News55 - 27 apr 16 kl. 15:14

Kritiserat resebolag lockar äldre med ”gratisresor” – pris: 590 kronor.

Kenba Travel är ett reseföretag som specialiserat sig på att locka äldre till försäljningsmöten under falsk flagg. Det konstaterar Konsumentverket efter att ha haft personal på plats vid två olika möten. Företaget bjuder in till en Marknadsundersökning, men det handlar i själva verket om försäljningsmöten.

Skånskan - 17 apr 16 kl. 17:51

En kall öl vid kanalen

SÖDERTULL För snart två år sedan skickade Vasakronans fastighetschef ett sms till krögaren Fotios Malamas. Kunde han tänka sig att öppna något vid Södertull?
Det kunde han.

SvD - 26 apr 16 kl. 17:45

Resebolag kritiseras för säljmöten med äldre

Konsumentverket kritiserar reseföretaget Kenba Travel för att locka äldre till försäljningsmöten under falsk flagg. Företaget bjuder in till en Marknadsundersökning, men det handlar om försäljningsmöten..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.