Mark

Saturday, 26 May, 05:58

Nyheter om Mark

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 01 maj 18 kl. 20:40

Zuckerberg lovade storsatsning för att hindra påverkanskampanjer

Facebooks grundare Mark Zuckerberg satte bolagets kris i centrum när han mötte tusentals utvecklare på bolagets årliga konferens, F8, på tisdagskvällen. Zuckerberg lovade att prioritera skyddet av allmänna val från påverkanskampanjer, skyddet av användarnas personliga data - och att minska spridningen av desinformation och fejknyheter på plattformen..

Cornucopia - 05 maj 18 kl. 21:44

God litterär smak? Preppervilla med lyxbunker i Luleå

I Luleå hittas en villa till salu, där säljaren har mycket god litterär smak. Villan har en fantastiskt fin lyxbunker under sig, som med ståndsmässiga utrymmen borde locka preppern och göra att man klarar en 150 kt luftbrisad över den närliggande flygbasen på Kallax flygplats.Har dessvärre fortfarande aldrig varit i Luleå, så det får bli ett foto från Keb istället.

Skånskan - 05 maj 18 kl. 19:35

Häst fastnade i sand – avlivades

På lördagseftermiddagen fastnade en häst i sanden vid en sjö vid Saxtorps sjöar.Det var under en ridtur som olyckan var framme. På något vis fastnade hästen i sanden och kunde inte komma loss.

Alingsås tidning - 05 maj 18 kl. 05:30

Ny bullermätning krävs i Ljur

I mitten av april genomfördes skjutningar på skjutbanan i Ljur. Grannar mätte upp bullernivåer som överskrider tillåten gräns. Nu åläggs skjutbaneägaren att genomföra en professionell bullermätning senast 31 maj.

Skånskan - 03 maj 18 kl. 05:00

Tetra Pak nekas nytt miljötillstånd – igen

lund ”I klar­språk in­ne­bär det att bo­laget söker till­stånd för pro­duk­tion som i dags­lä­get är ned­lagd.”
Ytt­ran­det kommer från Mark- och mil­jö­dom­stolen i Väx­jö och in­ne­bär att Tet­ra Pak nu även fått av­slag på sin över­kla­gan gällande till­stånd för mil­jö­far­lig verk­sam­heten vid hu­vud­an­lägg­ningen på Råbyholm.I sitt mo­ti­ve­ring skriver Läns­sty­rel­sen att stora för­änd­ringar i bo­lagets pro­duk­tion, som in­ne­bär att till­verk­ningen i Lund minskar, gör att ett even­tu­ellt nytt till­stånd inte kommer att ut­nyttjas kon­ti­nu­er­ligt.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 18 kl. 06:00

Oklart kring förorenad mark i Perstorp

Perstorps AB slipper Markundersökning efter domstolsbeslut..

BT - 04 maj 18 kl. 18:50

Sjuhärads elitlag ser över trupperna

Både Borås Basket och Mark Basket har påbörjat arbetet med höstens spelartrupper. – Jag hoppas att flera av stommespelarna kommer tillbaka, säger coach Henrik Svensson i Borås Basket..

Skånskan - 03 maj 18 kl. 05:00

Startskottet har gått för att få Tågarps by att växa

TÅGARP Snart går startskottet för satsningen i Gluggstorp i Tågarp.
Exploateringen är på gång och någon gång i höst är förhoppningarna att de första husen ska skjuta i höjden.Husföretag har visat ett påtagligt intresse att köpa in sig:
– Det är ett bra drag och det ser jag som oerhört positivt för hela samhället, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lennart Pettersson (C).

DI - 04 maj 18 kl. 17:50

Stockholmsbörsen: Viss återhämtning efter sur torsdag

Stockholmsbörsen återhämtade viss Mark under handelsveckans sista dag efter torsdagens sura utveckling. Bolagsrapporter fortsatte att trilla in på fredagen och fick Swedish Match, Hexagon samt Oriflame att tappa..

YA - 04 maj 18 kl. 17:36

”Ridväg inte motiverat"

En ridväg mellan Hemmestorp och Veberöd skulle kräva dubbelt så mycket Mark - och det kan inte anses motiverat. Det skriver Trafikverket i ett svar till Sjöbo kommun..

Sydöstran - 04 maj 18 kl. 15:44

Klagande jordbrukare får avslag

En detaljplan som ger möjlighet till bygget av en ny förskola och utbyggnad av gruppboende i Mörrum får grönt ljus av Mark- och miljödomstolen..

Sydöstran - 04 maj 18 kl. 08:00

Tv-gladiatorer utmanar barnen i Karlskrona

På lördag är det dags. Då kommer sex av gladiatorerna från tv och utmanar flera hundra barn i gatloppet. På Västra Mark kommer en stor hinderbana att byggas upp..

BT - 04 maj 18 kl. 07:07

Mark sprider kunskap om EU-vardagen

Att Europaparlamentet har utsett kommunens gymnasieskola till ”ambassadörskola” är något som såväl kommunledning som Markbor ska vara glada och stolta för..

BT - 14 maj 18 kl. 17:14

Mark klättrar i energirankning: ”Vi följer en plan”

Mark klättrar till plats 39 när det gäller energianvändningen i kommunala fastigheter. – Det är glädjande. Vi vet att vi ligger bra till överlag.

Länstidningen i Jämtland - 03 maj 18 kl. 20:53

Holmen öppnade för omledning av E45 – Trafikverket avböjde möjliga lösningar: "Hade kunnat göra en tillfällig överfart på vår mark"

Det hade funnits en möjlighet att hitta en smidigare lösning för trafikanterna när bron på E45 över järnvägen vid Byvallen ska renoveras. – Vi undrade över ansvarsfrågan för en befintlig väg och hade även ett förslag på en tillfällig lösning, säger Anders Lindkvist, områdeschef för Holmen i Sveg..

DN - 02 maj 18 kl. 17:39

Unika skadeståndskrav efter terrordådet på Drottninggatan

Fokus låg på skadestånd när målsägarna höll sina slutpläderingar i Akilovrättegången. Kraven, som tillsammans är i storleksordningen 20 miljoner kronor, är unika på flera sätt. – Det här är obruten Mark, säger Mårten Schultz, professor i civilrätt..

DI - 03 maj 18 kl. 17:51

Stockholmsbörsen: H&M agerade sänke på sur börs

FinansMarknaderna globalt präglades på torsdagen av förnyad handelsoro och Stockholmsbörsen tappade Mark med H&M som sänke. Rapporter sänkte Fingerprint, Cinnober och Ratos medan Loomis och Concentric var rapportvinnare..

Supermiljöbloggen - 22 apr 18 kl. 14:06

22 procent av det stora Barriärrevet förstördes 2017

2016 skedde den allvarligaste bleckningen av det stora barriärrevet i världens historia, orsakad av dramatiskt ökad temperatur under sommarmånaderna. Under februari, mars och april påverkade det varmare solljuset upp till 94 procent av barriärrevet, och orsakade efter bara två veckor flera förlusten av flera miljoner koraller. Forskare har nu kunnat analysera konsekverna, och publicerat resultaten i tidskriften Nature.

Blekinge Läns tidning - 01 maj 18 kl. 06:00

LIVE: FK Karlskrona–Tvååker, 1 maj 16.00

Premiär på Västra Mark, FK Karlskrona–Tvååker, matchstart kl. 16.00.

Skånskan - 03 maj 18 kl. 14:00

Nu släpps de nya villatomterna

eslöv Nu släpper Eslövs kommun de åtta nya villatomter som tagits fram på Bäckdalaområdet.Skånskan berättade i december förra året att kommunstyrelsen genom en planändring ville möjliggöra åtta villatomter på Mark som tidigare var avsedd för grupphus. På onsdagen gick kommunen ut i ett pressmeddelande och berättade att tomterna är klara och läggs ut till försäljning.

Länstidningen i Jämtland - 14 maj 18 kl. 10:17

Mark- och miljödomstolen i Östersund granskas – kan ha vägrat lämna ut allmän handling

Justitieombudsmannen (JO) ska granska Mark- och miljödomstolen i Östersund. Anledningen är att en man från Sollefteå hävdar att han inte fått ut handlingar..

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 12:21

Ingves: ”Får räkna med att det svänger”

Så kommenterar riksbankschefen Stefan Ingves det dramatiska kronfallet. Dagens PS berättade senast i dag om den svaga kronan, som kan komma att ge de svenska exportbolagen rejält med klirr i kassan och elda på siffrorna i bolagens halvårsrapporter. Experter anser att det är riksbankens fel att Sveriges valuta tappar Mark.

Skånskan - 19 apr 18 kl. 10:36

”Gäddan” möter sin rival i historisk match

BOXNING Adrian Granat går in i ringen i fiendeland på lördag. Då ställs Malmös tungviktskung mot Otto Wallin i hans hemstad Sundsvall.I ett par veckor har Adrian ”Gäddan” Granat skickat verbala snytingar mot sin norrländske kombattant.

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 08:39

Twitter sålde känslig data redan 2015

Köpare av informationen var Cambridge Analytica, som nu läggs ned. Brittiska Sunday Telegraph, som refereras av DN Ekonomi, uppger att Twitter sålt data om sina användare till det skandalomsusade företaget Cambridge Analytica, som bildades 2013 och som nu alltså lägger ned sin verksamhet. I artikeln framgår det, enligt uppgifterna, att det var den ryskamerikanske psykologen Aleksandr Kogan som köpte data från mikrobloggtjänsten; det var också Kogan som gjorde det möjligt för Cambridge Analytica att bygga upp psykologiska profiler på användarna, skriver Sunday Telegraph, som även berättar att de Twitterinlägg som såldes gjordes mellan december 2014 och april 2015.

Dagensanalys.se - 03 maj 18 kl. 09:00

Cambridge Analytica stänger ned sin verksamhet

Efter skandalen med Facebook väljer Cambridge Analytica att stänga ned sin verksamhet genom konkurs. Bolaget anger nyhetsmedia som boven i dramat. Det är moderbolaget SCL Elections som nu väljer att gå i konkurs efter skandalen med Facebook.

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 08:10

Här är jackpotvinnarna på kronraset

Kan snart ”skära guld med täljkniv” om situationen består, enligt analys. Privata Affärer konstaterar att de svenska exportbolagen blir de stora vinnarna på ett ihållande kronfall, som enligt analysen ”börjar närma sig extrema mått”. Exportbolagens halvårsrapport spås blir ”positiva överraskningar” om den svenska valutan fortsätter tappa Mark.

Skånskan - 01 maj 18 kl. 18:12

Tillbaka på Erlandermark

lund För första gången på 20 år var Morgan Johansson tillbaka som huvudtalare på sin egen hemmaplan på 1 maj.
Då var han en okänd riksdagskandidat. Nu kom han som justitie- och inrikesminister och en av partiets mest profilerade politiker.

Skånskan - 01 maj 18 kl. 14:00

Stor skulptur byggs på Brunnshög

lund Ett helt ny och plats­spe­ci­fikt skulp­tu­ralt konst­verk kommer att av­täckas den 1 juni på Brunns­hög.
Dom­kyr­kan som äger Marken fick i vec­kan bygg­lov och verket är skapat av sam­ma konst­när, skotten Nat­han Coley, vars verk ”Heaven is a pla­ce where noth­ing happends” fanns på Krafts torg fram till och med mars i år.Det nya konst­verket är stort och kommer att ut­göra ett mar­kant in­slag i stads­delen.

Skånskan - 02 maj 18 kl. 16:30

”Striden om Ales stenar inte över”

sydost Den långa tvisten om skyltarna vid Ales stenar är inte över. ”Vår dispens gäller till 2020.” Det meddelar Bob G Lind.

UNT - 02 maj 18 kl. 20:00

Så pratar växter med varandra

Växter som utsätts för stress ovan Mark skickar via rötterna ut kemiska signaler som deras växtgrannar kan använda för att anpassa sitt eget växande till mindre stressiga förhållanden..

GöteborgsPosten - 02 maj 18 kl. 15:51

Father John Misty kommer till Göteborg i höst

Spelar i Konserthuset den 11 november - enda spelningen på svensk Mark..

DI - 02 maj 18 kl. 14:18

Hcl technologies  fourth quarter & annual results fy 2018

INVESTOR RELEASE Noida, India, May 02nd, 2018 REVENUE MILESTONES  Annual Revenues cross ` 50,000 crores Quarterly Revenues exceed US$ 2 bn FY’18 RESULTS Revenue at ` 50,570 crores; up 8.2% YoY Net Income at ` 8,780 crores; up 3.8% YoY Revenue at US$ 7,838 mn; up 12.

Expressen - 23 apr 18 kl. 19:45

Tvåbarnspappan David dog i polisens arrest

Tvåbarnspappan David, 32, dog i polisens arrest efter en hjärnblödning – familjen stämde staten men fick avslagNu drivs målet vidare till Europadomstolen. – Folk som tar del av stämningen kommer bli förbannade för det är så mycket som inte stämmer, säger familjens ombud Mark Safaryan.  .

Dagens PS - 02 maj 18 kl. 08:32

Zuckerbergs besked fick Tinder-aktie på fall

Facebook ska nämligen starta en dejtingfunktion, enligt FB-grundaren och vd:n. Uttalandet fick aktiekursen i Tinder-appen att störtdyka, rapporterar Business Insider, enligt Dina Pengar. Den nya Facebook-funktionen ska göra det möjligt att få kontakt med andra användare, personer som du inte redan är vän med.

Länstidningen i Jämtland - 02 maj 18 kl. 11:53

Larm om markförorening vid skola i Krokom – provtagningar genomförda

En vikarie som arbetar på Trångsvikens fritidshem upptäckte något som nu misstänks vara förorenad Mark på skolgården..

Skånskan - 02 maj 18 kl. 12:07

Företag filmar boende på gatan

SVEDALA För ett år sedan ska en verksamhet i Svedala ha satt upp rörliga övervakningskameror på sin fastighet, men enligt polisen utan tillstånd.
Kamerorna ska även vara riktade ut mot allmän Mark längs gatan och enligt en 44-årig man som bor mitt emot har han upplevt hur han själv, vänner som besöker honom samt bilar som parkeras utanför hans bostad filmats av kamerorna.
Nu har mannen tröttnat på vad han menar är en olovlig övervakning av gatan och vänt sig till polisen med en anmälan.

IDG - 02 maj 18 kl. 10:33

8 snabba: Dejting, datakoll och krisrespons när Facebook öppnar F8


Facebooks utvecklarkonferens F8 pågår just nu i San Jose. Mark Zuckerberg med entourage inledde traditionsenligt med anföranden kring de nyheter vi kan förvänta oss på det sociala nätverket framöver..

DN - 02 maj 18 kl. 07:26

Martin Jönsson: Zuckerberg sänkte andra börsbolag, men klarar inte att rädda sitt eget

Det mest intressanta var inte vad Mark Zuckerberg sade på Facebooks årliga utvecklarkonferens. Det mest intressanta var vad som hände sedan..

Sydöstran - 02 maj 18 kl. 08:04

Huvudlöst dåligt spel av FKK

Sämst när det gällde att visa upp sig från sin bästa sida. Så var det när FK Karlskrona föll i den riktiga hemmapremiären på Västra Mark. – Man kände ju att det fanns förväntningar på oss och så blir det så här, säger Eric Petersson..

Uppsalanyheter.se - 21 apr 18 kl. 09:16

Recension: Varierat Slowman Band på Hijazz Klubb

k BolRecension: Fredagen den 20 april var en kväll då det bjöds på mycket bra musik i Uppsala, Ebbot Lundberg på Katalin, Goran Kajfes på UKK och Slowman Band på Hijazz Klubb... Fredagen den 20 april var en kväll då det bjöds på mycket bra musik i Uppsala, Ebbot Lundberg på Katalin, Goran Kajfes på UKK och Slowman Band på Hijazz Klubb...   Jag hade velat klona mig själv i tre upplagor, men jag ångrar inte att jag valde att se det nya Slowman band som Svante "Slowman" Törngren har satt ihop.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.