Mario Draghi

Monday, 23 July, 00:04

Nyheter om Mario Draghi

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 19 jun 18 kl. 16:58

Räntor och valutor: Dollar och yen stärks

Tisdagens handel följde måndagens negativa risksentiment, med hot om ytterligare handelstullar mellan USA och Kina samt fortsatt mjuka räntebesked från ECB:s Mario Draghi. Dollarn och yenen stärktes samtidigt som valutorna i tillväxtländerna försvagats till de lägsta nivåerna sedan november, enligt Bloomberg News..

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 06:51

Håll koll i dag: Viktigaste händelserna 14 juni

BÖRS Rapporter
08:00 Systemair Stämmor
10:00 Heliospectra, 12:00 Intuitive Aerial, 15:30 Metallvärden, 16:00 Nexar Utländska stämmor
11:00 Urb-it, Intervacc Investerarmöte
09:00 Systemair telefonkonferens Handlas exklusive utdelning
Hancap exklusive utdelning för preferensaktien (utd 0,87 kr)
Sdiptech exklusive utdelning för preferensaktien (utd 2,00 kr)
ZetaDisplay exklusive utdelning för preferensaktien (utd 2,25 kr) Övriga händelser
Freetrailer premiärdag som noterat bolag på Spotlight Utländska övriga händelser
Kina råstålsproduktion MAKRO
03:30 Australien arbetslöshet
04:00 Kina arbetslöshet
04:00 Kina industriproduktion
04:00 Kina investeringar
04:00 Kina försäljning i detaljhand

DI - 31 maj 18 kl. 20:00

Johanna Jeansson: Italiensk risk växer med räntan

Utsikterna för Italien vilar i händerna på oberäkneliga politiker, en snabbfotad räntemarknad, men också på Mario Draghi. På sikt är det räntor och tillväxt som är den största risken för skuldutvecklingen i euroområdets tredje största ekonomi..

DI - 15 jun 18 kl. 15:53

Analyspodden: "Mario Draghi förtjänar ett litet pris"

Trots att fredagen går i moll har veckan bjudit på en tydlig börsuppgång.  "Det är lite mer positivt än det var för någon vecka sedan", säger Di:s börsexpert Agnetha Jönsson i Analyspodden. På makrofronten har det kommit flera räntebesked och Felicia Åkerman tycker att Mario Draghi förtjänar ett pris..

DI - 09 jun 18 kl. 19:52

Felicia Åkerman: Super-Mario viker inte ner sig

ECB vill hålla sig till schemat och avsluta stödköpsprogrammet till årsskiftet. På kort sikt spökar Italien men Mario Draghi lär se igenom populistisk turbulens och hålla fast vid målet..

PrivataAffärer - 26 apr 18 kl. 14:46

"Dämpad men solid tillväxt"

Data pekar mot att expansionen i euroområdets ekonomi dämpas, men att tillväxten fortsatt är solid och brett baserad. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen....

DI - 26 apr 18 kl. 05:00

Detta händer torsdag 26 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Kungsleden (kl 7.00), New Wave (kl 7.00), Nokia (kl 7.

DI - 07 mar 18 kl. 15:31

Kalender: Detta händer torsdag 8 mars

RAPPORTER FIRST NORTH - Hövding, Tempest Security ÖVRIGA NORDEN - G4S ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Continental, Drägerwerk, Navistar (före USA-börsernas öppning) STÄMMOR - Amer Sports, DSV, TDC, Wärtsilä, Örsted BÖRSSTATISTIK - Ica: publicerar månadsförsäljning i Sverige för febr kl 8.45 EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - Initiator Pharma: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission  - Precisionsmetall: anmälningstid i nyemission avslutas  EXKLUSIVE UTDELNING - K2A (5:00 kr i preferensaktie kvartalsvis) MAKROSTATISTIK - Japan: BNP (def) 4 kv kl 0.50 - Japan: bytesbalans januari kl 0.

DI - 26 feb 18 kl. 17:44

ECB oroas över effekter av ökad volatilitet i växelkurserna

Det pågår inget valutakrig i världen, men ECB-rådet oroas av att ökad volatilitet i växelkurserna kan leda till en oönskad åtstramning av finansieringsförhållandena i euroområdet. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen..

DI - 26 feb 18 kl. 05:00

Kalender: Det händer måndag 26 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Fagerhult NGM - ASTG, Exeotech invest, Medica Natumin (före börsöppning), Net Trading (ändrat datum från 28/2) FIRST NORTH - Ipco (kl 7.30), Index Pharma (kl 8.00), Genovis (kl 8.

DI - 26 apr 18 kl. 14:46

Mario Draghi: Räkna med dämpad – men solid – tillväxt

Data pekar mot att expansionen i euroområdets ekonomi dämpas, men att tillväxten fortsatt är solid och brett baserad.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

DI - 26 apr 18 kl. 15:15

Draghi varnar för handelskonflikter

Påverkan från protektionism verkar än så länge inte vara så stor, men handelskonflikter har djupgående och snabb inverkan på förtroendet.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

Helsingborgs Dagblad - 26 apr 18 kl. 13:47

Draghi skakar av sig tillväxtbakslag

En kall vinter, stora strejker och en tidig påsk har bromsat in tillväxten i eurozonen. Men Mario Draghi, chef för Europeiska centralbanken (ECB), är inte oroad för att det ska få några penningpolitiska effekter. – Den underliggande kraften i eurozonens.

DI - 11 apr 18 kl. 13:43

Draghi: Inflationen stiger i takt med ekonomiförbättring

Lönerna och inflationen i euroområdet kommer att stiga i takt med att ekonomin förbättras. Det sade ECB-chefen Mario Draghi i ett tal på onsdagen, enligt Bloomberg News..

PrivataAffärer - 14 dec 17 kl. 14:46

EU fortsätter med stimulanser

Indikatorerna signalerar en mycket stark takt i den ekonomiska tillväxten i euroområdet, men det inhemska pristrycket är fortsatt dämpat och det behövs fortsatt riklig stimulans för att lyfta inflationen. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en....

DI - 14 mar 18 kl. 09:25

Draghi: Behöver fler bevis för inflationsuppgång

ECB behöver mer bevis för att inflationen stiger mot målet, även om förtroendet för inflationsbanan har ökat.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid ett event i Frankfurt på onsdagen, enligt Bloomberg News och Reuters..

DI - 10 okt 17 kl. 16:35

Johanna Jeansson: Resor ger ränteångest

För att Stefan Ingves, Mario Draghi och deras kollegor ska våga höja räntan behövs stadiga tecken på att pristrycket är på väg upp. Men centralbankernas analys försvåras när det är tillfälliga faktorer som lyfter inflationen..

DI - 26 feb 18 kl. 16:21

Draghi: Inga tydliga tecken på uthålligt stigande inflation

Inflationen har ännu inte visat några övertygande tecken på en uthållig uppåtgående trend, och den underliggande inflationen är fortsatt dämpad.  Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen enligt..

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 11:14

Dollarraset fortsätter

Handlas på lägsta nivån sedan 2015. Dollarn handlas på fredagen fortsatt vid den lägsta nivån mot euron sedan början av 2015 i spåren av Europeiska centralbankens penningpolitiska besked under gårdagen. Ordföranden Mario Draghi signalerade under torsdagens pressträff att ECB kan komma att börja minska på sitt obligationsköpsprogram under hösten.

DI - 07 sep 17 kl. 16:32

Räntor och valutor: Euron stärktes efter Draghis besked

Europaräntorna sjönk, medan euron stärktes efter att ECB-chefen Mario Draghi sagt att eurons kurssvängningar är en källa till osäkerhet som kräver bevakning på grund av sin påverkan på prisutvecklingen, men att ECB:s utsikter på medllång sikt är oförändrade. Han flaggade också för att QE-beslut troligtvis kommer i oktober..

DI - 07 sep 17 kl. 14:53

ECB: Oförändrade utsikter på medellång sikt

De medelfristiga utsikterna för euroområdet är i stort sett oförändrade, trots tillväxten var högre än väntat under årets första halva. Den ökade volatiliteten i euron är en källa till osäkerhet och något som ECB övervakar. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens efter ECB:s räntebesked på torsdagen..

DI - 26 aug 17 kl. 18:01

Börsens hopp – dans i otakt

Det är lätt att oroa sig för snedsteg när centralbankerna ska rulla tillbaka de senaste årens ovanligt expansiva penningpolitik. Lugnast för börsen och räntemarknaden blir om Mario Draghi och Janet Yellen dansar i otakt mot utgången.  .

Ekonomistas - 23 aug 17 kl. 07:51

Karolina Ekholm recenserar ”Adults in the room”

I detta gästinlägg recenserar Karolina Ekholm, statssekreterare till finansminister Magdalena Andersson och professor i nationalekonomi, Adults in the Room av Yanis Varoufakis, Greklands före detta finansminister och tillika professor i nationalekonomi. 
Sommarens mest spännande läsning har utan tvekan varit Yanis Varoufakis bok om sin korta tid som grekisk finansminister i den Syrizaledda regering som tillträdde i januari 2015 (Adults in the Room. My Battle with Europe’s Deep Establishment, Bodley Head, 2017).

DI - 25 aug 17 kl. 21:00

Arvid Åhlund: Bankernas globala reträtt är ett sundhetstecken

I torsdags gick startskottet för den årliga centralbankskonferensen i Jackson Hole, allmänt sedd som världens viktigaste. Både Federal Reserve-chefen Janet Yellen och ECB-chefen Mario Draghi talar..

DI - 25 aug 17 kl. 15:14

USA-börser: Blickar riktas mot Jackson Hole - uppgång väntas

USA-börserna väntas öppna något uppåt på fredagen. Investerarnas blickar är riktade mot Jackson Hole, där både Fed-chefen Janet Yellen och ECB-chefen Mario Draghi finns bland talarna vid konferensen..

DI - 22 aug 17 kl. 08:15

Asienbörser: Rapporter bidrar positivt i väntan på Jackson Hole

De ledande Asienbörserna noterade överlag stigande kurser på tisdagen. På finansmarknaderna råder en väntan inför centralbanksmötet i Jackson Hole senare i veckan där bland annat Janet Yellen och Mario Draghi talar.   Starka bolagsrapporter drog upp indexet i Hongkong..

DI - 20 jul 17 kl. 19:52

Gabriel Mellqvist: ECB ser ljus i tunneln

ECB ser allt ljusare på den ekonomiska utvecklingen i Europa. Men de goda nyheterna bidrar samtidigt till att Mario Draghi, som hade silkesvantarna på under torsdagens presskonferens, satte fart på euron mot sin vilja..

DI - 20 jul 17 kl. 16:50

Räntor och valutor: Euron stärks - trots duvaktiga toner från ECB

Euron stärktes på torsdagen trots vad analytiker såg som duvaktiga budskap från ECB-chefen Mario Draghi, och tog därmed igen de senaste två dagarnas tapp..

DI - 13 jul 17 kl. 13:47

EBC-chef till Jackson Hole i augusti

ECB-chefen Mario Draghi ska tala vid Federal Reserves konferens i Jackson Hole i augusti..

DI - 27 jun 17 kl. 10:56

Räntor och valutor: Euron stärks

Euron stärks mot andra valutor och europeiska statspappersräntor stiger efter kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi vid ECB-konferensen i Sintra, Portugal..

Dagens PS - 13 jun 17 kl. 15:02

How the ECB Tapering Could Spur Sentiment – and Stocks

In this global bull market, it seems as though eurozone sentiment is climbing the wall more slowly than in America, potentially setting up eurozone stocks to outperform US markets over the foreseeable future. While Americans are basking in rising optimism, the eurozone is still mired in skepticism, an after-effect of the debt-crisis driven double dip. While we expect elections coming and going without catastrophe to help sentiment, there is a less-discussed—and potentially powerful—sentiment boost lurking: The ECB tapering its asset purchase program.

DI - 08 jun 17 kl. 19:13

Viktor Munkhammar: ECB tar ett första steg mot utgången

ECB tog på torsdagen ett första steg i riktning mot minskad stimulans. Trots att inflationsprognosen sänktes är risken för deflation nu borta, enligt chefen Mario Draghi..

Affärsvärlden - 08 jun 17 kl. 14:59

ECB: Riskerna är balanserade

ECB-chefen Mario Draghi gav sin syn på tillståndet i den europeiska ekonomin i samband med dagens räntebesked..

DI - 08 jun 17 kl. 15:15

ECB sänker prognos för inflation

Riskerna kring den ekonomiska tillväxten är numera överlag balanserade. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid presskonferensen efter centralbankens penningpolitiska besked där styrräntorna som väntat lämnades oförändrade runt nollstrecket..

DI - 08 jun 17 kl. 04:00

Johanna Jeansson: Ny fas väntar för centralbanker

När euroområdets centralbank lämnar räntebesked på torsdagen är fokus återigen på ordvalen från chefen Mario Draghi. Det alla marknadsaktörer vill veta är om, när och hur han ska påbörja vägen tillbaka mot en mer normal penningpolitik..

Realtid - 22 maj 17 kl. 09:01

ECB: Tyskland kräver tysk chef

Den tyska regeringen vill att Bundesbankchefen Jens Weidmann tar över som ECB-chef efter Mario Draghi, uppger der Spiegel. Mario Draghis mandat löper ut hösten 2019..

SR - 27 apr 17 kl. 13:48

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB), med centralbankschefen Mario Draghi, låter styrräntan vara oförändrad på rekordlåga noll procent. Beskedet var väntat..

DN - 27 apr 17 kl. 13:47

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB), med centralbankschefen Mario Draghi, låter styrräntan vara oförändrad på rekordlåga noll procent. Beskedet var väntat..

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 17 kl. 13:45

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB), med centralbankschefen Mario Draghi, låter styrräntan vara oförändrad på rekordlåga noll procent. Beskedet var väntat. Programmet för stödköp av statsobligationer för 60 miljarder euro per månad, som löper till årsskiftet.

Blekinge Läns tidning - 27 apr 17 kl. 13:45

ECB lämnar styrräntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB), med centralbankschefen Mario Draghi, låter styrräntan vara oförändrad på rekordlåga noll procent. Beskedet var väntat. Programmet för stödköp av statsobligationer för 60 miljarder euro per månad, som löper till årsskiftet, justeras inte heller.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.