Mariehamn

Wednesday, 20 January, 00:39

Nyheter om Mariehamn

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 15 sep 20 kl. 21:12

Inga ljus i trafiken

Vid kvälls- och nattpasset måndag–tisdag var polisen speciellt uppmärksamma på att kontrollera belysningen på fordon i trafiken. Två förare som körde helt utan körljus fick böter misstänkta för äventyrande av trafiksäkerheten. Tre andra förare fick böta för att felaktigt använt dimljus inne i Mariehamn.

Nyan - 15 sep 20 kl. 10:31

Grönlund lämnar IFK

IFK Mariehamns försvarsspelare Frans Grönlund lämnar klubben och återvänder till Pargas IF. Det meddelar IFK på sin hemsida.
Klubben skriver att man i samförstånd med Grönlund har avbrutit spelaravtalet och att Grönlund kommer att återvända till Pargas IF där han tecknat ett nytt avtal som sträcker sig över ett och ett halvt år.

Nyan - 14 sep 20 kl. 19:54

Tappad seger för IFK

Det blev oavgjort när IFK Mariehamn mötte TPS i Åbo under måndagskvällen. Trots ett stabilt övertag matchen igenom så lyckades inte IFK hålla fast vid ledningen och tappade poäng. Slutresultatet blev 1-1.

Nyan - 14 sep 20 kl. 10:00

1 120 euro i böter för rondellkörning

En bilist som tappade kontrollen över sitt fordon i Rökerirondellen i Mariehamn döms till 40 dagsböter på totalt 1 120 euro för äventyrande av trafiksäkerheten..

Nyan - 13 sep 20 kl. 16:20

Asfaltering på Styrmansgatan

Från och med i morgon måndag den 14 september och en vecka framåt är framkomligheten begränsad på Styrmansgatan i Mariehamn. Det gäller gatuavsnittet mellan polishuset och Mariehamns stadsbibliotek. ”Arbete som ska utföras är rivning av befintlig asfalt samt att ny asfaltsbeläggning ska påföras” meddelar samhällstekniska avdelningen vi Mariehamns stad.

Nyan - 13 sep 20 kl. 12:55

Efterlyst greps i Västra hamn

Polisen grep på lördagen en efterlyst person när ett fartyg från utlandet angjorde Mariehamn. Gripandet gjordes i samarbete med Gränsbevakningsväsendet. Polisen ägnade sig också åt trafikövervakning på lördagen.

Nyan - 12 sep 20 kl. 11:00

Villkorligt för grovt rattfylleri

En 40-årig man dömdes i går till 70 dagars villkorligt fängelse samt 45 dagsböter, sammanlagt, 270 euro för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten. Mannen hade i mars kört i Mariehamn med en alkoholhalt på minst 1,58 promille i blodet. Körningen stoppades när han girade av vägen och krockade med en lyktstolpe.

Nyan - 11 sep 20 kl. 19:23

Brand i lägenhet i Östernäs – en person till sjukhus

Det var klockan 19.17 på fredagskvällen som det inkom ett larm om en byggnadsbrand. Det rörde sig om en mindre brand i en av lägenheterna i ett flerfamiljshus i Östernäs i Mariehamn.

Nyan - 09 sep 20 kl. 13:26

Amorella och Grace anlöper Långnäs

Amorella och Grace, som trafikerar rutten Åbo–Stockholm, kommer att anlöpa Långnäs även dagtid från måndag till torsdag. Orsaken till beslutet är att Viking Line sparar bränsle på att köra via Långnäs i stället för Mariehamn. – Vi har så lite dagskryssningar på den rutten på grund av pandemin, så det är mer förmånligt för oss att åka den vägen.

Nyan - 10 sep 20 kl. 15:32

Rapport om lokalmedia presenteras

Vem och vad lyfts fram som viktig i åländsk lokalmedia? Det granskar högskolepraktikanten Minna Hellström i en studie genomförd på uppdrag av Ålands ombudsmannamyndighet. Rapporten presenteras vid ett frukostseminarium fredag 11 september klockan 8.

Nyan - 10 sep 20 kl. 13:40

Alandia cup blir dubbel turnering

IFK Mariehamn arrangerar dubbla turneringar i Alandia cup till 2021. Det meddelar föreningen i ett pressmeddelande.
Efter att årets evenemang ställdes in har IFK valt att anordna nästa års Alandia cup för två olika ålderklasser.

Nyan - 09 sep 20 kl. 10:12

Utvilade IFK:are lovar att ge allt mot FC Lahti

FOTBOLL. Efter ett magplask i förra omgången mot HJK är IFK Mariehamn revanschsuget..

Nyan - 08 sep 20 kl. 17:00

Gymnastikredskap värda 50 000 euro

Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn har beslutat att de redskap och den utrustning som finns i gymnastikhallen i Bollhalla är värda 50 000 euro. Gymnastics Åland, tidigare Mariehamns gymnastikförening, har tidigare anhållit om att få redskapen för en symbolisk summa. I beredningen till kultur- och fritidsnämndens beslut framkommer att staden har regler för hur inventarier ska avyttras.

Nyan - 05 sep 20 kl. 08:33

Förare utanför daghem misstänks ha kört drogpåverkad

En förare testade positivt i ett narkotikasnabbtest efter att ha stoppats av polisen vid en trafikkontroll utanför ett daghem i Jomala i fredags morse. Hen misstänks för bland annat rattfylleri och straffbart bruk av narkotika och delgavs ett interimistiskt körförbud. Polisen utreder.

Nyan - 06 sep 20 kl. 13:52

Mopel klassades som moped

Under lördagskvällen och natten till söndagen påträffade polisen en mopelförare på gång- och cykelbanan längs med Godbyvägen. Vid en närmare granskning visade det sig att mopelen överskred den högsta tillåtna hastigheten för mopeler. Vid polisens provkörning mättes hastigheten till 36 kilometer per timme och därmed klassas den som moped.

Nyan - 04 sep 20 kl. 10:04

”Ska man vara biltjuv ska man veta vad man håller på med”

En bilägare i Mariehamn som nyligen blev bestulen på sin ljuddämpare misstänker att stölden begicks av samma person som nyligen åkte fast med ett stort antal stulna katalysatorer. – Jag startade bilen och den bullrade. När jag tittade efter såg jag att någon har kapat avgasröret just där ljuddämparen sitter, säger han.

Nyan - 03 sep 20 kl. 13:22

Nu sänks tröskeln för vård vid psykisk ohälsa

En kortare och snabbare väg till hjälp för alla ålänningar som drabbats av psykisk ohälsa: det är ÅHS mål med den nya lågtröskelmottagningen Mental hälsa, som finns på Hälsocentralen i Mariehamn..

Nyan - 03 sep 20 kl. 10:44

IFK lånar AIK-spelare

IFK Mariehamn lånar Saku Ylätupa från AIK för resten av säsongen. Det skriver klubben i ett pressmeddelande. Saku Ylätupa beskrivs av IFK som en offensiv spelare som helst spelar i olika offensiva mittfältarpositioner eller som anfallsspelare.

GöteborgsPosten - 03 sep 20 kl. 09:58

AIK lånar ut finländskt löfte

AIK skickar ut den finländske U-landslagsmannen Saku Ylätupa på lån, detta skriver klubben på sin hemsida. Ylätupa har haft svårt med speltid i Stockholmsklubben, och nu lånas han ut till finländska IFK Mariehamn. Lånet gäller resten av den allsvenska säsongen..

Expressen - 03 sep 20 kl. 08:25

AIK på väg att låna ut 21-åriga mittfältaren

Saku Ylätupa har haft svårt att få speltid i AIK.Enligt SportExpressens uppgifter är nu mittfältaren på väg att lånas ut - och en av de intresserade klubbarna är IFK Mariehamn i Finland. .

Nyan - 02 sep 20 kl. 11:17

IFK får ny spelare

IFK Mariehamn har skrivit kontrakt med en ny offensiv spelare. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Det är Dmytro Bilonog som skrivit ett spelarkontrakt med IFK som sträcker sig över resten av pågående säsong.

Nyan - 01 sep 20 kl. 16:01

Fritt fall-båten fastnade

Ålands sjösäkerhetscentrum fritt fall-båt vid Klintkajen i Mariehamn fastnade på vägen ner på tisdagseftermiddagen med tolv elever och en instruktör ombord. – Vi säkrade båten så att det inte skulle hända något och att den inte skulle åka ner okontrollerats, säger brandmästaren Krister Koskinen som ledde räddningsinsatsen. Ingen av eleverna eller instruktören skadades.

Nyan - 30 aug 20 kl. 20:39

IFK förlorade stort i Helsingfors

FOTBOLL. De mesta mästarna var för svåra för IFK Mariehamn i söndagens Veikkausligamatch i Helsingfors..

Nyan - 30 aug 20 kl. 12:42

Över 30 uppdrag för polisen inatt

Polisen meddelar att de från klockan 19 på fredagskvällen fram till lördagsmorgonen skött drygt 30 uppdrag. De beskriver det som ett ”svart kapitel”. Bland annat har man bedrivit uppsökande verksamhet då man tidigt på kvällen satte spelreglerna för ungdomar gällande alkohol och beteende.

Nyan - 29 aug 20 kl. 18:44

Inbrott i bil

Under fredagen uppdagades ett inbrott i en bil i Strandnäs i Mariehamn. Brottet utreds som stöld. (hh)   TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 29 aug 20 kl. 16:42

Två bilar kolliderade

Två bilar kolliderade under fredagsmorgonen vid accelerationsfilen från Getavägen ut till Nya Godbyvägen i Mariehamn. Inga personskador uppstod. Senare under dagen körde en traktor med släp av Getavägen, föraren till sjukhus.

Nyan - 29 aug 20 kl. 10:48

Mycket minderårig fylla

Berusade minderåriga sysselsatte polisen under lördagsnatten. Flertalet barnskyddsanmälningar skrevs och alkohol tömdes ut. Polisen uppmanar nu föräldrar att hålla bättre koll på sina barn.

Nyan - 28 aug 20 kl. 18:11

Polisen hittade 28 stulna katalysatorer

28 stulna katalysatorer: det blev vad polisen fann vid en husrannsakan hos en misstänkt person i onsdags. Det framgår i ett mejlutskick från polisen.
I tisdags förra veckan fick polisen in en anmälan om att katalysatorn stulits ur en bil som stod parkerad utanför ett bostadshus i Mariehamn.

Nyan - 27 aug 20 kl. 18:00

Svibyvägen avstängd

Svibyvägen kommer att vara avstängd i anslutningen till Sviby daghem mellan klockan 20.00 i dag den 27 augusti och 04.00 den 28 augusti.

Nyan - 25 aug 20 kl. 16:11

Viking ställer in rutter och överväger försäljning av fartyg

Viking line ställer in samtliga avgångar på rutten Helsingfors – Mariehamn – Stockholm till och med den 31 december. Samtidigt ligger Mariella ute till försäljning hos mäklarfirman Clarksons.  – Det är vanligt att fartyg ligger ute till försäljning, oavsett om rederierna har planer på att sälja eller inte, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Nyan - 26 aug 20 kl. 08:00

Tallink lägger ner rutten Åbo-Tallinn

Tallink Silja avslutar rutten mellan Åbo och Tallinn, med stopp i Mariehamn, på fredag. Den ursprungliga planen var att fortsätta ha Baltic Queen i trafik under helgerna hösten och vintern 2020-2021..

Nyan - 24 aug 20 kl. 06:00

Centrumledaren: Kryssningar viktiga för stan

– Det är där man vill haka i, säger Dan Ferna, centrumledare på City Mariehamn, efter Viking Lines vd Jan Hanses kommentar i Nya Åland om att det behövs ”ett större utbud på landsidan” för att rederiet ska fortsätta kryssa till Mariehamn..

Nyan - 24 aug 20 kl. 10:10

Familj tömde prisbordet i ÅM

SEGLING. De flesta vinster kammades hem av en och samma familj när åländska mästerskapen i lättbåt hölls i Mariehamn i helgen..

Nyan - 22 aug 20 kl. 08:20

Ungdomar störde i stan och i Godby

Polisen fick natten till lördag in fler anmälningar om ungdomar som störde, bland annat på Badhusberget, S-markets parkering, en innergård på Torggatan i Mariehamn och i Godby center. En person som vägrade ge personuppgifter vid ett ingripande fick dagsböter på 330 euro för tredska mot polis. I Mariehamn fick polisen tillämpa polislagen och gripa en person som var oförmögen att ta hand om sig själv.

Nyan - 23 aug 20 kl. 11:23

Snabb insats från boende bromsade brand

Räddningsverket hyllar en rådig insats i samband med en brand i ett bostadshus i Mariehamn sent igår kväll. En person som bodde i huset gjorde allt rätt. – En torktumlare hade börjat fatta eld och personen i fråga gjorde allt man kunde för att minimera branden och dess följder.

Nyan - 21 aug 20 kl. 17:30

Ingen corona i avloppsvattnet

Institutet för hälsa och välfärd, THL, har hittat coronavirus i avloppsvattnet i flera städer i augusti. Men inte i Mariehamn. När de senaste proverna togs den 16–17 augusti hittades coronaviruset i avloppsvatten från Viksbacka i Helsingfors och Kakolabacken i Åbo.

Nyan - 22 aug 20 kl. 20:38

Boende vaknade av inbrott

En person boende i Mariehamn ringde under lördagen polisen efter att ha upptäckt  objuden gäster i sitt hem. Personerna som brutit sig in hade hunnit lämna platsen innan polisen kom dit, men en av personerna kunde identifieras och ärendet utreds som grov stöld, alternativt hemfridsbrott. Det är ännu oklart om personerna lyckats stjäla något i bostaden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.