Mannheimer Swartling

Thursday, 04 June, 01:32

Nyheter om Mannheimer Swartling

Sortering: Relevans | Senaste
Realtid - 07 apr 20 kl. 12:38

Vinges vd Maria-Pia Hope: "Vi kommer få se se fler utköp från börsen”

Maria-Pia Hope, vd på Vinge, berättar hur advokatbyrån gick om Mannheimer Swartling i storlek och ger byråns bild av det extraordinära läget..

Realtid - 08 apr 20 kl. 11:53

Lysa plockar jurist från Mannheimer

Spartjänsten Lysa växer och tar in juristen Jessica Sædén från Mannheimer Swartling..

Dagens PS - 16 dec 19 kl. 10:14

Profilen tror att Sverige kan tappa ”unicorns”

Hur kommer 2020-talets ekonomi att se ut? Flera experter har titta in i spåkulan och sagt sitt. Det är SvD Näringsliv som har samlat uttalanden från ekonomiprofilerna.

Realtid - 26 nov 19 kl. 08:00

Hacker-startup tar in 223 miljoner

Hacker-startup tar in 223 miljoner, GE:s rekrytering får tummen upp och Mannheimer Swartling har utsett sex nya delägare. Läs morgonens alla nyheter här. .

SR - 07 nov 19 kl. 22:35

Advokat: Kinesisk underrättelselag kräver samarbete

Säkerhetschefen för det kinesiska telekombolaget Huawei besöker Sverige just nu. Han vill försäkra att Huawei inte kommer att lämna uppgifter om 5G-nätet eller kunderna till den kinesiska staten. Men Huawei omfattas av den kinesiska underrättelselagen, säger advokat Carolina Dackö på advokatfirman Mannheimer och Swartling.

Realtid - 14 feb 20 kl. 07:55

Mannheimer Swartling gör sitt bästa år

Morgonsvepet fredag: Nytt rekord för Mannheimer Swartling, stora problem för Swedbanks nätbank och så går största M&A-affären i Europa år mot sitt avgörande..

SVT - 25 aug 19 kl. 18:47

Riksbanken har slut på vapen – så kan en lågkonjunktur mötas

Klas Eklund, seniorekonom på Mannheimer Swartling, reder ut vad det innebär att Sverige rör sig mot lågkonjunktur..

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 07:07

Klas Eklund varnar för penningpolitiken

Den seniora analytikern förstår inte varför Riksbanken inte höjt räntan under högkonjunkturen. ” Vi lever nu i en värld med nollräntor eller till och med negativa räntor, där man alltså får betalt för att låna. Det betyder att penningpolitiken, alltså Riksbankens politik, inte kommer att fungera särskilt väl.

Realtid - 28 nov 19 kl. 16:45

Här är Mannheimer & Swartlings nya delägare

Mannheimer Swartling valde nyligen in sex nya delägare. Realtid har talat med två av dem..

Realtid - 23 maj 19 kl. 16:56

"Storleken på investeringsrundorna har ökat"

Många bolag som anses lovande söker riskkapital i form av venturecapital. Men processerna och villkoren för venturecapital är inte alltid helt tydliga. Nu har Mikael Moreira på DLA Piper och Kim Bergman på Mannheimer Swartling utkommit med en ny bok i ämnet..

Realtid - 23 apr 19 kl. 14:53

“Hållbarhet en förutsättning för lönsamma affärer”

Hållbara investeringar har seglat upp som ett hett ämne i finansbranschen. “Tiden när vi kallade hållbarhetsfrågor för “ickefinansiella risker” är förbi”, säger Emma Ihre, hållbarhetschef på Mannheimer Swartling..

Realtid - 01 apr 19 kl. 14:35

"Vi får förstås aldrig luta oss tillbaka"

–Vi får förstås aldrig luta oss tillbaka och känna oss nöjda utan vi måste hela tiden fokusera på att utveckla Mannheimer Swartling till att bli ännu bättre. Det säger Jan Dernestam, vd på Mannheimer Swartling om utmärkelsen..

Realtid - 01 apr 19 kl. 14:35

"Vi får aldrig luta oss tillbaka"

– Vi får förstås aldrig luta oss tillbaka och känna oss nöjda utan vi måste hela tiden fokusera på att utveckla Mannheimer Swartling till att bli ännu bättre. Det säger Jan Dernestam, vd på Mannheimer Swartling om utmärkelsen..

Realtid - 29 mar 19 kl. 11:49

"Vi befinner oss i en högkonjunktur"

Vi befinner oss fortfarande i en högkonjunktur men är nu på väg mot en sämre konjunktur. Det är fredagens panel överens om. Bettina Kashefi, chefsekonom på Svenskt Näringsliv, Klas Eklund, Senior Economist, Mannheimer Swartling, Annika Winsth, Chefsekonom och Ylva Hedén Westerdal, Prognoschef på Konjunkturinstitutet på Nordea..

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 15:16

Klas Eklund: Vad ska Riksbanken göra?

Riksbanken sitter i en besvärlig situation. Inflationen vägrar att lyfta upp till målet 2 procent. Den underliggande inflationen ligger vid 1,5 procent.

Realtid - 27 mar 19 kl. 15:08

“Affärsjuridik tappar i attraktivitet”

Visserligen kom Mannheimer Swartling ut som vinnare bland studenternas favoritarbetsgivare i årets företagsbarometer. Men affärsjuridiken som helhet går det allt sämre för..

Realtid - 22 mar 19 kl. 11:50

"New Law konkurrerar inte med de stora byråerna"

Med New Law digitaliseras och industrialiseras advokatbranschen. Vad tycker Old Law om det? Vi ställde frågan till Johan Herrström, Lindahl, Maria-Pia Hope, Vinge, Kristina Einarsson, Setterwalls och Jan Dernestam, Mannheimer Swartling..

Dagens PS - 21 mar 19 kl. 10:56

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.

SVT - 20 mar 19 kl. 08:37

Amerikanska centralbanken väntas skjuta upp räntehöjning

De senaste tre åren har den amerikanska centralbanken höjt räntan nio gånger. Men dagens besked från Centralbankschefen Jerome Powell väntas bli att höjningen uteblir. – Allt annat vore en enorm överrraskning, säger Klas Eklund, ekonom på Mannheimer Swartling i SVT:s Morgonstudion.

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 07:54

Experter har farhågor om börsen

Proffsen befarar att ”supertrenden är hotad”, skriver Dagens Industri. I över fem års tid har noteringarna varit fler än avnoteringarna på Stockholmsbörsens huvudlista. Men den trenden kan i år komma att brytas, tror experterna.

Realtid - 13 mar 19 kl. 10:21

Sverige har fått 53 nya advokater

Styrelsen för Sveriges advokatsamfund antog 53 nya ledamöter vid sitt sammanträde den 7 mars. Flest nya advokaterna fick Mannheimer Swartling..

DI - 01 mar 19 kl. 23:04

Advokaten: Så skyddar du ditt företag mot penningtvätt

Härvorna i banksektorn ökar oron bland företagare. Bolag som hanterar tvättade pengar riskerar både fängelsestraff och dryga böter. ”Det är inte bara bankerna som ska titta på de här frågorna, utan också vanliga industriföretag”, säger Fredrik Svensson, advokat på Mannheimer Swartling..

Realtid - 13 sep 19 kl. 16:45

Bright värvar fastighetsexpert från Mannheimer

Bright Advokat rekryterar fastighetsexpert från advokatjätten Mannheimer Swartling..

Realtid - 18 nov 18 kl. 15:25

Från finansen via SEB till MSA

Klas Eklund har återigen skrivit historia. Sveriges tyngsta affärsjuridiska byrå, Mannheimer Swartling, har utsett honom till byråns första senior economist, tillika den första makroekonomen någonsin på en svensk advokatbyrå. Det är den senaste anhalten i en karriär på såväl storbanken som på finansdepartementet och i dåvarande statsministern Olof Palmes innersta krets..

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 23:00

Saab presenterar nya detaljer om nyemissionen

Läs också: Här är villkoren i Saabs nyemission Den 23 oktober meddelade Saab att bolaget planerar att genomföra en företrädesemission för att stödja bolagets fortsatta tillväxtresa och ge Saab ökad möjlighet att framgångsrikt konkurrera om nya stora ordrar. ”Saab har under de senaste åren stärkt sin marknadsposition, trots en ökad konkurrens, och ser fortsatt en stark efterfrågan på sina produkter och system. Samtidigt ökar försvarsbudgetar i många regioner i världen.

Realtid - 19 aug 19 kl. 15:00

Mycket starkt år för Mannheimer Swartling

Advokatbyrån Mannheimer Swartling redovisar ett resultat för moderbolaget på nästan 337 miljoner kronor för 2018 jämfört med 312 miljoner kronor 2017. “Vi måste alltid överträffa våra kunders förväntningar”, säger vd Jan Dernestam till Realtid. .

Dagens PS - 23 okt 18 kl. 07:30

Saab plockar in 6 miljarder kronor

Försvarsbolaget Saab planerar att under fjärde kvartalet i år genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 6 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Bakgrunden är att en stark efterfrågan på Saabs produkter och system har de senaste åren resulterat i en rekordhög orderstock, stark försäljningstillväxt och ökad internationalisering.

Realtid - 07 okt 18 kl. 07:35

”Jag brinner för att demokratisera juridiken”

Hon började som M&A-jurist på Mannheimer Swartling och fortsatte till Volvo, som bolagsjurist. När hon knep doktorandtjänsten på Chalmers i Göteborg var det tredje gången gillt för Charlotta Kronblad. .

Realtid - 10 okt 18 kl. 14:50

54 nya advokater – hela listan

Advokatsamfundets styrelse har antagit 54 nya ledamöter. Av dessa återfinns fyra på Vinge, tre på Mannheimer Swartling och tre på Wistrand. Realtid.

SVT - 25 jun 18 kl. 17:20

SVT Nyheter avslöjar: Advokatnotan för Nya Karolinska – 120 miljoner kronor

Sveriges största sjukhusprojekt, prestigebygget Nya Karolinska, har kritiserats hårt för att avtalet blev onödigt dyrt. Och nu kan SVT Nyheter avslöja att det dyra avtalet även blev en jätteaffär för advokatfirman som landstinget anlitat. 120 miljoner kronor har Mannheimer Swartling fakturerat skattebetalarna för arbete med avtalet och annan rådgivning kring Nya Karolinska..

Realtid - 25 jul 18 kl. 16:30

Tommy Pettersson förstärker Setterwalls

Advokatbyrån Setterwalls värvar advokat Tommy Pettersson, tidigare partner på Mannheimer Swartling. Anställningen är ett led i att ytterligare stärka Setterwalls kompetens och fokus inom EU- och konkurrensrätt. .

DN - 25 jun 18 kl. 19:13

Advokatfirma vägrar prata om fakturorna kring Nya Karolinska

Omfattande kritik har riktats mot vidlyftiga avtal vid bygget av Sveriges största sjukhusprojekt Nya Karolinska.  Nu avslöjar SVT Nyheter att advokatfirman Mannheimer Swartling har fakturerat skattebetalarna 120 miljoner kronor för juridisk hjälp kring det kritiserade prestigeprojektet..

Realtid - 01 jun 18 kl. 07:37

Advokatbyråerna kunderna helst anlitar

Mannheimer Swartling är Sveriges mest eftertraktade advokatbyrå, tätt följd av Vinge. Det visar en undersökning där köpare av juridiska tjänster svarat på vilka advokatbyråer de helst vill anlita..

Affärsvärlden - 11 apr 18 kl. 18:00

Rekordår för svenska advokatbyråer

Affärsvärlden har återigen rankat landets största advokatbyråer – och det blir allt tätare i toppen. Flera av landets största affärsjuridiska byråer slog rekord under 2017. En av dem var advokatfirman Vinge som närmar sig rikets största advokatbyrå Mannheimer Swartling..

BT - 25 mar 18 kl. 05:00

Experten om vad som startade krisen: ”Då spred sig paniken”

Värdepapper med bolån som säkerhet bildade en uppochnedvänd pyramid som hösten 2008 kollapsade över hela den globala ekonomin. Klas Eklund, senior ekonom på advokatbyrån Mannheimer Swartling, var vid den tiden chefsekonom på SEB. För BT berättar han om orsakerna bakom krisen och följderna som blev efteråt.

Realtid - 14 mar 18 kl. 16:37

Lindahl årets raket – när kunderna får välja

Mannheimer Swartling är ohotad etta, men Lindahl stiger mest när kunderna får frågan. Det visar Regis årliga varumärkesstudie bland affärsjuridiska byråer..

DI - 23 mar 18 kl. 13:21

Nordic Capital utser ny chefsjurist

Riskkapitalbolaget Nordic Capital uppger i ett pressmeddelande att Henrik Johansson blir ny chefsjurist med tillträde senare i år. Henrik Johansson är idag partner på advokatfirman Mannheimer Swartling. Hans specialiteter är bland annat inom affärsstrukturering, saminvesteringar och fondbildning.

Realtid - 22 mar 18 kl. 15:57

Här vill juridikstudenterna ha jobb

Mannheimer Swartling toppar juridikstudenternas lista över mest attraktiva arbetsgivare. Men sju av de tio högst rankade arbetsgivarna finns inom offentlig sektor..

Realtid - 14 mar 18 kl. 07:00

Ledande M&A-kvinna: ”Män får inte bli skotträdda”

Mannheimer Swartling arbetar aktivt för att undvika machokultur och skapa en miljö där kvinnor kan konkurrera på lika villkor. "#Metoo får inte leda till en backlash", varnar ledande delägare..

Realtid - 13 feb 18 kl. 07:00

"Vi vill driva på utvecklingen inom hållbarhetsområdet"

Mannheimer Swartling har integrerat hållbarhetsfrågor i sin affärsjuridiska rådgivning som svar på klienternas allt större efterfrågan. "Genom att inkorporera hållbarhetsaspekter i vår juridiska rådgivning kan vi erbjuda våra klienter en mer heltäckande rådgivning" säger byråns första hållbarhetschef Emma Ihre till Realtid. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.