Malmöparet

Friday, 24 January, 22:26

Nyheter om Malmöparet

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 03 jan 20 kl. 15:56

Åtalas för falsk våldtäkt

Malmö En 40-årig kvinna anmälde i juni förra året att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt.
Men nu erkänner kvinnan att hon ljugit, våldtäkten ska aldrig ha ägt rum. Nu åtalas hon för falsk angivelse och falsk tillvitelse.

Skånskan - 27 dec 19 kl. 20:00

Hisstopp förstörde boendes julfirande

MALMÖ I en hel vecka har hissen i ett av MKB:s hus vid Rönnen stått still.
Flera av de boende i de 29 lägenheterna har haft problem med att ta sig ut och fixa julfirandet.– Vi går båda med rullator och det är omöjligt för oss att ta trappan.

Skånskan - 21 dec 19 kl. 18:00

Bokmarknad lockade till julklappsköp

Malmö För femte året i rad arrangerades det en bokmarknad på Victoriateatern. Det är en chans för bokförlagen att visa upp sig och erbjuda sina varor. För besökarna innebar det en möjlighet att hitta de sista julklapparna.

Skånskan - 17 dec 19 kl. 16:33

Pressade flickvän att sälja sex

Malmö Under nästan fem år pressade en 35-årig man sin sambo att sälja sexuella tjänster. Först när hon av en tillfällighet träffade en polis kunde hon bryta sig loss från mannen och prostitutionen.
Fem år senare döms mannen till två års fängelse för grovt koppleri.

Skånskan - 13 dec 19 kl. 15:36

Äldre kvinna tros ha smugglat vapen

Malmö Ett par i 70-årsåldern begärdes på fredagen häktade misstänkta för vapenhantering.
Kvinnan tros ha smugglat hjälpt en tredje person, 47-år gammal, att smuggla in vapen i landet.– Det rör insmuggling av vapen.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 17:58

Slog på fel bil som sen brann

Furulund/Lund Slumpen tycks spela stor roll för paret som står åtalade för tretton av sommarens bilbränder. Bitvis har det varit svårt för rätten att hänga med i förklaringarna. Nu tar rättegången julledigt.

Skånskan - 11 dec 19 kl. 16:53

Tog strypgrepp på kvinna på hotell

Malmö Under många år hade paret ett stormigt förhållande där kvinnan säger att hon utsattes för såväl psykisk som fysisk misshandel.
På nyårsafton polisanmälde hon den 33-årige mannen sedan han tagit strypgrepp på henne.Mannen och kvinnan hade från och till varit ett par sedan tonåren, och även fått ett barn ihop.

Skånskan - 09 dec 19 kl. 19:25

Pekar ut pojkvän för bilbrand i Furulund

Lund/Furulund Kvinnan som står åtalad för tretton av sommarens bilbränder skulle äntligen lossa på tungans band. Då orsakade Eons reparatörer ett strömavbrott på tingsrätten i Lund. I två timmar var alla i tron att inspelningen gått förlorat för alltid.

Skånskan - 09 dec 19 kl. 10:00

Svempa har vaktat ideellt i Sjöbo i 20 år

sjöbo Svempa. Det är namnet han är känd som i Sjöbo och inte minst hos Malmöpolisen.
Sven Persson är han egentligen kristnad till och i år firar han 20-årsjubileum som frivillig väktare i Sjöbo tätort.

Skånskan - 08 dec 19 kl. 21:03

Silverdepp i Fair Play efter historisk rysare

TENNIS Fair Plays herrar tvingades kliva ner frå För första gången spelades ett avgörande supertiebreak – och där var gästerna hetast, 3-4.Malmöparet Frederik Nielsen/André Göransson hamnade tidigt i underläge mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson och kom aldrig i kapp.
8-10 och guldet till GLTK
– Roligt att vara med om en sådan här match som verkligen hade allt, men avslutningen var självklart inte lika rolig, suckade Göransson.

Skånskan - 06 dec 19 kl. 05:00

Hälsoapp bevis mot pyromaner

Furulund/sydvästskåne Långa kärlekspromenader. Det menar Malmöparet som står åtalade för tretton av sommarens bilbränder att de ägnat sig åt nattetid. Deras hälsoappar ger en annan version, menar åklagaren som även ser parets många brandfilmer som starka bevis.

Skånskan - 03 dec 19 kl. 12:13

Åtalade brände bilar för 3 miljoner kronor

Furulund/Sydvästskåne I över fyra månader har ett par suttit frihetsberövade för bilbranden i Furulund. I dag kom åtalet. Åklagare menar att paret stått bakom tretton av sommarens bilbränder med skador för tre miljoner kronor.

YA - 29 dec 19 kl. 17:45

Cancerbeskedet stoppar inte paret Malms fartfyllda liv – siktar mot Svenska rallyt

I somras slog det svåra beskedet ner – 45-årige Ted Malm hade drabbats av cancer i bukspottkörteln. Därifrån valde han och hustrun Katharina vägen de redan befann sig på, där varje uns av tiden i livet ska utnyttjas till det de vill och måste göra. Som att äntligen köra Svenska rallyt – i en anrik vitlackerad PV..

Skånskan - 02 dec 19 kl. 14:45

Vakt grep stjälande par

TRELLEBORG En väktare larmade polisen till Ica Maxi i fredags efter att ha gripit en 20-årig man från Malmö samt en 22-årig kvinna från Staffanstorp med obetalda varor för drygt 4 600 kronor.
Paret hade plockat till sig allt från hårvårdsprodukter och klädesplagg till energidryck, utan att betala för detta.
Polisen höll förhör men släppte därefter paret som är fortsatt misstänkta för stöld..

Skånskan - 22 nov 19 kl. 15:48

42-åring döms till åtta års fängelse för dråpförsök på polis

Malmö I hög fart och berusad på kokain körde den 42-årige Staffanstorpsbon rakt igenom polisens hastighets- och nykterhetskontroll på Lundavägen.
En polis som försökte vinka in föraren fick kasta sig åt sidan för att inte bli ihjälkörd.
Nu döms 42-åringen till åtta års fängelse för bland annat försök till dråp och grovt narkotikabrott.

Skånskan - 20 nov 19 kl. 14:30

Tre gripna för penningtvätt

Malmö En 38-årig man och en 41-årig kvinna greps och anhölls på tisdagen misstänkta för grovt penningtvättsbrott. Paret ska ha låtit en ännu okänd bedragare föra över ett sexsiffrigt belopp på deras konton.
Under tisdagen anhölls ytterligare en 38-årig man för samma brott.

Skånskan - 19 nov 19 kl. 11:07

Barnfamilj anmäler polisens morgonräd

MALMÖ En barnfamilj på Rosengård väcktes nyligen av att polisens insatsstyrka bröt sig in i deras bostad.
– Så ser jag tre långa män står framför mig med både ficklampan och geväret riktade mot mig och min dotter och dom skriker händerna i luften, skriver kvinnan i sin JO-anmälan.Det var tidigt på morgonen den 7 november som barnfamiljen vaknade av att polisens insatsstyrka bröt sig in i deras hem.

Skånskan - 14 nov 19 kl. 15:41

Misstänkt dubbelmördare ska sinnesundersökas

Arlöv Den man i 75-årsåldern som i förra veckan häktades misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv ska genomgå en liten psykiatrisk undersökning.
Det har Malmö tingsrätt beslutat.– Frågan kom upp vid häktningsförhandlingarna.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 16:46

Ett bättre Staffanstorp

Staffanstorp gör reklam för sin ort med en bisarr film som kritiserats av kommunens opposition som propaganda. Frågan är om man gynnas av det här materialet eller man borde hållit sig närmare sanningen. Filmen börjar i ett grått Malmö – bokstavligen.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 11:20

Rekord-bra Peterson tog tyngsta DM-titeln

Jakob Peterson, som den här säsongen fått debutera för BTK Rekord i Pingisligan, tog hem segern i den tyngsta klassen, herrsingel öppen, när Skånes DM i bordtennis avgjordes i Sjöbo. I finalen slog han den regerande mästaren från 2018, sin förre IFK Lund-klubbkompis Daniel Törngren.Så här gick xcet:
Herrsingel öppen: 1) Jakob Peterson, Rekord, 2) Daniel Törngren, IFK Lund, 3) Hugo Törngren och Andreas Odhelius, IFK Lund.

Skånskan - 11 nov 19 kl. 14:36

Man knivhöggs efter fisketur

Malmö Kvinnan och mannen hade ett turbulent förhållande.
Nu döms kvinnan för mordförsök och mannen för misshandel.Mordförsöket skedde i slutet av augusti.

Skånskan - 06 nov 19 kl. 05:00

Stationshuset har fått ny ägare

Lövestad Det före detta stationshuset i Lövestad – där restaurangen La Prima Classe tidigare låg – har sålts.
Enligt den nya ägaren kommer en krögare att öppna verksamhet i huset inom kort.”Vi når ändstationen på vår resa den 10 december.

Skånskan - 03 nov 19 kl. 15:00

Charmiga Georgien överraskar

Resor Medelhavsinspirerat kök, goda viner, antik historia, massor av kultur, spektakulära landskap och lägre priser än hemma. Upptäck det allt trendigare landet i Europas sydöstra hörn innan andra gör det.– Puuuh!

Skånskan - 31 okt 19 kl. 15:52

Victoria redo för våren

Om det pågående höstprogrammet kryddats med mycket klezmermusik så är det jazzen som tar lite extra utrymme på Victoriateatern under våren. I dag släpps alla programpunkter som äger rum fram till april och det blir både Dylan-tolkning, Django-festival och internationella stjärnor på besök.Felicia tipsar för …
… studenternas pluggpaus:
– Upptäck Victoria är en serie konserter med rabatterade priser så att alla ska ha råd att komma.

Skånskan - 26 okt 19 kl. 05:00

Kirsebergs gamla småskola

BOSTAD I Kirseberg i Malmö byggdes en folkskola 1867. Pytteliten med dagens mått mätt. Som bostad åt makarna Jan-Erik Sääf och Anna Sjölin, är den dock stor och rymlig.

Skånskan - 14 okt 19 kl. 15:19

Smycken stals vid inbrott

Malmö Ett äldre par fick under lördagseftermiddagen inbrott i sin bostad i östra Malmö. Tjuvarna krossade en ruta och tog sig in i villan när de inte var hemma.
Paret, som är i 75-årsåldern, blev bestulna på kontanter, smycken och en plånbok.

Skånskan - 14 okt 19 kl. 15:44

38-årig kvinna högg kniv i sambons mage

Malmö Den 38-åriga kvinnan påstod att hennes sambo försökt våldta henne, och att hon i nödvärn högg honom med kniv i magen och armen.
Nu ställs hon inför rätta misstänkt för mordförsök. Samtidigt är sambon på väg att frias från anklagelserna om våldtäktsförsök.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 19 kl. 11:54

Ingen gripen för dubbelmordet i Arlöv

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dubbelmordet i Arlöv utanför Malmö förra helgen. Under söndagen - en vecka efter att det äldre paret hittades döda i ett flerfamiljshus - var sju utredare på plats på brottsplatsen och i området. – De sju.

GöteborgsPosten - 14 okt 19 kl. 11:55

Ingen gripen för dubbelmordet i Arlöv

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dubbelmordet i Arlöv utanför Malmö förra helgen. Under söndagen - en vecka efter att det äldre paret hittades döda i ett flerfamiljshus - var sju utredare på plats på brottsplatsen och i området..

Skånskan - 11 okt 19 kl. 16:23

Greps med 10 kilo amfetamin

Malmö En man och en kvinna, båda 35 år, har dömts till fem år och och sex månaders fängelse för grov narkotikasmuggling.
De greps på Lernacken den 8 juni med amfetamin, kokain och 14 600 tramadoltabletter gömt i en hyrbil.Mannen som körde bilen när den stoppades vid Lernacken hade inget körkort och plockades för en analyskontroll.

Skånskan - 11 okt 19 kl. 13:25

Tidpunkten förbrylla polisen

Malmö Dubbelmordet i Arlöv har ännu inte nått sin lösning. Det är tidpunkten för morden som förbryllar polisen.– Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är stor, skriver Ewa-Gun Westford på Polisens hemsida.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 09:32

Knarkrättegång mot ungt par inledd

Malmö På torsdagen inleddes rättegången mot den 17-årige Staffanstorpsbon och hans 22-åriga flickvän som står åtalade för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. De har suttit frihetsberövade sedan den 7 augusti, då polis gjorde ett tillslag mot paret. I 22-åringens pappas leasingbil, som stått parkerade 1-2 månader på Dirigentvägen påträffades ett avsågat hagelgevär samt två pistoler, varav en var skarpladdad, samt 403 patroner.

Sydsvenskan - 07 okt 19 kl. 07:46

Ingen gripen för äldremord i Arlöv

Ingen har ännu gripits misstänkt för mordet på ett äldre par i Arlöv utanför Malmö i helgen. Paret hittades strax efter lunchtid under söndagen. Hur de bragts om livet är inte känt.

Helsingborgs Dagblad - 07 okt 19 kl. 07:46

Ingen gripen för äldremord i Arlöv

Ingen har ännu gripits misstänkt för mordet på ett äldre par i Arlöv utanför Malmö i helgen. Paret hittades strax efter lunchtid under söndagen. Hur de bragts om livet är inte känt.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 16:02

Par vanvårdade sitt marsvin

Malmö Marsvinet hade inget gnagmaterial eller hö i buren. Och när det blev sjukt tog ägarna inte det till veterinär. Några dagar senare dog marsvinet.

Skånskan - 23 sep 19 kl. 11:30

Använde garageuppfart som toalett

Malmö En personbil ska ha kört upp på en garageuppfart till ett hus och sedan ska en man ha gått ur bilen och satt sig vid ett buskage och bajsat.När paret som bor i ett hus på Riseberga kom hem berättade grannen att en personbil hade parkerat på deras garageuppfart. Sedan hade en man gått ut från bilen och satt sig vid ett buskage invid uppfarten och bajsat.

Skånskan - 17 sep 19 kl. 07:00

En oväntad kärlekshistoria

Kärlek mot alla odds och en berättelse om tiggeri, utanförskap, hat och fattigdom. Dokumentärfilmarna Joanna Karlberg och Ellen Fiske problematiserar bilden av det trygga Sverige och sätter fördomar på prov samtidigt som de hoppas kunna ge tittarna en tankeställare och väcka debatt med sin bioaktuella dokumentärfilm Josefin & Florin.Josefin & Florin
Dokumentärfilmen Josefin & Florin har biopremiär den 20 september.

Skånskan - 15 sep 19 kl. 17:30

I 42 år har de spridit finskt kulturarv

MALMÖ I 42 år har Lea och Christer Anderberg på Finsk form spridit det finska kulturarvet till designintresserade på båda sidor av Öresund.
Nu går en stolt tradition i graven, när butiken vid Stortorget stängs för gott.– Jag har fortfarande gnistan kvar trots att jag har fyllt 70 år.

Skånskan - 06 sep 19 kl. 20:00

Osäker väg oroar boende

BARA De flesta fordon kör på tok för fort, det är direkt farligt att gå längs vägen – men ändå görs inget åt vad Barabon Jimmy Jönsson menar är direkt förvirrande olika hastigheter längs Malmövägen mellan Bara och Klågerup.Sedan i slutet av 2018 har Jimmy Jönsson försökt få gehör för hastighetsdämpande åtgärder på Malmövägen i östra Bara. Sänkt hastighet, gupp eller snedställda refuger som får fordon att släppa på gasen.

Skånskan - 03 sep 19 kl. 11:41

Rasistiska tillmälen vid parkeringsbråk

Toftanäs Vid ett bråk på en parkeringsplats vid ÖB:s på Toftanäs i går eftermiddag ilsknade en bilist till mot ett par som ansåg att han stod i vägen.
Föraren hotade mannen och kvinnan, båda i 50-årsåldern, och ropade rasistiska tillmälen åt dem.– Mannen uppger att han försökt köra in på en parkering, men att det stått en bil i vägen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.