Malmöparet

Thursday, 20 February, 15:13

Nyheter om Malmöparet

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 31 jan 20 kl. 20:00

Makar misshandlade med slag och sparkar

SJÖBO Offren för torsdagens grova rån på en gård mellan Vollsjö och Lövestad på blev båda hotade och misshandlade. Värst drabbades mannen som fick slag i ansiktet och sparkar i sidan.
– Tack gode gud så lever de!

Skånskan - 31 jan 20 kl. 08:37

Två gripna efter gårdsrån

De två rånarna tog sig in på en gård utanför Vollsjö och hotade och misshandlade ägarna, ett äldre par. Senare på kvällen greps två personer i Malmö misstänkta för rånet. Strax efter klockan 18 på torsdagskvällen skog rånarna till mot en ensligt belägen gård utanför Vollsjö.

Skånskan - 24 jan 20 kl. 17:16

Dom sköts upp mot bilbrännare

Kävlinge/Staffanstorp Det par som på fredagen skulle fått sin dom gällande 13 av sommarens bilbränder får vänta på sin dom ytterligare två veckor.Paret greps den 27 juli förra året i Furulund, dit polis och räddningstjänst kallats på grund av en flera bilar brann på Trädgårdsgatan.
Den 26-årige Malmöbon och hans 22-åriga flickvän häktades och har alltså på måndag suttit frihetsberövade i sex månader.

Skånskan - 21 jan 20 kl. 15:21

Framgångar i veteran-SM

BORDTENNIS Sex guld till Skåne blev slutfacit av årets veteran-SM i bordtennis, som det gångna veckoslutet avgjordes i Idrottens Hus i Helsingborg med BTK Rekord som arrangör.Kvarnby AK höll sig väl framme i flera klasser.
Ola Hansson slog till dubbelt i 40-årsherrklassen både guld i både singel och dubbel.

Skånskan - 12 jan 20 kl. 10:24

Belgare triumferade

TENNIS Belgaren Gilles Arnaud Bailly vann pojkklassen och spanjorskan Ariana Geerlings flickklassen i Fair Plays turnering i Malmö, Ström & Gulliksson Malmö Open.Så här gick det:
Pojksingel 18
Semifinaler: Linus Carlsson Halldin, Sverige-Isac Strömberg, Sverige 6-2, 3-6, 6-2. Gilles Arnaud Bailly, Belgien-Olaf Pieczkowski, Polen 6-4, 6-3
Final: Gilles Arnaud Bailly, Belgien-Linus Carlsson Halldin, Sverige 6-1, 5-7, 6-4.

Skånskan - 10 jan 20 kl. 15:53

Kräver fängelse för bilbränder

KÄVLINGE/STAFFANSTORP Åklagare Helena Lundström yrkar på sex års fängelse för det par som satt 38 bilar i brand.Huvudförhandlingen i Lunds tingsrätt avslutades på fredagen med slutpläderingar och åklagaren yrkar på kännbara fängelsestraff för både mannen och kvinnan. Mannen har genom rättegången nekat till allt.

Skånskan - 06 jan 20 kl. 20:30

Ha var med och skrev Krav-reglerna

Personligt Lars-Erik Hultgren var med om att författa statuterna för Krav-märkning för husdjursskötsel och var tidigt ute med ekologisk odling.
Han hävdar också ett visst, ska vi säga herostratiskt, ansvar för allt som vildsvinen ställer till i landet.Namn: Lars-Erik Hultgren
Yrke: Pensionerad agronom och husdjurskonsulent
Familj; Hustrun Barbro, två söner, fyra barnbarn
Bor: Villa i Torna Hällestad
Övrigt: Har lämnat blod 350 gånger.

Skånskan - 03 jan 20 kl. 15:56

Åtalas för falsk våldtäkt

Malmö En 40-årig kvinna anmälde i juni förra året att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt.
Men nu erkänner kvinnan att hon ljugit, våldtäkten ska aldrig ha ägt rum. Nu åtalas hon för falsk angivelse och falsk tillvitelse.

Sydsvenskan - 26 jan 20 kl. 12:00

Så kom den kinesiska maten till Malmö

År 1965 tog paret Shew tog över en lunchrestaurang och bytte ut husmanskosten mot nya recept..

Skånskan - 27 dec 19 kl. 20:00

Hisstopp förstörde boendes julfirande

MALMÖ I en hel vecka har hissen i ett av MKB:s hus vid Rönnen stått still.
Flera av de boende i de 29 lägenheterna har haft problem med att ta sig ut och fixa julfirandet.– Vi går båda med rullator och det är omöjligt för oss att ta trappan.

Aftonbladet - 23 jan 20 kl. 11:00

Malmös tortillafrälsare drömmer om egen taqueria

▸ MALMÖREPORTAGE Äkta majstortillas var länge omöjligt att få tag på i Malmö – tills paret Celina Fagerström och Gonzalo Granados tog saken i egna händer..

Skånskan - 21 dec 19 kl. 18:00

Bokmarknad lockade till julklappsköp

Malmö För femte året i rad arrangerades det en bokmarknad på Victoriateatern. Det är en chans för bokförlagen att visa upp sig och erbjuda sina varor. För besökarna innebar det en möjlighet att hitta de sista julklapparna.

Skånskan - 17 dec 19 kl. 16:33

Pressade flickvän att sälja sex

Malmö Under nästan fem år pressade en 35-årig man sin sambo att sälja sexuella tjänster. Först när hon av en tillfällighet träffade en polis kunde hon bryta sig loss från mannen och prostitutionen.
Fem år senare döms mannen till två års fängelse för grovt koppleri.

Skånskan - 13 dec 19 kl. 15:36

Äldre kvinna tros ha smugglat vapen

Malmö Ett par i 70-årsåldern begärdes på fredagen häktade misstänkta för vapenhantering.
Kvinnan tros ha smugglat hjälpt en tredje person, 47-år gammal, att smuggla in vapen i landet.– Det rör insmuggling av vapen.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 17:58

Slog på fel bil som sen brann

Furulund/Lund Slumpen tycks spela stor roll för paret som står åtalade för tretton av sommarens bilbränder. Bitvis har det varit svårt för rätten att hänga med i förklaringarna. Nu tar rättegången julledigt.

Skånskan - 11 dec 19 kl. 16:53

Tog strypgrepp på kvinna på hotell

Malmö Under många år hade paret ett stormigt förhållande där kvinnan säger att hon utsattes för såväl psykisk som fysisk misshandel.
På nyårsafton polisanmälde hon den 33-årige mannen sedan han tagit strypgrepp på henne.Mannen och kvinnan hade från och till varit ett par sedan tonåren, och även fått ett barn ihop.

Skånskan - 09 dec 19 kl. 19:25

Pekar ut pojkvän för bilbrand i Furulund

Lund/Furulund Kvinnan som står åtalad för tretton av sommarens bilbränder skulle äntligen lossa på tungans band. Då orsakade Eons reparatörer ett strömavbrott på tingsrätten i Lund. I två timmar var alla i tron att inspelningen gått förlorat för alltid.

Skånskan - 09 dec 19 kl. 10:00

Svempa har vaktat ideellt i Sjöbo i 20 år

sjöbo Svempa. Det är namnet han är känd som i Sjöbo och inte minst hos Malmöpolisen.
Sven Persson är han egentligen kristnad till och i år firar han 20-årsjubileum som frivillig väktare i Sjöbo tätort.

Skånskan - 08 dec 19 kl. 21:03

Silverdepp i Fair Play efter historisk rysare

TENNIS Fair Plays herrar tvingades kliva ner frå För första gången spelades ett avgörande supertiebreak – och där var gästerna hetast, 3-4.Malmöparet Frederik Nielsen/André Göransson hamnade tidigt i underläge mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson och kom aldrig i kapp.
8-10 och guldet till GLTK
– Roligt att vara med om en sådan här match som verkligen hade allt, men avslutningen var självklart inte lika rolig, suckade Göransson.

Skånskan - 06 dec 19 kl. 05:00

Hälsoapp bevis mot pyromaner

Furulund/sydvästskåne Långa kärlekspromenader. Det menar Malmöparet som står åtalade för tretton av sommarens bilbränder att de ägnat sig åt nattetid. Deras hälsoappar ger en annan version, menar åklagaren som även ser parets många brandfilmer som starka bevis.

Skånskan - 03 dec 19 kl. 12:13

Åtalade brände bilar för 3 miljoner kronor

Furulund/Sydvästskåne I över fyra månader har ett par suttit frihetsberövade för bilbranden i Furulund. I dag kom åtalet. Åklagare menar att paret stått bakom tretton av sommarens bilbränder med skador för tre miljoner kronor.

Skånskan - 02 dec 19 kl. 14:45

Vakt grep stjälande par

TRELLEBORG En väktare larmade polisen till Ica Maxi i fredags efter att ha gripit en 20-årig man från Malmö samt en 22-årig kvinna från Staffanstorp med obetalda varor för drygt 4 600 kronor.
Paret hade plockat till sig allt från hårvårdsprodukter och klädesplagg till energidryck, utan att betala för detta.
Polisen höll förhör men släppte därefter paret som är fortsatt misstänkta för stöld..

Skånskan - 22 nov 19 kl. 15:48

42-åring döms till åtta års fängelse för dråpförsök på polis

Malmö I hög fart och berusad på kokain körde den 42-årige Staffanstorpsbon rakt igenom polisens hastighets- och nykterhetskontroll på Lundavägen.
En polis som försökte vinka in föraren fick kasta sig åt sidan för att inte bli ihjälkörd.
Nu döms 42-åringen till åtta års fängelse för bland annat försök till dråp och grovt narkotikabrott.

Skånskan - 20 nov 19 kl. 14:30

Tre gripna för penningtvätt

Malmö En 38-årig man och en 41-årig kvinna greps och anhölls på tisdagen misstänkta för grovt penningtvättsbrott. Paret ska ha låtit en ännu okänd bedragare föra över ett sexsiffrigt belopp på deras konton.
Under tisdagen anhölls ytterligare en 38-årig man för samma brott.

Skånskan - 19 nov 19 kl. 11:07

Barnfamilj anmäler polisens morgonräd

MALMÖ En barnfamilj på Rosengård väcktes nyligen av att polisens insatsstyrka bröt sig in i deras bostad.
– Så ser jag tre långa män står framför mig med både ficklampan och geväret riktade mot mig och min dotter och dom skriker händerna i luften, skriver kvinnan i sin JO-anmälan.Det var tidigt på morgonen den 7 november som barnfamiljen vaknade av att polisens insatsstyrka bröt sig in i deras hem.

Skånskan - 14 nov 19 kl. 15:41

Misstänkt dubbelmördare ska sinnesundersökas

Arlöv Den man i 75-årsåldern som i förra veckan häktades misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i Arlöv ska genomgå en liten psykiatrisk undersökning.
Det har Malmö tingsrätt beslutat.– Frågan kom upp vid häktningsförhandlingarna.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 16:46

Ett bättre Staffanstorp

Staffanstorp gör reklam för sin ort med en bisarr film som kritiserats av kommunens opposition som propaganda. Frågan är om man gynnas av det här materialet eller man borde hållit sig närmare sanningen. Filmen börjar i ett grått Malmö – bokstavligen.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 11:20

Rekord-bra Peterson tog tyngsta DM-titeln

Jakob Peterson, som den här säsongen fått debutera för BTK Rekord i Pingisligan, tog hem segern i den tyngsta klassen, herrsingel öppen, när Skånes DM i bordtennis avgjordes i Sjöbo. I finalen slog han den regerande mästaren från 2018, sin förre IFK Lund-klubbkompis Daniel Törngren.Så här gick xcet:
Herrsingel öppen: 1) Jakob Peterson, Rekord, 2) Daniel Törngren, IFK Lund, 3) Hugo Törngren och Andreas Odhelius, IFK Lund.

Skånskan - 11 nov 19 kl. 14:36

Man knivhöggs efter fisketur

Malmö Kvinnan och mannen hade ett turbulent förhållande.
Nu döms kvinnan för mordförsök och mannen för misshandel.Mordförsöket skedde i slutet av augusti.

YA - 29 dec 19 kl. 17:45

Cancerbeskedet stoppar inte paret Malms fartfyllda liv – siktar mot Svenska rallyt

I somras slog det svåra beskedet ner – 45-årige Ted Malm hade drabbats av cancer i bukspottkörteln. Därifrån valde han och hustrun Katharina vägen de redan befann sig på, där varje uns av tiden i livet ska utnyttjas till det de vill och måste göra. Som att äntligen köra Svenska rallyt – i en anrik vitlackerad PV..

Skånskan - 06 nov 19 kl. 05:00

Stationshuset har fått ny ägare

Lövestad Det före detta stationshuset i Lövestad – där restaurangen La Prima Classe tidigare låg – har sålts.
Enligt den nya ägaren kommer en krögare att öppna verksamhet i huset inom kort.”Vi når ändstationen på vår resa den 10 december.

Skånskan - 03 nov 19 kl. 15:00

Charmiga Georgien överraskar

Resor Medelhavsinspirerat kök, goda viner, antik historia, massor av kultur, spektakulära landskap och lägre priser än hemma. Upptäck det allt trendigare landet i Europas sydöstra hörn innan andra gör det.– Puuuh!

Skånskan - 31 okt 19 kl. 15:52

Victoria redo för våren

Om det pågående höstprogrammet kryddats med mycket klezmermusik så är det jazzen som tar lite extra utrymme på Victoriateatern under våren. I dag släpps alla programpunkter som äger rum fram till april och det blir både Dylan-tolkning, Django-festival och internationella stjärnor på besök.Felicia tipsar för …
… studenternas pluggpaus:
– Upptäck Victoria är en serie konserter med rabatterade priser så att alla ska ha råd att komma.

Skånskan - 26 okt 19 kl. 05:00

Kirsebergs gamla småskola

BOSTAD I Kirseberg i Malmö byggdes en folkskola 1867. Pytteliten med dagens mått mätt. Som bostad åt makarna Jan-Erik Sääf och Anna Sjölin, är den dock stor och rymlig.

Skånskan - 14 okt 19 kl. 15:19

Smycken stals vid inbrott

Malmö Ett äldre par fick under lördagseftermiddagen inbrott i sin bostad i östra Malmö. Tjuvarna krossade en ruta och tog sig in i villan när de inte var hemma.
Paret, som är i 75-årsåldern, blev bestulna på kontanter, smycken och en plånbok.

Skånskan - 14 okt 19 kl. 15:44

38-årig kvinna högg kniv i sambons mage

Malmö Den 38-åriga kvinnan påstod att hennes sambo försökt våldta henne, och att hon i nödvärn högg honom med kniv i magen och armen.
Nu ställs hon inför rätta misstänkt för mordförsök. Samtidigt är sambon på väg att frias från anklagelserna om våldtäktsförsök.

Helsingborgs Dagblad - 14 okt 19 kl. 11:54

Ingen gripen för dubbelmordet i Arlöv

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dubbelmordet i Arlöv utanför Malmö förra helgen. Under söndagen - en vecka efter att det äldre paret hittades döda i ett flerfamiljshus - var sju utredare på plats på brottsplatsen och i området. – De sju.

GöteborgsPosten - 14 okt 19 kl. 11:55

Ingen gripen för dubbelmordet i Arlöv

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dubbelmordet i Arlöv utanför Malmö förra helgen. Under söndagen - en vecka efter att det äldre paret hittades döda i ett flerfamiljshus - var sju utredare på plats på brottsplatsen och i området..

Skånskan - 11 okt 19 kl. 16:23

Greps med 10 kilo amfetamin

Malmö En man och en kvinna, båda 35 år, har dömts till fem år och och sex månaders fängelse för grov narkotikasmuggling.
De greps på Lernacken den 8 juni med amfetamin, kokain och 14 600 tramadoltabletter gömt i en hyrbil.Mannen som körde bilen när den stoppades vid Lernacken hade inget körkort och plockades för en analyskontroll.

Skånskan - 11 okt 19 kl. 13:25

Tidpunkten förbrylla polisen

Malmö Dubbelmordet i Arlöv har ännu inte nått sin lösning. Det är tidpunkten för morden som förbryllar polisen.– Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är stor, skriver Ewa-Gun Westford på Polisens hemsida.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.