Malmöfestivalen

Friday, 18 January, 11:06

Nyheter om Malmöfestivalen

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 dec 18 kl. 17:06

Rockig show går hem bland barnen

Skurup Över 300 barn och föräldrar dök upp när Rockis och Poppis uppträdde på Skurups Sparbank Arena.
– Vilken succé! säger kommunens ungdomsutvecklare Richard Andersson.

Sydsvenskan - 17 dec 18 kl. 09:00

Marcus & Martinus till ny musikfestival i Malmö i sommar

Festivalen Big Slap får ett lillasyskon i form av High Five..

Skånskan - 18 dec 18 kl. 07:00

Sommarrock släpper första artisten

11 - 13 juli nästa år arrangerar Sommarrocken Svedala sin 33: festival. Och redan nu kommer första artistsläppet - Wilmer X.Under 2018 har Wilmer X firat 40-årsjubileum med spelning på Sweden Rock, på Malmöfestivalen, på KB och en mängd andra ställen.

Skånskan - 08 dec 18 kl. 16:09

Nanarfestival med konst och kultur

MALMÖ På lördagen var det stor avslutningsfest för Nanar, ett projekt som främst utbildar nyanlända i svenska språket genom att kombinera pedagogiskt lärande i konst, kultur och media.Nanar finns i lokaler på Ystadsgatan i Malmö och här bjöds det under lördagens festival både föreläsningar, musik, konst och trevlig samvaro. – Det är en stor fest i dag, berättar Aseel Alamiri som är chefredaktör och ansvarig utgivare för Nanar Kulturmagasin.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 05:00

Prideförening hotas av konkurs

MALMÖ Malmö Pride riskerar att gå i konkurs om inte Malmö stad betalar ut det lovade bidraget.
Samtidigt ställer kommunen nu krav på att en reviderad årsredovisning och resultatet av årets Pridefestival ska redovisas.– Vi kommer inte att betala ut några bidrag innan vi har försäkrat oss om att organisationen är stabil och trygg, säger Pehr Andersson, näringslivsdirektör i Malmö stad.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 04:30

Prideförening hotas av konkurs

MALMÖ Malmö Pride riskerar att gå i konkurs om inte Malmö stad betalar ut det lovade bidraget.
Samtidigt ställer kommunen nu krav på att en reviderad årsredovisning och resultatet av årets Pridefestival ska redovisas.– Vi kommer inte att betala ut några bidrag innan vi har försäkrat oss om att organisationen är stabil och trygg, säger Pehr Andersson, näringslivsdirektör i Malmö stad.

Skånskan - 30 nov 18 kl. 15:00

Peppar varandra till stordåd

Skurup – Det är väldigt individuell träning fast man tränar i grupp. Det är det som är så magiskt.
Det säger Sanna Alm som har börjat träna på nyöppnade ifc, idrottsfysiologiskt centrum.

Skånskan - 03 dec 18 kl. 14:57

Bandhistoria som väcker intresse

Litteratur/bok BOK
Wilmer X – 40 år av blues, svett och tårar
Text: Sven Lindström
Bilder: Anders Roos
Förlag: Roos BöckerAtt Wilmer X varit tillbaka på vägarna den här sommaren och hösten efter sju års frånvaro har väl knappast passerat obemärkt för någon med det minsta intresse för rå och jordnära rock med rötterna djupt försänkta i den malmöitiska myllan. Och vad vore väl mer naturligt än det, detta jubileumsår: bandet firar 40 och hade dessutom sin 1 000:e spelning kvar att avverka – det skedde på Sweden Rock i somras.
Och de har hållit greppet om publiken på hemmaplan.

Skånskan - 30 nov 18 kl. 13:54

Kidnappad av sin familj

MALMÖ En tonårsflicka kidnappades av sin familj och fördes utomlands. På fredagen dömdes hennes pappa, morbror och bror för olaga frihetsberövande.Efter flera larm om bråk i familjen var tonårsflickan omhändertagen av de sociala myndigheterna och placerad på ett skyddat boende.

Skånskan - 24 nov 18 kl. 18:05

Wilmer X bjöd på gratiskonsert

MALMÖ Redan innan klockan slog tolv var de första fansen på plats för att säkra en plats när Wilmer X bjöd in till gratiskonsert och boksignering på Folk och rock.
Tre timmar senare klev det legendariska Malmöbandet upp på scenen.Efter två nyligen utsålda spelningar på KB och ett fullsatt Stortorget på Malmöfestivalen fyllde Wilmer X åter en konsertlokal till bristningsgränsen.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 12:45

Hon agerar förband till First Aid Kit

Musik Den 1 februari nästa år spelar First Aid Kit på Malmö Arena. Det visste vi redan. Nu vet vi också vem som agerar förband.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 06:19

Självsäkrare Styrke till Skåne

Kultur/Nöje – Det har varit ett helt fantastiskt år.
Det är en glad Tove Styrke som efter ett 2018 fyllt av såväl stora arenaspelningar som klubbgig avslutar med en skandinavisk turné som tar henne till Lund och Malmö.Albumet Sway släpptes i våras och hon har agerat förband till såväl Lorde, på arenor i USA, som till Katy Perry i Europa.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 13:07

Bror Dahlgren hyllas med musikfestival

Sjöbo På lördag hyllas den legendariske spelemannen Bror Dahlgren med en kulturfestival med spelmansmusik i Bjärsjölagård.Bror Dahlgren levde mellan 1902 och 2001 och hans musik blev känd i stora delar landet. Anna Gunnert och hennes man Robert Iwenstam bor sedan tio år i Bror Dahlgrens hus i Bjärsjölagård.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 06:00

”Det här året har öppnat dörrar”

Efter att ha vilat i några månader är hyllade Sarah Klang ute på en ny turné. Nu med nya låtar från ett kommande album i bagaget.
– Det ska bli jättejättekul att åka ut på turné igen, säger sångerskan som bland annat gästar Lunds stadsteater 18 november och Lilla Vega i Köpenhamn 6 december.

Skånskan - 10 nov 18 kl. 05:00

Vattenkranar året runt bra för miljön

MALMÖ De tillfälliga vattenkranarna under Malmöfestivalen och andra arrangemang är populära och dessutom miljövänliga. VA syd håller på att titta närmare på möjligheten att erbjuda gratis kranvatten på stan året runt.VA syd har under de senaste åren satt upp tillfälliga vattenkranar under Malmöfestivalen.

Skånskan - 26 okt 18 kl. 13:29

De leder Melodifestivalen

Eric Saade, Marika Carlsson, Sarah Dawn Finer och Kodjo Akolor är årets programledare i Melodifestivalen 2019. Det avslöjade SVT vid ett pressmöte på fredagen.I år satsade Melodifestivalen på en ensam programledare med David Lindgren, men nästa år blir det alltså fyra stycken.

Sydsvenskan - 23 okt 18 kl. 19:00

Två publikrekord för Malmöfestivalen

Årets evenemang visade också på en rejäl minskning av anmälda sexuella trakasserier..

Skånskan - 15 okt 18 kl. 06:00

Damkören hyllas på körfestival

I dag startar den veckolånga Lund Choral Festival. På festivalens sista dag, söndag 21 oktober, blir det premiär för tonsättaren och dirigenten Linda Alexanderssons körverk A room of one’s own i en programpunkt där sex körer och 150 deltagare möts i en hyllning av damkören som konstform. Man får dels höra körerna tillsammans men också lyssna på deras särart i enskilda programpunkter.

Skånskan - 16 okt 18 kl. 06:00

”Årets Mama” landar i Skåne

När dottern Maggan var fem månader fick Emma Knyckare ta emot priset Årets Mama. Nu är Maggan tre år och Emma är ute på turné med sin första egna föreställning som heter just – Årets Mama.
– Jag ser fram emot att komma tillbaka Skåne, det var ett tag sedan, säger Emma, som besöker både Malmö, Lund och Kristianstad i oktober.

Skånskan - 20 sep 18 kl. 05:00

Vindtunnel planeras vid Emporia

MALMÖ Att prova på att sväva fritt i luften utan att behöva kasta sig ut i en fallskärm kan bli möjligt i Malmö.
Det finns planer på att bygga en vertikal vindtunnel nära köpcentrumet Emporia.Fastighetskontoret vill undersöka möjligheten att bygga en tunnel i området och i kombination med en mindre sportanläggning med fyra padelbanor.

Skånskan - 14 sep 18 kl. 09:00

Vandaler ska betala 144 000 i skadestånd

Dösjebro Påtända av amfetamin och cannabis steg två unga män av tåget i Dösjebro och började slå sönder väntkurerna på stationen.
Ett vittne såg vad som hände och larmade polisen. En stund senare greps ynglingarna.

Expressen - 14 aug 18 kl. 19:25

Gunhild Carling lämnar Sverige – säljer huset

Gunhild Carling lämnar Sverige.Efter avskedskonserten i samband med Malmöfestivalen åker Gunhild till San Jose i Kalifornien där familjen är på plats sedan en vecka.– Att satsa på USA är en dröm jag haft länge, jag vill ta chansen innan det är för sent, säger Gunhild Carling..

Expressen - 17 aug 18 kl. 12:48

Flickor sexuellt ofredade på festival – flera gripna

Malmöfestivalen är inne på sin sista dag och än så länge har totalt nio unga kvinnor gjort anmälningar av sexuella ofredanden.I flera fall har vuxna män tafsat på flickor som är under 15 år gamla.– Det övergår mitt förstånd, jag förstår inte hur man då är funtad som människa, säger Nils Norling, presstalesperson polisområde Malmö..

Skånskan - 31 aug 18 kl. 16:53

Yogafestival med 100 programpunkter

Malmö 18 studios, 100 programpunkter och hundratals besökare. Malmö yogafestival siktar mot en ny succé 2018.
– Vi hoppas på minst lika många besökare i år, då hade vi som mest 600 aktiva igång samtidigt, säger projektledaren Fanny M Bystedt, Malmö stad.

Sydsvenskan - 27 aug 18 kl. 14:00

Själv är jag lika sugen på sällskap som mr Scrooge

Damen som slår sig ner bredvid mig på perrongen i Höör är på väg till Malmöfestivalen..

Sydsvenskan - 09 aug 18 kl. 19:00

Jalle Lorensson inför spelningen på Malmöfestivalen: ”Vi har aldrig låtit bättre”

Munspelaren tar med Sydsvenskan på en vandring genom Wilmer X:s Möllan..

Sydsvenskan - 26 aug 18 kl. 22:30

SD sist ut i Malmedalen – fick ris och ros av besökarna

Danskar på besök i Malmö hyllar den politiska festivalen i Vänskapsparken i Rosengård..

Sydsvenskan - 15 aug 18 kl. 10:40

Festivalpubliken intog scenen – Silvana Imam utreds för brott

En person skadad efter tisdagskvällens konsert på Malmöfestivalen..

Expressen - 13 aug 18 kl. 17:54

Beskedet: Då kommer sommarvärmen tillbaka

Sommarens extremvärme såg ut att aldrig ta slut.Men, precis i tid till Malmöfestivalen, så kom regnet och kylan.– Ni har det lite blaskigt där nere, men på torsdag kommer en liten topp igen, säger Johan Groth, metereolog på Storm.

Expressen - 15 aug 18 kl. 11:15

En person skadad vid Silvana Imam-konsert

En person uppges ha skadats vid Silvana Imams spelning på Malmöfestivalen under tisdagskvällen.Artisten misstänks nu för brott, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 21 aug 18 kl. 13:16

Kastade basketboll i huvudet på publiken

Silvana Imam är fortsatt i skottgluggen efter scenerna under hennes konsert på Malmöfestivalen förra veckan.Artisten har nu polisanmälts efter att ha kastat en basketboll i huvudet på en kvinna i publiken..

Skånskan - 16 aug 18 kl. 07:47

Timbuktu slog publikrekord

Malmö 26 000 personer såg onsdagens konsert med Timbuktu på Stortorget, vilket är nytt publikrekord under Malmöfestivalen. Redan under kvällen rapporterade Skånskans reporter Ralph Bretzer att massor mer folk befann sig i centrum och att det var oerhört svårt att ta sig fram längs gatorna till scenen på Stortorget. Iakttagelsen visade sig stämma.

Skånskan - 14 aug 18 kl. 21:19

Engagerande kväll på temat flykt

Malmöfestivalen A Million Stories är ett projekt som primärt går ut på att samla in flyktingars berättelser via film. Det är finansierat av EU-programmet Kreativa Europa och Malmö Stadsbibliotek utgör projektets partner i Malmö.  På Malmöfestivalen visades på tisdagen delar av projektet i en utställning på Spegeln.

DN - 15 aug 18 kl. 16:39

Steve Angello: ”Swedish House Mafia är i studion igen”

2013 tog Swedish House Mafia avsked från fansen med en handfull jättekonserter. Nu gör gruppen comeback. De tre housestjärnorna har gått in i studion tillsammans igen, berättar Steve Angello.

Sydsvenskan - 20 aug 18 kl. 15:56

20-åring bröt armen på ordningsvakt under Malmöfestivalen

Händelsen inträffade när 20-åringen skulle avvisas från festivalområdet..

Skånskan - 21 aug 18 kl. 12:34

Ny anmälan efter konsert

MALMÖ En ny polisanmälan har gjorts mot rapparen Silvana Imam efter hennes konsert på Malmöfestivalen.
Den här gången har en kvinna i 20-årsåldern vänt sig till polisen efter att ha träffats av en basketboll i huvudet.Enligt kvinnan kastade artisten ut bollen från scenen mot publikhavet på Stortorget.

Skånskan - 11 aug 18 kl. 10:52

Solen skiner på The Headlines

Den skånska gripen syns på The Headlines skivomslag men det är Tyskland som länge varit bandets starkaste marknad och bandmedlemmarna är spridda över Europa.
På måndag blir det dock hemmaplansspelning på Malmöfestivalen för bandet som vädrar morgonluft för sin typ av poppig punk.Trots den tidiga låten I’m so bored with the USA skulle en hel våg av amerikanska band, med Rancid i spetsen, anamma The Clashs snärtiga och allsångsvänliga punk i kombination med råheten hos gatpunkband som Sham 69 och Vice Squad.

Sydsvenskan - 18 aug 18 kl. 20:41

Kraftig minskning av brott på Malmöfestivalen

I år anmäldes sex fall av sexualbrott att jämföra med 29 förra året..

Skånskan - 17 aug 18 kl. 20:51

Perikles gjorde succé

MALmö Trots att det hade börjat dugga vid kl 18 så var Perikles fansen samlade och satt snällt och väntade på att spelningen skulle dra igång. Strax före konserten skulle dra igång så öste det ner, men det klarnade förstås upp nästan på minuten till dess att konserten skulle börja.På en bänk inlindad i regnjacka sitter en av Perikles kanske största fans.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.