Malmöbutiker

Wednesday, 27 January, 19:40

Nyheter om Malmöbutiker

Sortering: Relevans | Senaste
News55 - 01 jul 20 kl. 11:21

Undersökning: Här handlar du billigast mat

Det går att spara pengar genom att välja i vilken butik man handlar sin mat.  Ny matkasseundersökning från Matpriskollen visar var den billigaste och dyraste kassen finns, skriver Expressen i dag. I undersökningen har priset på varor jämförts mellan butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg baserat på singelhushåll 60+.

News55 - 24 maj 20 kl. 18:22

Här misshandlades förare efter att fyraåring blivit påkörd

En fyraårig pojke har under söndagen blivit påkörd av en personbil i Malmö. En anhörig till pojken ska ha blivit så upprörd att vederbörande misshandlade föraren, rapporterar Aftonbladet. Pojken blev påkörd på en gata med flera butiker och restauranger.

Cornucopia - 06 apr 20 kl. 12:02

BRA i rekonstruktion - kan ej återbetala biljetter - Nef och The Shirt Factory i konkurs

Flygbolaget BRA (Braathens, fd Malmö Aviation) har ansökt om konkursskydd genom företagsrekonstruktion. Under rekonstruktionsperioden kan man inte betala ut pengar för eventuella avbokade biljetter men biljetter står kvar på sina bokningsnummer. Bland övriga konkurser eller rekonstruktioner märks anrika klubben Nef(ertiti) i Göteborg som kastade in handduken i en konkurs.

Computer Sweden - 01 sep 20 kl. 13:10

Clas Ohlson bygger ett digitalt högkvarter i Malmö


Clas Ohlson har idag en övervägande majoritet av intäkterna från sina butiker. Nu ska den digitala affären bli bättre tack vare ett nytt kontor i Malmö..

IDG - 01 sep 20 kl. 13:10

Clas Ohlson bygger ett digitalt högkvarter i Malmö


Clas Ohlson har idag en övervägande majoritet av intäkterna från sina butiker. Nu ska den digitala affären bli bättre tack vare ett nytt kontor i Malmö..

News55 - 27 mar 20 kl. 14:19

Så ska Ica underlätta matinköpen för äldre

Folkhälsomyndigheten avråder äldre och personer i riskgrupper från att gå till mataffären under coronapandemin. Med anledning av det har Ica nu snabbutvecklat en app som heter Ica Pronto, skriver Expressen. I den kan Ica-handlare erbjuda snabb leverans av både färdiga varor och ett begränsat butikssortiment.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 16:54

Vill förenkla för hämtmat

Malmö Möjligheten att skapa flera platser för streetfoodbilar och sälja hämtmat på ett enkelt sätt ska undersökas för att underlätta för restaurangerna i Malmö.
Förslaget från SD att tillåta gratis parkering vann dock ingen framgång på tekniska nämndens möte.Mycket av det pågående arbetet i de kommunala förvaltningarna går ut på att mildra effekterna av coronaepidemin.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 05:00

Grundplåten klar till jättebyn

LÖBERÖD/ELISEFARm Lars Ingesson väljer att inte sälja byggnaderna, utan enbart 200 hektar jordbruksmark runt Christinetorps gård.
Därmed kan planerna på en jätteby kring Elisefarms gård en mil bort, som han äger tillsammans med hustrun Ingrid Linné, gå vidare. Samtidigt ska Ingesson utveckla de befintliga fastigheterna som han behåller på Christinetorp.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 15:30

Inför ransonering på toapapper

MALMÖ Hamstringen i vissa butiker har fått flera dagligvaruhandlare att införa ransonering på toalett- och hushållspapper.
I dagligvarubranschen hävdar man nu att det inte finns någon brist på varor trots coronasmittan.– Det kommer hela tiden in nya varor så folk behöver inte hamstra.

Skånskan - 03 mar 20 kl. 16:26

1 600 sommarjobb för unga försvinner

MALMÖ 1 600 sommarjobb för ungdomar försvinner sedan det inte gått att träffa en överenskommelse med hotell- och restaurangfacket.
– Det blir en utmaning att ersätta alla men vi gör allt vi kan för att ordna nya jobb, kommenterar Sedat Arif (S) som är ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.Varje år brukar Malmö stad ordna så att mer än 3 000 ungdomar i åldrarna 16-19 år får sommarjobb.

Aftonbladet - 04 mar 20 kl. 06:00

Bekräftat: 1 600 sommarjobb försvinner för tonåringarna

▸ Malmöungdomarna kommer ha färre sommarpraktikplatser att söka i år. När praktiken inom hotell, restaurang och butiker….

Skånskan - 27 feb 20 kl. 20:30

Rånad butikschef blev präst

DRAMATIK. Det var när han blivit pistolrånad som Mats Andersson-Risberg bestämde sig för att nu var det nog dags att återuppta präststudierna. Nu är det dags för pensionering från ett arbete där musiken hela tiden har funnits med.

Aftonbladet - 26 feb 20 kl. 06:00

Coop öppnar sju nya butiker i Malmö

▸ KARTA Här öppnar de nya butikerna upp.

Skånskan - 24 feb 20 kl. 14:38

Nya bostäder söder om Hylliebadet

MALMÖ 400 lägenheter, både hyres- och bostadsrätter, en förskola och flera arbetsplatser planeras byggas i ett nytt område söder om Hylliebadet med byggstart i slutet av år 2020.– Det blir ett område med ganska tät bebyggelse och ett flertal byggherrar som är engagerade, som MKB, Ikano och Trianon, berättar projektledare Maria Montelius.
På 4,5 hektar mark, som gränsar till Hyllievångsvägen och badet i norr, Hyllie Boulevard och Annetorpsleden i söder är det tänkt att det ska växa fram 350-400 nya lägenheter, hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter.

Skånskan - 20 feb 20 kl. 17:32

Skånskt rekord i skänkta glasögon

Löddeköpinge 2 247 begagnade glasögon ha lämnats in på Center Syd till Optiker utan gränser. Det gör Lödde till sjunde bästa insamlingsplatsen i Sverige och bäst i Skåne.Synfel existerar i alla länder, men alla medborgare har inte råd med glasögon.

Skånskan - 20 feb 20 kl. 16:26

Psyksjuk 22-åring åtalas för mordförsök

Malmö Beväpnad med en träregel och en flaska överöste den 22-årige psyksjuke mannen en kvinna med slag i huvudet.
När polisen kom till platsen trodde de att hon var död. Nu ställs 22-åringen inför rätta för mordförsök.

Skånskan - 19 feb 20 kl. 12:11

Nya fall av falska poliser som lurar äldre

Malmö Två äldre kvinnor har de senaste dagarna lurats att lämna över sina bankkort med koder till falska poliser. Detta efter att lika falska bankpersoner ringt upp och sagt att någon försökt ta pengar från deras konton.
Polisen går nu åter ut och varnar för bedragarna, som riktar in sig mot i huvudsak just äldre kvinnor.

Sydsvenskan - 19 feb 20 kl. 18:00

Hyra och återbruka – här är Malmös nya butiker för hållbart mode

Kajsa Baekmark lämnade ett välbetalt jobb för att starta egen kläduthyrning..

Skånskan - 12 feb 20 kl. 05:00

”Lugnare i stan nu – men ökad droghandel”

ESLÖV Säkerhetsnätverket Safe0413 ser en ökad narkotikahandel i centrala Eslöv, som sker ganska öppet.
Men nätverket anser samtidigt att det har blivit säkrare för folk att röra sig ute i staden.Nätverket har snart 140 anslutna företag, och finansierar tillsammans med fastighetsägarna i Eslöv och Eslövs kommun en väktarbil som patrullerar i tätorten.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 13:17

Rånade äldre kvinnor – döms till fängelse

Malmö En man i 35-årsåldern har dömts till två år och två månader i fängelse för flera brott riktade mot äldre kvinnor.I november förra året ryckte mannen handväskan från en kvinna i 85-årsåldern inne i en butik. Tidigare samma år hade han blockerat hissen i ett bostadshus.

Skånskan - 03 feb 20 kl. 16:41

Nu ska Nya Jägersro arkitektritas

TRAV Projektet Nya Jägersro har kommit ett steg längre på vägen. Nu har sju arkitektfirmor fått i uppdrag att lämna färdiga förslag och anbud – inom en månad.– Nu känns det att vi verkligen är på väg.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 17:51

Räddad mat serveras på kafé

Malmö I stället för att hamna i soporna blir den till fika och mat för besökarna i Garaget på Sofielund.
På fredagen öppnade Rude Food Malmös första matsvinnskafé, där det som serveras tillverkas av livsmedel som annars skulle kastats.– Det smakar gott.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 10:15

Fyra män döms för telefonbedrägerier

Ystad De fyra män från Tomelilla som stått åtalade för telefonbedrägerier mot äldre personer döms nu vid Ystad tingsrätt.
En av männen, 22 år gammal, döms till tre års fängelse för bland annat 26 grova bedrägerier.
Samtliga ska betala skadestånd till sina offer och totalt uppgår beloppet till drygt två miljoner kronor.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 15:11

Elva falska köp i företags namn

TRELLEBORG En bygghandel i Trelleborg finns bland totalt elva butiker i en kedja som utsatts för bedrägeri av en och samma person.
Enligt polisen har en och samme man, en 52-åring från Kristianstad, mellan den 14 och 20 januari beställt varor från kedjans butiker i bland annat Trelleborg, Malmö och Göteborg. Mannen har uppgett ett företag som beställare och även dess organisationsnummer.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 10:28

Elva falska köp i företags namn

TRELLEBORG En bygghandel i Trelleborg finns bland totalt elva butiker i en kedja som utsatts för bedrägeri av en och samma person.
Enligt polisen har en och samme man, en 52-åring från Kristianstad, mellan den 14 och 20 januari beställt varor från kedjans butiker i bland annat Trelleborg, Malmö och Göteborg. Mannen har uppgett ett företag som beställare och även dess organisationsnummer.

Skånskan - 17 jan 20 kl. 16:56

Filmade våldtäkt – två män åtalas

Malmö I samband med en utredning om ett mordförsök upptäcktes en film där en 18-åring våldtar en kvinna i hennes lägenhet.
Nu åtalas 18-åringen för våldtäkten och hans 17-årige kompis för filmningen.Det var i slutet av oktober 2019 som våldtäkten ska ha inträffat på Per Albin Hanssons väg i Malmö.

Skånskan - 13 jan 20 kl. 15:06

Fängelse för tatuerad stortjuv

Malmö Tatueringarna, ett karakteristiskt utseende och det faktum att en polis kände igen henne från tidigare stölder gjorde att en 28-årig kvinna ställdes inför rätta och nu döms för flera storstölder på varuhus i Malmö.Kvinnan greps och häktades i slutet av november i fjor. Häktningen hade hon samlat ihop till genom att begå ett flertal stölder på varuhus runt om i Malmö.

Skånskan - 10 jan 20 kl. 05:00

Stal äldres bankkort och länsade kontona

Skåne Kvinnan har tillsammans med tre manliga medhjälpare kommit över koden till äldre personers bankkort. Genom att ställa distraherande frågor har de sedan kunnat stjäla korten och tömma kontona på pengar. Nu döms kvinnan till tre och ett halvt års fängelse och utvisning för att ha stulit från ett 20-tal personer på kort tid.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 16:20

Stal äldres bankkort och länsade kontona

Kvinnan har tillsammans med tre manliga medhjälpare kommit över koden till äldre personers bankkort. Genom att ställa distraherande frågor har de sedan kunnat stjäla korten och tömma kontona på pengar. Nu döms kvinnan till tre och ett halvt års fängelse och utvisning för att ha stulit från ett 20-tal personer på kort tid.

Skånskan - 06 jan 20 kl. 15:30

Misstänkt tjuv inför rätta

Malmö En 34-årig man åtalades på fredagen misstänks för en rad grova stölder mot såväl butiker som äldre personer i Malmö.
Mannen anhölls i början av november och har därefter suttit häktad. På fredagen lämnade åklagare in åtalet.

Skånskan - 02 jan 20 kl. 05:00

Godis leveras till Danmark utan tillstånd

MALMÖ Upprepade gånger har ett Malmöföretag stoppats med lastbilen full av godis och grönsaker för leverans till butiker i Danmark – utan giltigt tillstånd.
Nu har miljöförvaltningen belagt företagaren med ett vite på 30 000 kronor om han inte slutar med de olovliga transporterna.Första gången danska livsmedelskontrollen hörde av sig till miljöförvaltningen i Malmö stad var i juli i år.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 05:00

Ett betongskal som fylls med äventyr och bio

MALMÖ Huset består just nu mest av ett betongskal men i oktober öppnar Funnys äventyr och en biograf med fem salonger.
Bredvid pågår byggandet av 75 nya lägenheter. Mobilia fortsätter sitt arbete med att vara ett populärt besöksmål istället för bara ett traditionellt köpcentrum.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 09:24

Musrestaurang kan ha utsatts för brott

Malmö Ett brott tycks ha inträffat vid den indisk restaurang i miniatyr som dykt upp på Kungsgatan. Vid restaurangens entré har nämligen en polisavspärrning i mus-storlek satts upp. Vad för brott som har begåtts är ännu oklart.

Skånskan - 26 dec 19 kl. 17:25

Hållbart inne även på mellandagsrean

MALMÖ Förra årets julklapp: Det återvunna plagget har fått skåningarna att köpa mer second hand och hållbart även i år.
Det är några av trenderna som kunderna och handlarna känner av när mellandagsrean nu har dragit igång.Då Skånskan gör ett nerslag bland några av de reande butikerna och tar pulsen på kunderna visar det sig att medvetandet om en mer hållbar konsumtion bara växer.

Skånskan - 09 dec 19 kl. 10:00

Svempa har vaktat ideellt i Sjöbo i 20 år

sjöbo Svempa. Det är namnet han är känd som i Sjöbo och inte minst hos Malmöpolisen.
Sven Persson är han egentligen kristnad till och i år firar han 20-årsjubileum som frivillig väktare i Sjöbo tätort.

Sydsvenskan - 03 jul 20 kl. 01:07

Ingelsta Kalkon stänger butiker

Ingelsta Kalkon inleder förhandlingar om att stänga sina butiker i Stockholm, Malmö och Lund. Företaget hänvisar till svår konkurrens i storstadsregionerna för kombinationen av delikatessbutiker och restauranger. Dessutom har coronapandemin ytterligare.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 20 kl. 01:07

Ingelsta Kalkon stänger butiker

Ingelsta Kalkon inleder förhandlingar om att stänga sina butiker i Stockholm, Malmö och Lund. Företaget hänvisar till svår konkurrens i storstadsregionerna för kombinationen av delikatessbutiker och restauranger. Dessutom har coronapandemin ytterligare.

GöteborgsPosten - 03 jul 20 kl. 01:07

Ingelsta Kalkon stänger butiker

Ingelsta Kalkon inleder förhandlingar om att stänga sina butiker i Stockholm, Malmö och Lund..

Skånskan - 02 dec 19 kl. 06:38

”Jag vill lyfta dem som de hjältar de är”

Bergsgatan på Möllan. Här samlas människor från hela Malmö för festnätter och kulturupplevelser. Här finns småbutikerna som aldrig tycks stänga och falafelhaken som givit staden dess signatursmak.

Skånskan - 29 nov 19 kl. 16:48

Längre öppettider lockade fler kunder

Malmö Black friday erbjudandena lockade många köpare till butikerna i Malmö.
Butikerna ser positivt på trenden.Runt lunchtid började allt fler personer komma in på köpcentrumet Triangeln i Malmö.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.