Maffian

Wednesday, 21 October, 16:05

Nyheter om Maffian

Sortering: Relevans | Senaste
Aftonbladet - 13 sep 20 kl. 06:12

Oron i Södertälje: Maffian på väg att växa sig starkare

▸ För tio år sedan satte de skräck i stan med våld och mord. I dag finns en oro för att Södertäljenätverket växer sig allt….

GöteborgsPosten - 31 jul 20 kl. 10:15

14 personer döms i gigantiska knarkmålet

Uppgavs ha kopplingar till nigerianska Maffian Black Axe – flera får långa fängelsestraff..

SR - 31 jul 20 kl. 05:32

Idag faller domen i stort narkotikamål

I dag kommer domen i det omfattande narkotikamål vid Göteborgs tingsrätt där 15 personer åtalats för synnerligen grova narkotikasmugglingar och grova narkotikabrott. Flera av de misstänkta ska ha kopplingar till det nigerianska Maffianätverket Black Axe. Men enligt Lennart Karlsson, kriminalkommissarie vid Stockholmspolisen, finns fler ligor med ursprung i Nigeria som agerar i Sverige..

SVT - 30 jul 20 kl. 20:34

Nigeriansk maffia ska ha smugglat 132 kilo knark – i morgon faller dom mot 15 personer

Under fredagen kommer domar mot de 15 personer som åtalats för storskalig narkotikasmuggling. Flera åtalade har kopplingar till den nigerianska Maffian Black Axe som etablerat sig i Sverige. – Försäljningen av heroin ser vi varje dag, säger narkotikaspanaren Martin Yngerskog som med sin lilla grupp kolleger gjort 61 gripanden i år – alla med koppling till västafrikanska kriminella nätverk..

DalaDemokraten - 23 jul 20 kl. 19:45

De kämpar för att förhindra att det byggs på åkermark – prisas av LRF Dalarna: ”De kallas LRF Maffian

Lantbrukarnas Riksförbunds stämma blev inställd och därmed också prisutdelningen. I Rättvik har....

Dalarnas tidningar - 23 jul 20 kl. 19:45

De kämpar för att förhindra att det byggs på åkermark – prisas av LRF Dalarna: ”De kallas LRF Maffian

Lantbrukarnas Riksförbunds stämma blev inställd och därmed också prisutdelningen. I Rättvik har....

SVT - 20 maj 20 kl. 19:14

“De väntar på att staten ska fallera”

Enligt Anna Sergie, filosofie doktor i sociologi vid Essex universitet, väntar Maffian på att staten ska fallera. För Maffian är det alltid bättre desto mindre organiserad staten är och ju mer oordning som råder i samhället. Tidigare har Maffian bland annat utnyttjat katastrofer som jordbävningar i Italien då de gått in och använt krisstödet.

Länstidningen i Södertälje - 04 maj 20 kl. 11:29

Tomas Karlsson: Var vaksam – maffian passar på i kristider

Den senaste stora lågkonjunkturen kom i samband med finanskrisen för drygt ett decennium sedan.....

DN - 02 maj 20 kl. 19:22

Maffian vann miljontals dollar på hans domslut

Basketdomaren Tim Donaghy säger att han bara fixade matcherna såsom NBA ville..

Expressen - 07 mar 20 kl. 08:12

Här dyker ”maffian” upp – för att stötta svensken

ANAHEIM. Hampus Lindholm, 26, har missat fem matcher i Anaheim på grund av skadan han ådrog sig mot Edmonton härom veckan.Men när Ducks tog emot Toronto Maple Leafs i natt, svensk tid, hade han ändå en egen hejaklack på läktaren i Honda Center.

Vimmerby Tidning - 22 feb 20 kl. 21:30

Hotade att skicka maffian för att döda

En man i 60-årsåldern från en ort i Eksjö kommun misstänks för tre fall av övergrepp i rättssak gentemot en annan man..

SR - 07 feb 20 kl. 17:15

Sopmaffia krossad i Spanien – 42 gripna

I Spanien har ett stort Maffianätverk splittrats i en omfattande polisoperation. 42 personer är gripna för illegal sophantering och handel med Asien..

UNT - 15 jan 20 kl. 12:09

Stort tillslag mot maffian på Sicilien

Italiensk polis har slagit till mot en stor maffiagrupp på Sicilien som misstänks för att ha lurat EU på flera miljoner euro i jordbruksstöd..

GöteborgsPosten - 15 jan 20 kl. 12:10

Stort tillslag mot maffian på Sicilien

Italiensk polis har slagit till mot en stor maffiagrupp på Sicilien som misstänks för att ha lurat EU på flera miljoner euro i jordbruksstöd..

SR - 15 jan 20 kl. 11:09

Stort tillslag mot maffian i Sicilien – 94 gripna

Italiensk polis har slagit till mot en stor maffiagrupp i Sicilien som anklagas för att ha lurat EU på flera miljoner euro som var tänkta till bönder..

Aftonbladet - 15 jan 20 kl. 10:17

Stort tillslag mot maffian i Sicilien

▸ Italiensk polis har slagit till mot en stor maffiagrupp i Sicilien som anklagas för att ha lurat EU på flera miljoner….

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 20 kl. 10:17

Stort tillslag mot maffian i Sicilien

Italiensk polis har slagit till mot en stor maffiagrupp i Sicilien som anklagas för att ha lurat EU på flera miljoner euro som var tänkta till bönder. Totalt har 94 personer gripits under gryningsräder, uppger åklagaren i Messina i ett uttalande. De som.

UNT - 15 jan 20 kl. 10:17

Stort tillslag mot maffian i Sicilien

Italiensk polis har slagit till mot en stor maffiagrupp i Sicilien som anklagas för att ha lurat EU på flera miljoner euro som var tänkta till bönder..

Aftonbladet - 15 jan 20 kl. 10:17

Stort tillslag mot maffian på Sicilien

▸ Italiensk polis har slagit till mot en stor maffiagrupp på Sicilien som misstänks för att ha lurat EU på flera miljoner….

GöteborgsPosten - 23 dec 19 kl. 16:23

20-åring hade ett kilo heroin i magen: "Förlåt mig"

Möjlig koppling till nigerianska Maffian Black Axe • Två män dömda till sammanlagt uppemot 10 års fängelse för narkotikasmuggling..

SVT - 20 dec 19 kl. 12:56

Över 300 gripna i en maffiarazzia i södra Italien

Över 300 personer greps av polis i en razzia mot Maffian i södra Italien på torsdagen. Bland de gripna finns bland annat politiker och tjänstemän. Razzian beskrivs som den näst största i landets historia, skriver The Guardian..

YLE - 20 dec 19 kl. 12:56

Fem sitter häktade för det våldsamma intrånget i en kemikaliefabrik i Esbo - Polisen: Inte säkert att den albanska maffian ligger bakom

Helsingfors tingsrätt har häktat fem personer som är misstänkta i härvan kring intrånget i ett kemikalieförråd i måndags i Esbo..

DI - 16 dec 19 kl. 15:06

Regeringen skyller bankkris på maffian

Italienska regeringen går in med ett räddningspaket för att undsätta Banca Popolare di Bari och skyller krisen på….

GT - 17 maj 20 kl. 16:02

Åklagaren yrkar: Straffa nigerianska maffian hårt

Jätterättegången i Göteborg mot 15 personer som står åtalade för omfattande knarkbrottslighet går mot sitt slut.Målet kopplas till Black Axe, den nigerianska Maffian som beskrivs som en dödskult som mördar och använder sig av svart magi.Nu vill åklagaren se stränga straff..

GT - 08 dec 19 kl. 20:43

Teorin: Skräckgänget sprider fasa – med avrättningsfilmer

Black Axe beskrivs som en dödskult som kidnappar, mördar och använder sig av svart magi.Enligt Aftonbladet har tullen i Sverige hittat avrättningsfilmer i mobiler som kan kopplas till Maffian.Ett 15-tal personer står åtalade i Göteborg för narkotikasmuggling..

Expressen - 08 dec 19 kl. 18:25

NYHETSDAGEN: Misstänkt farligt föremål hittat vid E6 • 21-årige rapparen Juice Wrld död • ”Destiny”, 16, såldes av fruktade Black Axe

Ett misstänkt farligt föremål har hittats i terrängen i närheten av E6 i Kungsbacka kommun. Bombgruppen är på plats.■■■Rapparen Juice Wrld, 21, har avlidit, efter att ha fått ett anfall på en flygplats i Chicago.

Expressen - 08 dec 19 kl. 07:00

”Destiny”, 16, såldes av fruktade Black Axe

Den då 16-åriga flickan skulle få hjälp att ta sig till Sverige för att jobba som hårstylist.Väl där tvingade i stället nigerianska Maffian Black Axe henne att sälja sex – efter att hon genomgått en skrämmande juju-ritual.– De säger: ”Vi har ditt blod nu.

SVT - 06 dec 19 kl. 20:17

”En fantasivärld av kokain och VIP-behandling”

Camorrans barn är en hänsynslös våldskildring om Maffian i Neapel, Cyrano och jag ett franskt lustspel och Western stars en musikfilm av Bruce Springsteen – med Bossen i huvudrollen förstås..

Nerikes Allehanda - 06 dec 19 kl. 15:09

Som alltid med maffian är det kul på vägen upp – men framgången har ett högt pris: ”Vad är det för vuxenliv som väntar dem”

Historien om beväpnade ungdomsgäng i Neapel känns superaktuell och är en visserligen välbekant....

GöteborgsPosten - 06 dec 19 kl. 09:02

Maffian avglorifieras i "Camorrans barn"

Steget från leksakspistoler till riktiga AK 47:or är skrämmande kort i filmatiseringen av Roberto Savianos bok..

Skånskan - 06 dec 19 kl. 07:00

En sevärd maffiafilm

FILM
Camorrans barn
Regi: Claudio Giovannesi
Medverkande: Viviana Aprea, Francesco DiNapoli med fleraOm vi en gång trott att det här med gängkrig och maffia var fenomen som hörde hemma i Chicago och möjligen West Side Story lever vi i bättre vetskap nu när verkligheten kommit ikapp oss.
Som om inte problemet i sig själv är stort nog så växer det ytterligare av att det kryper allt längre ner i åldrarna och tar sin början redan i skolåren. Som ytterligare lök på laxen blir det allt vanligare med skjutvapen som snurrar runt på världskartan med någon öststat som avsändare.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.