Mörker

Friday, 22 June, 17:22

Nyheter om Mörker

Sortering: Relevans | Senaste
Dalarnas tidningar - 02 jun 18 kl. 11:11

Surahammar värvar forward från Skedvi/Säter

Surahammars IF meddelade på fredagen att man förstärker truppen med en forward inför kommande säsong i Hockeyettan. Det är Tim Werner, 24, som lämnar Skedvi/Säter i division två för spel i en högre division..

Politologerna - 31 maj 18 kl. 11:30

Emot allmänna val

Riksdagen är folkets främsta företrädare, och den utses i fria, hemliga och direkt val, förkunnar den svenska regeringsformen. Genom att vi i folket i val utser våra representanter garanterar vi att våra intressen kommer att representeras i det politiska styret. Fel, menade redan de gamla grekerna, och författaren och historikern David van Reybrouck, i sin bok Emot allmänna val.

Nyan - 23 maj 18 kl. 13:40

Får man ta hunden med sig när man äter?

Hur hundvänliga är restauranger och kaféer i Mariehamn? Önskereportagepatrullen har tagit reda på var man kan dricka en kopp kaffe och äta en bit mat med sin fyrbenta vän.
En läsare som hört av sig till Nya Åland har läst i Dagens Nyheter om hundvänliga restauranger, barer och kaféer i Stockholm.

SR - 01 jun 18 kl. 15:03

Vilka är de bästa fotbollslåtarna?

Vad utgör en fotbollslåt? Och vad utmärker en bra fotbollslåt? Det försökte vi få svar på i dagens P1 Kultur..

Dagens PS - 01 jun 18 kl. 12:29

Rekord för svensk turistnäring

Spana in hur mycket pengar turisterna brände. Enligt siffror från Tillväxtverket som refereras av TT spenderade turisterna i Sverige i fjol för ett värde av 317 miljarder kronor. Det är en ökning med 7,4 procent jämfört med året innan.

Realtid - 01 jun 18 kl. 11:25

Altor: “Ingen anställd eller enhet kan hållas skyldig”

”Domen mot Lars Møller stärker snarare vår syn att ingen Altor-anställd eller Altor-enhet kan hållas skyldiga för de förluster som drabbat anställda, kunder och aktieägare.” Så kommenterar nu Altor onsdagens danska dom i OW Bunker-härvan..

Realtid - 01 jun 18 kl. 10:49

Nordstjernan stärker greppet om Swedol

Efter att acceptfristen på Nordstjernans bud gick ut i onsdags kontrollerar bolaget 66,4 procent av aktierna och 72,0 procent av rösterna i Swedol som nu räknas som ett dotterbolag till Nordstjernan..

Blekinge Läns tidning - 01 jun 18 kl. 07:48

Jo Nesbø fångar det mörka

Det Mörker och den grymhet som finns i Shakespeares ”Macbeth”, har nu blivit till en norsk polisthriller. Recensenten Mats Palmquist har läst ännu en bladvändare..

Barometern - 01 jun 18 kl. 07:48

Jo Nesbø fångar det mörka

Det Mörker och den grymhet som finns i Shakespeares ”Macbeth”, har nu blivit till en norsk polisthriller. Recensenten Mats Palmquist har läst ännu en bladvändare..

Kristianstadsbladet - 01 jun 18 kl. 07:48

Jo Nesbø fångar det mörka

Det Mörker och den grymhet som finns i Shakespeares ”Macbeth”, har nu blivit till en norsk polisthriller. Recensenten Mats Palmquist har läst ännu en bladvändare..

BT - 01 jun 18 kl. 07:48

Jo Nesbø fångar det mörka

Det Mörker och den grymhet som finns i Shakespeares ”Macbeth”, har nu blivit till en norsk polisthriller. Recensenten Mats Palmquist har läst ännu en bladvändare..

YA - 01 jun 18 kl. 07:48

Jo Nesbø fångar det mörka

Det Mörker och den grymhet som finns i Shakespeares ”Macbeth”, har nu blivit till en norsk polisthriller. Recensenten Mats Palmquist har läst ännu en bladvändare..

SmålandsPosten - 01 jun 18 kl. 07:48

Jo Nesbø fångar det mörka

Det Mörker och den grymhet som finns i Shakespeares ”Macbeth”, har nu blivit till en norsk polisthriller. Recensenten Mats Palmquist har läst ännu en bladvändare..

DN - 19 maj 18 kl. 11:00

Konstrecension: Lars Lerin är en ljusets mästare i vår tids mörker

Akvarellvirtuosen Lars Lerin fyller nu Liljevalchs med hundratalet målningar. Urvalet är ovanligt mörkt och tungt men får Birgitta Rubin att upptäcka en ljusdunklets moderna mästare..

Dagens PS - 30 maj 18 kl. 10:45

SEAT Ateca FR 2.0 TSI 190 4DRIVE – En testvinnare med skön attityd


Ett återkommande fenomen är att SEAT lyckas framkalla ett sportigare temperament från samma teknik som vi hittar i Volkswagen Groups övriga sortiment och man gör det på ett vinnande sätt. SEAT Ateca FR är en frisk fläkt i det snabbväxande SUV-segmentet! Baserad på VW-koncernens utmärkta och flexibla MQB-plattform, så delar den mycket med ”systermodellerna” Audi Q2 och den populära VW Tiguan.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 18 kl. 15:00

Samtal i äldrepsykiatrin blev hennes räddning

Gunila Olin, 71 år, beskriver depressionen som ett totalt Mörker..

GöteborgsPosten - 31 maj 18 kl. 19:11

DNA-bevis stärker misstankarna mot 32-åringen

Bevisen mot 32-åringen som misstänks ha försökt mörda en känd gängmedlem och hans pappa har stärkts. Enligt åklagaren Linda Wiking har mannens DNA påträffats på ett par handskar och tändsatspartiklar ska också ha påträffats på bilnyckeln till den anträffade flyktbilen samt på 32-åringen själv..

Realtid - 31 maj 18 kl. 15:25

Baker McKenzie stärker transaktionsteamet

Advokatbyrån Baker McKenzie rekryterar John Gustafson och Alex Ydstie, som båda kommer från White & Case, till sin transaktionsgrupp..

GöteborgsPosten - 31 maj 18 kl. 13:51

Extrabussar under Aqua Blå

För att underlätta för besökare att ta bussen till och från Aqua Blå förstärker Västtrafik och Nobina nattrafiken på busslinje 65 mellan 1 och 3 juni..

Sydöstran - 10 jun 18 kl. 06:00

Regeringsbesked stärker hamnen

Efter beslutet om Sydostlänken ser Karlshamns hamn än positivare på framtiden. VD:n Mats Olsson konstaterar att det stärker bilden av att man ligger rätt till med de satsningar som gjorts i hamnen..

DN - 18 maj 18 kl. 22:00

V och SD: Stoppa centralisering av sjukvården

V och SD vill att centraliseringen av sjukvården tillfälligt stoppas och kräver fortsatt utredning efter brister som avslöjats i den statliga utredningen om högspecialiserad vård. M vill fortsätta utreda akutsjukvården. DN:s avslöjande om att Boston Consulting Group agerat inofficiell rådgivare i utredningen stärker behovet av en genomlysning, enligt V.

GöteborgsPosten - 31 maj 18 kl. 05:00

Allt färre sparar till semestern – ”oroväckande trend”

Färre finansierar semestern med sparade medel, visar en undersökning. På Göteborgs pantbank märker man av hur privatpersoner lämnar in värdesaker för att finansiera resor..

YLE - 31 maj 18 kl. 05:12

Följ med och ringmärk kattuggleungar med Seppo Karhu

Seppo Karhu ringmärker ugglorna i sina holkar. Enligt honom behöver ugglorna holkar i dag på grund av det intensiva skogsbruket..

Kristianstadsbladet - 31 maj 18 kl. 00:00

Carlström opererad – KHK förstärker med Sivertsson

Kristianstad HK har gjort klart med mittsexan Sally Sivertsson från HK Drott. Samtidigt står det klart att Agnes Rutqvist lämnar klubben efter tre säsonger. Nytt i KHK är också att Sarah Carlström har opererat sin krånglande axel och är borta från träning de kommande två månaderna..

GöteborgsPosten - 30 maj 18 kl. 17:36

Spårfel på centralen – inställda avgångar

Ett spårfel på Göteborgs central orsakar störningar för resande med pendeltågen mot Kungsbacka och Älvängen. Det har lett till flera inställda avgångar.
– Man vet inte hur stort felet är så vi drar ner på antalet avgångar men förstärker samtidigt upp dem som avgår, säger Brian Hansen på Västtrafiks störningsjour..

GöteborgsPosten - 20 apr 18 kl. 20:28

Avicii gjorde musik för fest och eufori. Nu är allt bara mörker.

"När vi snart samlas på Summerburst kommer varje gnista som bränner mot himlarna vara för dig, Tim Bergling.".

Barometern - 30 maj 18 kl. 15:40

Länet förstärker samarbetet vid en krissituation

Samtidigt som beredskapsveckan pågår runt om i landet så arrangerade flera myndigheter i Kalmar län tillsammans en utvecklingsdag. Syftet är att snabbare få igång kommunikationen innanför och utanför länets gränser vid en krissituation..

DN - 29 maj 18 kl. 21:00

Dagens skiva: Lindi Ortega gör gotiskt svärtad spaghettiwestern

Med sitt sjunde album skriver Lindi Ortega en berättelse i tre delar, från Mörker till ljus. Längs vägen hörs mariachi, Ennio Morricone-influenser och ökenblues..

Cornucopia - 30 maj 18 kl. 09:50

Kvalificerade varningar om bostadskrasch

Igår dök det upp två kvalificerade varningar om förestående bostadskrasch. Dels varnar Finansinspektionen och EU:s ESRB för fortsatt fallande bostadspriser i sin stabilitetsrapport och dels varar giganter som Swedbanks tidigare ordförande Göran Collert för kraschen i en debattartikel i SvD.
Krediter.

UNT - 30 maj 18 kl. 10:00

Han förstärker Uppsala handelskammare

Håkan Tribell tillträder som näringspolitisk expert..

Ekonomistas - 28 maj 18 kl. 15:24

Replik: Arbetsmarknadsekonomiska rådets analys av minimilönernas sysselsättningseffekter är välgrundad

Detta gästinlägg av Lars Calmfors, Simon Ek, Ann-Sofie Kolm, Tuomas Pekkarinen och Per Skedinger vid nyligen nedlagda Arbetsmarknadesekomiska rådet är en replik på Niklas Blomqvists inlägg om minimilöners sysselsättningseffekter. Niklas Blomqvist ger sin slutreplik högst upp i kommentarsfältet. I ett inlägg på Ekonomistas den 17 maj ifrågasätter Niklas Blomqvist Arbetsmarknadsekonomiska rådets beskrivning av forskningen om minimilönernas sysselsättningseffekter.

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 14:01

Tre skållheta köptips i teknisk analys

Här är bolagen du inte har råd att avstå, enligt de sofistikerade börsexperterna. Analysfirman Investtech amnvänder sig sedam decennier tillbaka av ”matematiska algoritmer som identifierar tekniska formationer som trender och kursformationer, och har bedrivit forskning på deras prediktionskraft på kommande kursutveckling i akter på de nordiska börserna”, skriver Di, som refererar Investtechs senaste tekniska analys och där bland andra Astra Zeneca åtnjuter förtroendet. Bakgrunden är bland annat att Astra Zeneca trummat på starkt under året och att bolaget, som det heter, ”visar stigande trendkanaler på Investtechs samtliga kursgrafer”.

Dagensanalys.se - 29 maj 18 kl. 14:10

”Företag behöver mer digital kompetens än vad skolorna erbjuder”

Svenskar anser att svenska skolor misslyckas med att förse dem med tillräckligt välutbildad arbetskraft för att klara kraven som ställs idag. Endast 12 procent håller med om att utbildningsväsendet är tillräckligt anpassat till behoven på dagens digitaliserade arbetsmarknad.  Hela 81 procent menar att alla företag bör erbjuda möjlighet till vidareutbildning.

Affärsvärlden - 29 maj 18 kl. 12:30

Hur blir ditt kunskapsföretag en ”thought leader”?

Hur marknadsför man ett kunskapsföretag? Hur bygger och förstärker man successivt sin position som ”thought leader”? Frågan är mångfacetterad och komplex, men högst relevant för de flesta konsultbolag och andra kunskapsintensiva tjänstebolag som säljer och levererar komplexa B2B-tjänster..

Nyteknik - 29 maj 18 kl. 10:36

Hur blir ditt kunskapsföretag en ”thought leader”?

Hur marknadsför man ett kunskapsföretag? Hur bygger och förstärker man successivt sin position som ”thought leader”? Frågan är mångfacetterad och komplex, men högst relevant för de flesta konsultbolag och andra kunskapsintensiva tjänstebolag som säljer och levererar komplexa B2B-tjänster..

Ekonomistas - 18 maj 18 kl. 14:17

Det är skillnad på inkomst och arbetsinkomst

I DN har Krisoffer Örstadius sedan en tid tillbaka ett utmärkt initiativ inför valet på temat ”Fakta i frågan”. I dagens diskussion under rubriken ”Hur mycket betalar vi i inkomstskatt?” saknas dock några viktiga aspekter som gör svaren ofullständiga och något missvisande.

DN - 28 maj 18 kl. 16:41

Gunnar Jonsson: Politiskt mörker i Italien

Populisterna väntar på att ta över Italien, om inte direkt så efter ett oundvikligt nyval. De ekonomiska frågorna förblir utan svar..

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 18 kl. 17:59

Dimmu Borgir värvar svensk basist

Norska black metal-bandet Dimmu Borgir värvar svenska basisten Victor Brandt, som tidigare spelat i Entombed AD, Firespawn och Totalt jävla Mörker. Dimmu Borgir har släppt nytt album och kommer att ge sig ut på turné i sommar för första gången sedan 201.

BT - 28 maj 18 kl. 17:59

Dimmu Borgir värvar svensk basist

Norska black metal-bandet Dimmu Borgir värvar svenska basisten Victor Brandt, som tidigare spelat i Entombed AD, Firespawn och Totalt jävla Mörker. Dimmu Borgir har släppt nytt album och kommer att ge sig ut på turné i sommar för första gången sedan 2014.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.