Möller

Sunday, 19 May, 11:02

Nyheter om Möller

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 30 apr 19 kl. 11:00

Det gäller att flytta på sig på trottoarerna

Åsa Boman undrar vad som har hänt med cykelvettet i Malmö..

Dagensanalys.se - 30 apr 19 kl. 11:09

IAB publicerar uppdaterad guide för TCF

IAB Europe har tillsammans med IAB Tech Lab tagit fram nya guidelines för sin Transparency & Consent Framework. Alltså hur man ska kommunicera med besökare till sin webb för att hålla sig god med GDPR och ePrivacy. Tanken med IABs insats är att du som webbplatsägare ska kunna följa en guide som ser till att du håller dig på rätt sida av GDPR och ePrivacy.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 11:06

Slutligt nej till kaolinbrytning i Billinge

ESLÖV/BILLINGE Mark- och miljööverdomstolen avslog idag Svenska Kaolins överklagande om att få bryta kaolin i ett område mellan Röstånga och Billinge. En drygt 30-årig strid är därmed till ända.Mark- och miljööverdomstolen avslår Svenska Kaolin AB:s överklagande, vilket innebär att tillstånd enligt miljöbalken inte ges till den sökta verksamheten.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 19 kl. 11:11

Rönnemålarna intar Gamla rådhuset i Ängelholm

Ann-Kristine Johansson är en av nio som ställer ut..

UNT - 30 apr 19 kl. 10:48

TV: Brandmännen på första parkett

Det gäller att ha bra utsikt vid Kvarnfallet..

Sydsvenskan - 30 apr 19 kl. 11:25

Kabinfacket ger piloterna stöd

De andra yrkesgrupperna på SAS flyger lågt i lönefrågan, men ger stöd för piloternas schemakrav och arbetsvillkor. "Piloternas strejk handlar om så mycket mer än lön och de har vårt stöd", skriver kabinfackets ordförande Viktoria Svensson. Vad gäller ar.

UNT - 30 apr 19 kl. 10:13

Fylleri stoppar elsparkcyklarna

Företaget som tillhandahåller elsparkcyklar vill undvika olyckor med berusade valborgsfirande..

YLE - 30 apr 19 kl. 09:27

Sannfinländarna har svarat regeringssonderaren - vill att regeringen erkänner invandringens "skadliga effekter"

Sannfinländarnas svar på Antti Rinne innehåller både krav på att minska på "den skadliga invandringen" och en skeptisk inställning till Finlands klimatarbete..

VA - 30 apr 19 kl. 09:15

Nordea och SEB faller på rapporter – drar med sig hela börsen

Storbankernas rapporter får ett kyligt mottagande på Stockholmsbörsen, som stänger tidigare idag. Detsamma gäller färska bokslut från Sportamore och Epiroc..

Dagens PS - 30 apr 19 kl. 09:12

Efter vinstvarningen – vd:n lämnar stolen

Toppchefen går med omedelbar verkan. Tillförordnad vd tar över spakarna tills vidare. Bettingbolaget Global Gaming, som nyligen vinstvarnade, genomför nu ett vd-byte, enligt ett pressmeddelande.

DI - 30 apr 19 kl. 09:27

Proffsen överens: Hoppa på tåget – rapportvinnaren ska stiga ännu mer

Börsen tuffar på som aldrig förr, trots de orosmoln som hopade sig på himlen för bara några månader sedan. Starka rapporter har lyft index till nya rekord. Men hur länge håller medvinden i sig, vad beror den på – och vilka kan klättra ännu mer?

Nyan - 29 apr 19 kl. 10:08

Undantag för brasor på valborg

Varning för skogsbrand gäller inom landskapet Åland, men med stöd av räddningslagen 31 § har kommunernas räddningsmyndigheter beslutat att göra ett undantag från eldningsförbudet och tillåter eldning av majbrasor, det här skriver man i ett pressmeddelande idag, måndag. Undantaget gäller endast mellan klockan 17.00 och midnatt på valborgsmässoafton, alltså imorgon 30 april.

PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 08:54

Här är spararnas favoritaktier i april

– Årets börsyra har nu passerat fyra månader och kvartalsrapporterna som haglar in har gett ytterligare stöd. Börsen handlas på rekordnivåer och privatspararna är optimistiska och köper aktier för åttonde månaden i rad. Man väljer dock bort de allra mest konjunkturkänsliga bolagen och letar istället efter mer konjunkturstabila aktier bland årets relativa kursförlorare, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 09:00

Pensionärer promenerar sig friska på kulliga åsar

Skurup En karavan av bilar är på väg till skogs. Ur raden av fordon kliver pensionärer som plockar fram stavar och kameror.
De är naturvandrare som träffas ofta och upptäcker tillsammans.

BT - 09 maj 19 kl. 15:30

”Bodhis” skapare ställer ut på Vandalorum

Fredrik Wretman, skaparen av den stora skulpturen ”Bodhi” i Viskan vid Röda Kvarn, ställer ut på Vandalorum i Värnamo i sommar..

DI - 30 apr 19 kl. 07:41

Bättre än väntat – igen: Räkna med kurslyft

SEB levererade även denna gång ett bättre resultat än förväntat. Aktien bör reagera positivt på resultatlyftet. Vi håller fast vid vår köprekommendation.

PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 07:54

Epirocs resultat över förväntan

Epiroc, som knoppades av från Atlas Copco i juni 2018, redovisar ett justerat rörelseresultat på 1.989 miljoner kronor för det första kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett justerat rörelseresultat på 1.

SVT - 30 apr 19 kl. 08:02

Nye kejsaren ändrar Japans tideräkning

I Japan håller man nu tummarna för att inte landets datorer ska krascha vid övergången till den nya tideräkningen. Med kejsare Naruhitos tillträde den 1 maj kommer den nya eran ”Reiwa” att inledas. Alla dokument och handlingar måste skrivas om..

Sydsvenskan - 30 apr 19 kl. 08:05

Nya bud: Woodstock 50 kan bli av – trots allt

Woodstockfestivalens 50-årsjubileum kan bli av trots allt. På måndagen meddelade en av huvudfinansiärerna, japanska Dentsu Aegis Network, att man drar sig ur och ställer in jubileumsfestivalen eftersom man anser att artisternas hälsa och säkerhet inte k.

YLE - 30 apr 19 kl. 08:07

De Grönas Maria Ohisalo meddelar att hon vill bli partiets ordförande

Maria Ohisalo uppger att hon ställer upp som ordförandekandidat för De gröna. Det meddelade Ohisalo i samband med en presskonferens under tisdagsmorgonen..

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 19 kl. 08:05

Nya bud: Woodstock 50 kan bli av – trots allt

Woodstockfestivalens 50-årsjubileum kan bli av trots allt. På måndagen meddelade en av huvudfinansiärerna, japanska Dentsu Aegis Network, att man drar sig ur och ställer in jubileumsfestivalen eftersom man anser att artisternas hälsa och säkerhet inte k.

BT - 30 apr 19 kl. 06:54

Klimat: Så vände familjen Belfrage från förnekelse till engagemang

Vardagens vanliga rutiner sätter upp både små och större hinder på vägen mot en klimatvänligare framtid. Men de kan övervinnas med lite vilja och eftertanke, framhåller Anna Belfrage, som tillsammans med sin man Fredrik börjat leva ett koldioxidsnålare liv..

Skånskan - 29 apr 19 kl. 15:07

Gröna satsningar då MP samarbetar med kvintetten

LUND Lundakvintetten har kommit överens med Miljöpartiet om ett budgettekniskt samarbete under de tre kommande åren.
Flera gröna satsningar görs och 30 miljoner kronor tas från LKF:s överskott för att tillföras det sociala arbetet.Ett kommunalt naturreservat vid Höje å, pendlarparkeringar på Gunnesbo och i Dalby samt slopandet av delade turer inom vårdboendena är tre viktiga punkter i överenskommelsen.

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 15:30

Valborgsmässoafton: Storbanksfest i rapportfloden

Rapporter tisdag 30 april: Nordea (kl 6.30)
SEB (kl 7.00)
Epiroc (kl 7.

Barometern - 30 apr 19 kl. 06:00

KFF-publiken, nu behövs ni

Håller med Barometernreportern Daniel Bogefors om publiken i Kalmar om intresset för vårt kära KFF..

YLE - 30 apr 19 kl. 06:08

Droganvändning smyger in i studiekretsarna i Vasa – ”Allt fler studerande har ett öppet sinnelag mot droger”

Den starka alkoholkulturen inom studielivet håller på att förändras och allt fler studerande väljer att inte dricka alkohol. Attityderna gentemot droger har samtidigt blivit liberalare. Cecilia Flygar, socialhandledare vid ungdomsstationen Klaara i Vasa, säger att det inte finns någon direkt orsak till den ökade droganvändningen..

DI - 30 apr 19 kl. 06:19

Morgonkoll: Blandat i Asien efter kinesisk industrimiss

De aisatiska börserna handlas blandat under tisdagsmorgonen. Kinas inköpschefsindex för industrin kom in svagare än väntat samtidigt som handelssamtalen mellan USA och Kina fortsätter senare under dagen. Tokyobörsen håller fortsatt stängt..

Skånskan - 29 apr 19 kl. 07:00

Här kan du fira Valborg

Skåne Snart är det dags att tända Valborgsbrasan, men var finns den? Skånskan har listan.ESLÖV
Löberöd
Firandet startar från Torget i Löberöd kl.

Cornucopia - 29 apr 19 kl. 14:17

Hata slumpen: Fiberkabel hos Svenska Kraftnäts driftdatanät avklippt

På långfredagsnatten utfördes skadegörelse mot Svenska Kraftnäts driftdatanät vid en anläggning Avesta kommun, där en fiberkabel klipptes av. Svenska Kraftnät ser det som ett stöldförsök av kopparkabel. Den som hatar slumpen kan konstatera att det tidigare sprängdådet mot en underjordisk anläggning i Råcksta också berör Svenska Kraftnäts driftdatanät.

Kristianstadsbladet - 30 apr 19 kl. 05:00

Narkotikan flödar – föräldrar ska få information

Situationen när det gäller narkotika bland unga är allvarlig. Den påminner om den så kallade Spice-härvan” som kom till Östra Göinge hösten 2013. Unga har kommit påverkade till högstadiet.

Trelleborgs Allehanda - 30 apr 19 kl. 05:00

80 procent av patienterna på rättspsyk har missbruksproblem

Verksamhetschefen Robert Rydbeck håller med om att narkotikamissbruk är ett stort problem för patienterna på Rättspsykiatriskt centrum. 80 procent av patienterna missbrukar, menar han. Och eftersom det inte sker visitationer av alla patienter så går det att ta in narkotikan på avdelningarna..

Skånskan - 30 apr 19 kl. 05:30

Särskola kan öppna 2020

SVEDALA En kommunal grundsärskola kan bli verklighet i Svedala från och med höstterminen 2020.
Politikerna är positiva med vill ha ett tydliggörande av de ekonomiska förutsättningarna liksom elevunderlaget.141 Svedalabor stöttade förra året ett så kallat e-förslag från familjen Torgelsson i Törringe som vill se en satsning på en grundsärskola i kommunen.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 05:30

Lägre avgift för Sibbarps camping

MALMÖ First camp Malmö som driver Sibbarps camping vann framgång i mark- och miljödomstolen. Den innebär att länsstyrelsens beslut gäller och företaget ska betala 6 000 kronor i byggsanktionsavgift i stället för de dryga 49 000 kronor som stadsbyggnadsnämnden beslutat om.Nämnden beslutade för närmare ett år sedan att ta ut en avgift på närmare 49 000 kronor av First camp.

GöteborgsPosten - 30 apr 19 kl. 05:00

Ett lagom EU håller sig borta från välfärdspolitiken

EU kan både gapa efter för mycket och underprestera inom områden där gemensamma lösningar är helt avgörande..

YA - 30 apr 19 kl. 00:00

Hanna utvecklar Gästis tradition

Hanna är andra generation Cederberg på Gästis i Brösarp. Hon är just nu mammaledig och säkerställer, förhoppningsvis, tredje generationens inflytande på det anrika etablissemanget..

UT - 30 apr 19 kl. 00:00

Insändare: Ska Sverige bli ett land för kriminella?

Jag håller med signaturen ”Orolig invandrare” om att det är olyckligt att låta IS-krigare återvända..

Sydsvenskan - 29 apr 19 kl. 22:54

Spanien stoppar Puigdemont i EU-valet

Spaniens valmyndighet stoppar Kataloniens förre regionpresident Carles Puigdemont från att ställa upp i EU-valet den 26 maj. Beslutet, som den spanska valmyndigheten inte motiverar, gäller även Toni Comín och Clara Ponsatí. Puigdemont gick i exil i Belg.

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 19 kl. 22:54

Spanien stoppar Puigdemont i EU-valet

Spaniens valmyndighet stoppar Kataloniens förre regionpresident Carles Puigdemont från att ställa upp i EU-valet den 26 maj. Beslutet, som den spanska valmyndigheten inte motiverar, gäller även Toni Comín och Clara Ponsatí. Puigdemont gick i exil i Belg.

DI - 29 apr 19 kl. 21:33

Global Gamings vd lämnar sitt uppdrag

Bettingbolaget Global Gamings vd Joacim Möller lämnar sitt uppdrag i koncernen med omedelbar verkan. Styrelsen har i stället utsett Tobias Fagerlund som tillförordnad vd och koncernchef..

Blekinge Läns tidning - 29 apr 19 kl. 21:30

Han håller tre tal på två dagar

Peter Jeppsson (S) har intensiva dagar framför sig. På två dagar ska han hålla tal vid tre olika tillfällen. ”Jag har svårt att säga nej när jag blir tillfrågad”, säger EU-kandidaten Peter Jeppsson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.