Märta Stenevi

Sunday, 07 March, 18:07

Nyheter om Märta Stenevi

Sortering: Relevans | Senaste
News55 - 26 aug 20 kl. 11:22

Nu jakten efter nytt språkrör

Miljöpartiet siktar på att utse en efterträdare till Isabella Lövin i början på 2021. Sökandet efter ett nytt språkrör börjar redan i nästa vecka. MP:s partisekreterare Märta Stenevi vill inte gå in på när hon fick beskedet om att Lövin vill lämna polit….

Blekinge Läns tidning - 18 sep 19 kl. 22:21

Budgeten: ”De får det att låta som att allting är frid och fröjd”

Annicka Engblom (M) håller inte med Märta Stenevi (MP) om att vi befinner oss i ett ekonomiskt gynnsamt läge: – De får det att låta som att allting är frid och fröjd, säger hon..

Skånskan - 04 jun 19 kl. 15:07

Ny ledare utsedd för Miljöpartiet

MALMÖ Stefana Hoti har valts till ny gruppledare för Miljöpartiet i Malmö. Hon efterträder Märta Stenevi som blivit partisekreterare.På måndagskvällen valde medlemmarna i Miljöpartiet i Malmö sin nya gruppledare och det blev Stefana Hoti som vann omröstningen.

Sydsvenskan - 29 maj 19 kl. 19:00

Stefana Hoti är valberedningens kandidat inför Miljöpartiets val av ny Malmöledare

Stefana Hoti, 32 år, föreslås efterträda Märta Stenevi.

Sydsvenskan - 04 maj 19 kl. 20:31

Malmöpolitikern Märta Stenevi vald till partisekreterare för Miljöpartiet

Hon tar över uppdraget efter kulturminister Amanda Lind..

Helsingborgs Dagblad - 04 maj 19 kl. 20:31

Märta Stenevi vald till partisekreterare för Miljöpartiet

Hon tar över uppdraget efter kulturminister Amanda Lind..

DN - 04 maj 19 kl. 19:12

Uppstickaren kan ta hem partisekreterarposten

ÖREBRO. Miljöpartiets valberedning har föreslagit tidigare riksdagsledamoten Emma Nohrén till Amanda Linds efterträdare som partisekreterare.  Men redan för några veckor sen blev det klart att flera tunga instanser ställer sig bakom uppstickaren Märta Stenevi från Skånedistriktet.

Skånskan - 25 apr 19 kl. 19:00

Nya skolgårdar kan bli mindre

MALMÖ Om Malmö stad vill fortsätta att satsa på nya högstadieskolor i de centrala delarna blir det svårt att följa dagens krav på hur stora skolgårdarna ska vara.Det beskedet gav både skolkommuanlrådet Sara Wettergren (L) och Andreás Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik och service när de besvarade enkla frågor på kommfullmäktiges sammanträde.
V och MP oroades av beskeden att det blir svårt att följa dagens norm på 12-15 kvadratmeter per barn när nya skolor ska byggas.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 19 kl. 09:00

Malmöpolitikern Märta Stenevi vill bli Miljöpartiets nya partisekreterare

Malmöpolitikern utmanar valberedningens kandidat Emma Nohrén.

Sydsvenskan - 11 apr 19 kl. 09:00

Malmöpolitikern Märta Stenevi vill bli Miljöpartiets nya partisekreterare

Malmöpolitikern utmanar valberedningens kandidat Emma Nohrén.

Skånskan - 28 feb 19 kl. 19:03

Lång debatt om MKB-bolag

MALMÖ Vänsterpartiet var en stark motståndare men efter 1,5 timmes debatt klubbade kommunfullmäktige igenom att MKB får bilda dotterbolag med andra aktörer för att utveckla både Jägersro och Lindängens centrum.Vänsterpartiet var enda parti som var emot och ifrågasatte varför den kommunala aktören skulle få ett minoritetsägande i de båda bolagen.
Partiet reserverade sig men båda besluten klubbades igenom med röstsiffrorna 54-7.

Skånskan - 23 feb 19 kl. 05:00

Nämnderna välkomnar MP:s resegranskning

MALMÖ Trots att resandet med flyg minskar är varannan resa som Malmös tjänstemän och politiker gör till Stockholm med det färdmedlet.
När Miljöpartiet ville ha en granskning av hur miljövänligt resandet är fick de nej i kommunstyrelsen men däremot ja i de flesta nämnderna.– Det är positivt att de flesta av de andra partierna nu lyssnar på oss.

Skånskan - 14 feb 19 kl. 09:55

MP besviket på S och L

MALMÖ Miljöpartiet i Malmö är besviket över att deras förslag om att granska hur kommunens resepolicy efterlevs inte gick igenom på onsdagens möte med kommunstyrelsen. När den interna kontrollplanen behandlades yrkade MP på att efterlevnaden av stadens resepolicy skulle granskas. I resepolicyn står att tåg ska prioriteras framför flyg.

Skånskan - 31 jan 19 kl. 20:30

Ungdomar i fokus på första mötet

MALMÖ Barn- och ungdomsfrågorna stod i fokus på årets första kommunfullmäktigemöte.Många ledamöter gick upp i talarstolen för att debattera Sverigedemokraten Ilvars Hanssons motion om skriva till regeringen för att starta ett försöksområde och ett pilotprojekt med en riktad lärlingsutbildning inom bland annat byggindustrin, där alla företag erbjuds att under en tid anställa en lärling. – Vi bedriver redan i dag ett flertal lärlingsprogram på gymnasiet där vi har kontakt med företagen för praktikplatser.

Skånskan - 27 dec 18 kl. 15:00

Får glasa in hela balkongerna

MALMÖ Flera boende på Sallerupsvägen tycker att det ofta är blåsigt och bullrigt på den del av balkongen som inte är inglasad. Stadsbyggnadsnämnden går nu emot tjänstemännen och säger ja till en inglasning.När stadsbyggnadsnämnden tog beslut i ärendet i förra veckan var tjänstemännens förslag att avslå bygglovsansökan om att få glasa in hela ytan för 14 av balkongerna.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 16:57

Två planområden dras igång samtidigt

Malmö Många nya bostäder är att vänta på båda sidor om Kalkbrottsgatan i Bunkeflostrand. Planuppdrag har dragits igång för både Limhamns gamla skjutbana och ett område på andra sidan vägen.På Limhamns gamla skjutbana nära brofästet har Peab och JM tidigare planerat för mer än 500 nya bostäder.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 13:26

Miljöpartiet får inget kommunalråd

MALMÖ Förslaget om att ge Miljöpartiet ett kommunalråd i Malmö har dragits tillbaka. Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har alla förklarat att de skulle rösta emot förslaget
och när kommunstyrelsen möttes på onsdagen hade posten tagits bort.När kommunstyrelsen möttes i förra veckan fanns ett extra kommunalråd med i organisationsförslaget.

Skånskan - 06 dec 18 kl. 17:06

Stödparti på gröna villkor

MALMÖ Miljöpartiet kommer i första hand att rösta på sin egen budget. I andra hand på den budget som S och L står bakom. Men inte till vilket pris som helst.

Sydsvenskan - 22 nov 18 kl. 04:00

”Driv inte samma hjärtlösa symbolpolitik som M och SD på bekostnad av de allra mest utsatta i samhället.”

Märta Stenevi (MP), gruppledare i Malmö kommunfullmäktige..

Skånskan - 06 dec 18 kl. 17:07

Stopp för flyg till Stockholm i MP:s budget

MALMÖ Trängselavgift, förbud för kommunens tjänstemän att flyga till Stockholm och Göteborg och 100 nya cykelöverfarter. Det är exempel på förslag i Miljöpartiets budget som genomsyras av klimatfrågan.– Nu har vi tio år på oss, tolv om man vill vara generös innan vi faktiskt inte klarar 1,5 graders målet längre.

Skånskan - 29 nov 18 kl. 21:02

Nej till lokal för Waldorfskola

MALMÖ Waldorfskolan letar efter en lokal i Malmö men på torsdagen sade en oenig stadsbyggnadsnämnd nej till ett tidsbegränsat bygglov för en grundskola på en fastighet på Fårögatan.Lokalerna är endast godkända för vuxenutbildning. En grundskola har däremot helt andra krav för att få en lokal godkänd.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 18:11

Oförändrad skatt i Malmö nästa år

MALMÖ Vänsterpartiet ville höja med en krona och övriga partier inte alls.
Kommunfullmäktige beslutade efter debatt att skatten i Malmö blir oförändrad nästa år.Med röstsiffrorna 54-7 klubbades beslutet om oförändrad skatt på 21, 24 kronor per intjänad hundralapp igenom.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 18:10

Omdebatterad p-policy görs om

MALMÖ Oenighet inom alliansen gällande en budgetfråga, återremiss av omstridd parkeringspolicy och ett brandlarm är en sammanfattning av inledningen av torsdagens möte med kommunfullmäktige i Malmö.När drygt 20 minuter av sammanträdet var avklarat började högtalarna i sessionssalen att ljuda: ”Viktigt meddelande – brand har utbrutit i byggnaden”. I talarstolen stod oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M).

Skånskan - 18 okt 18 kl. 17:14

Ny stadsdel planeras i gamla lokstallarna

MALMÖ Närmare 5 000 nya bostäder och 4 000 arbetsplatser ska kunna skapas på ett stort område som sträcker sig från Östervärns station, Kirseberg och mot Johanneslust. Äldre järnvägsverkstäder, lokstallar och öde industrimark är de dominerade inslagen här i dag.Stadsbyggnadsnämnden tog på sitt möte på torsdagen beslut om översiktsplan för Södra Kirseberg och Östervärn.

Skånskan - 15 okt 18 kl. 19:31

Fortsatt S-styre med fokus på samarbete

MALMÖ Med 29 röster av 61 valdes Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) till kommunstyrelsens ordförande för ännu en mandatperiod.
Ett renodlat S-styre utan majoritet i kommunfullmäktige är vad som väntar. Samsyn och blocköverskridande samarbeten krävs för att styret ska hålla.

Sydsvenskan - 02 okt 18 kl. 20:13

MP: dörren till ett mittenstyre är öppen

Ett S-MP-L-styre skulle inte bli "helt beroende av Vänsterpartiet", säger Märta Stenevi (MP)..

Sydsvenskan - 21 sep 18 kl. 10:30

Fortsatt tryck på bygglovsansökningarna i Malmö

Det är fortsatt tryck på bygglovsärendena, säger byggkommunalrådet Märta Stenevi, (MP)..

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 08:00

”Plantera 10 000 nya träd i Malmö.”

Märta Stenevi (MP), kommunalråd i Malmö..

Sydsvenskan - 10 sep 18 kl. 16:00

Mittenlösning bästa medicinen, enligt MP

Miljöpartiets kommunalråd Märta Stenevi tror på en mittenlösning – där Vänstern ger passivt stöd..

Sydsvenskan - 09 sep 18 kl. 22:00

Försiktigt jubel på Moriskan när Miljöpartiet tog sig över fyra procent

”De frågorna vi driver är de allra viktigaste”, sa Märta Stenevi, kommunalråd i Malmö strax innan tio..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 18:44

P-policy sköts upp efter debatt

MALMÖ Majoriteten kallar den Sveriges vassaste parkeringspolitik. Oppositionen är inte lika imponerad och fick igenom en bordläggning när den diskuterades på torsdagens möte med kommunfullmäktige som var det sista innan valet.Både Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna ville bordlägga ärendet och fick igenom en minoritetsbordläggning med siffrorna 34-26.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 18:57

Smalare gator och 3 700 nya bostäder

MALMÖ En oenig stadsbyggnadsnämnd sade ja till att fortsätta arbetena med att omvandla både Lorensborgsgatan och Amiralsgatan till stadshuvudgator. Gatorna ska smalnas av, få tusentals nya bostäder och anpassas efter dem som vill cykla, gå eller åka kollektivt.För Lorensborgsgatan blev beslutet att gå vidare med planprogramarbetet som beräknas kunna vara klart för beslut i nämnden i juni nästa år.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 18:54

Politikerna har inget emot en rivning

MALMÖ Politikerna i stadsbyggnadsnämnden går emot tjänstemännen och kan tänka sig att säga ja till att riva den byggnad i Limhamn där ägarna istället vill bygga en ny saluhall. Dock togs inget beslut om rivning på nämndens sammanträde.Ärendet återremitterades till stadsbyggnadskontoret för ny handläggning.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 20:34

(V)ill tillbaka in i Malmös ledning

Malmö Alltför djupa politiska klyftor gjorde att Vänsterpartiets samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet sprack, bara ett drygt halvår efter förra valet. Men nu hoppas och tror V på en återförening.Hanna Thomé är glasklar ifråga om sina planer och förhoppningar om att återinträda i regeringsställning i Malmö efter valet:
– Självklart vill vi tillbaka till styret.

Sydsvenskan - 25 jul 18 kl. 06:30

Malmös MP-ledare vill ha bilfritt runt skolorna

Miljöpartiet brottas med vacklande opinionssiffror, men Märta Stenevi tror på valframgång i Malmö..

Sydsvenskan - 19 jun 18 kl. 04:00

”Alla Malmöbor som fyllt 70 år ska kunna åka gratis kollektivtrafik.”

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och Märta Stenevi (MP)..

Sydsvenskan - 10 jul 18 kl. 00:13

4 frågor till: Märta Stenevi, Miljöpartiet Malmö

Hon vill ha ett trafiksystem som gör det möjligt för alla att röra sig i staden..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.