Lyfta

Saturday, 20 April, 00:16

Nyheter om Lyfta

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 21 mar 19 kl. 15:40

Stopp för flygtrafiken på Arlanda

Inga plan får landa eller Lyfta på Arlanda just nu på grund av strömavbrott i flygtornet och problem med radarn. .

Affärsvärlden - 29 mar 19 kl. 16:46

Analytiker om H&M: Varumärket är oerhört starkt

"Trots denna orkan av negativ rapportering lyckas H&M Lyfta försäljningen", säger Aktiespararnas analyschef Peter Malmqvist..

DN - 29 mar 19 kl. 14:01

Flygplansaktivisten tillbaka i tingsrätten

Hovrätten river upp domen mot kvinnan som hindrade ett flygplan att Lyfta från Landvetter i syfte att stoppa en utvisning. En av nämndemännen förklaras som jävig och målet ska nu tas om i tingsrätten..

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 13:12

Chefsstrategen: Marknaden för pessimistisk om europeiska aktier

I aprilupplagan av Nordeas Global Asset Allocation Strategy behåller banken neutral vikt i aktier som helhet. Nordea konstaterar att aktier redan levererat mer än en årsavkastning samtidigt som nedåtriskerna i den globala ekonomin ökar. Dessutom är det för tidigt för att flagga för en stabilisering av den negativa vinsttrenden.

SmålandsPosten - 20 feb 19 kl. 04:00

Ond ande i svenska skolor

Det blev tjugofemtusen kronor i skadestånd att betala efter att en lärare i Skåne handgripligen fått Lyfta ut en stökig elev ur klassrummet. Ja, det var alltså inte eleven eller föräldrarna som blev skadeståndsskyldiga för att lektionen blev förstörd för andra. Det var läraren som ansågs ha beträtt olaglig mark då denne försökte värna studieron..

GöteborgsPosten - 29 mar 19 kl. 08:51

Ny chef ska lyfta City Gross-butiken

”Det är viktigt att hitta andra konkurrensvägar än bara varor och priser.”.

Dalarnas tidningar - 26 mar 19 kl. 14:47

Nationellt samarbete ska lyfta Dalarnas MTB-turism: "Vi behöver förenkla lederna"

Sverige ska bli ett av världens ledande naturturismländer. Det är målet med ett nytt samarbete....

Skånskan - 29 mar 19 kl. 05:00

Mångkulturman ordinarie för MP

ESLÖV Det går rykten om motsatsen men kontroversielle Eslövspolitikern Lars Ahlfors är inte utesluten ur Miljöpartiet.
Det försäkrar partiets gruppledare i Eslövs kommunfullmäktige Rickard Sallermo för Skånska Dagbladet. Däremot är det osäkert om Ahlfors fortfarande är medlem i partiet.

Jönköpingsnytt - 22 mar 19 kl. 20:33

Så mycket vatten går åt i Jönköping

I dag är det Världsvattendagen, en dag instiftad av FN för att Lyfta frågor kring färskt vatten. En ny kartläggning från GROHE visar att Jönköping är en av de kommuner i landet som har lägst vattenförbrukning.
.

Dagen - 26 feb 19 kl. 15:26

Ingen utredning av konvertitärenden

Initiativet att samla en riksdagsmajoritet för att Lyfta konvertiternas situation misslyckades.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 14:49

Matfestivalen lämnar Österlen – flyttar till Landskrona

Skåne Efter fem aptitretande år i Brösarp på Österlen är det dags för Skånes matfestival att flytta.
– Vi har ett avtal om att genomföra en matfestival vid lagunen i Landskrona i sommar den 6 juli, säger Anders Albäck, en av arrangörerna.Omkring fem tusen personer har de senaste åren besökt matfestivalen, lockade av skånsk mat- och dryckeskultur.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 15:16

Klas Eklund: Vad ska Riksbanken göra?

Riksbanken sitter i en besvärlig situation. Inflationen vägrar att Lyfta upp till målet 2 procent. Den underliggande inflationen ligger vid 1,5 procent.

Dagen - 28 mar 19 kl. 15:59

Vi måste lyfta abortfrågan igen!

Frågan om det ofödda barnets rätt till liv behöver återaktualiseras i kyrkorna i Sverige..

SmålandsPosten - 28 mar 19 kl. 15:41

Nu måste han lyfta och lysa

Do or die, vinna eller försvinna, 1–3 och nerv eller 0–4 och alltför tidig semester? Förutsättningarna kan inte vara enklare eller svårare för Växjö Lakers..

DI - 27 mar 19 kl. 21:05

Nya trenden göder bilbolaget: ”Väljer privatleasing alla dagar i veckan”

Bilia – Sveriges största Volvohandlare – ska satsa mer på den lönsamma serviceaffären och öppna nya hallar för begagnade bilar när nybilsförsäljningen faller. Det är vd:n Per Avanders recept för att Lyfta marginalen över 4 procent..

UT - 27 mar 19 kl. 21:25

BILDSPEL: Ren musikglädje när Star for life gästade Ulricehamn

Ungefär 500 personer satt på läktarna i Sim och sporthallen för att lyssna på traditionella afrikanska stycken och höra hits men också för att se den lokala kören bestående av elever från skolorna i trakten hjälpa till att Lyfta musiken till nya nivåer..

Expressen - 27 mar 19 kl. 14:41

Talangen hyllas av Elm: ”Får sitt genombrott i år”

33 år gammal och lagkapten.Viktor Elm är en av Kalmar FF:s mest erfarna spelare.Nu ska han använda rutinen till att Lyfta lagets talanger.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 15:00

Tackar dataspelen för språkkunskaper

Höör På torsdag är det final i den årliga tävlingen Språkolympiaden. Då tävlar landets bästa högstadie- och gymnasieelever i engelska, franska, tyska och spanska. 16-årige Philip Grönberg Lundin på Ringsjöskolan är en av dem.

Dagens Medicin - 27 mar 19 kl. 13:47

Nätläkarna blir del av Läkarförbundet

E-hälsoläkarna kommer att vara en intresseförening inom fackförbundet, få en formell plattform och en egen hemsida under Läkarförbundets. Det har förbundets styrelse gett klartecken för. – Det här blir en formell plattform.

Expressen - 17 mar 19 kl. 21:45

Ett misslyckande av AIK – men allt är inte nattsvart

AIK borde avgjort semifinalen mot Eskilstuna redan i första halvlek - och det går inte komma ifrån att förlusten är att svartgult misslyckande. Samtidigt är det bara att Lyfta på hatten för AFC.  Som de har sett ut på försäsongen blir nykomlingen ingen nedflyttningskandidat..

Kristianstadsbladet - 23 mar 19 kl. 01:00

Bauhaus fyller 100 – tid att lyfta fram kvinnorna!

Bauhaus, denna skola och rörelse för konst, design och arkitektur, är en 1900-talsjätte som har och har haft enorm betydelse. I år fyller dom 100 år, och äntligen börjar historieskrivningen att breddas, skriver konstskribenten Carolina Söderholm. För det är först nu som allt fler kvinnor inom Bauhaus lyfts fram.

Realtid - 26 mar 19 kl. 16:52

Regelexpert ska lyfta Swedbank

För att förstärka Swedbanks styrelse i syfte att höja förtroendet för banken föreslår nu valberedningen att styrelsen förstärks med Kerstin Hermansson, tidigare vd för Svenska Fondhandlarföreningen..

Skånskan - 25 mar 19 kl. 17:29

Bättre bredd ska lyfta Sjöbo

FOTBOLL Sjöbo IF står väl rustat inför sin comeback i division 4.Premiäromgången i den östra herrfyran spelas den 6 april enligt följande: IFK Osby-Rydsgårds AIF, Janstorps AIF-Lunnarp, VMA-Fjälkinge, IFK Simrishamn-Sjöbo IF, Hörby FF-Näsby IF och Hjärsås/Värestad-Vanneberga.Det påstår i alla fall tränaren Ted Helmesjö, som i fjor ledde laget till en övertygande serieseger i division 5 sydöstra.

Expressen - 26 mar 19 kl. 10:04

Unghästloppen förtjänar en helt egen tävlingsdag

Det våras för travsporten. I veckan drar den svenska högsäsongen i gång.Men vi måste bli bättre på att Lyfta fram det bästa vi har..

PrivataAffärer - 25 mar 19 kl. 13:28

Danske: Svårt för marknaden att välja fokus

Banken konstaterar att mjukare penningpolitik från centralbankerna tidigare i konjunkturcykeln varit en positiv katalysator för marknaden, och pekar särskilt på ECB-ordföranden Mario Draghis famösa ”whatever it takes-presskonferens” i samband med eurokrisen 2012, ”som fick aktiemarknaden att Lyfta trots att den europeiska unionen balanserade på randen till kollaps”. Nu när den amerikanska konjunkturcykeln är tio år gammal är marknaden emellertid mer osäker kring hur denna typ av försiktiga centralbanksbesked ska tolkas. ”Ska man bli rädd för svagare tillväxtprognoser, eller lättad över uteblivna räntehöjningar?

Expressen - 25 mar 19 kl. 08:44

”Borde jag ta upp den frågan på träningen?”

LAS VEGAS. Han har allt som en artist behöver för att lyckas i Las Vegas.Stora trollerinummer, skön humor och ett ansikte för affischerna.

DI - 25 mar 19 kl. 08:59

Vegansk hårvård gav Helsingborgsföretag ny växtkraft

Hårvårdsföretaget Maria Nila AB stod vid ett vägskäl 2012. De gamla produkterna sålde inte längre bra och något måste göras. Nye vd:n Marcus Wikström fann en möjlig lösning.

Expressen - 19 feb 19 kl. 15:13

Patricias hjälteinsats – räddade grannens liv

Patricia Downes tvekade inte en sekund när hon såg att det brann hos grannen några hus bort.Nu prisas hon och hennes familjemedlemmar för deras rådiga insats av räddningstjänsten i Storgöteborg.– Vi vill Lyfta fram de människor som av egen kraft gör goda och livsavgörande insatser för en medmänniska, säger räddningschefen Anders Ekberg..

Skånskan - 24 mar 19 kl. 06:00

Sandby nästa under lupp

Södra Sandby Resultatet av Fokus Genarp har nyligen slutredovisas till kommunstyrelsen. Till hösten startar nästa projekt – Fokus Södra Sandby. Under två år ska kommunen tillsammans med invånarna vända och vrida på varenda fråga som rör livet i byn och samhällets utveckling.

Sydöstran - 16 mar 19 kl. 13:00

Nya ansikten på viktiga mötet

Språket är avgörande för chanserna att komma in i det svenska samhället och hitta ett jobb. Det är en av frågorna som Blekingesossarna kommer Lyfta under den kommande kongressen i Örebro..

Skånskan - 22 mar 19 kl. 17:02

De ingår i nya näringslivsrådet

Sjöbo På fredagsmorgonen hade det nya näringslivsrådet i Sjöbo sitt första möte. Fredrik Piper från besöksnäringen valdes till ordförande och Cia Wahlgren från handeln till vice ordförande.Näringslivsrådet består totalt av tretton personer, fem tjänstemän från kommunen och åtta representanter från näringslivet.

Skånskan - 07 mar 19 kl. 13:43

Alfredsons klassiker på Mooms sätt

När Moomsteatern på lördag har premiär på Hasse Alfredsons Den enfaldige mördaren är det med en föreställning som vill Lyfta fram såväl statarnas situation som rasbiologi och den framväxande nazismen. – Filmen är ett sådant mästerverk och alla bara säger ”Åh, det är min favoritfilm” så vi har valt att göra vår helt egna version, säger regissören Helena Röhr som också bearbetat filmens manus för scen.Föreställningsfakta:
Den enfaldige mördaren har premiär på Moomsteatern i Malmö på lördag 9 mars och spelas till och 12 april.

Skånskan - 23 mar 19 kl. 15:00

Styret vill bygga ny skola i Rydsgård

Rydsgård Det borgerliga styret presenterar nu ett förslag om att bygga en helt ny skola i Rydsgård.
– Kostnaderna för att åtgärda skolan har visat sig bli ungefär desamma som vid renovering, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är känt sedan länge att det är trångbott på Hallenborgsskolan.

Skånskan - 21 mar 19 kl. 20:05

Succé för Berget i återkomsten

FOTBOLL Hemvändaren Jo Inge Berget presenterade sig direkt. Han blev segerskytt för sitt MFF borta mot AZ Alkmaar.Den alltid lika löpglade norrmannen hade tre fina år i Malmö FF, innan han provade proffslyckan i New York.

SR - 23 mar 19 kl. 14:19

FÖRDJUPNING: Vilken väg ska socialdemokratin ta för att lyfta?

Vad som är den socialdemokratiska vägen framåt?  Elin Norén (S), regionråd i Dalarna, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)kommunalråd Malmö berättar om vilka utmaningar de ser, med avstamp i valanalysen. Sen samtal i studion med Nina Wadensjö, chefredaktör för den socialdemokratiska tidningen Aktuellt i Politiken och Karina Cubillo, reformisterna.

Barometern - 23 mar 19 kl. 06:00

Juristen: ”Lärare är inte poliser eller socialarbetare”

Vad får en lärare göra och inte göra när det handlar om att tillrättavisa en elev i ett klassrum? – Rättspraxis visar att man som lärare får Lyfta eller fösa ut en elev, men det måste bedömas i varje enskilt fall..

Skånskan - 23 mar 19 kl. 05:00

Flyttrockad ska lyfta Tolvåkers skolområde

KÄVLINGE Vid årsskiftet invigs en helt ny förskola på Tolvåkersområdet i Löddeköpinge. Det är starten på en omfattande förnyelse av området med en ny skola med plats för 800 elever och en helt ny sporthall.– Hela det nya området kommer att få stor betydelse för att skapa en bra arbetsmiljö för både elever, lärare och skolpersonal, menar utbildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen.

Sydsvenskan - 04 feb 19 kl. 16:56

Åklagaren: 14 dags fängelse för aktivisten

Fjorton dagars fängelse. Det yrkade åklagare James von Reis för aktivisten Elin Ersson som hindrade ett plan från att Lyfta för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan. De framkom när rättegången mot henne avslutades i Göteborgs tingsrätt på m.

BT - 23 mar 19 kl. 01:00

Bauhaus fyller 100 – tid att lyfta fram kvinnorna!

Bauhaus, denna skola och rörelse för konst, design och arkitektur, är en 1900-talsjätte som har och har haft enorm betydelse. I år fyller dom 100 år, och äntligen börjar historieskrivningen att breddas, skriver konstskribenten Carolina Söderholm. För det är först nu som allt fler kvinnor inom Bauhaus lyfts fram.

YA - 23 mar 19 kl. 01:00

Bauhaus fyller 100 – tid att lyfta fram kvinnorna!

Bauhaus, denna skola och rörelse för konst, design och arkitektur, är en 1900-talsjätte som har och har haft enorm betydelse. I år fyller dom 100 år, och äntligen börjar historieskrivningen att breddas, skriver konstskribenten Carolina Söderholm. För det är först nu som allt fler kvinnor inom Bauhaus lyfts fram.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.