Lund

Saturday, 20 July, 12:06

Nyheter om Lund

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 10 jul 19 kl. 01:51

Bil brinner med öppna lågor i Lund

En bil är helt övertänd på Högbovägen i Lund. Räddningstjänsten är på plats och har påbörjat släckningsarbete..

Skånskan - 30 jun 19 kl. 12:11

Kan finnas flera orsaker bakom bilbränder

Manne Gerell forskare inom kriminologi på Malmö Universitet han menar att det kan finnas flera orsaker bakom varför bilar bränns.Han vill inte uttala sig specifikt om bränderna i Lund men generellt säger han att det går att dela in bränder i tre kategorier. Vissa sker av rationella skäl enligt honom, andra i protest och en tredje kategori är vandalism.

Sydsvenskan - 30 jun 19 kl. 10:00

De svårast drabbade tvingas anpassa sig

Socialtjänsten i Lund ser inte till behoven hos de med bestående funktionshinder, skriver läkaren Anne Gräsbeck..

Expressen - 30 jun 19 kl. 10:01

Bil började brinna under färd

En bil har börjat brinna under färd i Lund.Enligt polisen kunde branden släckas relativts omgående..

Sydsvenskan - 30 jun 19 kl. 04:54

Ytterligare en bilbrand i Lund – misstänks vara anlagd

Under natten mot söndagen larmades räddningstjänsten till en bilbrand på Plommonvägen..

Skånskan - 09 jul 19 kl. 12:41

Olycka vid Lund norra

Lund En trafikolycka mellan två personbilar har inträffat vid trafikplats Lund norra.Olyckan ska ha skett på avfarten från E22 i riktning mot Flädie. Polis, ambulans och räddningstjänst har skickats till platsen för kontroll.

Expressen - 28 jun 19 kl. 18:30

Regina Lunds budskap – bakom sexbilderna

Ifjol besegrade Regina Lund bröstcancer – efter en fem år lång kamp.Nu visar stjärnan upp intima bilder från sitt kommande konstprojekt – på temat sexlust.”Jag ville utforska det eftersom jag tror många förlorar sin sexlust nån gång i livet, jag gjorde det efter cancern” skriver Regina Lund i sociala medier..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 05:00

Kommunen utreder biokol som klimatinsats

Lund Lundakvintetten vill att Lund ska undersöka möjligheterna för att skapa och använda sig av biokol.
Metoden innebär en klimatkompensation då man kommer att nyttja sitt eget organiska restmaterial.Kommunen ingår i ett Vinnova-projekt som syftar till att ta fram lösningar för att hantera organiska restprodukter som exempelvis trädgårdsavfall och slam.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 05:00

Lär sig möta olika normer

Lund För­äl­drar har olika syn på vad barn får göra och ibland krockar upp­fatt­ningar med svensk lag och barns rät­tig­heter.
Där­för ska alla Lunds för­sko­le­pe­da­goger öka sin kom­pe­tens i att möta för­äl­drar med en an­nor­Lunda syn på barn­upp­fost­ran.För femte året i rad har Läns­sty­rel­sen be­viljat pengar, to­talt 430 000 kro­nor, och nu kan ut­bild­ningen Bygga Broar för­längas.

UNT - 29 jun 19 kl. 16:51

Tre omhändertagna vid NMR-demonstration

Ett bråk med flera inblandade inträffade under tidig lördagseftermiddag i Lund i samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) höll en icke tillståndsgiven manifestation..

GöteborgsPosten - 29 jun 19 kl. 16:51

Tre omhändertagna vid NMR-demonstration

Ett bråk med flera inblandade inträffade under tidig lördagseftermiddag i Lund i samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) höll en icke tillståndsgiven manifestation..

Skånskan - 29 jun 19 kl. 14:51

Nazister i tumult – flera gripna

Lund Vid 14.30-tiden utbröt ett större bråk utanför Lunds central mellan aktivister från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och motdemonstranter.Polis kallades till platsen och kunde inom kort frihetsberöva tre personer för våldsamt upplopp.

Sydsvenskan - 29 jun 19 kl. 15:01

Tre omhändertagna efter nazistbråk i Lund

Vid lunchtid utbröt tumult vid Lunds centralstation..

Expressen - 29 jun 19 kl. 14:55

Nazister i bråk på torg – flera personer gripna

Det ska ha uppstått bråk mellan nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och motdemonstranter i Lund under lördagen.Polisen är på plats med flera resurser – och flera personer har gripits.– Det ska vara stökigt på platsen, säger Filip Annas, presstalesperson för polisen i region syd..

Sydsvenskan - 29 jun 19 kl. 15:18

Tre gripna för upplopp vid NMR-demonstration

Ett bråk med flera inblandade inträffade under tidig lördagseftermiddag i Lund i samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) höll en icke tillståndsgiven manifestation. – NMR var på plats och demonstrerade, och då ska de och andra person.

DN - 29 jun 19 kl. 15:21

Tre omhändertagna under NMR-demonstration

Ett bråk med flera inblandade inträffade under tidig lördagseftermiddag i Lund i samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) höll en icke tillståndsgiven manifestation..

UNT - 29 jun 19 kl. 15:18

Tre gripna för upplopp vid NMR-demonstration

Ett bråk med flera inblandade inträffade under tidig lördagseftermiddag i Lund i samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) höll en icke tillståndsgiven manifestation..

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 19 kl. 15:18

Tre gripna för upplopp vid NMR-demonstration

Ett bråk med flera inblandade inträffade under tidig lördagseftermiddag i Lund i samband med att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) höll en icke tillståndsgiven manifestation. – NMR var på plats och demonstrerade, och då ska de och andra person.

Trelleborgs Allehanda - 09 jul 19 kl. 15:00

Efter olyckan i Lund: Trygga lekplatser prio i Trelleborg

Efter olyckan i Stadsparken i Lund där en fyraårig flicka miste en bit av sitt finger, har Trelleborgs Allehanda undersökt hur Trelleborgs kommun ser över sina lekplatser. Här genomförs ordentliga inventeringar av klätterställningar sex gånger om året..

Sydsvenskan - 29 jun 19 kl. 13:15

Olycka på väg 108 – vägen avstängd

En bil har kört in i mitträcket på väg 108 mellan Lund och Kävlinge..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 12:24

Kårtopp döms för våld­täkt

Lund Den 23-årige före detta ord­fö­ran­den i en stu­dent­kår i Lund som stått åtalad för våld­täkt på en yng­re stu­dent, dömdes i dag till två års fäng­el­se i Lunds tings­rätt.Mannen döms för att ha ge­nom­fört hand­lingar jäm­för­bara med sam­lag på en yng­re kvinn­lig stu­dent som han följt med hem ef­ter ett na­tions­be­sök sen­som­maren 2018.
23-år­ingen har hela tiden nekat till an­kla­gel­serna och upp­gett att han bara sovit över i stu­dentens säng.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 08:57

Kriminell hotade pappa med klädhängare

Lund En 20-årig man gick bärsärkagång efter att ha uppmanats att flytta hemifrån av sin far. Nu döms han till fängelse av Lunds tingsrätt.Det var den 17 april i år som 20-åringen kom hem till sin pappas lägenhet i södra Lund, där han också bodde.

Sydsvenskan - 29 jun 19 kl. 06:45

Bilar i brand på industriområde

Vid 06.15-tiden på lördagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut till Gustavshemsvägen i Lund, där ett flertal bilar rapporterades stå i brand..

Trelleborgs Allehanda - 29 jun 19 kl. 06:58

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större händelser i Trelleborg med omnejd. I Lund inträffade ytterligare en bilbrand under lördagsmorgonen..

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 20:00

Efter timmar på akuten i Lund sa jag: Nu går jag hem, jag blir ju sämre här

Röran på akuten är inte personalens fel, skriver Lundabon Sven Sjölin..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 20:00

Tennisstjärnor slog ett slag för golf

Svaneholm Många nyfikna ögon riktades mot tennisstjärnorna som svingade golfklubbor på Romeleåsens GK.
Tennisspelaren Jonas Björkman och sportjournalisten Karin Frick tog hem tävlingen.På fredagen lämnade tennisspelarna John McEnroe, Cedric Pioline och Jonas Björkman slottet för att spela lite välgörenhetsgolf på Romeleåsenens GK.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 19:00

En ny utställning i Lunds konsthall

Lund Utdrag från svenska regeringsförklaringar och bilder av våldet mot svarta i USA är några av delarna från konsthallens nya utställning ”Allting smått. Om det (o) mänskliga”.Titeln hänvisar till filosofen Protagoras välkända uttryck ”Människan är alltings mått”.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 19:00

Stor fest när det nya torget invigdes

Lund Byggnationerna vid Sockerbruksområdet har varit påfrestande för många.
Som tack för tålamodet invigdes det nya torget med fika och musikunderhållning.Solen kikade fram bland molnen när det senaste tillskottet i Sockerbruksområdet invigdes.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 17:48

Avvisar nytt område

Lund Lunds Naturskyddsförening anser att bostadsbebyggelsen i Stora Råby ska avvisas och att planarbetet ska avbrytas.
De menar att förslaget strider mot Sveriges riksdags klimatmål och Lund kommuns utbyggnadsstrategi.Detaljplanen för Stora Råby 37:20 innebär att pröva lämpligheten av bostadsbebyggelse vid Stora Råby byaväg.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 16:44

EM glömdes inte bort på SM

MALMÖ EM-matchen mellan Sverige och Tjeckien behövde ingen missa som besökte SM-veckan. På Posthusplatsen direktsändes basketmatchen i väntan på att matcherna i 3x3-basket skulle börja.3×3-basket innebär att det är tre spelare från varje lag på planen samtidigt.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 10:30

Fortsatt god ekonomi

ESLÖV Budgetramarna för de kommunala verksamheterna i Eslöv blir ungefär desamma under 2020 som i år.
– Men vi vill att förvaltningarna ska beskriva förändringsarbete de vill genomföra för att få en effektivare och produktivare organisation, säger kommunalrådet Johan Andersson (S).De politiska nämnderna som styr får i dagarna ut de ekonomiska ramarna de ska jobba efter nästa år, enligt beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Expressen - 28 jun 19 kl. 11:10

JUST NU: Presenterar en ny drömvärvning

Greg Scott presenterades i onsdags.Nu bjuder Brynäs fansen på en ny drömvärvning då Linus ÖLund återvänder från Nordamerika.– Pittsburgh ville ha kvar mig där borta, men de respekterade min vilja och ville hjälpa mig, säger 22-åringen till Brynäs hemsida.

Expressen - 28 jun 19 kl. 07:31

Flera bilar skadade i stor brand

En bil brann under natten på Östratornsvägen i Lund. Fem bilar skadades i branden. Det är den andra kraftiga bilbranden i samma område, natten till torsdag brann tre bilar.

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 07:00

Minnesord om Hans Briggmar

Överläkare Hans Briggmar, Lund, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 56 år..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 19 kl. 07:00

Minnesord om Hans Briggmar

Överläkare Hans Briggmar, Lund, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 56 år..

Expressen - 27 jun 19 kl. 06:45

Flera bilar i storbrand – misstänks vara anlagd

Under natten brann flera bilar i Lund. Polisen misstänker att branden är anlagd. – Fem bilar ska ha drabbats, varav åtminstone tre är helt utbrända, berättar Annika Lindvall, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Lund till Sydsvenskan.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 05:00

Familjedag ska bli en höjdare

Eslöv. Fyra luftburna klubbar går ihop och gör gemensam sak.
Lördagen den 29 juni bjuder de in till familjedag på Eslövs flygfält.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 16:05

Rånare fast i Eslöv

Eslöv På en kväll i mars hann de med sju rån eller rånförsök, de flesta i Stadsparken i Lund.
Några dagar senare försökte de igen i Eslöv, där de kunde gripas.
Nu pågår rättegången i Lunds tingsrätt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.