Lund–Kävlinge

Friday, 05 March, 07:57

Nyheter om Lund–Kävlinge

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 06 aug 20 kl. 11:00

Pilotprojekt i Skåne: Postutdelning varannan dag

Skåne kan bli först i landet med postutdelning varannan dag. I september inleder Postnord ett pilotprojekt i halva Lund och Kävlinge kommun….

Sydsvenskan - 06 aug 20 kl. 06:00

Post varannan dag i hela Skåne från februari

Test med nya strukturen inleds i höst i Lund och Kävlinge..

Helsingborgs Dagblad - 06 aug 20 kl. 06:00

Post varannan dag i hela Skåne från februari

Test med nya strukturen inleds i höst i Lund och Kävlinge..

Sydsvenskan - 03 aug 20 kl. 10:00

Cykelpendlingen mellan Lund och Kävlinge ska bli säkrare

Färre olyckor och fler cyklister är målet..

Expressen Dina Pengar - 07 jul 20 kl. 06:59

Här ska Postnord testa utdelning varannan dag

Om drygt två månader inleds den svenska Postnord-revolutionen.Brevbärarna kommer då inte längre varje vardag med posten - åtminstone inte till de 38 000 hushåll som utsetts till försöksobjekt i Nöbbelöv i utkanterna av Lund och delar av intilliggande Kävlinge kommun.– Det är ett bra område som innehåller många olika typer av postutdelning, säger Elisabeth Hansson, affärsområdeschef för brevaffären inom Postnord.

Expressen - 04 jul 20 kl. 02:52

Polisen söker vittnen till branden i Klockaregården

Förra helgen brann det gamla hembygdsmuseet Klockaregården i Kävlinge ner till grunden.Polisen utreder nu om branden var anlagd och om det i så fall finns ett samband till andra bränder som inträffat i Lund under våren, rapporterar Sydsvenskan.– Det har brunnit på ganska många ställen och det kan vara samma gärningsman, säger Thomas Gustafson, kriminalinspektör i Lund, till tidningen..

Skånskan - 23 mar 20 kl. 17:38

Dna i två bilar fällde tjuven

Kävlinge En 22-årig tidigare Kävlingebo döms för två fall av försök till bilstölder på Nordanväg. Dna från en tejpbit och en färgglad socka fäller honom. Mannen nekar till allt.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 20:00

Skånskt band hyllar törstig poet

Bandet Finnegan’s Hell spelar keltisk folkrock och släppte tidigare i mars albumet Work is the curse of the drinking class, en konceptplatta inspirerad av Oscar Wilde. Med plattan toppar de nu listan på vinylförsäljning i Sverige.Finnegan’s Hell består av sex medlemmar utspridda över landet, några i Göteborg, några i Malmö, Lund och Kävlinge.

Skånskan - 23 mar 20 kl. 15:37

Tågstopp mellan Malmö C och Triangeln

Malmö Det är just nu stopp för all tågtrafik mellan Malmö central och Triangeln och omvänt.Orsaken till tågstoppet är ett spårväxelfel. Det finns i nuläget ingen prognos när tågtrafiken ska komma i gång.

Skånskan - 21 mar 20 kl. 14:01

Körde rattfull för att hämta barn

Kävlinge En månads fängelse blev domen för den mamma i 40-årsåldern som körde rattfull för att hämta sin son på skolan 2019.Lunds tingsrätt menar att på grund av att promillehalten var så hög i kvinnans blod och att hon körde på en annan bil, ska hon dömas till fängelse. Det var i november förra året som en polispatrull kallades till en skola i Kävlinge kommun.

Skånskan - 16 mar 20 kl. 13:31

Bil brann på pendlarparkering

KÄVLINGE I fredags tände någon eld på en personbil som stod på pendlarparkeringen vid trafikplats Lundåkra.
Det hände vid 23-tiden i fredags kväll. Elden släcktes snabbt men bilen blev totalt utbränd..

Skånskan - 14 mar 20 kl. 07:39

Vill begränsa farten under badsäsongen

Kävlinge Miljöpartiets motion om sommaranpassad hastighet på Kustvägen vinner gehör i Kävlinge. Alliansen har gett tummen upp i kommunstyrelsen och ska uppvakta Trafikverket, som dock varit njugga tidigare.Bakom motionen står bland annat Ann-Kristin Drevnor och Lars Lundström.

Skånskan - 08 mar 20 kl. 05:00

Skurups kvinnor placerade i topp

SKURUP Kvinnor leder 24 procent av företagen i Skurup. Det placerar kommunen topp fem i Sverige.Andel kvinnor som leder företag (procent)
Skurup 23,8
Lomma 22,1
Landskrona 21,0
Ystad 20,3
Vellinge 20,1
Tomelilla 19,4
Lund 19,2
Malmö 19,1
Simrishamn 19,0
Kävlinge 17,8
Svedala 17,0
Höör 16,8
Svalöv 16,6
Trelleborg 16,4
Eslöv 15,6
Hörby 15,2
Sjöbo 15,1
Staffanstorp 14,5
Burlöv 13,8
Skåne län 17,9
Källa: FöretagarnaSkurups kommun har i många år legat i topp när det handlar om kvinnor som leder företag.

Skånskan - 08 mar 20 kl. 08:00

Digitala brott allt vanligare i nära relationer

Digitalt våld När Anna hade lämnat sin våldsamma man som och sökt sig till ett skyddat boende tyckte hon att det var märkligt att han dök upp på flera av de platser där hon befann sig. Det visade sig då att han hade satt in en dold spionapp i hennes telefon och hon tvingades byta telefon.Anna är en av många kvinnor och i vissa fall även män som har drabbats av det digitala våldet, ett växande problem i nära relationer men också bland ungdomar som utsätts för olika former av förföljelser och trakasserier.

Aftonbladet - 05 mar 20 kl. 06:52

Flera signalfel stoppar tågtrafiken

▸ Det var på torsdagsmorgonen stopp på grund av signalfel för tåg både mellan Kävlinge och Lund och mellan Laholm och….

Skånskan - 05 mar 20 kl. 06:56

Förseningar i tågtrafiken

Skåne Det är förseningar i tågtrafiken på grund av ett signalfel mellan Halmstad och Laholm.Det finns för närvarande ingen prognos på när trafiken beräknas kunna köra som vanligt igen. Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Helsingborg C, Barkåkra, Båstad, Förslöv, Kattarp, Laholm, Maria, Ängelholm, Ödåkra, Halmstad C, Anneberg, Burlöv, Dösjebro, Falkenberg, Glumslöv, Gunnesbo, Ramlösa, Hyllie, Hjärup, Häljarp, Kungsbacka, Kävlinge, Hede, Kållered, Lindome, Liseberg, Landskrona, Lund C, Malmö C, Mölndal, Rydebäck, Triangeln, Varberg, Åkarp, Åsa, Göteborg C..

Sydsvenskan - 05 mar 20 kl. 05:55

Signalfel påverkar tågtrafiken

Det är flera stationer som kan påverkas i Skåne. Signalfelet är mellan Kävlinge och Lund..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 20 kl. 05:55

Signalfel påverkar tågtrafiken

Det är flera stationer som kan påverkas i Skåne. Signalfelet är mellan Kävlinge och Lund..

SR - 04 mar 20 kl. 16:53

Post varannan dag väcker missnöje: ”Mycket dåligt”

Boende i stora delar av Lund och Kävlinge kommun kommer i höst bara att få post utdelad varannan dag. – Mycket dåligt, säger Birgit i Nöbbelöv i Lund..

Skånskan - 02 mar 20 kl. 19:08

Begär att få slippa krav på 3,5 miljoner

Furulund/Lund Skadeståndskrav på flera miljoner är för oskäligt betungande för paret som dömts för flera av sommarens bilbränder. Den 22-åriga kvinnan vill ha mildrat straff och kallar sin psykolog som vittne om hennes hjälplöshet.Den 26-årige Malmöbon och hans 22-åriga flickvän som dömts för flera av sommarens bilbränder har överklagat.

Skånskan - 27 feb 20 kl. 20:30

Rånad butikschef blev präst

DRAMATIK. Det var när han blivit pistolrånad som Mats Andersson-Risberg bestämde sig för att nu var det nog dags att återuppta präststudierna. Nu är det dags för pensionering från ett arbete där musiken hela tiden har funnits med.

Skånskan - 26 feb 20 kl. 15:10

Förseningar i tågtrafiken

Trafik Tågtrafiken i Skåne påverkas under onsdagen av inställda avgångar och förseningar till följd av spårfel på två sträckor.Redan runt midnatt på tisdagen upptäcktes ett spårfel mellan Kristianstad och Önnestad. Felet har under hela onsdagen orsakat förseningar och inställda avgångar.

Skånskan - 27 feb 20 kl. 08:20

Sallerup ska växa ihop med staden

ESLÖV Eslövs kommun ligger i startgroparna för en större utbyggnad av stadsdelen Sallerup i sydvästra delen av staden, som ska växa både på höjden och sett till antalet invånare samt fogas samman med övriga tätorten.Det finns två alternativa förslag inom planprogrammet Sallerup 2.0, men förslagen skiljer sig inte så mycket ut.

Skånskan - 25 feb 20 kl. 19:11

Skurup får privata ambulanser nästa år

SKåne Nästa år blir ambulanssjukvården i Skurup privat. I dag tillhör kommunen det ambulansdistrikt som Region Skåne driver i egen regi.
Nästa år, när en ny upphandling genomförs, flyttas Skurup över till ett nytt distrikt som drivs av en privat entreprenör.

Skånskan - 24 feb 20 kl. 19:00

Döms för att ha förföljt 13-åring

LUND 80 dagsböter blev domen för den 50-årige man som förföljde en 13-årig flicka på Sibylla och skrev ett meddelande med sitt telefonnummer, som han lämnade till flickan.Det var en kväll i juni i fjol som 13-åringen satt på Sibylla för att vänta på bussen.
Då såg hon en man som flyttade från bord till bord tills han var nära.

Skånskan - 12 feb 20 kl. 18:20

Skånebrottare på USM-pallen

BROTTNING De skånska brottarna lät höra tala om sig i ungdoms-SM:et i Linköping.Helsingborg Wrestling Team motsvarade de högt ställda förväntningarna och blev överlägset bästa klubb bland de fristilsbrottande tjejerna. 19 poäng efter två guld, två silver, två brons och en fjärdeplats.

Skånskan - 07 feb 20 kl. 11:34

Fälls för tretton bilbränder

Furulund/sydvästskåne Det par från Malmö som greps i Furulund i somras döms till mångåriga straff för samtliga tretton bränder de åtalats för. Bränderna inträffade i Lund, Malmö, Burlöv, Trelleborg, Staffanstorps och Kävlinge kommuner.Lunds tingsrätt meddelade på fredagen en dom mot den 26-åriga man och 22-åriga kvinna, som greps den 27 juli i Furulund.

Skånskan - 06 feb 20 kl. 09:07

Signalfel försenar tågtrafiken

Malmö Det är förseningar i tågtrafiken under torsdagsmorgonen på grund av ett signalfel på Malmö Central.Det finns i nuläget ingen prognos från Trafikverket när tågen åter kan börja köra som normalt. Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Helsingborg, Landskrona, Burlöv, Dösjebro, Glumslöv, Gunnesbo, Ramlösa, Hyllie, Hjärup, Häljarp, Kävlinge, Lund, Malmö, Rydebäck, Svågertorp, Triangeln, V.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 12:00

Mamma slog och låste in sina barn

Kävlinge En mamma som slagit sina barn och låst in dem under en trappa döms till skyddstillsyn. Hon ska genomgå behandling så att hon lär sig lösa problem utan att använda våld.Ärendet kom till polisens kännedom då ett barn berättat för sin farmor att mamman ”låst in dem under trappan”.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 17:09

Bara halv höjning för gymnasiematen i år

Kävlinge Det blir inte någon chockhöjning av gymnasiematen i Kävlinge. Arbetsliv och fritidsnämnden har klubbat en höjning i två steg. Maten föreslås bli 150 kronor dyrare nästa höst för att höjas lika mycket terminen därpå.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 05:00

Vill höja pris för gymnasiematen

Kävlinge Lunchavgiften för gymnasieeleverna föreslås höjas från 500 till 800 kronor per termin. Men 90 procent av eleverna går i Lund, där maten är gratis. Oppositionen menar att höjningen är ett sätt att få in pengar till kommunkassan.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 11:00

Ökad psykisk ohälsa bland unga oroar

lund Mariamottagning Mellersta Skåne har varit öppen i drygt ett år. På måndagen besökte Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare, Lund för att höra hur arbetet har gått hittills.
Han lyssnade även till erfarenheterna från mottagningen Unga vuxna.

Skånskan - 24 jan 20 kl. 17:16

Dom sköts upp mot bilbrännare

Kävlinge/Staffanstorp Det par som på fredagen skulle fått sin dom gällande 13 av sommarens bilbränder får vänta på sin dom ytterligare två veckor.Paret greps den 27 juli förra året i Furulund, dit polis och räddningstjänst kallats på grund av en flera bilar brann på Trädgårdsgatan.
Den 26-årige Malmöbon och hans 22-åriga flickvän häktades och har alltså på måndag suttit frihetsberövade i sex månader.

Skånskan - 23 jan 20 kl. 17:05

Stopp i tågtrafiken efter olycka

Malmö/Svedala All tågtrafik mellan Svågertorp och Svedala stoppades på torsdagen vid 17-tiden på grund av en olyckshändelse.Det finns i nuläget ingen prognos på när trafiken åter kan komma i gång. Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Oxie, Svedala, Simrishamn, Billeberga, Burlöv, Eslöv, Gantofta, Gärsnäs, Ramlösa, Hyllie, Hjärup, Köpingebro, Lund, Lunnarp, Malmö, Marieholm, Rydsgård, Smedstorp, Skurup, Stångby, Svarte, Svågertorp, Tågarp, Tomelilla, Teckomatorp, Triangeln, Vallåkra, Ystad, Åkarp, Örtofta, Helsingborg, Höör, Kävlinge, Persborg, Rosengård, Stehag, Sösdala, Tjörnarp, Östervärn och  Hässleholm..

Skånskan - 17 jan 20 kl. 10:32

Magnifik Hedwig utmanar på Hipp

Recension SCEN
Hedwig and the angry inch
Musikal av John Cameron Mitchell med musik och sångtexter av Stephen Trask
Regi: Dritëro Kasapi
Scenografi och kostym: Annika Bromberg
Ljusdesign: Robert Claesson
Ljuddesign: Anders Ekstedt
Videodesign: Johannes Ferm Winkler
Kapellmästare: Peter Tikkanen
Koreografikonsult: Lidia Vos
Mask: Elisabeth Karlsson
Medverkande: Lindy Larsson, Mari Götesdotter och musikerna Peter Tikkanen, Mikael Gökinen, Laszlo Dancs, Amanda Savbrant
Premiär på Hipp i Malmö den 18 januari 2020
Hedwig and the angry inch på turné:
16/1-29/2: Hipp i Malmö
7/3: Kulturhuset Anders, Höör
11/3: Sibbhults Folkets hus
13/3: Teaterhallen, Tomelilla
14/3: Humlescenen, Bromölla

Sydsvenskan - 18 jan 20 kl. 10:47

Tågtrafiken stoppad mellan Lund och Kävlinge

Inställda avgångar och förseningar att vänta efter olycka vid Gunnbesbo..

Skånskan - 14 jan 20 kl. 18:50

15-åring döms för tre stryptag på klasskamrat

Kävlinge En 15-årig pojke har dömts till dagsböter för att i skolan tre gånger ha tagit stryptag på en klasskamrat. Pojken och hans föräldrar ska dessutom betala 5 000 i skadestånd till den drabbade.Av förundersökningen framgår att offret och den 15-årige pojken var klasskamrater sedan många år tillbaka.

Skånskan - 14 jan 20 kl. 13:28

Tågen står stilla Malmö-Köpenhamn

Skåne Ett stillastående fordon mellan Hyllie och Kastrup orsakar stora förseningar i tågtrafiken.Tågen mellan Malmö och Köpenhamn står för tillfället stilla under tisdagseftermiddagen. Det finns i nuläget ingen prognos på när tågen åter kan gå.

Skånskan - 10 jan 20 kl. 15:53

Kräver fängelse för bilbränder

KÄVLINGE/STAFFANSTORP Åklagare Helena Lundström yrkar på sex års fängelse för det par som satt 38 bilar i brand.Huvudförhandlingen i Lunds tingsrätt avslutades på fredagen med slutpläderingar och åklagaren yrkar på kännbara fängelsestraff för både mannen och kvinnan. Mannen har genom rättegången nekat till allt.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 20:30

Han skrev boken som barnbarnen beställde

MINNEN. Barnbarnen tyckte att Nils-Bertil Offesson skulle skriva en bok om sitt liv. Så det gjorde han.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.